Γεια σε ολη την παρεα.
Να συμπληρωσω και εγω μια και εχουμε δυο Auris εγω και η γυναικα μου, το "φαινομενο" της μετακινησης των μπροστινων καθισματων ειναι υπαρκτο. Το επισημανα στους τεχνικους της αντιπροσωπιας απο την πρωτη στιγμη . Φυσικα και οι ιδιοι δεν μπορουσαν να το πιστεψουν στην αρχη. Μιλαω για την κινηση της πλατης σε οποια θεση και αν ρυθμιστει ο "σαλιγκαρος" (αυτο το εξαρτημα που κλειδωνει την κατακορυφη θεση). Ψαχνοντας το περισσοτερο και επειδη δεν ειχα ξεκαθαρη απαντηση για το αν υπαρχει λυση ή οχι απο την αντιπροσωπεια ειδα στη μπροσουρα του αυτοκινητου (δειτε το και εσεις) οτι τα μπροστινα καθισματα ειναι σχεδιασμενα για ελεγχομενη μετακινηση (αυτο βοηθα σε περιπτωση συγκρουσης και απο πισω). Αυτο βεβαια που παρατηρει ο χρηστης ειναι οτι χωρις να ασκησει μεγαλη δυναμη μπορει να τα μετακινησει κατα 5-10mm σπρωχνωντας τα μπροστα. Κατα τη γνωμη μου ,καλοπιστα παντα, αυτο δεν ειναι προβλημα μιας και στο αναφερουνε πριν το αγορασεις.
Η δικια μου εμπειρια ομως ειναι διαφορετικη.Καντε την εξης δοκιμη: ανυψωστε το καθισμα του οδηγου στην ανωτερη δυνατη θεση. Με ταχυτητα 50 (ή και περισσοτερα ) χλμ/ωρα φρεναρετε δυνατα. Αυτο που μαλλον θα παρατηρησετε ειναι οτι το καθισμα εχει την ταση να "στρεβλωσει" στον οριζοντιο αξονα. Για να το περιγραψω καλυτερα θα ελεγα πως η αριστερη πλευρα του καθισματος ΔΕΝ κινηται παραλληλα με την δεξια και δινει την αισθηση οτι μετακινηται στραβα... ενω παραλληλα ακουγονται και θορυβοι (τριγμοι) απο τη βαση του.
Στην αντιπροσωπεια μου το αλλαξαν αμεσως. Αρχικα την πλατη μετα τη βαση και μετα ολοκληρο (ναι ...τρεις φορες εγινε αντικατασταση).Το αποτελεσμα ειναι το ιδιο ακομα και στο καινουριο . Αν ομως το ρυθμισεις σε ενδιαμεση θεση το φαινομανο μειωνεται ή εξαφανιζεται!
Η επισημη θεση του αντιπροσωπου ηταν (και τους ευχαριστω πολυ,τι αλλο να κανουν οι ανθρωποι) οτι οφειλεται στη σχεδιαση του καθισματος και πως δεν προκειται για ελλατωμα.
Παρακαλω δοκιμαστε το και εσεις και πειτε μου τα αποτελεσματα.
Οδηγειτε προσεκτικα...
|