Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Re: Στήσιμο - Ανάρτηση
Παλιά 31-07-06, 15:29
Το avatar του χρήστη Jims192
Jims192 Offline:
Θεϊκό Μέλος

Μοντέλο: E12 TS
Περιοχή: Ξεσσαλονίκη...
Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 335
Jims192 είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Re: Στήσιμο - Ανάρτηση

Πρόλογος.
Μετά απο ενάμιση σχεδόν χρόνο που έχω στην κατοχή μου το ts αρχισα να το ψάχνω λίγο όσον αφορά το στήσιμο του. Ενώ είχα ρυθμισμένα τα μπροστινά αμορτισέρ κάπου στην μέση και προς το άνετο κάποια στιγμή ειπα να το κάνω ΤΑΧΙ και της έβαλα στο τελειως μαλακό...Ωσπου βαρέθηκα να γέρνω το ίδιο με accent και lanos και να κρατάω κόντρα στο foot rest σε όλες τις δεξιές,ενώ σε μεγάλες ανωμαλίες στην εθνική με πολλά χλμ βούλιαζε και σηκωνόταν σαν να είχε φουρτουνα.Βεβαια απο άνεση στην ευθεια ήταν το κατι άλλο,αλλά δεν σε ενεπνεε σιγουριά στα πολλά.

Λίγο απο το Θέμα.
Τώρα λοιπόν ρύθμισα τα μπροστά ενα κλίκ πρίν το τέρμα σκληρό και το αυτοκίνητο μεταμορφώθηκε.Δεν "βουτάει" με όλο του το βάρος στον εξωτερικο τροχό (τοσο που πρίν σου έδινε την αίσθηση οτι το 99% του βαρους του αυτοκινήτου παει εκεί),
γέρνει σαφώς λιγότερο και σε ανοιχτές και μέτριες καμπές είναι πολύ "θετικό" χωρίς να σε κουράζει. Αυτό που βλέπω είναι οτι σε κλειστή διαδρομή το πίσω μέρος (στο οποίο τα αμορτισέρ ειναι ρυθμισμένα στην εντελώς "μαλακή" κατάσταση δεν ακολουθεί, δίνοντας την αίσθηση οτι γέρνει περισσότερο και μην ακολουθόντας το μπροστά το "παρασύρει" και αυτό,ενώ σε επιτάχυνση απο στάση "κάθεται" πολύ πίσω.
Παρά όμως την εντελώς διαφορετική ρύθμιση μπρός πίσω,βλέπω οτι σε ανωμαλίες το εμπρός και πίσω μέρος αντιδρούν το ίδι'σκληρά" ή μαλακά.
Ετσι λοιπόν πιστευώ πως πρέπει να το σφίξω λίγο πίσω,λέω για το 1/3 και όχι παραπανω γιατι μετά χωρίς βαρος πίσω έχω την αίσθηση οτι θα αντιδρά ξερά.Αν δεν ήθελαν βαλε-βγάλε τα πίσω θα δοκίμασα διαφορες ρυθμίσεις.

Και η ουσία
Το θέμα όμως είναι(θα έχω βεβαια καλύτερη αποψη όταν δοκιμάσω το ακόμη λίγ σκληρό πίσω) δεν θέλω να γινει εντελώς ξερώ πίσω ενώ θα ήθελα και κάτι παραπάνω απο το εμπρός μέρος. (οσο γινεται δλδ) χωρίς να το σκληρύνω αλλό...Προτάσεις?

Την μπροστά θολόμπαρα της C-ONE την φοράει κανεις? Μήπως ότι και να κάνεις μπροστά το θέμα με την μπάρα είναι ψυχολογικό? Απο που την παίρνεις στην Ελλάδα thn C-ΟΝΕ?(για την οποία κατα καιρους γραφτηκαν πολύ καλά σχόλια )Και πίσω τι γίνεται? Syele έχεις καμιά νέα αναφορά απο την πίσω αντιστρεπτική? Mike κανένα παρατράγουδο απο το πίσω μέρος μέτα απο τον καιρό που φοράς την πίσω θολόμπαρα?

(Συγνώμη για το μεγαλό post...Ειχα καιρό να γράψω και μου βγήκε)
Απάντηση με παράθεση