Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Τρέμει το Auris μου.
  #1  
Παλιά 13-09-09, 21:38
Το avatar του χρήστη slobs
slobs Offline:
Μικρό Μέλος
 
Εγγραφή: 07-06-2005
Μοντέλο: Auris 1.6 Trendy
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ
Ηλικία: 42 male
Μηνύματα: 33
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 235
slobs είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Unhappy Τρέμει το Auris μου.

Καλησπέρα σας φίλοι!!! Θα ήθελα να σας περιγράψω το πρόβλημα μου και να ακούσω τις απόψεις μήπως και βρω λύση. Πριν ένα χρόνο τοποθέτησα ζαντολάστιχα στο auris 1.6 διαστάσεων 225/45/17”(τις διαστάσεις τις προτείνει και ο κατασκευαστής) . Οι ζάντες είμαι μάρκας G4 καινούργιες και όχι μεταχειρισμένες και τα λάστιχα Michelin ελαφρός μεταχειρισμένα.
Από το πρώτο ταξίδι που έκανα γιατί ταξιδεύω συχνά, παρατήρησα ότι το αυτοκίνητο τρέμει όταν τρέχω με 140χλμ για να το καταλάβετε είναι σα να πατάει πάνω σε ένα πατατάκι Raffles. Δεν έδωσα και πολύ σημασία αρχικά και έτσι δεν απευθύνθηκα στον τύπο που μου τα τοποθέτησε. Κάποια στιγμή έκανα ένα ταξίδι με τον κουμπάρο μου και μου είπε ότι παίζει να είναι ζυγοστάθμιση και πρέπει να το πάω αμέσως. Για να μην τα πολυλογώ πριν από μια εβδομάδα άλλαξα λάστιχα γιατί ήταν η ώρα του και κατέληξα σε Continental Sport Contact 3, επί τις ευκαιρία έγινε ζυγοστάθμιση και μετά από δυο μέρες έκανα ταξίδι (Ε.Ο Αθηνών – Λαμίας) παρατήρησα ότι το πρόβλημα εξακολουθούσε να υπάρχει και αποφάσισα να κάνω και μια ευθυγράμμιση μιας και τα καινούρια λάστιχα είχαν μαζέψει 600 χλμ από το ταξίδι. Η ευθυγράμμιση δεν έδειξε κάτι στραβό και έτσι τζάμπα και τα λεφτά, αλλά απέκλεισα τις περιπτώσει ζυγοστάθμιση / ευθυγράμμιση.
Θέλοντας λοιπόν να πάρω και τη γνώμη του μηχανικού για το πρόβλημα μου είπε ότι εφόσον τα παραπάνω είναι σωστά, ή έχω στραβή ζάντα (πράγμα που εδώ και ένα χρόνο τις προσέχω όσο καλύτερα μπορώ και δεν τις έχω πονέσει πολύ) ή θα πρέπει να κάνω ζυγοστάθμιση όλο τα αυτοκίνητο σε κάποιο μεγάλο βουλκανιζατέρ, στο οποίο σου ζυγίζουν τροχούς τους δίσκους των φρένων επάνω στο αυτοκίνητο!!(πρώτη φορά άκουγα κάτι τέτοιο, υπάρχει?).

Ζητώ συγνώμη αν κούρασε το κείμενο, αλλά η απογοήτευση είναι μεγάλη για το αμαξάκι μου.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων όλους
__________________
PANTELIS RIGAS
Απάντηση με παράθεση