24-03-07, 03:51
|
|
|
Περιοχή:
Ambelogardens
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
|
|
Λοιπόν, έχω πολύ καλά νέα και πάρα πολύ καλά νέα (τα πάρα πολύ καλά νέα, υπό προϋποθέσεις).
Για τον φίλο dRiveR7, είναι τα πολύ καλά νέα (με μια ... κακή παράμετρο, μόνο).
Με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα -και επειδή, όπως έχω πει και σε προηγούμενο post μου είμαι Kenwoodάκιας- αρκετά από τα Radio/Cd/mp3 players της εταιρείας αυτής, συνεργάζονται με τα εργοστασιακά χειριστήρια του τιμονιού της Corolla μας, ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ να χρησιμοποιηθεί ο ΑΝΤΑΠΤΟΡΑΣ με κωδικό CAW-TY1290, ο οποίος έχει λίγο τσουχτερή τιμή, στα περίπου 130-140€.
Για άλλες εταιρείες, δεν έχω βρει κάτι, αν και δεν έχω κοιτάξει με αντίστοιχα μεγάλο ενδιαφέρον...
-
Τα πάρα πολύ καλά νέα είναι για τους υπόλοιπους από εμάς, οι οποίοι ενδιαφέρονται να αλλάξουν την εργοστασιακή πηγή με μία aftermarket ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ trip computer. Μοναδικές προϋποθέσεις, οι πλαστικές βάσεις για την τοποθέτηση της aftermarket πηγής που υπάρχουν στην αγορά να είναι ΧΩΡΙΣ ραφάκι (συρταράκι) ΚΑΙ το περιθώριο πάνω από την υποδοχή για την πηγή να είναι λίγο μεγαλύτερο από 4 cm.
Αν υπάρχουν τέτοιες βάσεις στην αγορά, σωθήκαμε (και εγώ θα σώσω το συρταράκι πάνω από το σταχτοδοχείο).
-
Για να γίνω πιο κατανοητός, έχει κάνει την εμφάνισή του στην αγορά ένα αμερικάνικο κατασκεύασμα, το οποίο εκτός από trip computer λειτουργεί και σαν OBD2 reader κλπ -συνδεόμενο με τη θύρα αυτή-, με αποτέλεσμα εκτός από τις κλασσικές ενδείξεις του trip computer να υπάρχει δυνατότητα απεικόνισης τιμών από διάφορους αισθητήρες, όπως θερμοκρασίας αέρα και νερού, πίεσης καυσίμου, στροφών, τάση μπαταρίας κλπ. Επίσης, δίνει τη δυνατότητα ανάγνωσης των κωδικών σφαλμάτων και -ενίοτε- του σβησίματός τους. Οι διαστάσεις του είναι 80x30x20mm (πλάτος x ύψος x βάθος). Γι' αυτό το λόγο μίλησα για περιθώριο 4cm τουλάχιστον.
Θα παρακαλούσα, σε αυτό το σημείο, όποιον γνωρίζει διαστάσεις από βάσεις τοποθέτησης aftermarket πηγών, να ενημερώσει για την ύπαρξη ή όχι του προαναφερθέντος περιθωρίου (διότι δυστυχώς βρίσκομαι στο εξωτερικό και δεν έχω τη δυνατότητα να βρω περισσότερες πληροφορίες από εδώ).
Αυτή η εξέλιξη μου αναπτέρωσε τις ελπίδες για την θετική έκβαση του project που σχεδιάζω για την Corolla μου. 
Πάνος.
ΥΓ: Αλήθεια, πού είναι η OBD θύρα στην TS, μοντέλο τέλος 2003?
|