Λοιπον μια που με ρωτησε ο Βασιλης σε άλλο τοπικ, εχω να πω τα εξης:
Εχω βρεθει σε αδιεξοδο στο θεμα του "αγραφου εγκεφαλου". Πολλα τα λεφτα. Ο Μαλι.... μου ειπε για 1800 ευρω (LINK STORM) και ο Ανδρι.... μου ειπε 2300 ευρω για το ιδιο εγκεφαλο. Παρα μα παρα πολλα τα λεφτα. Υπαρχει και ο MegaSquirt σε ολοκληρωμενο κιτ με 650 ευρω (πλεξουδα-ανταπτορας, cd, κλπ). Το θεμα οτι ελαχιστοι ξερουν να τον ρυθμισουν, αν και αποτι εχω διαβασει σε διαφορα φορουμ δεν ειναι και τοσο δυσκολο. Οπως και να χει ειναι καπως ρισκο.
Αυτα που σκεφθηκα ειναι:
1.- να ξαναεπαναφερω την κεφαλη στην αρχικη της (μαμα) κατασταση δηλ. με τους μαμα εκκεντροφορους και να δουλεψω το μοτερ αξιοπιστα με τον μαμα ecu. Κοστος 150 ευρω.
2.- να βαλω ηπιοτερους εκκεντροφοφους απο αυτους που εχω ηδη απανω δηλ περιπου στο 264 και 7,9(max 8,1) lift. To μοτερ επισης δουλευει αξιοπιστα με τον μαμα ecu. Κοστος 500-600 ευρω.
3.- να βαλω καρμπυρατερ. Καλη και σχετικα φθηνη λυση. Φυσικα δεν θα πιασει το μοτερ το 100% που μπορει να δωσει με εναν αγραφο αλλά ενα 80% μπορει να το δωσει. Με καινουργια πραγματακια, κοστος 1000 ευρω (ισως και λιγοτερο).
Προχθες ανεβηκα στις 4500στρ. Και για να δω πως παει κρατουσα τις στροφες με 4η. Μολις πατουσα ελαφρα το γκαζι, ακουγονταν το μοτερ λες και μεσα στους κυλινδρους εμπαιναν σαριδια. Ας πουμε οτι τα μπεκ αντι για βενζινη εριχναν σφαιριδια απο φυσιγγι!!! Μολις αφηνα το γκαζι ο ηχος σταματουσε αλλά μολις το ξαναπατουσα ξαναρχιζε. Αυτο το εκανε στις 4500-4600στρ. Δοκιμασα και ξεπερασα αυτο το φασμα στροφων και εφτασα τις στροφες 4800, και ο προηγουμενος ηχος σταματησε και πηρε την θεση του, ο νορμαλ ηχος που εχει το μοτερ πριν απ'αυτον τον σαριδικο ηχο!
Οπως παω, θα καταστρεψω το μοτερ.
Γι' αυτο πρεπει να επισπευσω την ευρεση λυσης της τροφοδοσιας και της εισαγωγης.
|