PDA

Επιστροφή στο Forum : Στήσιμο - Ανάρτηση


Σελίδες : [1] 2

vaggelis
23-01-05, 19:31
για σινεμπλοκ εχει ψαχτει κανεις? η powerflex μαλλον δεν βγαζει....

Astakos
23-01-05, 22:20
Για σινεπλόκ η μόνη που βγάζει είναι η C-One και αυτά είναι για Celica TS. Δεν ξέρω αν κάνουν στο Corolla!

vaggelis
24-01-05, 11:56
χμ....δε νομιζω....θα ρωτησω καποια στιγμη στην toyota μηπως παρω σαν ανταλλακτικο αυτα που φοραει η facelift

vaggelis
26-01-05, 12:17
τελικα τιποτα αυτοκινητιστικο δεν μου βγαινει.....εβαλα προχθες semislick στο 106 και σημερα επαθα λαστιχο.....λυσαμε την TS να βαλουμε φιλτροχοανη αλλα δεν εκανε....παραγγειλαμε θολομπαρα πισω αλλα δεν εχουν και θα ερθει σε 1μιση μηνα....πηρα την toyota και μου ειπαν οτι πληροροφοριες για σινεμπλοκ και θολομπαρα απο την καινουρια θα εχουν σε 1 εβδομαδα.........ENA ΕΥΧΕΛΑΙΟ

vaggelis
27-01-05, 23:31
λοιπον.....επειδη οι περισσοτεροι μου φαινεται οτι ασχολειστε με χρωματα....θα θεσω ενα ερωτημα εδω (αν και μαλλον μονο εγω φαινεται οτι γραφω εδω). βρηκαμε σαν κωδικο ανταλλακτικου την πισω θολομπαρα στην toyota αλλα μας λενε οτι δεν ειναι σιγουροι οτι ταιριαζει στα μοντελο πριν του 2004.....και ερωτω λοιπον....υπαρχει καποια ΛΟΓΙΚΗ πιθανοτητα να μην κανει ?

Astakos
28-01-05, 00:51
λοιπον.....επειδη οι περισσοτεροι μου φαινεται οτι ασχολειστε με χρωματα....

Πες το ψέμματα βαγγέλη μου... :oops: :-?

θα θεσω ενα ερωτημα εδω (αν και μαλλον μονο εγω φαινεται οτι γραφω εδω).

Εεε, τώρα...μην ξηγιέσαι έτσι!!! :P

βρηκαμε σαν κωδικο ανταλλακτικου την πισω θολομπαρα στην toyota αλλα μας λενε οτι δεν ειναι σιγουροι οτι ταιριαζει στα μοντελο πριν του 2004.....και ερωτω λοιπον....υπαρχει καποια ΛΟΓΙΚΗ πιθανοτητα να μην κανει ?


Απ' όσο ήξερα βαγγέλη δεν ταιριάζει. Ο λόγος είναι ο διαφορετικός σχεδιασμός της πίσω ανάρτησης όπου εκεί που κουμπώνει η πίσω θολόμπαρα (δεν είναι σαν της TRD ή της C-One) έχει διαφορετικές τρύπες. Βέβαια δεν είμαι και 100% σίγουρος...έτσι μου είχαν πει στην Toyota όταν είχα ρωτήσει πριν αρκετό καιρό.

Αν κρίνω βέβαια κι από το ότι στο site της TRD λέει ότι η πίσω θολόμπαρα της δεν κάνει για μοντέλα του 02/2004 onwards, τότε σίγουρα κάτι καινούργιο παίζει με το πίσω μέρος του αυτοκινήτου.

Γιατί όμως δεν επιμένεις στην αγορά της TRD κι ας περιμένεις λίγο παραπάνω; Μην ξεχνάς...το καλό αργεί να έρθει! ;)

liquidCTS
28-01-05, 00:53
χαχαχαχα... πάλι αυτός ο Astakos... δεν έχει να πει τίποτα για updates και λέει για χρώματα...
Η θολόμπαρα είναι Toyota;;;

vaggelis
28-01-05, 00:54
εγω δεν εχω προβλημα....ο πατερας μου ειναι ανυπομονος yell
θα επαιρνα απο τον gtn αλλα ο τυπος δεν μπορουσε να βαλει μια αγγλικη μεταφραση στο site??? shoothim shoothim

Astakos
28-01-05, 01:17
Ε..τι να περιμένεις από κάποιον που δεν λέει να βάλει καμία πιστωτική κάρτα και δουλεύει μόνο με έμβασμα.

