λοιπόν φίλε επειδή το θέμα το ψάχνω ενδελεχώς τον τελευταίο καιρό έχω να πω τα εξής:
τα ΚΟΝΙ τα κίτρινα με τοποθέτηση 550 ευρώ είναι πολύ καλή τιμή. Για να βάλεις τα Bilstein θα χρειαστείς περίπου 650 με 700 ευρώ (αυτή ειναι τιμή μαζί με τοποθέτηση). Το ΚΟΝΙ ειναι μια "γλυκό" αμορτισερ (εχει και το πλεονεκτημα της ρύθμισης), ενώ το Bilstein "κοπανάει" κάπως...
Τα ελατήρια σου δεν ξέρω αν δουλεύουν καλα με τα ΚΟΝΙ (αυτό να το ρωτήσεις στο μαγαζι που θα κάνεις αγορά και τοποθέτηση των αμορτισερ). Παρότι έχουν 40.000 χιλιόμετρα δεν είναι πάρα πολλά. Γενικά τα ελατήρια άντέχουν για πολλά χιλιόμετρα (το μόνο που παίζει ειναι να κάτσουν λίγο και αντι για 3 πόντους να βρεθείς χαμηλωμένος 3,5 ή 4).
Αν αποφασίσεις να αλλάξεις ελατήρια εγώ προτείνω τα H&R (υπολόγισε περιπου 150 ευρώ για αγορα).
Τέλος για την ΤΕΙΝ superstreet έστειλα mail στον Τζούρδα πριν απο 4 μέρες για να ρωτήσω ακριβώς τα ίδια πράγματα. Η τιμή των 952 ευρώ ΔΕΝ περιλαμβάνει τοποθέτηση (άρα υπολόγισε ακόμα 70 με 100 ευρώ). Μου είπε οτι μπορεί να μου συστήσει κάποιο μάστορα που θα κάνει σωστή τοποθέτηση και ρύθμιση (πράγμα πολύ σημαντικό για μια coilover ανάρτηση) και ότι το κόστος επισκευής είναι 70 ευρώ κάθε μπουκάλα...
υστερόγραφο: με τις ΤΕΙΝ superstreet και γενικά τις coilover αναρτήσεις, δε χρειάζεσαι ελατήρια, έχουν ενσωματωμένο...
ελπίζω να βοήθησα
Κάντε τους δρόμους πιο ασφαλείς, είναι ευθύνη όλων μας...
|