PDA

Επιστροφή στο Forum : Φιλτροχωανες Για 20v


mechanicaf
30-10-05, 17:08
Παιδευομαι εδω και καμποσο καιρο να βρω κατι ιδανικο για φιλτροχοανη ή
συστηματα RAM για το μοτερακι μου.Με δεδομενο οτι δεν εχω το φιλτροκουτι του εχει κανεις καμμια ετοιμη δοκιμασμενη λυση για αυτο το μοτερ;Στο internet εχω δει διαφορες λυσεις απο τοποθετηση 4 διαφορετικων φιλτρων στα χοανακια(αφαιρεση δηλαδη του μεταλικου κουτιου του κατασκευαστη) μεχρι τοποθετηση της φιλτροχοανης στο κατω μερος(εκει που βρισκεται το ασπρο παγουρι για εισροη του αερα στο μαμα φιλτροκουτι).Με το νερο σε αυτην την περιπτωση τι γινεται;
Το θεμα αν και αφορα περισσοτερο τους 20V,οποιος αλλος φιλος με 111 εχει βρει καμμια εξυπνη λυση για κρυο αερα τον παρακαλω να βοηθησει.

dinos
30-10-05, 17:24
εγω φιλε μου αν κ δεν εχω 20v,στη δυναμομετρηση που καναμε ενα 20v δοκιμαστηκε με φιλτροχοανη κ χωρις κ η διαφορα σε αλογα κ ροπη ηταν τεραααστεια...σου προτεινω να τα βγαλεις ολα κ να αφησεις το μοτερακι να αναπνεει κ να σου δειχνει τι παει να πει πραγματικα τετραπεταλουδο

MARMEL
30-10-05, 19:52
κωστα βαλε κει συ 20v και θα δουμε αν κανεις το ιδιο πραγμα. αν βγαλεις το plenum το μοτερ καιει ασυληπτα και ειναι φυσικο οτι θα ρουφαει πολυ σκονη η οποια καθεται στα ελατηρια του εμβολου.
φιλε mechanicaf την δικη μου πατεντα την εχεις δει(ram air) αν και σου αρεσει η ιδεα δε θα το παραδεχτεις ποτε επειδη την ζηλευεις την κατασκευη χε χε :lol: κοιτα δεν ξερω αν γινεται σε 111 αλλα γινεται ενα αλλο ωραιο πραγμα το οποιο το εχω στο αμαξι του αστακου. παιρνεις μια οποιαδηποτε ωραια χωανη που σου αρεσει και που σου κανει και γινεται κατασκευη ενα κομματι απο carbon υλικο η απο ενα υλικο το οποιο θα ειναι θερμοστατικο ωστε να μην σου ζεσταινει το χταποδι το σημειο εκεινο. συνηθως γινεται στη γωνια πισω απο την μπαταρια. η κατασκευη αυτη απομονωνει τη χωανη και απο τα πλαγια και απο πανω. εφαρμοζει δηλ και στο καπο. ελπιζω να καταλαβαινεις τι λεω. ειναι ευκολη σχετικα η κατασκευη του και συναμα ομορφη. αν βρω φωτο θα τη βαλω να τη δεις. το ασπρο παγουρακι που λες ειναι απο την κατασκευη του νεροπαγιδα. οτι και γινει απο κει αποκλειεται να ρουφηξεις νερο. το δοκιμασα με την μανικα που ποτιζα τον κηπο!!!! το παγουρακι και γενικα το συστημα εισαγωγης ειναι ιδιο και στο 101 και στο 111 μιας και εχουν ιδιο κινητηρα και πατωμα απο τη μανα τους. αν δε λυπασαι να κανεις τρυπα στον προφυλακτηρα καντο. θα υσηχασεις μια για παντα. αλλα να μη βιαστεις δες ακομα ιδεες και γνωμες και αποφασισε την καλυτερη αποψη. ελπιζω να βοηθησα!!!

