Θέμα: Radio - CD
Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 18-05-07, 13:56
PeterIoannou Offline:

Μοντέλο: Avensis ZZT223
Περιοχή: Ambelogardens
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 423
PeterIoannou είναι υπέροχος PeterIoannou είναι υπέροχος PeterIoannou είναι υπέροχος PeterIoannou είναι υπέροχος PeterIoannou είναι υπέροχος PeterIoannou είναι υπέροχος
Φίλε lithros,
Κατά τη γνώμη μου, το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις δεν είναι πρόβλημα της μονάδας σου (του radio-CD) σου.
Το λέω αυτό επειδή το έχω δει να συμβαίνει με ουκ ολίγες μονάδες διαφόρων εταιρειών που έχουν περάσει από τα χέρια μου σε διάφορα αυτοκίνητα και σε μεγάλο χρονικό εύρος. Σχεδόν από τότε που πρωτοάρχισαν Ελληνικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί να υποστηρίζουν το σύστημα RDS (έστω και τόσο άστοχα, άναρχα και στοιχειωδώς οι περισσότεροι).
Έτσι, αντίστοιχα προβλήματα συνέβαιναν και και στο DEH-8500 και στο DEH-9500 (Pioneer, κορυφαία μηχανήματα τότε) που είχα εκεί πίσω το '94-'95, με δυο-τρία Kenwood (το ένα που θυμάμαι ήταν το KRC-PS777R), τα ίδια και με ένα FUJITSU-TEN που ήταν προεγκατεστειμένο σε ένα άλλο αυτοκίνητο, και βέβαια, το ίδιο πρόβλημα έχει και η εργοστασιακή πηγή της TS μου, όπως και ενός Yaris '03 που είχα παλιότερα.
Το συμπέρασμα στο οποίο είχα καταλήξει -επειδή το πρόβλημα το αντιμετώπιζα και εγώ με τον KISS από την εποχή ακόμα που εξέπεμπε στους 90,9- ήταν ότι υπεύθυνος γι' αυτή τη δυσλειτουργία είναι ο σταθμός και όχι η πηγή. Διότι, λογικά σκεπτόμενοι, αν ήταν πρόβλημα της μονάδας, θα το εμφάνιζε μία ή δύο ή 100, του ίδιου κατασκευαστή και όχι πολλών κατασκευαστών και μάλιστα όταν συντονίζονται στον ίδιο σταθμό.
Τέλος, ο τρόπος χρήσης του RDS από τους περισσότερους Ελληνικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, θα έχετε παρατηρήσει ότι είναι τελείως στοιχειώδης και ενίοτε λανθασμένος (έχετε προσπαθήσει να επιλέξετε αυτόματο συντονισμό του ρολογιού της μονάδας σας μέσω του RDS; Με κάθε αλλαγή σταθμού, μπορεί να πετύχετε να δείχνει το ρολόι της μονάδας σας χειμερινή ώρα, το ... κατακαλόκαιρο ).
Επειδή στο προσεχές διάστημα η εργοστασιακή πηγή θα μετακομίσει στην αποθήκη μου, θα σου γράψω τι συμβαίνει με την καινούρια πηγή.
Πάντως, ξαναλέω ότι κατά τη γνώμη μου δεν φταίει η πηγή.
Πάνος.
Απάντηση με παράθεση