Πάντως αφού την βιάζεσαι, στην θέση σου θα του έκανα ένα τηλέφωνο...γιατί με e-mail χρόνιασες!! ;)

Gorillas
01-02-05, 16:27
Παιδιά εγώ έμαθα από έναν αμορτισερά στην νέα ιωνία τιμές και κουφάθηκα. Μου είπε για bilstein pss9 1300 και kw variant2 1600 ευρώ. Νόμιζα ότι οι τιμές απ'ότι λέτε είναι ανάποδα και ειδικα για την bilstein ότι είναι πολύ ακριβότερη. Τί λέτε;; Οι τιμές είναι με τοποθέτηση και είναι συνεργαζόμενο κατάστημα και με τις δύο εταιρίες και αν θυμάμαι καλά και εξουσιοδοτημένο!!!

leon74
01-02-05, 17:36
Όχι, η PSS9 ήταν πάντα 200€ φτηνότερη από τις KW. Βασικά αυτό το site είναι πολύ KWίστικο, γιατί μας έπεισε όλους ο Αστακός! Εντάξει οι KW πάντως είναι καλή περίπτωση.... Εγώ τις έγω για κανά 2 χιλιάδες χιλιόμετρα τώρα και δεν έχω προβλήματα.

Βέβαια για μεταβολή συμπεριφοράς, άστα, μέρα με τη νύχτα! Ξέχνα πλεύσεις στις στροφές και μεταβολές φορτίου... Το σπινάρισμα μειώνεται σαφώς, κτλ. Βέβαια αν σκληρύνεις την απόσβεση, τότε αυτή που κάθονται πίσω τους έρεται το στομάχι στο στόμα σε κάθε λακούβα!!!!

Πάντως εγώ θα ήθελα να φορέσει κάποιος και τις PSS9 και να μας πει εντυπώσεις. Τις έχει ο Djbac αλλά όχι σε TS....

DjBac
01-02-05, 18:08
Δώσε μου το μοτέρ σου κτλ κτλ και σου λέω ευχαρίστως τις εντυπώσεις μου με μια αναλύτική έκθεση!!! :hehe

leon74
01-02-05, 18:12
Αντώνη, μολών λαβέ (καθότι και Λεωνίδας!)!!!!!!!!!!
jedi

NyO
01-02-05, 19:50
Γιατί να την έχει σε ΤS δηλαδη για να μας πει? Υπάρχει περίπτωση σε μια κλειστη καμπή η TS να μπει με περισσοτερα απο μια 14αρα η ακόμα και απο ενα σκαραβαίο που ειναι τέζα κάτω, μονο και μονο επειδη εχει 192 άλογα? :p Στις στροφες αν είναι στημενο το αμάξι (και έχει και οδηγό βεβαια) Ο,ΤΙ και να ναι αυτο μπαίνει με τα ίδια!

DjBac
01-02-05, 21:13
Συμφωνώ με τον Χρήστο κατά ένα μεγάλο ποσοστό!! Επειδή όμως με θίξατε ΔΕ σας λέω!!! :hehe

vaggelis
01-02-05, 22:49
Ε..τι να περιμένεις από κάποιον που δεν λέει να βάλει καμία πιστωτική κάρτα και δουλεύει μόνο με έμβασμα.

Πάντως αφού την βιάζεσαι, στην θέση σου θα του έκανα ένα τηλέφωνο...γιατί με e-mail χρόνιασες!! ;)

τον πηρα τηλ. σημερα και ουτε αυτος εχει ετοιμοπαραδοτη yell yell

Astakos
02-02-05, 03:44
Γιατί να την έχει σε ΤS δηλαδη για να μας πει? Υπάρχει περίπτωση σε μια κλειστη καμπή η TS να μπει με περισσοτερα απο μια 14αρα η ακόμα και απο ενα σκαραβαίο που ειναι τέζα κάτω, μονο και μονο επειδη εχει 192 άλογα? :p Στις στροφες αν είναι στημενο το αμάξι (και έχει και οδηγό βεβαια) Ο,ΤΙ και να ναι αυτο μπαίνει με τα ίδια!

Χρήστο μου θα διαφωνήσω κατά ένα μεγάλο ποσοστό! Η διαφωνία μου έγκειται σε 3 πράγματα:

1. Το θέμα ανάρτηση στην TS δεν έχει να κάνει μόνο με το τι κάνει σε μία κλειστή καμπή αλλά και στην συμπεριφορά του αυτοκινήτου όταν αλλάζεις απότομα πορεία και ιδίως όταν η αλλαγή αυτή σε βρει πάνω στο lift! Εκεί παίζει αρκετά σημαντικό ρόλο η συμπεριφορά της ανάρτησης (κι όχι μόνο), ώστε να μην υπάρχουν "ψαρέματα" και απότομες εναλλαγές φορτίου. Άρα έχει σημασία το πως "κάθεται" η ανάρτηση στο συνολικό αμάξωμα παραπάνω ιπποδύναμης.

