Από την στιγμή που το αμάξι μπορεί να καίει και βενζίνη πιστεύω είσαι υποχρεωμένος να έχεις και καταλύτη! όσο για τον λάμβδα τουλάχιστον στον δικό μου 4E-FTE όταν στο starlet gt για 1 week δεν είχα καταλύτη τον είχαμε συνδέσει απλά σε σπείρωμα πάνω στο downpipe (ή σε κομάτι σωλήνα) και το halmeter είχε σωστές ενδείξεις, οπότε λογικά δεν έχει προόβλημα και να μην υπάρχει πάνω ο καταλύτης αρκεί να παίρνει μετρήσεις. Εμένα ο λάμδα είναι ΠΡΙΝ τον καταλύτη και έχει εναν. Τέλος δεν είσαι νόμιμος να μην έχεις καταλύτη και αν πάς πχ διακοπες σε νησιά και δεν έχει υγραέριο εκεί δεν θα καις βενζίνη? χώρια τι γίνεται με το ΚΤΕΟ? αν εχεις πρόβλημα με τον υπάρχον θα σου πρότεινα να έβαζες καποιον μεταλλικό! εγώ έχω από κάτω βάλει της ΜΟΝΟLITH και ειμαι πάρα πολυ ευχαριστημένος και έχει πάρει τα πάνω του και το μοτερ σε σχέση με τον μαμίσιο κεραμικό. Και με δοκιμές που είχα κάνει χωρίς καταλύτη έχει αμεληταίες διαφορές! Αυτό όμως είναι ανάλογα τον κινητηρα, έχω ακούσει περιπτώσεις ειδικά σε ατμοσφαιρικά μοτερ που μετά από αφαίρεση καταλύτη κρέμασαν και δεν πήγαιναν βήμα γιατί έχασαν το λεγόμενο backpressure.
|