Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 26-03-09, 01:27
Το avatar του χρήστη ranger
ranger Offline:
Administrator

Μοντέλο: E-12 Tsport facelift
Περιοχή: 'Ιλιον
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 2 φορές σε 2 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 665
ranger θα γίνει πολύ σύντομα πασύγνωστος ranger θα γίνει πολύ σύντομα πασύγνωστος
εγώ στο ενα μέρος συμφωνώ, αλλά στο άλλο όχι, και εξηγώ....

και εμένα μου κακοφάνηκε αυτό που έκανε η Toyota. παρουσίασε το Auris πριν απο περίπου 2 χρόνια με ενα μοτέρ 1400 κυβικα (97 HP, 5 ταχύτητες) και 1600 κυβικά (124 HP, 5 ταχύτητες).

Πριν καλά καλά το αμάξι κλείσει 2 χρόνια στην αγορά, χωρίς να κάνει facelift απλά άλλαξε (και κατά τη γνώμη μου βελτιώσε αισθητα) τα μηχανικά σύνολα που εξοπλίζει το Auris. Έτσι έχουμε ενα μοτερ 1330 κυβικά (101 HP, 6 ταχύτητες) και 1600 κυβικά (136 HP, 6 ταχύτητες). και τα δύο μοτέρ ενσωματώνουν τις τεχνολογίες valvematic και engine stop system που δεν υπάρχει στα προηγούμενα...

Και εγώ έννοιωσα σα να μας κοροϊδεύει λιγάκι η Toyota. σα να βιάστηκε να δώσει το auris στην αγορα για να φρεσκάρει το μοντέλο που την αντιπροσωπεύει στη μεσαία κατηγορία, χωρίς όμως να έχει έτοιμα τα μοτέρ που ήθελε να to εξοπλίσει. Οπότε είπαν "βγάλε το auris στην αγορά και όταν εξελίξουμε ικανοποιητικά τα νέα μοτέρ, τα δίνουμε και αυτά. είναι όμως σα να "ριχνει" όσους αγόρασαν το auris με τα παλια μοτέρ και τα πεντατάχυτα κιβώτια....

σχετικά με την βελτιώση είμαι αντίθετος. όταν η toyota δίνει ενα μοτερ σε κυκλοφορία το έχει εξελίξει και έχει πάρει όση δύναμη μπορεί απο το συγκεκριμένο μοτέρ έτσι ώστε να ειναι οικονομικό, αποδοτικό και αξιόπιστο. ΠΟΤΕ δεν έχει δώσει η toyota κάποιον επίσημο τρόπο βελτιωσης ενος κινητήρα της, οπότε δε νομίζω οτι θα ήταν λογικό αν το είχε κάνει τώρα. Αναγνωρίζω οτι τα "παλια" auris υστερούν σε δύναμη απο τα "νεα" αλλα δεν ειναι εφικτό να ζητάμε απο την toyota να τα εξισώσει γιατι απλά ΔΕΝ γίνεται (υπάρχει μεγάλη διαφορά στο σχεδιάσμο και τη λογική λειτουργίας των μοτερ με valvematic σε σχέση με τα "παλιά")

Κάντε τους δρόμους πιο ασφαλείς, είναι ευθύνη όλων μας...
Απάντηση με παράθεση