πάντως μαμά αμορτισερ όντως χαλάνε πολύ γρήγορα όταν συνδυαστούν με ελατήρια χαμηλώματος. Ηδη το έχω δει 2 φορές και στο starlet ep82 που είχα αλλά και στην corolla EE111. Kαι δεν έχεις και καλά κρατήματα, γιατί το κράτημα δεν το κάνει μόνο το ελατήριο αλλά και το καλό αμορτισερ, δλδ βλεπω πχ τώρα που έχω KYB AGX ότι ποιό καλά είναι αυτά με μαμά ελατήρια που έχω τώρα πάνω, παρά με μαμα kyb μαύρα και ελατήρια eibach 3,5cm που είχα και στις 2 περιπτώσεις. Στην περίπτωση του starlet gt στο τέλος μερικούς μήνες πριν γίνει τροπέτο είχα βάλει μαμά ελατήρια πάνω σε koni kitrina ρυθμιζόμενα με άριστα αποτελέσματα για τα γούστα μου. Τουλάχιστον εγώ πιστεύω ότι για να έχουμε σχετικά καλά κρατήματα (ανάλογα τα γούστα του καθενός) και πολύ καλή άνεση και ανάρτηση που να μην έχουμε προβλήματα (πχ να σπάνε τα αμορτισερ συχνά, όπως πάθαινα εγώ με τα koni) πολύ καλή λύση, είναι άλλα καλά aftermarket αμορτισερ με τα μαμά ελατήρια πάνω. Το μοναδικό μειονέκτημα για μένα είναι το θέμα ομορφιάς. Και τα πλεονεκτήματα πολλά +ότι δεν βρίσκει πουθενά πλέον. Αν δεν σας ενοχλούν οι παραπάνω κλίσεις που παίρνει το αμάξωμα, τότε η λύση αυτή σας αποζημιώνει και με το παραπάνω! Πάντως χαμήλωμα χωρίς κοπάνημα είναι αδύνατον! εφόσον μειώνεται η διαδρομή του αμορτισερ και κοπάνημα θα έχουμε και μειώνετε και ο χρόνος ζωής του. (δεν αναφέρομαι σε coilovers).
|