Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από TOLIS EE80
Απορω πως ο doctor εβγαλε τετοιο συμπερασμα, αφου στον καπνιστη δεν δύναται να ξεχωρισεις την μαυριλα στα πνευμονια εαν ειναι απο το παθητικο καπνισμα ή οχι!
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από agapiou233
Φίλε Τόλη, αν και παράξενο, ο ιατροδικαστής έτσι είπε! Γιατρός είναι, κάτι παραπάνω θα ξέρει.
|
Ρε παιδιά, προφανώς ήξερε το ιστορικό των εκλιπόντων (εάν ήταν καπνιστές ή όχι)... Φίλος, γνωστός DJ και ραδιοφωνικός παραγωγός της Πάτρας, με πολλά χρόνια δουλειάς σε clubs της Πάτρας, πάει στο πνευμονολόγο για εξέταση λόγω ασθένειας. Το λέει λοιπόν ο γιατρός μετά την εξέταση
"όλα καλά, αλλά θα πρέπει οπωσδήποτε να κόψεις το τσιγάρο γιατί θα έχεις πρόβλημα σε μερικά χρόνια". Του απαντάει ο φίλος μου
"μα γιατρέ δεν καπνίζω"... Και όντως δεν είχε βάλει ποτέ τσιγάρο στο στόμα του, αλλά ως παθητικός καπνιστής η ζημιά ήταν χειρότερη...
Και κάτι άλλο ρε παιδιά... Δεν μπορώ να καταλάβω πως έχει βγει αναλογία καπνιστών-μη καπνιστών 100 προς 1... Διαβάζω συνέχεια θα μπει ένας σε ένα μαγαζί που καπνίζουν εκατό και τέτοια
"ωραία"... Που το είδατε αυτό ρε παιδιά; Ή έτσι θέλετε να πιστεύετε; Υπάρχει αρκετός κόσμος που δεν καπνίζει... Δεν είμαστε μετρημένοι στα δάκτυλα του ενός χεριού...
Και για να μην μακρηγορώ, εγώ δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο κάνουμε κουβέντα για την απαγόρευση του καπνίσματος... Μιλάμε για ένα συνήθειο που βλάπτει σοβαρά την υγεία, όχι μόνο των καπνιστών αλλά και αυτών που είναι γύρω τους. Εάν ο καπνιστής δεν καταλαβαίνει ή έχει εθιστεί τόσο πολύ που δεν μπορεί να κόψει το κάπνισμα και να σώσει την υγεία του, πρέπει και εγώ να αρρωστήσω; Το γεγονός δηλαδή ότι περιορίζεται το κάπνισμα σε δημόσιους και κλειστούς χώρους είναι ρατσισμός; Είναι ρατσισμός και δικτατορία η προστασία της υγείας μου και των παιδιών μου και δεν είναι δικτατορία η
"με το έτσι θέλω" καταστροφή της δικής μου υγείας παρά τη θέλησή μου; Και όλα αυτά γιατί; Γιατί δεν μπορεί ο καπνιστής να αποσυρθεί για 5-10 λεπτά (τόσο κρατάει ένα τσιγάρο) σε ένα ειδικό χώρο ή έξω από ένα κλειστό χώρο για να κάνει το τσιγάρο του; Τι λέμε ρε παιδιά τώρα; Είμαστε σοβαροί; Μη τρελαθούμε τελείως...