mechanicaf
31-10-05, 22:07
Καταλαβα τι λες φιλε Marmel για τη φιλτροχοανη και πως να την απομονωσεις,κρυο αερα απο τον προφυλαχτηρα πως θα φερω;Επειδη εχω της TTE εχει απο μονος του μια τρυπα αλλα προυποθετει και την αφαιρεση του παγουριου που λεμε.Καπως ετσι το ειχα στην αρχη με ενα μεταλλικο πλεγμα να προστατευει τη φιλτροχοανη και πισω απο την μπαταρια αλλα επειδη ηταν περιορισμενος ο χωρος κοπαναγε και ο θορυβος εφτανε στην καμπινα(υποψην ειμαι παρανοικος δεν θελω να τριζει τιποτα).Εσυ το φιλτροκουτι του δεν εχεις;
Φιλε dinos δεν ξερω απο αποδοση αλλα απο ηχο λες και εισαι F1.Σκετα χωνια δεν θα τα αφηνα με τιποτα για οποιοδηποτε κερδος.Εξαλου εμενα το εχω πει πρωτα με ενδιαφερει η αξιοπιστια και η πολιτισμενη λειτουργια και επειτα η αποδοση.Θα με ενδιεφερε ομως η λυση 4 μικρων φιλτρων ή ενος ενιαιου οπως εχω δει και σε ξενα site.Με προβληματιζουν εδω 2 πραγματακια.
1)Καταργειται το σωληνακι των αναθυμιασεων,το οποιο εχω ακουσει εκτος απο τις αρνητικες του συνεπειες εχει και μια ευεργετικη(λαδωνει τις πεταλουδες-τωρα το κατα ποσο ισχυει δεν το ξερω).Παντως ο μαστορας που μου το ειπε ειναι γνωστης!
2)Για την καταναλωση δεν εχω συγκριτικα μεγεθη.Αυτο που με απασχολει ειναι οτι τα χωανια εχουν πλαστικες καταληξεις γυρισμενες μαλιστα προς τα κατω.Αυτες πρεπει να γυρισουν προς τα πανω και να προσαρμοστουν πανω τους τα φιλτρα.Γιατι αν ειναι να βγουν για να τοποθετηθουν μεταλικες αστα...much money.

diafanh-psyxh
01-11-05, 16:57
να κάνω μια ερώτηση?το κλίμα μας διαφέρει σε σχέση με κάποιες χώρες του εξωτερικού.αν αφήσεις τα χωνιά ελεύθερα δεν θα υπάρχουν επιπτώσεις στην απόδοση του κινητήρα ειδικά το καλοκαίρι?και πες φίλε mechanicaf ότι έβαλες τις χωανούλες αυτές.πάλι δεν θα τραβάει ειδικά το καλοκαίρι ζεστό αέρα ή έστω περισσότερο ζεστό αέρα σε σχέση με το αν είχες το φιλτροκούτι?το να βρεις και να βάλεις φιλτροκούτι το έχεις αποκλείσει?

