Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Re: Ασφαλιστικη Καλυψη, Ασφαλειες, καλυψεις
Παλιά 19-02-06, 02:23
GEORGIOS_XYNOS Offline:
Θεϊκό Μέλος

Ευχαρίστησε: 1
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 4 φορές σε 4 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 457
GEORGIOS_XYNOS θα γίνει πολύ σύντομα πασύγνωστος
Re: Ασφαλιστικη Καλυψη, Ασφαλειες, καλυψεις

Γιωργο θα απαντουσα και στο θεμα αυτο, κατοπιν, στην Μικτη Ασφαλιση αλλα δεν πειραζει ας γραψω 2 λογια και τωρα. Το θεμα της υπασφαλισης το ανεφερα διοτι οταν ασφαλιζετε το οχημα σας για πρωτη φορα οταν το αγοραζετε καινουργιο, το ασφαλιζετε στην αξια που το αγορασετε. Περναει ενας χρονος, πατε να παρετε το νεο συμβολαιο και διακρινετε την ιδια αξια του οχηματος σας στο συμβολαιο. Δεν βαριεσαι λενε μερικοι, αν μου το κλεψουν εγω αυτα τα χρηματα θα παρω. Λαθος, στους ορους ολων των συμβολαιων αναφερεται ρητα οτι υπευθυνος να αναπροσαρμοζει τηνν αξια του οχηματος του ειναι ο ιδιοκτητης του οχηματος. Αυτον τον ορο τον βαζουν οι Ασφαλιστικες εταιριες διοτι αδυνατουν σε ολες τις ανανεωσεις των συμβολαιων να αναπροσαρμοζουν το ασφαλιζομενο κεφαλαιο (ή απλα την αξια του οχηματος). Εαν δεν το αλλαξει καποιος ή αυτος που ειναι ο υπευθυνος :ο Ασφαλιστης σας, τοτε εαν δεν γινει κατι δυσαρεστο για εσας οπως κλοπη, απλα θα εχετε χαρισει λιγα χρηματα παραπανω στην Ασφαλιστικη σας εταιρια και στον Ασφαλιστη σας (προμηθεια παιρνει δεν πουλαει σπορια, οσο περισοοτερα δινετε τοσο περισσοτερα παιρνει). Την αξια , η Ασφαλιστικη εταιρια θα την ελεγξει οταν γινει το κακο και τοτε ολοι θα ειναι δυσαρεστοι για ολους. Για να εχετε μια ιδεα πανω κατω πως κυμαινονται οι αξιες των οχηματων στην Ελληνικη αγορα ΧΟΝΤΡΙΚΑ ας παρουμε ενα παραδειγμα. Εχουμε ενα Corolla 1.4L του 2000 που ασφαλιζεται ως καινουργιο για 13.000 €. Το 2001 η τιμη πεφτει (1ος χρονος 20%) στα 10.400 €, το 2002 η τιμη πεφτει (2ος χρονος 5%) στα 9.900 € το 2003 η τιμη πεφτει (3ος χρονος) στα 9.400 € το 2004 η τιμη πεφτει (4ος χρονος) στα 8900 €, το 2005 στα 8450 € και το 2006 στα 8.000 €. Χοντρικα δλδ απο το 2000 εως το 2006 η τιμη μειωθηκε ανα καθε χρονο για τον 1ο χρονο κατα 20% και για τους επομενους κατα 5% εκαστως φτανοντας η τιμη απο 13000 στα 8000. Εαν τωρα ανοιξετε ενα AutoΤριτη η τιμη που σας δινει για ενα τετοιο αμαξι ειναι κοντα σε αυτη τη χοντρικη προσσεγγιση που καναμε. Εαν τωρα ειστε μεσα στην αγορα του αυτοκινητου και γνωριζετε τις αξιες ακομα καλυτερα και για εσας το να ασφαλισετε το οχημα σας στην ακριβεστερη αξια.
Τωρα εαν ασφαλιζατε τοσα χρονια το οχημα σας για 13000 € και περιμενετε σε καμμια στραβη που θα γινει να παρετε ολη την ασφαλισμενη αξια τοτε.... το μονο που σιγουρα μπορειτα να ζητησετε πισω ειναι τη διαφορα των ασφαλιστρων που τοσα χρονια πληρωνατε τζαμπα. Αλλα εγω δεν θα εδινα τα λεφτα μου σε καποιον αγνωστο για να τα παρω μετα απο καποια χρονια πισω ατοκα, εσεις? ΕΛΕΓΧΕΤΕ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ Ή ΕΞΑΜΗΝΟ ΤΟ ΠΟΣΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ!! Μη ξεχνατε οτι το οχημα ειναι κομματι της περιουσιας σας που καλως ή κακως το παρκαρετε - αφηνετε στον δρομο.
Απάντηση με παράθεση