Ο Fanis, εχει απολυτο δικιο. Και εγω να ειχα βενζιναδικο, εκει που πηγε η τιμη, με συμφερει να την νοθεψω, μιας και το κερδος θα ειναι τρελο.
Ποτε δεν βαζω βενζινη απο βενζιναδικο που διανυκτερευει, διοτι , ο φοβος φυλαει τα ερημα, δηλ. κατα την διαρκεια της ημερας, σε ενα πολυσυχναστο πρατηριο, φοβαται ο ιδιοκτητης να κανει νοθεια, αφου οι δημοσιοι υπαλληλοι που κανουν ελεγχους δουλευουν μεχρι τισ 14:00 το μεσημερι. Αν ειναι να κανουν ελεγχους απογευμα τους κοβουν υπερωριες, οποτε, αφου ολοι ξερεται, τους λειπουν πολλα λεφτα, λετε να τους εγκρινουν υπερωριες? Δεν νομιζω.
Με λογο συμπιεσης μαμα 9,4:1 που εχω στο ΚΕ35 --(τωρα μετα την επισκευη, αλλαξα κεφαλη, η αλλη με 10,1:1 χτυπουσα για πολλους λογους ευκολα πειρακια)--βαζω βενζινη απο πολυσυχναστο πρατηριο με χαμηλη τιμη. Καθε εβδομαδα βαζω 3 οχηματα απο 20 Ε, επι 3-4 ετη.Βεβαια δεν μπορω να πω οτι ειναι κατι το ιδιαιτερο σε αποδοση.
Μια φορα η γυναικα μου πηγε στο χωριο της με το 1992 Corolla 1.6XLi 105PS, και εβαλε βενζινη απο καπου στο δρομο. Αποτελεσμα, το αυτοκινητο μου φανηκε οτι πηγαινε πολυ καλυτερα. Μετα ξαναεβαλα απο τον ιδιο που βαζω παντα, και πηγαινε παλι οπως πριν.Μου φανηκε τρελο το γεγονος οτι αισθανθηκα τη διαφορα.
Να φανταστειτε οτι ολοι οι αλλοι βενζιναδες κοντα μου, εχω ακουσει 1000 ιστοριες για αυτους. Γι αυτον τιποτα, αλλα δεν παει κιολας. Πειρακια δεν ακουσα ποτε σε αυτο το 1992 Corolla 1.6XLi 105PS.
Οταν κυκλοφορουσα το αλλο μου χομπι, το 1978-88 SAAB 900 Turbo με Τ5, εκει δεν επαιρνε απο λογια, μονο ακριβη βενζινη, ειχα και bleed valve, και το κατεβαζα 0,45bar απο 0,9bar αν εβαζα απλη αμολυβδη. Βεβαια με ξεφτελισε 1 φορα ο Παυλακης, που παρουσιασε στο POWER το ασπρο STARLET απο θεσσαλονικη, τετρακινητο, με 300-400 αλογα, οταν ανεβαινα το περιφερειακο ταπα εγω με το SAAB 200 στο κοντερ, και βλεπω κατι φωτα ερχονται πολυ γρηγορα, κανω δεξια, ερχεται απο τα αριστερα μου, παταει φρενο για να πηγαινει μαζι μου 4-5 δευτερολεπτα, με κοιταει ,και αν εχει το θεο του, ανηφοριζαμε, και εφυγε απο τα 200 στα 240 δεν ξερω ποσα ,σε κλασματα. Σαν να ξεκιναει απο σταση με 40. Εκει εφαγα σοκ, μετα το διαβασα στο power και πηγα πασο για παντα.