MARMEL
01-11-05, 18:31
κατα τη γνωμη μου τα χωνια ξεχασε τα. κανει πολυ θορυβο και καει. οσο για το παγουρι κατεργησε το και απο την τρυπα του ραμφους οπως περναει το παγουρι κατω ετσι περναει η σωληνα που θα ρουφας. ΔΕΝ ειναι αναγκη να ρουφαει εξω απο τον προφυλακτηρα οπως στο δικο μου. μπορει να ρουφαει απο τη διοδο που ηταν το παγουρι και εκει που καταληγει ειναι μεσα στο θολο που παλι τραβαει κρυο αερα και ειναι και λιγο πιο σταθερη η θερμοκρασια του. σημειωνω οτι ειτε μεσα στο θολο ειναι η εισαγωγη ειτε εξω απο τον προφυλακτηρα η αποδοδη-αισθηση ειναι ιδια. οποτε δε χρειαζεται να κανεις επεμβαση στον προφυλακτηρα καθολου. στελνω μια φωτο απλα να δεις πως περασα τη σωληνα εκει που καποτε περνουσε το παγουρι. οσο για το φιλτροκουτι η γνωμη μου ειναι οτι πρεπει να μεινει. το φιλτροκουτι ξερετε πως δουλευει? ειναι αποθηκη αερα στην ουσια. που σημαινει οτι καποιες στιγμες το μοτερ χρειαζεται αερα αμεσα και τον εχει εξασφαλισμενο. αυτη ειναι και η διαφορα του με τις χωανες. οι χωανες δεν γινεται να εχουν αποθηκευμενο αερα και για αυτο το αμαξι παει τα ιδια η και χειροτερα στις πιο πολλες περιπτωσεις. προτεινω λοιπον να βρεις ενα φιλτροκουτι μετατροπη σωληνα να ρουφας μεσα απο το θολο και θα βρεις την υγεια σου. αν θες με ακους. νομιζω οτι ειναι απλα η καλυτερη λυση. ολοι στρεφοντε στις χωανες επειδη εχουν ομορφια και θορυβο. ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ νορμαλ αμαξι να παρει εστω και μισο αλογο απο χωανη. νομιζουμε οτι παιρνει λογω διαφορας θορυβου και αποδοσης. αν συνοδευτει με τα καταλληλα πραγματα εξατμιση και προγραμματακι καλο τοτε θα δωσει κατι. ομως με τα ιδια πραγματα και απουσια της χωανης πιστευω οτι θα ηταν καλυτερο το συνολο. απλα εξεφρασα τη γνωμη μου και δεν ειναι υποχρεωμενος κανενας να με πιστεψει.οσο μπορω βοηθαω σε κατι που νομιζω οτι ξερω. εχω ξοδεψει παρα πολλα λεφτα σε χωανες στις μηχανες. ΟΛΕΣ για πεταμα ηταν . μιλαμε για πολλα πειραμματα.

mechanicaf
01-11-05, 20:48
Οχι αυτο που λες με τις χωανες εχεις απολυτο δικιο.Εχω αλλαξει 3 τουλαχιστον και δεν εχω μεινει ικανοποιημενος.Αρχιζω να πιστευω μαλιστα οτι ειμαστε ιδια περιπτωση με τα Civic vti,οπου χανανε με φιλτροχοανες παρα κερδιζαν.Το φιλτροκουτι του δεν μπορω να το βρω με τιποτα(εννοω του 20V)γι'αυτο σε ρωτησα ποιο φορας.Εχω ενα φιλτροκουτι απο 1.6 απλο αλλα μηπως ειναι μικροτερο για αυτο θελω να μου πεις.Το παγουρι το εχω βγαλει και εγω και θα βαλω τετοια σωληνα(απο αποροφητηρα και εσυ γερολαδα,ετσι;).Αν κανει απο του 1.6 που εχω θα ανοιξω τη διαμετρο των σωληνωσεων γιατι σιγουρα θα ειναι μικροτερες και θα το βαλω.Η σιλικονη αντεχει ή την ανανεωνεις καθε μηνα;

mechanicaf
01-11-05, 20:56
Φιλε diaphane σε ευχαριστω για τη βοηθεια και οπως βλεπεις για φιλτροκουτι προσανατολιζομαι(αν το βρω και δεν κανει αυτο που εχω).Ξερεις με τα χωανια τι καλο σκεφτομουν;Εκει που ειναι βολευουν μια χαρα να τρυπησεις το καπο και να βαλεις αεραγωγακι,που ειναι το φετιχ μου(το μονο πραγμα που ζηλευω απο τα τουρμπακια).Ετσι θα εφερνα 'κρυο' αερα στο μηχανοστασιο αλλα μετα θα με απασχολουσαν τα νερα τις βροχερες μερες.
Ξεκαθαρα παντως δηλωνω οπαδος του ελευθερου φιλτρου μεσα στο φιλτροκουτι γιατι η ιστορια με τις χωανες ειναι πολυ πονεμενη.Πολυ ψαξιμο για να βρεις αυτο που πρεπει.

