SavvasKE35, πρωτα πρεπει να κοιταξουμε εμεις οι ιδιοι τι μπορουμε να κανουμε και μετα να τα βαλουμε με το κρατος, τους πολιτικους και με τις εκαστοτε κυβερνησεις. Αλλωστε εμεις ειμαστε το κρατος και εμεις ψηφιζουμε τους αντιπροσωπους μας στην βουλη.
Πολεοδομικα σχεδια υπαρχουν, και μαλιστα προβλεπονταςι πλατειες, ζωνες πρασινου, παρκιν κλπ. Αλλα ποιος απο εμας τα τηρει? Οταν κτιζουμε παραπανω μετρα απο τα κανονικα? Ή δεν παιρνουμε αδεια οικοδομης και κτιζουμε παρανομα? Υπαρχει ελγχος, αλλα κανουμε ενστασεις. Ειναι ποινικο αδικημα, αλλα πηγαινουμε στο δικαστηριο και κλαιγομαστε. Υπαρχει και το γκρεμισμα του αυθαιρετου απο την πολιτεια, αλλα καθεται πανω στην στεγη ο ιδιοκτητης, καλει και τα καναλια και τελικα το παρονομο κτισμα δεν γκρεμιζεται.
Υπαρχουν και καποιες συγκυριες γεγονοτων οπου πηγαν κατα διαολου οι πολεοδομικες μελετες, σχεδια, πραξεις εφαρμογης οπως με τους προσφυγες του '22. Η Κορινθος μια νεα πολη, με τετραγωνα, με πλατειες, μεγαλους δρομους κλπ, ωστοσο εχει δυο κομματια οπου οπυ κυριαρχει η πολεοδομικη αυθαιρεσια. Ηρθαν οι προσφυγες, επρεπε να τους βαλουν καπου, και αρχισαν να κτιζουν οπου τους βολευε. Εκεινη την εποχη, τι σχεδιασμος να γινει, τι μελετες, οταν οι ανθρωποι επρεπε να στεγαστουν?
Αντιθετα σημερα που ενα νεο κομματι μπηκε στο σχεδιο πολης, εχει μεγαλους δρομους, πλατειες, πεζοδρομια.
Εγω προσωπικα δεν A/C σπιτι μου αλλα εχω ανεμιστηρα, κι οπου κι αν παω μες στο σπιτι τον παιρνω αγκαλια.
Αραγε αυτος που εγραψε το αρθρο ειχε Α/C ή οχι?
|