Re: Ερώτηση για mp3 player
Φίλε μου ως νέος κάτοχος Corolla κι εγώ σου λέω ότι το θέμα που θίγεις είναι πονεμένο. Δυστυχώς η ΤΟΥΟΤΑ σε αυτό το σημείο είναι πολύ πίσω τουλάχιστον στην Ευρώπη. Το εργοστασιακό cd-player δεν παίζει ΜΡ3 ούτε και κάποιο cd-changer που δίνει η corolla. (εκτός από κάτι πανάκριβα σετ 4000 ευρώ με DVD και οθόνες) Εγώ μετά από πολύ ψάξιμο έχω καταλήξει να έχω ενα cd changer της sony CDX-T70MP το οποίο παίζει ΜΡ3 και το έχω συνδέσει με το εργοστασιακό με ειδικό αντάπτορα της connects2. Το changer ελέγχεται κανονικά από το μαμήσιο συστημα και από τα κουμπιά στο τιμόνι αλλά για ID3 tags στην οθόνη ούτε λόγος. Επίσης επειδή το εργοστασιακό σύστημα θεωρεί ότι βλέπει cd όταν φτάσεις στο κομμάτι 99 και πέρα η αριθμηση αρχίζει από την αρχή αλλά παίζουν σωστά τα κομμάτια. Επιλογή folders την ξεχνάμε. Όλα χύμα και με την σειρά.
Το συγκεκριμένο σύστημα το εγκατέστησα σε αντιπρόσωπο της ΤΟΥΟΤΑ και αφου έγινε ολόκληρο θέμα, ενώ μου το υποσχέθηκε ο πωλητής μετά οι τεχνικοί αρνήθηκαν να το βάλουν επειδή δεν ήταν ΤΟΥΤΟΤΑ. Τελικώς με δική μου ευθύνη μπήκε και δούλεψε όπως σου αναφέρω. Οπου κι αν έψαξα στο Ιντερνετ δεν βρήκα ΚΑΝΕΝΑ συστημα μετατροπής με αντάπτορα που να εμφανίζει τα tags στην οθόνη του μαμίσιου. Αν δεν σε ενδιαφέρει αυτό μπορείς να βάλεις και iPOD με διάφορες λύσεις ICE>Link, Neo ή connects2, και να βλέπεις τα tags στο ipod (κάπου θα πρέπει να το στριμώξεις κι αυτό.) Φυσικά όταν φεύγεις θα πρέπει να το αφαιρείς για να μην σου σπάσουν το αυτοκίνητο.
Εγώ προτίμησα το cd-changer γιατι είναι κάτω από το καθισμα και δεν φαίνεται. Δεν ήθελα να αλλάξω το εργοστασιακό αφενός για την αποφυγή κλοπής αφετέρου για να μην χάσω τις ενδείξεις κατανάλωσης κλπ και τέλος για να μπορώ να το δουλέυω και από το τιμόνι. Για την ώρα βολεύομαι με αυτό... :-( Είδα ότι η harman kardon θα βγάλει σύντομα ενα κιτ για ipod αυτόνομο με δικό του control και οθόνη ίσως στο μέλλον να το σκεφτώ. Δεν ξέρω αν σε βοηθησα ή σε απογοήτευσα. Εγώ ώρες ώρες σκέφτομαι γιατί δεν πήρα το Astra που τα έχει όλα στο εργοστασιακό.
Και η πιο μεγάλη τρέλα; Στα αυστραλιανά μοντέλα ολόϊδια με τα δικά μας υπάρχει εργοστασιακό συστημα με MP3...
Σε γράμμα που έκανα στην ΤΟΥΟΤΑ ρωτώντας το λόγο μου απάντησαν αυτά που ξέρω. Δεν υπάρχει κάτι άλλο δεν υποστηρίζουμε aftermarket λύσεις.