toyota mania
01-11-05, 23:44
Ξεκαθαρα παντως δηλωνω οπαδος του ελευθερου φιλτρου μεσα στο φιλτροκουτι γιατι η ιστορια με τις χωανες ειναι πολυ πονεμενη.Βρε,τι παθατε ολοι με τις χοανες,δεν υπαρχει ενα σωστο,ψαγμενο αυτοκινητο με χοανη.Ξαδελφος απο punto club εχει 350ps με φιλτροκουτι μαμα,λιγο ανοιγμενο και που ειπε οι χοανες ειναι για τους.... εφετζιδες.

diafanh-psyxh
02-11-05, 15:36
φίλε mechanicaf δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα με την σιλικόνη.μία λύση είναι να βάλεις και λίγη κόλα από αυτή που βάζουν στους πλαστικούς σωλήνες του αποροφητήρα,την χρησιμοποιούμε πολύ λόγο δουλειάς και παρόλο τους υδρατμούς κολάει αρκετά καλά.βάζεις και γύρω γύρω σιλικόνη και εισαι οκ.το καλήτερο πάντως είναι να πας σε ένα χρωματοπολείο και να του πεις θέλω να κολήσω αυτό.έχεις κάτι να μου προτείνεις?

εγώ πάντως για τέτοια δουλεια θα έβαζα σιλικόνη με το πιστολάκι(κοινώς θερμόκολα).τοποθετείται ζεστή και καθότι είναι και πλαστικό το φιλτροκούτι θα έδενε.

MARMEL
02-11-05, 18:30
και αμα θελει να το βγαλει ρε κωστα? θα θελει αλυσοπριονο μετα :lol: πιστευω οτι η καλυτερη λυση ειναι η συγκεκριμενη σιλικονη που λιωνη με τον αναπτηρα. κολαει πολυ καλα και βγαινει ευκολα. ποιον αποροφητηρα ρε ? αυτου μου εδωσαν στο χρωματοπωλειο. απλα ηθελα τη συγκεκριμενη διαμετρο. το φιλτροκουτι ειναι σχετικα τα ιδια σκ@τ@ με του 20V. του 1.3 που ειχα εγω ειναι ιδιο με του 20v. εξισου βιδωσουν και τα δυο με τις 3 βιδες κατω στη βαση. βαλε του 1.6 και θασαι υσηχος. οτι υπολοιπες λεπτομερειες θελεις για την σωληνα και το παγουρι θα πρεπει να πληρωσεις πρωτα.
πολυ φιλοι γινατε εσεις και σας βλεπω................... χαχαχχαα :lol: :lol:

mechanicaf
03-11-05, 19:44
Γιατι εχω να χωρισω τιποτα με κανεναν;Εκτος απο εσενα που μας χωριζουν μια σωληνα,ενα παγουρι και μια κοντρα.Τα 2 απο τα 3 στα χαριζω,μαντευεις ποιο μενει;......
....Καλα καταλαβες!!

mechanicaf
03-11-05, 19:50
Αλλα μετα απο 1 λεπτο μολις σκεψη 142 με 165 ειναι καμποση διαφορα δεν συμφωνεις;;;Χα-χα-χα.Και για να σοβαρευτουμε για το φιλτροκουτι,ενταξει ταιριαζει στις βασεις του αλλα μηπως ειναι μικροτερο απο του 20V και εχω ελειψη αερα;Αλλο ξερω εγω 1000 κυβικα εκατοστα και αλλο 600 που μπορει να εχει το 1.3 ή το 1.6..Αν ειναι ακριβως τα ιδια αλλαζει το θεμα.

