Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από nicknas";p="
παιδια σας βλεπω να γραφεται οτι η 16αρες -17αρες κοβουν και τα σχετικα....
λαθος...δεν κοβουν τιποτε εαν διατηρησετε ακεραια την διαμετρο του τροχου..
προφανως και υπαρχει τυπος ( τον εχω διαθεσιμο) που σας υπολογιζει ποια ειναι η ιδανικη διασταση.
φυσικα οσο μειωνεται σημαντικα το προφιλ θα εχεται τα κοπανηματακια σας
εγω που φοραω 205/50/16 ( με μαμησια αναρτηση) σας πληροφορω οτι δεν κοπαναει καθολου........καθολου.......καθολου.....
οσο για λαστιχο πιστεψτε με οτι μπορεις να βρεις επωνυμες λυσεις απο 450 ευρο και ανω αυτο ειναι αληθεια
|
Πρωτα απο όλα κόβουν και λόγω μεγαλύτερου βάρους του τροχού αλλα και λόγω μεγαλύτερου πλάτους της ζάντας που σημαίνει ότι το ίδιο λάστιχο "απλώνει" περισότερο επάνω στην 16" απο ότι στην 16".Βέβαια το σημαντικότερο μειονέκτημα είναι ότι επειδή τα corollakia μας έχουν πολύ στενούς θόλους ακόμα και με 15" με πλάτος 6,5" και λαστιχο 195/?/15 βρισκουν στο θόλο με το αμάξι φορτωμένο , να μην αναφέρω καλύτερα την περίπτωση που το χαμηλώσεις. Αν είσαι με μαμά αναρτηση σημαίνει ότι τις 16" τις θες μόνο για μούρη αφού είναι γνώστο οτι με τη μαμά ανάρτηση "δεν στρίβεις" .Τώρα βέβαια αν θες το απόλυτο κράτημα ή "την" μούρη πας στην 16" αλλά με τις όποιες παραχωρήσεις . Εγώ φοράω 195/50/15 με αμορτισερ ΚΟΝΙ κόκκινα στην πιο μαλακή σκάλα και θεώρω ότι κοπανάει . Βέβαια αλλοι που έχουν μπει θεώρουν οτι είναι ΟΚ , οπότε εχει να κάνει περισσότερο με την κρίση του καθένα και την χρήση που κάνει στο αυτοκίνητο του .