κατά την δική μου γνώμη μια σχολή οδηγών σε μαθαίνει τα βασικά.το πως να χειρίζεσαι ένα αυτοκίνητο(αν κάνεις το κόπο και έχεις την όρεξη να παρακολουθήσεις τα μαθήματα βέβαια!), όπως και στα πανεπιστήμια και στις σχολές.Πέρνουμε δηλαδή τα εφόδια έτσι ώστε να μπορέσουμε να γίνουμε καλήτεροι.το θέμα είναι και το τονίζω να έχουμε αυτογνωσία.να ξέρουμε αν μπορούμε τελικά να πάρουμε το αμαξάκι μας και να πάμε κάπου,γιατί δυστηχώς οι περισσότεροι προσπαθούν να μάθουν στον δρόμο.αν λυθεί αυτό το πρόβλημα μόνο τότε θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε παρακάτω.
για εμένα ο καλήτερος και πιο αποτελεσματικός τρόπος είναι μια σχολή ασφαλούς οδήγησης σαν του Ιαβέρη για παράδειγμα όπου σε κάνουν να δεις από κοντά διάφορα περιστακικά και σε μαθαίνουν πως πρέπει να αντιδράσεις.γιατί μην μου πείτε ότι δεν έχετε έρθει ποτέ στην δυσάρεστη θέση να έρχεστε πρόσωπο με πρόσωπο με κάποιο συμβάν στο δρόμο και το μόνο που μπορέσατε να κάνετε ήταν να πατήσετε απλά φρένο!!δεν θα σας πιστέψω όσο καλοί οδηγοί να είστε,όσοι πείρα και να έχετε.αν δεν ζήσεις και αν δεν πάθεις δεν πρόκειται να μάθεις.και ο καλήτερος τρόπος για να μάθεις είναι να σου πουν πως πρέπει να συμπεριφερθείς ειδάλως θα προσπαθήσεις να κάνεις αυτό που νομίζεις,έχεις ακούσει ή πιστεύεις ότι θα ήταν καλήτερο με την ελπίδα ότι θα σταθείς τυχερός.
αυτή είναι η προσωπική μου άποψη.
φιλικά Κών/νος
|