Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Re: Θεσμός Των Επ.οπ.
Παλιά 08-11-06, 15:29
Το avatar του χρήστη ranger
ranger Offline:
Administrator

Μοντέλο: E-12 Tsport facelift
Περιοχή: 'Ιλιον
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 2 φορές σε 2 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 664
ranger θα γίνει πολύ σύντομα πασύγνωστος ranger θα γίνει πολύ σύντομα πασύγνωστος
Re: Θεσμός Των Επ.οπ.

Και εγώ ήμουν Δόκιμος και μάλιστα στις Ειδικες Δυναμεις που υπάγονται στο Πεζικό και θα πω τα πραγματα όπως τα είδα και όπως τα ξέρω...

Ο θεσμός του ΕπΟπ είναι κάτι το οποίο δημιουργήθηκε απο την αναγκή να υπάρχουν οπλίτες οι οποίοι θα εκπαιδεύονται αλλα δεν θα απολύονται μετά απο 12 ή 18 μήνες... Αυτή η αναγκή προκείπτει απο την αναγκη χειρισμού προηγμένων οπλικών συστήματων, την συντήριση εξοπλισμού και υλικών κτλ κτλ.
Η ιδέα ειναι καλή, αλλά στην υλοποίηση κάπου χάλασε η σούπα....
Δεν θέλω να σταθώ στα λεφτά, τα 1000 ευρώ για ανειδικευτή δουλειά είναι πάρα πολυ καλά λεφτά και βέβαια η μονιμότητα του δημοσίου, η ιατροφαρμακευτική περιθαλψή του στρατου για εσένα και την οικονένεια σου κτλ κτλ...
Το πρόβλημα είναι αν επιθυμείς να μπείς ξανά στο στρατό. Η σταδιοδρομία στο στρατό και στα σώματα ασφαλείας είναι κάτι το οποίο δεν το κάνεις μονο και μονο για τη σιγουρία του. Γιατί τραβάς κάποια ζόρια που αν δεν "γουστάρεις" να τα τραβήξεις, απλά δεν την παλεύεις... Κάποια απο αυτά είναι οι ασκήσεις, τα σκηνάκια, οι φωνές απο τους ανωτέρους, το χώσημο κτλ κτλ. Αναλογα τις ανάγκες της μονάδες οι ΕπΟπ κανουν και σκοπίες... Ποίος είναι διατεθημένος να μπει ξανά σε αυτή τη διαδικασία;;;

Παίζει πολύ μεγάλο ρόλο το Όπλο ή το Σώμα στο οποίο θα καταταγείς. Δεν ειναι το ίδιο να είσαι ΕπΟπ στις Ειδ.Δυν. με το Σώμα Υλικού Πολέμου. Επίσης σε πολλές περιπτώσειες παίζει μεγάλο ρόλο η μονάδα, οι απαιτήσεις της, καθώς και ο εκάστοτε διοικητης.

Το μεγάλο πρόβλημα των ΕπΟπ είναι η τρίβη τους με τους υπόλοιπους στρατευμένους. Μέχρι τώρα στο στρατό υπήρχαν τρείς μεγάλες κατηγορίες:
Οι Αξιωματικοι
Οι Υπαξιωματικοι
Οι έφεδροι, δηλαδή τα παιδια που υπηρετουν τη θητεία τους.
Τώρα οι ΕπΟπ ερχονται να δημιουργήσουν ενα τεταρτο πόλο, που όμως μοιραία λίγο εως πολυ ερχεται σε αντιθεση με τους άλλους τρεις....
Σε αρκετές περιπτώσεις όλοι αντιμετωπίσζουν τους ΕπΟπ με μισό μάτι, ενω υπάρχει αρκετή τριβή με τους έφεδρους στρατιώτες και δεν θα πω περισσότερα, φανταζομαι όλοι γνωρίζετε. Βέβαια εχουν οργανωθει και οι επόπ και ισως να ειναι οι πρώτοι που θα φέρουν καποιας μορφής συνδικαλισμο στο στρατο, με ότι αυτο συνεπάγεται...
Εγώ θέλω να σταθώ λιγάκι στο μετά... Η σύμβαση των ΕπΟπ είναι για 7 χρόνια (τουλαχιστον εγώ αυτό ξέρω). Μετά τί γίνεται;;; Τώρα τα παιδιά που πάνε ΕπΟπ είναι απο 22 εως 26 χρονών. Όταν αυτοί γίνουν 30 και 35 χρόνων είναι σίγουρο ότι ο Ελληνικός Στρατός θα τους χρειάζεται όλους αυτούς;;; Αν δε μπορεί να τους απορροφίσει όλους σε διοικητικές θέσεις, οι υπόλοιποι τι θα γίνουν, άνεργοι στα 35;;;

Κάντε τους δρόμους πιο ασφαλείς, είναι ευθύνη όλων μας...
Απάντηση με παράθεση