Με έναν φίλο μου είχα την προηγούμενη βδομάδα μία σχετική συζήτηση. Η VW με τα τουρμπάκια που έχει βγάλει έχει κάνει γρήγορο ακόμη και τον πιο αδαή. Σκεφτόταν να πάρει το GT ή το TSI και του έφυγε από το μυαλό γιατί ΕΧΕΙ ΓΕΜΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ. Όπου και να γυρίσω παντού TSI και μια γιαγιά από πίσω. Και δεν είναι το θέμα η VW, αυτή έκανε την αρχή και ακολουθήσαν άλλοι, ΦΙΑΤ, ΟΠΕΛ, PEUGEOT, RENAULT...
Που θέλω να καταλήξω...
Κοντεύω τα 30, αλλά όσο Θυμάμαι παλιά λίγα ήταν τα γρήγορα αμάξια στο δρόμο. Δηλαδή σκέφτομαι να είχα την TS πριν από 5-6 χρόνια. Θα έψαχνα αμάξι να ανοίξω, rally, vts, punto, crx, gti, αυτά. Τώρα που την έχω τρέμω μην πατήσει η γιαγιά με το TSI διπλά από ροπές και με ξεφτιλίσει!!! Και δεν το λέω από πλευράς εγωισμού, μου έχουν φύγει αυτά αν και δεν θυμάμαι να το είχα ποτέ. Έχει γεμίσει ο τόπος με αμάξια που μπορείς να κινήσεις πολύ εύκολα γρήγορα.
Ένα θέμα που θίξατε είναι το θέμα των βελτιώσεων. Εγώ θα ήθελα να πω ότι το αμάξι πέρα από μέσο διασκέδασης είναι και εργαλείο, οπότε πρέπει να έχει κάποια βασικά χαρακτηριστικά, σχετική άνεση, σχετική αξιοπιστία και σχετικά χαμηλό κόστος συντήρισης. Τί να το κάνω το ραλί που με έσκισε αν θέλει 1 τεπόζιτο στο γέμισμα ή αν για πάει ταξίδι πάει δεξιά με 80 γιατί η 5η του βγάζει 100 με 5000 στροφές... Για αυτό είμαι κατά των βελτιώσεων εκτός αν αυτές αποσκοπούν να κάνουν το αμάξι πιο ασφαλές ή πιο γρήγορο χωρίς όμως μεγάλο ρίσκο σε αυτά που ανέφερα παραπάνω. Εκτός αν έχετε 1 αμάξι για 2ο και το κατεβάζεται μόνο για κόντρες...
Που θέλω να καταλήξω για 2η φορά? Μη σπαζόμαστε αν ο τύπος δίπλα με τον κουβά 15ετιας μας έσκισε. Στο δρόμο δεν είμαστε οι πιο γρήγοροι ούτε θα γίνουμε ποτέ. Ούτε να σεληνιαζόμαστε και να τρέχουμε σαν τρελοί για να τον πετύχουμε στο επόμενο φανάρι. Έχουμε όλοι σαν χόμπυ το αυτοκίνητο αλλά πάνω απο όλα είναι να το διασκεδάζουμε. Ούτε να κινδυνεύουμε ούτε να στεναχωριόμαστε
|