Επειδή βλέπω είσαι ανυπόμονος, να σου πω εγώ δυο τρία πραγματάκια που ξέρω και μετά ας σου πουν λεπτομέρειες αύτοι που ξέρουν παραπάνω ή έχουν κάνει μηχανικές βελτιώσεις...
Καταρχήν μοτέρ από TS δε σε συμφέρει να βάλεις (υπάρχουν θέματα στο φόρουμ, που αναφέρονται στη συγκεκριμένη μετατροπή και τα συν και πλην της). Μπορείς να πουλήσεις το δικό σου κ να πάρεις με λίγα ακόμα λεφτά ένα μαμά TS. Αλλά όπως θες...μπορέι να θες οπωσδήποτε να εξελίξεις το δικό σου...
Έχουν τουρμπιστεί 1.4 Ε12 με απόδοση έως 180 άλογα περίπου, αλλά από αξιοπιστία δε λέει κανείς τι παίζει...μυστικό το χουνε όλοι...Φτάνει πολλά όμως και συνέχεια θα ζητάει....
Μπαίνει επίσης ο 3sgte στην Ε12 με κάποιες ψιλοπατέντες στις βάσεις και αξιοπιστία μιας κ είναι μαμά μοτέρ, απλά μεταχειρισμένο...Είναι όμως σπάνια μετατροπή και 10ετίας + μοτέρ με ό,τι αυτό συνεπάγεται...
Μπορείς επίσης να υπερκυβίσεις το μοτέρ σου και να έχεις από 115 άλογα 1ο σταδίο έως και 160 με αρκετή δουλειά και έξοδα όμως...
Τέλος μια πιο συντηρητική λύση είναι να βάλεις το 1.8 μοτέρ από avensis ή celica (δεν ξέρω αν μπαίνουν και τα 2 100%) με απόδοση 129 και 143 άλογα ατμοσφαιρικά και αξιόπιστα.
Για μοτέρ 1.6 απλό με 110 δε σου λέω καν δεν αξίζει από τα 1.4 να πας στα 1.6!
Όμως να σου πω πως ότι και να κάνεις από όλα αυτά (ειδικά για τις λύσεις TS, 3sgte, τούρμπισμα) θα πρέπει να επέμβεις σημαντικά και στο στήσιμο-φρένο. Δηλαδή θες οπωσδήποτε ένα καλό ζαντολάστιχο, μια καλή ανάρτηση και βελτίωση φρένου...Από 2500 έως ++++ ανάλογα τι θα βάλεις....
Αυτά για σωστή και ολοκληρωμένη μετατροπή...
Ψάξε όμως και μόνος σου στο φόρουμ να διαβάσεις απόψεις από πολλούς και να αποφασίσεις τελικά το σωστό και συμφέρον για σένα...
|