Εγώ πάλι νομίζω ότι η λογική του να σε τιμωρήσω όσο περισσότερο μπορώ στην τσέπη σου για να μην κάνει κάτι είναι αυτό που οδηγεί τους περισσότερους να μην λαμβάνουνε υπόψιν τους νόμους.
Ομως πριν φτάσουμε εκεί, έχει προηγηθεί η μηδενική -κυριολεκτικα- παροχή εκπαίδευσης αλλά και ενημέρωσης, όταν όλοι μας είμασταν σε πολύ πιο μικρή ηλικία. Και εξηγούμαι.....
Εγώ έχω ζήσει στην Γερμανία τα πρώτα μου χρόνια.... έως τα 12. Μέχρι εκείνη την ηλικία, είχα πάρει ήδη ΔΙΠΛΩΜΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ!!!! Μην το γελάτε. Ο λόγος βεβαίως δεν είναι γιατί πρέπει να έχεις δίπλωμα για να οδηγήσεις ποδήλατο. Είναι πασιφανές. Είναι για να αποκτήσουνε την κατάλληλη παιδεία οι πολίτες απο μικρή ηλικία. Να αρχίσουνε να αναγνωρίζουνε σήματα, προταιρεότητες και γενικός συνθήκες δρόμου και να εγκληματίζονται με τα οδηγικά γίγνεσθαι. Οι δε εξετάσεις γίνονται απο την αστυνομία, παρουσία αστυνομικών, οι οποίοι είναι και οι εξεταστές. Ετσι λοιπόν απο μικρή ηλικία, ήδη γνρίζεις τα βασικά και εξικοιώνεσαι καλύτερα με την λογική της οδήγησης!
Κάτι τέτοιο σε μια χώρα με τα περισσότερα θανατηφόρα ατυχήματα στην Ευρώπη νομίζω ότι θα ήτανε απαραίτητο (Ναι, για την Ελλάδα μιλάω). Αλλά οι δικοί μας εδώ κιμούνται τον ύπνο του δικαίου, και σκέφτονται μόνο τι εισπρακτικά μετρα θα εφαρμόσουνε για να φάνε περισσότερα.
Ούτε λόγος βέβαια να γίνεται για τα λαδώματα..... Οταν λοπόν όλο το σύστημα είναι σάπιο και βασίζεται στο κέρδος του κάθε εμπλεκόμενου κλάδου, και όχι στην πραγματική εκπαίδευση των μελλοντικών οδηγών, μπορούνε να υπάρχουνε ελπίδες ότι θα αλλάξει ποτέ κάτι???
Administration Group
Διοικητικό Μέλος
|