Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από toyota mania";p="
Παράθεση:
Τέλος, μην υπερβάλεις με δηλώσεις του τύπου ότι ο ιονιστής καυσαερίου μείωσε την κατανάλωσή σου κατά 1 l/100 km. Αυτό σημαίνει μείωση της κατανάλωσης κατά 15%! Laughing Δηλώσεις τέτοιου τύπου μειώνουν την ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ οποιονδήποτε άλλων σχολίων μπορείς να έχεις.
|
Εγω το φοραω εσυ θα μου πεις.Μια καταναλωση 8.5λιτρα(οταν το εργοστασιοκο εχει πανω απο 10) με 35 βαθμους air conticion και ταχυτητες 200-220 πως σου φαινεται.Εκανα 300χιλ με λιγοτερο απο 25 λιτ και ειναι +20 ps πανω και εχω και καλυτερω γκαζι με τον ιονιστη.Δεκαρα δεν δινω αν με πιστευετε,πειτε τον ΧΡΗΣΤΟ πως στεκετε διπλα στον 20V. Eχω βιντεο με 225,με 3 ατομα και με 35 βαθμους και το AVENSIS εχει απο τα αξιοπιστα κοντερ,με ενα ατομο και 10 βαθμους 230(δεν εχω βιντεο)
|
Να κάνουμε έναν απλό υπολογισμό?
Αν καταναλώνεις 8,5 l/100 km όταν πηγαίνεις με 220 km/h αυτό σημαίνει:
Με 220 km/h μόνο για αεροδυναμικές αντιστάσεις (δηλαδή χωρίς να λαμβάνω υπόψη το φορτίο δρόμου) καταναλώνεις:
P1=1/2 * A * ρ * cd * v^3 [kW], όπου Α=2 m^2 η μετωπική σου επιφάνεια, ρ=1,2 kg/m^3 η πυκνότητα του αέρα, cd=0,32 o αερδυναμικός σου συντελεστής, v=61 m/s (220 km/h) η ταχύτητά σου. Αν κάνεις τις πράξεις θα δεις ότι καταναλώνεις 87 kW μόνο για να υπερνικήσεις την αντίσταση του αέρα.
Αν έχεις κατανάλωση 8,5 λ/100 km αυτό σημαίνει ότι τροφοδοτείς τον κινητήρα σου με ισχύ P2=8,5 * ρL * HV *(61 [m/s]/100000 [m]) [kW], όπου ρL=0,78 kg/l Η πυκνότητα της βενζίνης, ΗV=42 MJ/kg η θερμογόνος δύναμη του καυσίμου. Αν πάλι κάνεις τις πράξεις προκύπτει: P2=169 kW.
ΔΗΛΑΔΗ Ο ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ ΣΟΥ+ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΕΧΟΥΝ ΒΑΘΜΟ ΑΠΟΔΟΣΗΣ:
nth = 87/169 = 51% !!!!!!!! (χωρίς να υπολογίζουμε φορτίο δρόμου επαναλαμβάνω)
Ξέρεις πολούς κινητήρες εσωτερικής καύσης με βαθμό απόδοσης πάνω από 50%?