Re: Αλλαγη Ελαστικων
Πιαδιά πιστεύω σε μια συζήτηση ειδικά για λάστιχα πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι ένα λάστιχο είναι διαφορετικό εάν αλλάξουμε διάσταση και εάν ο δείκτης ταχύτητας είναι άλλος και ας έχει την ίδια ονομασία.Άλλο pilot primacy 195/60/15 και άλλο 205... Άλλο 195/60/15 Η και άλλο V.
Πάντα πρέπει να έχουμε υπόψη τι ζητάμε από ένα λάστιχο και τι χρήση θέλουμε να κάνουμε. Το Pilot Primacy μπορεί να μην είναι καλό για κάποιους. Γενικά έχω καλή άποψη για τα Michelin αλλά δυστυχώς τα energy που φορούσε το corollaki μου από τη μαμά ήταν χάλια από την αρχή. Δεν ξέρω βέβαια εάν είναι πολύ ευαίσθητο το ABS. Μπορεί.
Επίσης, σε μαγαζί που ρώτησα με Michelin μου είπε ο τύπος ότι τα συγκεκριμένα Energy που φοράει το δικό μου (και όχι μόνο) από τη μαμά, αυτοί δεν τα φέρνουν. Έχουν κάποιο αναγνωριστικό XV1 αν θυμάμαι καλά ή XV (θα κοιτάξω και θα σας πω).
Μπορεί αν ξαναβαζα Energy αλλά με δείκτη Η να πηγαιναν καλά αλλά δεν το ρισκάρω.
Είχα δει κάποτε κάποια Firestone FW920 αν θυμαμαι καλά τα οποία μπορεί να μην είχαν εμφάνιση αλλά το λάστιχο κολλούσε στο δρόμο και στο βρεγμένο ήταν εντυπωσιακό.
Αυτά έχω να καταθέσω.
Κλείνοντας επομένως καλό πιστεύω είναι όταν μιλάμε για λάστιχα τουλάχιστον να μιλάμε για την ίδια διάσταση. Αλλιώς κάθεται το 55/16 και αλλιώς το 60/15.
Φιλικά
Νίκος