Ο επικεφαλής της Toyota, Ταντάσι Γιαμασίνα, αποκάλυψε ότι η ομάδα του δέχτηκε μία άνευ προηγουμένου μείωση στο διαθέσιμο μπάτζετ για την εφετινή σεζόν από τη διοίκηση του Ιάπωνα κατασκευαστή.
Από το 2002, όταν εισήλθε στην F1, η Toyota ήταν γνωστή ως μία από τις ομάδες με τον μεγαλύτερο ετήσιο προϋπολογισμό, αλλά αυτό έπαψε πλέον να ισχύει εξαιτίας του αρνητικού οικονομικού κλίματος που επικρατεί παγκοσμίως.
«Το μπάτζετ μας για την F1 μειώθηκε ξανά και ξανά από το αρχικό του νούμερο», τόνισε ο Γιαμασίνα στο Reuters.
«Μειώθηκε ύστερα από την ανακοίνωση της Honda ότι αποχωρεί από την F1 και μέσα σε ένα μήνα μειώθηκε εκ νέου, επειδή αναπροσαρμόστηκαν τα προσδοκόμενα έσοδα της Toyota για το τέλος της χρονιάς.
»Δεν είμαι σε θέση να υπολογίσω ακριβώς το πόσο μεγάλη περικοπή έγινε στο μπάτζετ, αλλά όλα τα χρόνια που είμαι στην Toyota, δεν έχω δει ξανά παρόμοιες μειώσεις».
Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, έγινε γνωστό ότι στην Toyota σκέφτηκαν σοβαρά το ενδεχόμενο να αποχωρήσουν από την F1 τον περασμένο Δεκέμβριο, αλλά τελικά δεν το έπραξαν για δύο λόγους.
Πρώτα και κύρια επειδή η Panasonic αποφάσισε να στηρίζει οικονομικά την ομάδα ως βασικός χορηγός της και δεύτερον λόγω των μέτρων που ανακοινώθηκαν από την FIA για την δραστική μείωση του κόστους τα δύο επόμενα χρόνια.
Πάντως, ο Γιαμασίνα επανέλαβε ότι το μέλλον της ομάδας του στην F1 εξαρτάται από τα αποτελέσματα που θα έχει το 2009, καθώς τα αφεντικά της εταιρίας στο Τόκιο πιέζουν για την επίτευξη της πρώτης νίκης.
«Οι νίκες και τα αποτελέσματα είναι σημαντικά. Υπάρχουν και άλλοι παράγοντες. Μιλάμε για μια επιχείρηση και αν δεν κάνουμε την ομάδα βιώσιμη, του χρόνου ίσως θα πρέπει να προχωρήσουμε σε περαιτέρω περικοπές».
Δεν τα βλέπω και πολύ θετικά τα μυνήματα!!!!
Νίκες φέτος.... αλλιώς..... τέρμα η Φ1!!!
Administration Group
Διοικητικό Μέλος
|