MARMEL
22-11-05, 21:46
ρε δημητρη δε το εχω ογκομετρησει αλλα ιδιο οπτικα ειναι. για να μη σου πω ολοιδιο. του 4efe με του 4afe ειναι ιδιο. αρα και του levin. δοκιμασε το και δε θα χασεις. σορυ αν καθυστερησα για απαντηση αλλα τωρα ειδα την ερωτηση σου. και να λειεπει στην τελικη μισο κυβικο εκατοστο να μην πω χιλιοστο θα δεις καμια διαφοαρα νομιζεις? ιδιο ειναι σου λεω.. αν θες εχω το κουτι απο το 1.3. αντε δε θα σου παρω λεφτα αλλα αν το χρειαστω να μου το δωσεις αμεσα ε?

mechanicaf
23-11-05, 09:16
Οχι ρε ενταξει βρηκα απο 1.6 και θα το δοκιμασω,αφου το 'μοντιφαρω' για να ταιριαζει με τις σωληνες που εχω.Thank U.

endurasKE-30
23-11-05, 10:32
Παιδια ξερετε που θα βρω χωανακια και φιτρακια για Dell'Orto DHLE 40?

mechanicaf
19-03-06, 20:22
Νικο ελαβα το φιλτροκουτι απο το 20V που μου εστειλες.Απο οτι ειδα δεν ταιριαζουν οι βιδες του με τις τρυπες πανω στη βαση που εχω.Απο οτι ειδα απο μια ματια ειναι σιγουρα πολυ μεγαλυτερο απο το μαμα φιλτροκουτι του 1.3 που ειχα.Αλλα διαφερει απο το 1.6;Μαλλον ναι αν υποθεσω πως οι βασεις των 1.3 και 1.6 ειναι ιδιες αρα το φιλτροκουτι του 20V θα καθοταν κουτι πανω στη βαση του μοτερ οπου και βιδωνει.Θα δω μαλλον θα φτιαξω καινουργια με κανα λαμακι και θα το βιδωσω οπως πιασει.Εξαλου δεν ειναι ζωντανο για να φυγει.Και θα πρεπει να βρω και κανα ελευθερας γιατι αν δεν ειναι τα ιδια με το 1.6 θα παιρνει και διαφορετικο φιλτρο,οποτε καλο ψαξιμο.
Υ.Γ 1 Σου απαντω εδω μετα απο π.μ που μου εστειλες και αφου εφαγα ακυρο στην αποστολη καινουργιου π.μ.Αληθεια τι σημαινει δεν επιθυμεις να δεχεσαι προσωπικα μηνυματα;Σου εχουν ζαλισει τον ερωτα φανταζομαι με κοντρες και τοιαυτα,ετσι;

Carinaman
20-03-06, 01:07
Φιλε mechanicaf εχω τον κωδικο του μαμα φιλτρου αερα για το μαμα φιλτροκουτι του μαυροκαπακου 20V το οποιο απο αυριο θα χρησιμοποιω κι εγω..Ο κωδικος ειναι 17801-02030..Μπορεις να πας σε οποιαδηποτε ΤΟΥΟΤΑ και να το ζητησεις, κανει 13€ μαζι με ΦΠΑ..Ειχα εξαρχης το φιλτροκουτι του 20V αλλα δεν το εχω βαλει ακομα γιατι στη θεση που βιδωνει μου εχει βιδωσει ο ηλεκτρολογος την ηλεκτρονικη την οποια θα βιδωσω πανω στο θολο πλεον για να βαλω το φιλτροκουτι..Παρεπιπτοντως,ξερω οτι για να δουλεψει καλα η ηλεκτρονικη πρεπει να εχει καλη γειωση..Αν την πιασω μονο απο μια βιδα αντι 2 επειδη δεν κανουν οι αποστασεις που εχει ο θολος,θα εχω προβλημα?Εχω δει 2-3 starlet GT που εχουν μονο τη μια πιασμενη και δουλεουν οκ..

