sorry για το σχόλιο που θα πω αλλά γιατί άραγε όσες φορές άκουσα για κάποιον να λέει ότι στο φανάρι αντί για πρώτη έβαλε όπιστεν ήταν μια ξανθιά??? το έχω ακούσει τουλάχιστον αλλες 2 φορές!!!! την μια την ήξερα που το έκανε αυτό!
Στο θέμα μας τώρα, η δουλειά του λάμδα είναι να δίνει πληροφορίες στον εγκέφαλο για την αναλογία του μείγματος, μπορεί από πρόβλημα δικό του ή πρόβλημα με την αναλογία καυσίμων για κάποιο λόγο να δείξει ένδειξη στο ταμπλό, αλλά κομπιάσματα και άλλα τέτοια δεν κάνει! αν υπάρχουν τέτοια συνήθως είναι μάπα η βενζίνη ή υπάρχει πρόβλημα με την αντλία. Πάντως μου έχει τύχει από λάθος μου να ταπωσω μια αναμονή στο wastegate actuator της τουρμπίνας μου και είχα πάει σε συνεργείο για κάρτα καυσαερίων και χωρίς ΚΑΝΕΝΑΝ έλεγχο με την μία και με σιγουριά 100% μου είπαν να αλλάξω λάμδα γιατί είναι καμμένος!!! μάλιστα ήθελε να μου φέρει κιόλας!!! και με το που έφυγα είδα ότι δεν ανέβαζε πίεση (0,25 bar αντί 0.7) και κατάλαβα τι είχα κάνει! φανταστείτε να ήμουν άσχετος και να έσκαγα μετά κανά 150-200 ευρώ τσάμπα! μην πανικοβάλεστε δεν παίζει σε αμάξι του 2003 να κάηκε ο λάμδα τόσο εύκολα! κάτι αλλο θα ναι! εμένα είναι του 94 (το μοτερ) και του 97 το αμάξι και δεν καταλαβαίνει τίποτα. Ξέχασα να πω ότι έχω και halmeter (μέτρηση αναλογίας καυσίμου) και είδα με την μία φτωχά μιγματα από εκεί κατάλαβα ότι είχα κάνει πατάτα και μετά είδα την πίεση.
|