Λοιπόν, παρόλο που το έχω ξαναπεί, θα το ξαναπώ....
Όταν έψαχνα εγώ να βάλω ζαντολάστιχα είχα κανει έρευνα περίπου ένα μήνα. Σχεδόν όλοι οι ζαντολαστιχάδες θέλανε να μου σπρώξουνε τα Fulda και είχα αρχίσει να πονηρεύομαι. Μέχρι που έμαθα ότι δεν είναι καλά, και ότι στην πιάτσα τα λένε fuda (από τα φούντα που τρως επειδη δεν κρατάνε). Σε όσους είπα ότι ήθελα να βάλω τα potenza προσπαθούσαν να μου αλλάξουν γνώμη να δεχτώ τα fulda και ότι αν τα έπαιρνα θα μου κανανε καλύτερη τιμή από τα potenza... Αυτό και μόνο σε βάζει σε σκέψεις...
Επειδή είναι να αλλάξεις και ζάντα, και επειδή θα δώσεις ένα σοβαρό ποσό, γνώμη μου είναι να βρείς ένα λάστιχο που θα την προστατεύει και δεν θα έχεις το αγχος κάθε φορά που θα παρκάρεις ή την απογοήτευση αν την τρίψεις σε κανενα πεζοδρόμειο και την κάνεις μαντάρα. Τα fulda που τα είχα δει δεν έχουν καθόλου προστασία ζάντας. Εγώ φοράω τα Bridgestone Potenza RE720 87V (και εγώ σε διάσταση 205/50/16) τα οποία έχουν φανταστική προστασία ζάντας και δοκιμασμένα, μετά από άπειρα τριψίματα σε πεζοδρόμεια, η ζάντα είναι ανέπαφη. Έχουν και πολύ σκληρό προφίλ που δεν "λαστιχιάζει".
Για κράτημα για τα fulda δεν μπορω να σου πω γιατι δεν τα έχω δοκιμάσει. Απλά σου παραθέτω τι έμαθα όταν έκανα έρευνα. Για τα potenza μπορώ να σου πω ότι από κράτημα είναι αρκετά καλά σε στεγνό και βρεγμένο και επίσης πολύ ανθεκτικά.
Αυτά από εμένα και ελπίζω να βοήθησα. Ας παραθέσει και κανενας άλλος τη γνώμη του. Η τελική απόφαση φυσικά είναι δική σου.
|