mechanicaf
20-03-06, 13:53
Ηλεκτρονικη ποιο λες.Εγω απο οτι ειδα η ασφαλειοθηκη ειναι αυτη που εμποδιζει και μαλλον δεν μετακινειται.Τωρα γιατι να βαλεις το μαμα φιλτρο.Για κανα βελτιωτικο ελεγα και δη της Κ&Ν.Απο οτι εβαλα πανω ειδα πως ταιριαζει της Κ&Ν με κωδικο 33-2672 και εγραφε πανω για τουοτα corolla του 2000.Μηπως ο κωδικος του φιλτρου ειδες αν ταιριαζει με κανα αλλο γνωστο TOYOTA μπας και βγαλουμε ακρη για το βελτιωτικο;Παρεπιμπτωντος 89 ευρω το φιλτρο.Ξερει κανενας που να ψαξω για φθηνα K&N;

Carinaman
20-03-06, 19:22
Εγω εχω carina και δεν εχω ασφαλειοθηκη εκει..Απλα ειναι στριμοκωλα λογω θολομπαρας..Ηλεκτρονικη λεω αυτην που εχει το μπουζοκαλωδιο που παει στον πολλαπλασιαστη και μετα στα μπουζι..Το φιλτρο αυτο σιγουρα εμπαινε και σε αλλο αμαξι γιαυτο και το εχει η ΤΟΥΟΤΑ εδω..Απο ποιο δεν ξερω,προφανως απο Corolla 2000 που λες κι εσυ..Ο Αντωνοπουλος μου ειχε πει για φιλτρο BMC 60€..Εγω ειπα αρχικα να βαλω το μαμα να δω πως παει μαμα και αργοτερα να δοκιμασω κατι τετοιο..Δεν παιζουν και χρηματα τωρα και ειναι φτηνη,αξιοπιστη και γρηγορη λυση..

Carinaman
22-03-06, 23:09
Toποθετησα σημερα το φιλτροκουτι με μαμα φιλτρο μεσα..Οι εντυπωσεις μου απο μια μικρη βολτα ειναι οι εξης:
Χαμηλα(1000-3000σαλ) και με λιγο γκαζι εχω την εντυπωση οτι τραβαει ελαχιστα καλυτερα απο πριν..Απο χαμηλα 2000+ αν πατησεις τερμα γκαζι εχεις σημαντικη καθυστερηση μεχρι να ανταποκριθει το μοτερ και να αρχισει να επιταχυνει(μπαινει το vvt-i κτλ..) λες και ειναι ηλεκτρογκαζο group vag και χειροτερα..Ψηλα δεν μπορω να καταλαβω διαφορα,τραβαει ηδη πολυ..Θα συνεχισω τις βολτες και τις δοκιμες και θα σας πω..Θα δωσω και ενδειξεις απο το hand made halmeter μου για να δουμε τι παιζει με το μειγμα..

Παντως αν ειναι να πεσει η καταναλωση και να παει λιγο καλυτερα στην πολη το κραταω..

Ισως με ενα ελευθερο φιλτρο εκει μεσα να ηταν τελειο..Θα δειξει!

wastegate
22-03-06, 23:13
το halmeter τι το θελεις?Μαμα αμαξι εχεις δεν εχεις βαλει κατι ετσι ωστε να ζοριζεται ο εγκεφαλος!

Carinaman
22-03-06, 23:21
Μου αρεσουν τα DIY και το ειχα φτιαξει απο το drive απο παλιοτερα και απλα το εβαλα..Κακο δεν κανει..Και οι ενδειξεις αναλογα με το αν εχεις χοανη-φιλτροκουτι η αν εχει κρυο-ζεστη αλλαζουν..

wastegate
22-03-06, 23:28
ααα τοτε ειναι αλλο θεμα και βαλτο, οντως κακο δεν κανει