Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Μηχανές Εσωτερικής Καύσης – Βιβλία – Εκπαίδευση(;)
  #1  
Παλιά 13-09-07, 16:29
kyro Offline:
banned
 
Εγγραφή: 01-07-2004
Μοντέλο: ZZE 111 (G6)
Περιοχή: Γαλάτσι
Ηλικία: 46 female
Μηνύματα: 542
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 1 φορές σε 1 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 0
kyro είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Μηχανές Εσωτερικής Καύσης – Βιβλία – Εκπαίδευση(;)

Μηχανές Εσωτερικής Καύσης – Βιβλία – Εκπαίδευση(

Νέα σχολική χρονιά και μετά τον αγιασμό ακολουθεί η παραλαβή των νέων βιβλίων από τα παιδιά.

Σαν παιδί και εγώ μπλέχτηκα λίγο με τα καινούρια βιβλία και τελείως τυχαία (γκουχ γκουχ) έπεσαν στα χέρια μου δύο από αυτά με θέμα τον κινητήρα. Ο τίτλος τους «Μηχανές Εσωτερικής Καύσης» θεωρία και εργαστήριο.

Το βιβλίο της θεωρίας εξηγεί με λεπτομέριες την λειτουργία του τετράχρονου βενζινοκινητήρα, καθώς και όλα τα επιμέρους υποσυστήματά του.

Το βιβλίο του εργαστηρίου δεν ασχολείται με πως δουλεύει αλλά με το πως είναι, πως λύνεται και το πως δένεται το κάθε τμήμα του κινητήρα. Με πολύ καλές φωτογραφίες και εξηγήσεις.

Τα βιβλία είναι του ΟΕΔΒ και προτείνω σε όποιον έχει απορίες για τον κινητήρα του ή γενικότερα για την λειτουργία του τετράχρονου να τα αποκτήσει και να τα μελετήσει. Απευθύνονται σε άτομα που δεν ξέρουν ούτε που είναι το μοτέρ τους ούτε με τι μοιάζει. Με μέτρια προσπάθεια μπορεί κανείς να αποκτήσει πάρα πολλές γνώσεις από αυτά.

Οποιος ενδιαφέρεται μπορεί να τα ψάξει σε κάποιο Τεχνικό Λύκειο (δωρεάν) ή να τα παραγγείλει σε κάποιο βιβλιοπωλείο. Λόγω του ότι είναι του ΟΕΔΒ αναμένω να είναι πολύ φθηνά (κάτω απο 5ευρώ).

Έχω στα χέρια μου δυο – τρία τέτοια που προορίζονται για μας, τα παιδιά του κλαμπ. Θα τα έχω μαζί μου την Παρασκευή (αύριο) για να τους ρίξει μια ματιά όποιος θέλει αλλά και να τα πάρει μαζί του να τα διαβάσει.(δεν τα διαθέτω για στολισμό βιβλιοθήκης). Και φυσικά από χέρι σε χέρι μπορούν να τα εκμεταλευτούν αρκετοί, με κάποια καθυστέρηση όμως.

Με την ευκαιρία μπορούμε – αν υπάρχει το ανάλογο ενδιαφέρον – να κάνουμε και ένα μαθηματάκι στα βασικά του τετράχρονου. Να πιάσουμε ενα δυο τραπεζάκια στο bizz και να εξηγήσουμε μερικά πραγματάκια για τους τέσσερις χρόνους για παράδειγμα. Και εδώ θα μπορούσε να βοηθήσει και ο φίλος madvinegar που έχει κάνει και μια πάρα πολύ καλή εργασία σχετική με το θέμα, για το κλαμπ και μόνο, και πιστεύω ότι με μεγάλη ευχαρίστηση θα ήθελε να μοιραστεί τις γνώσεις του μαζί μας.

Για την τελευταία παράγραφο και μόνο θα ήθελα να μου πείτε αν έχει κανείς όρεξη για να γίνει κάτι τέτοιο αύριο.

(Δεν έχω ξεχάσει το θέμα με τα φρένα.)
Απάντηση με παράθεση