Επειδη εχω τα σχεδιαγραμματα αναφερονται σε 160 και 165 HP ή PS,δεν θυμαμαι πρεπει να τα ξαναβρω.Εχεις χιλια κανταρια δικιο οσα λες για τις βενζινες αλλα λιγο αυτο με τους ιαπωνικους ιππους με μπερδεψε.Εστω οτι εναι ετσι ,παλι το μεγεθος ιδιο δεν παραμενει;Αν λεω,αν 1JIS=2HP τοτε 10JIS=20HP.Διαλεγουμε και παιρνουμε η αξια παραμενει η ιδια.Η Μ3 δηλαδη βγαζει 343 αλογα ή 300JIS η δυναμη τησ δεν αλλαζει,αν καταλαβες τι θελω να πω.
Εγω παντως τεινω να συμφωνησω μαζι σου οσον αφορα την ιπποδυναμη του 'ασημενιου'.Τσακωνομουν πριν καμποσο καιρο με τον Πανο οτι δεν ειναι δυνατον το'μαυροκαπακο' με τοσες αλλαγες να βγαζει μονο 5 αλογα παραπανω.Ή εβγαζε παραπανω ή το ασημοκαπακο δεν εβγαζε τα αλογα που υποσχονταν.Οι δυναμομετρησεις με δικαιωνουν εν μερει.Και τα 165 αλογα φανταζουν πολλα για το 'μαυρο' αλλα δυναμομετρημενο το εχω δει με 159(απλη βενζινη) και 180 με TODA και αλλο εγκεφαλο(BLITZ)(αυτο το τελευταιο απο Μπαρμπαρη)
Ο δε Μπαρμπαρης πριν βαλω το μοτερ ελεγε οτι το 'ασημοκαπακο' επαιζε εκει γυρω στα 145 με πολλες προυποθεσεις(πλεξουδες ολοκληρες και οχι κομμενη).Στο δε internet που εχω ψαξει για dyno οτι εχω βρει ενισχυουν την παραπανω αποψη.
Και οσον αφορα τα διαφορα δυναμομετρα αυτο που δειχνει λιγοτερο εγω εμπιστευομαι.Δεν μπορει να βγαζει 1.4 στα 108 με φιλτρο και εξατμιση και να μην μας αρεσει αλλη δυναμομετρηση και να λεμε φθαρμενα ραουλα κ.α.Δηλαδη για το 1.4 δεν ειναι φθαρμενα;Εκτος αν περιμενετε να δειξει παραπανω!!! μονο με ενα φιλτρο και τελικο.
|