Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Προβλημα Ζυγοσταθμισησ Ή Κατι Αλλο.....
Παλιά 26-07-04, 10:58
karapn Offline:
Μικρό Μέλος

Ευχαρίστησε: 0
Έχει δεχθεί ευχαριστίες 0 φορές σε 0 μηνύματα
Δύναμη Σεβασμού: 265
karapn είναι σε έναν διακεκριμένο δρόμο
Προβλημα Ζυγοσταθμισησ Ή Κατι Αλλο.....

Όταν πριν απο ένα χρόνο αποφάσισα να αλλάξω τα μαμα ζαντολάστιχα στην corolla μου 111 f/c Η/Β 1.4 είχα αρχικά πρόβλημα με την ζυγοστάθμιση το οποίο με ταλαιπώρησε αρκετά (μέχρι και ζυγοστάθμιση πάνω στο όχημα έκανα) χωρίς αποτέλεσμα. Χωρίς να μπορούμε να εντοπίσουμε κανένα άλλο πρόβλημα σε μπροστινό σύστημα δίνω πίσω τα πρώτα λάστιχα (AVON ZV1) και βάζω μια καινούργια τετράδα Michelin Energy Ε3Α το τελευταίο μοντέλο. Σημείωση η διάσταση είναι 185/60/14 και οι ζάντες Allessio το μοντέλο San Remo.
Αφού έβαλα τα καινούργια ελαστικά είπα επιτέλους απαλάχτηκα απο τρέμουλο που είχα κυρίως απο τα 120Kh και πάνω.
Έτσι χωρίς να έχω πρόβλημα δεν σκέφτηκα καν το ενδεχόμενο ότι μπορούν να χρειάζονται ζυγοστάθμιση αφού έκαναν τα πρώτα 1000 χλμ και υποτίθεται ότι τα ελαστικά "πάτησαν" και συνέχισα να κάνω χλμ χωρίς να με έχει απασχολήσει το θέμα. Έχοντας κάνει περίπου 7.000χλμ σε ένα ταξίδι διαπιστώνω ότι στα 130kh νιώθω ένα τρέμουλο. Σκέφτηκα ότι θα θέλουν ζυγοστάθμιση μιας και δεν ειχα κάνει απο τότε που τα έβαλα. Κάνω ζυγοστάθμιση και στους 4 τροχούς και αφού πήραν μερικά γραμμάρια κάνω ταξίδι και παρατηρώ ότι το τρέμουλο στα 130kh δεν έφυγε αλλά σαν να μου φάνηκε εντονότερο. Αφού γύρισα πήγα πάλι για έλεγχο και το μηχάνημα έδειξε και πάλι και στους 4 τροχούς μηδέν.
Τέλος να σημειώσω ότι έχω αλλάξει αμορτισέρ πριν απο 15 ημέρες (έβαλα πάλι τα δικά του στην εγγύηση) και δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα σε μπροστινό σύστημα.
Ερώτηση: Έχει ποτέ κανείς αντιμετωπίσει κάτι ανάλογο; Μπορώ να κοιτάξω κάτι άλλο προτού με δει εμένα κανένας νευρολόγος;
Γιατί τρία πράγματα μπορεί να συμβαίνουν: Ή κάπου υπάρχει πρόβλημα, ή μου έχει μείνει ψυχολογικό ή νομίζω ότι οδηγώ καμία Mercedes και δεν θα έπρεπε να έχει κανένα κραδασμό στις μεγάλες ταχύτητες!
Συγνώμη για το μεγάλο post! Καλές διαδρομές σε όλους σας!
Απάντηση με παράθεση