Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από stm2001gr
παιδιά η μπάρα ήταν τοποθετημένη ανάποδα κι έγινε αυτό. Οι μπάρες πρέπει να τοποθετούνται με τον εξής τρόπο. Η αρχή της μπάρας πρέπει να είναι καλυμμένη από το τέλος της προηγούμενης ώστε να μην μπορείς να σκαλώσεις όταν την ακουμπήσεις. Αν η αρχή της μπάρας βιδωθεί από την πλευρά του οδοστρώματος και από πίσω της βρίσκεται το τελείωμα της άλλης μόλις χτυπήσεις στις μπάρες καρφώνονται μέσα στο αμάξι και συμβαίνει αυτό που βλέπετε. Λειτουργεί σαν τα λέπια. Φυσικά το τέλος και η αρχή του χαλύβδινου στηθαίου (έτσι λέγεται) πρέπει να είναι θαμμένο. Εμπειρικά σας λέω ότι πάντα η αρχή και το τέλος χαμηλώνουν στο οδόστρωμα και κανένας επιβλέπων δεν θα το παραλάμβανε όρθιο. Εδώ σηκώνει εισαγγελέα λοιπόν και φυλάκιση επιβλέπων μηχανικού, και κατασκευαστή. ας είναι καλά το παλικάρι που οδηγούσε και να προσέχετε παιδιά οι δρόμοι κρύβουν πολλές παγίδες τέτοιου είδους. Εγώ εύχομαι να μην είχε καθόλου μπάρες. Το παιδί θα την έβγαζε σίγουρα καθαρή.
|
Με αυτο το ποστ (
http://forum.scooterclubhellas.gr/vi...asc&sta rt=20) περιγραφεται το ατυχημα (αν υποθεσουμε οτι ειναι αξιοπιστη η μαρτυρια):
το ατυχημα εγινε την Κυριακη στις 4:15 το πρωι στην παραλιακη μετα την αλιμου (προς γλυφαδα) στη πρωτη δεξια στροφη. εγω ερχομουν απο την αλλη (προς πειραια) και ξαφνικα βλεπω απο μακρια σπιθες κ τη μπαριερα στην κυριολεξια να ξεφλουδιζεται προς το δικο μου ρευμα (εφτασε σχεδον μεχρι τη δεξια λωριδα!). η μια ροδα του R8 εξφεντονιστικε κοντα στη ΒP που βρισκεται εκει. το R8 ηταν πανω στο διαζομα με το πισω μερος (δλδ αντιθετα απ'οτι πηγαινε κανονικα). Πραγματικα η μπαριερα ειχε περασει μεσα απο το αυτοκινητο! Η συνοδηγος που φορουσε ζωνη δεν επαθε απολυτως τιποτα, βγηκε περπατωντας. το παιδι (23ων χρονων) δεν φορουσε. Αποσο εχω μαθει μεσω ατομων που τον ξερουν, του κοπηκαν τα ποδια, κ χτυπηθηκαν εσωτερικα οργανα με αποτελεσμα να βρισκεται σε κρισημη κατασταση.
Το αυτοκινητο, λοιπον, βγηκε στο αντιθετο ρευμα και οπως ειναι λογικο βρηκε τις μπαριερες αναποδα. Μην καταλογιζουμε ευθυνες χωρις να εχουμε καποια εικονα για το πως εγινε το ατυχημα.
Ειναι γεγονος οτι οι μπαριερες πρεπει να αλλαχθουν με κατι αλλο (αν και σωζουν ζωες) γιατι εχουν αφησει πολλους αναπηρους, οπως πχ εναν γνωστος μου, ετρεχε σε βρεγμενη εθνικη, εχασε τον ελεγχο του αυτοκινητου, περασε τις μεσαιες μπαριερες, βγηκε στο αντιθετο ρευμα και καρφωσε στις μπαριερες του αντιθετου ρευματος, οπου και του κοπηκαν και τα 2 ποδια απο το γονατο και κατω.
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από giorgisrog
δυστυχως πανομοιοτυπο ατυχυμα ειχε πριν δυο χρονια φιλος μου....η μπαρα περασε ακριβως με τον ιδιο τροπο απο το αμαξι. τη γλυτωσε απο του χαρου τα δοντια με ακατασχετες αιμοραγιες και ακομα κανει επεμβασεις στο εξωτερικο. ολοκληρο παληκαρι και τωρα προσπαθει να ορθοποδησει. αλλα δυστυχως εκεινο το βραδυ ειχε πιει και κοιμηθηκε στο τιμονι. εσκασε ακριβως εκει που αρχιζε η μπαρα....αισχος απο τη πολιτεια να υπαρχουν τετοιες παγιδες θανατου!!και θελουν και αυξημενα τελη κυκλοφοριας!!! ηθελα και να ηξερα τι τα κανουν τοσα λεφτα καθε χρονο!! αφου τους μεγαλυτερους δρομους τους αναλαμβανουν ιδιωτικες εταιριες και τους πληρωνουμε διοδια και τους μικροτερους (βλεπε κρητη) τους αφηνουν στο ελαιος καθε αχρηστου εργολαβου που κανει οτι γουσταρει!!!που πανε τα μ@μημεν@ λεφτα μας????
|
Αντι να εκνευριστεις με το φιλο σου, που ΗΠΙΕ και ΚΟΙΜΗΘΗΚΕ στο τιμονι, εκνευρίζεσαι με την πολιτεια!!!! Δεν λες που δεν σκοτωσε κανα ανθρωπο!!!