Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 17-10-09, 11:40
Το avatar του χρήστη madvinegar
madvinegar Offline:
Administrator

Μοντέλο: Jeep Renegade
Περιοχή: Πειραιάς
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 2 φορές σε 2 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 10
madvinegar είναι πάρα πολύ καλός madvinegar είναι πάρα πολύ καλός madvinegar είναι πάρα πολύ καλός madvinegar είναι πάρα πολύ καλός madvinegar είναι πάρα πολύ καλός
Λοιπον, πήγα σημερα σε γνωστό φρενά πάνω στην Θηβών για να αλλάξω υγρα φρενων.
Είχε πολύ δουλεια ο τύπος, ειδικά απο ταξί.

Η διαδικασία κρατησε περιπου 15-20 λεπτά.

Οντως βιδωσε ενα μηχανημα στο δοχειο υγρων φρενων, και έλυνε μια μια τις ταπες απο τα φρενα πισω απο καθε ροδα. Ανοιγε την πιεση στο μηχανημα, εσπρωχνε τα παλια υγρα εξω και μολις γεμιζε με τα καινουρια (εβλεπε που αλλαζε το χρωμα) εκλεινε την ταπα και τελος.
Αυτο το εκανε σε καθε δαγκάνα.
Το καλο με αυτη τη διαδικασία ειναι ότι δεν χρειαζεται εξαερωση γιατι το κυκλωμα παραμένει αεροστεγες.

Τον ρωτησα ποση ειναι η ποσότητα που χρησημοποιεί και μου είπε πως το κυκλωμα χρειαζεται περιπου μισό λιτρο αλλά πάντα χρειάζεται να χαλάσουν σχεδόν 1 λιτρο για να ειναι σίγουροι πως αλλάχτηκαν εντελως τα υγρα με καινουρια (οπως εγραψα πριν, αφηνει τα καινουρια υγρα να τρεξουν απο τις ταπες αρκετά αφου αντικαταστησουν τα παλια, για να ειναι σιγουρος πως εχει μονο καινουρια υγρα το κυκλωμα). Από αυτο και μόνο ίσως ισχύουν οι ισχυρισμοί μας οτι στις αντιπροσωπίες μαλλον απλά ψευτο-συμπληρωνουν υγρά και δεν κανουν ολοκληρωμενη αλλαγη.

Επίσης, κατι σημαντικό που μου ειπε...

Ο κατασκευαστής στα ΤΟΥΟΤΑ βαζει DOT 4.
Στις αντιπροσωπίες βάζουν/συμπληρωνουν με DOT 5.1...

Αυτό σημαίνει, πως η μίξη που γίνεται έχει αποτέλεσμα τα υγρά να μην είναι "σωστά"... και λογικά να χάνουν την μάξιμουμ αποδοση τους. (Να σημειωσω πως αυτο μου το ειχε πει και ο Φανης). Αυτός μου έβαλε DOT 4.

Επίσης μου ειπε πως καλό ειναι να αλλαζουμε υγρά φρένων πριν το καλοκαίρι, δλδ πχ τον Μάιο...(?)

25 ευρω μου πηρε. Όποιος θέλει παραπάνω πληροφορίες ας μου πει.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη madvinegar : 17-10-09 στις 23:45.
Απάντηση με παράθεση