θα σου πω τι είχα πάθει εγώ, αλλά δεν μπορώ να ξέρω αν είναι αυτό σε σένα, αλλά αφού έβαλες νέα αμορτισερ και δεν παει καλά το αμάξι, μάλλον τα ελατηρία σου τα έχουν παίξει. Εγώ στο starlet gt είχα koni kitrina και σε μια φάση που τα 2 μπροστινά ήθελαν επισκευή πάω τα φτιάχνω αλλά το αμάξι πήγαινε χάλια, πολυ σκληρό μεν, αλλά δεν είχε καλά κρατήματα, έκανε ταλαντώσεις το αμάξωμα και στις στροφές μεγάλες κλίσεις. Τελικά τα ελατήρια είχαν κάτσει!!! είχα eibach 3,5cm, πήρα από φίλο κάτι ventura και μετά το αμάξι έγινε καλά!!!
2η περίπτωση ξανά τα ίδια με την corolla, μετά το summer είδα ότι δεν πάνε καλά οι αναρτήσεις, είχα kyb μαύρα και ελατήρια eibach πάλι. Πάω και βάζω τα AGX και το αμάξι έκανε ότι είπα και πριν!!! ακόμα και 4η σκάλα να έβαζα ναι ήταν πολύ σκληρή η ανάρτηση, αλλά έπαιρνε μεγάλες κλίσεις και έκανε πολλές ταλαντώσεις. Τελικά βρέθηκε ένα παιδί και μου χάρισε μαμίσια ελατήρια και τα έβαλα και ησύχασα, τα ελατήρια τα έβγαλα με το χέρι και τα μάζευα με το χέρι!!! τα άλλα ήθελαν εργαλείο να τα βάλω, εννοείτε όλα τα έκανα εγώ (μαζί με τον μπρο) με τα χέρια όχι με αερόκλειδα κτλ δλδ. Τα ελατήρια μου και αυτά είχαν κάτσει!!! ήταν στο αμάξι από το 2000, δεν ξέρω πόσα χλμ είχαν. Τα συμπεράσματα δικά σας λοιπόν.
Ξέχασα να σε ρωτήσω αν στρίψεις σε στροφή απότομα πετάει κόλο? πάει να σε γυρίσει? εμένα το έκανε και αυτό και στις 2 περιπτώσεις με τα προβληματικά ελατήρια. Δλδ έχεις την αίσθηση ότι η μια πίσω ρόδα δεν επαναφέρει σωστά (λόγω των ελατηρίων) και έτσι σε πετάει.
Φαντάσου ότι AGX + ελατήρια eibach που είχα και τώρα AGX + μαμίσια ελατήρια, τώρα έχω κατά πολύ καλύτερα κρατηματα και μικρότερες κλίσεις από πριν!!! φαντάσου πόσο χαλασμένα ήταν τα ελατήρια ε?
|