2. Μιλάς πιο πάνω για κλειστή καμπή, αλλά αναφέρεσαι μόνο για την συμπεριφορά του αυτοκινήτου (ανεξαρτήτου ιπποδύναμης) κατά την διάρκεια της καμπής! Πως βρέθηκε όμως το αμάξι μέσα στην καμπή; Άρα έννοιες όπως ταχύτητα εισόδου & εξόδου κάπου τις ξεχνάς! :oops: Και σε αυτές τις έννοιες παίζει πολύ μεγάλο ρόλο η ιπποδύναμη, τα φρένα και το βάρος του αυτοκινήτου! Σε ποιά απ' όλα αυτά το 1400άρι έχει τα ίδια δεδομένα με το TS; Σε κανένα! Άρα παίζει ρόλο και σε τι μοτέρ φοράς την συγκεκριμένη ανάρτηση.
Δεν μπορώ να δεχτώ ότι αν πάμε, ας πούμε στα λιμανάκια (στην φουρκέτα πριν το πέταλο) και μπεις με το αμάξι σου που ας υποθέσουμε φοράει KW θα κάνεις τον ίδιο χρόνο με το δικό μου (και να τα οδηγείς εσύ και τα 2). Καταλαβαίνεις τι εννοώ φαντάζομαι!! 8)

3. Και για να μην κουράζω άλλο τι γίνεται αν στο apex της στροφής σε βρει πα΄νω στο lift; Επειδή ίσως να μην έχεις οδηγήσει TS δεν μπορείς να καταλάβεις το πέταγμα και την "σφαλιάρα" που τρως μόλις περάσεις τις 6200. Άρα κι εκεί έχει νόημα η σύγκριση 2 διαφορετικών αναρτήσεων στο TS και μόνο σε αυτό!!

Αυτό το είχα πει και στον Αντώνη όταν εγώ και ο liquid είχαμε οδηγήσει το δικό του με τα PSS9 πριν φορέσουμε KW (όταν ακόμα ψαχνόμασταν) και είχαμε πάει λιμανάκια. Καλές χρυσές φαίνονταν οι PSS9 αλλά το πως θα κάθονταν στο TS είναι αλλού παπά ευαγγέλιο!

τον πηρα τηλ. σημερα και ουτε αυτος εχει ετοιμοπαραδοτη yell yell


Άτυχος...αλλά γενικά φίλε...μάλλον θα πρέπει να έχεις υπομονή στο θέμα "προϊόντα TRD". Δεν στοκάρουνε πολλοί και η παραγελλία γίνεται μόνο (συνήθως) κατόπιν ζήτησης. Έτσι περίμενα κι εγώ σε ότι TRD έχω βάλει, έτσι κι άλλοι φίλοι μου! Είναι φοβερά δύσκολο να βρεις ετοιμοπαράδοτα TRD (και ιδίως θολόμπαρα πίσω). Οπότε παράγγειλε την από όπου την βρίσκεις φθηνότερα και απλά έχε υπομονή! 8)

leon74
02-02-05, 09:43
Να συμπληρώσω κάτι στα του Αστακού?

Καμία σχέση το VSC πριν και μετά τις KW. Μπαίνει τώρα πολύ πιο ομαλά, χωρίς να τρομάζει όπως πριν.

.... διακρίνω ένα μικρό κόμπλεξ από τους μη TS?????

(καλά ντε, μην shoothim , μια κουβέντα είπαμε!!!!) :lol: :lol: :lol:

liquidCTS
02-02-05, 10:23
Καμία σχέση το VSC πριν και μετά τις KW. Μπαίνει τώρα πολύ πιο ομαλά, χωρίς να τρομάζει όπως πριν.


Μπαίνει σπανιότατα να λες.. και μόνο αν το πιέσεις πάρα πολύ... ή βέβαια σε καμιά περίεργη φάση τύπου νερά στο πουθενά ή φρικτό οδόστρωμα σε στροφή (που δεν έχουμε τέτοια στην Ελλάδα βέβαια αλλα λέμε τώρα) ...

leon74
02-02-05, 11:48
Συμφωνώ!

Υ.Γ. Την προηγούμενη Κυριακή ήμουν στην Κολωνία, στο εργοστάσιο της Toyota F1 όπου είχαν open event για να μαζέψουν χρήματα γα τα θύματα του τσουνάμι. Στο εργοστάσιο είχαν και μια supercharged Corolla TS. Δεν ήταν κανένας να ρωτήσω πληροφορίες αλλά έχω ωραίες φωτογραφίες. Πώς μπορώ να τις κάνω Upload?

billlllll
02-02-05, 12:35
Εγώ θα συμφωνήσω με τον Αστακό αλλά όχι τελείως...

Έστω πως έχουμε 2 αυτοκίνητα ακιβώς ίδια από ανάρτηση το ένα με δυνατότερα φρένα και τα διπλά ( :lol: ) άλογα...

Σε μια τόσο κλειστή στροφή όπως το πέταλο πριν το .... ΠΕΤΑΛΟ αν μετρήσεις πάνω στο APEX πιο είναι πιο γρήγορο γνώμη μου είναι πως θα είναι θα είναι το ίδιο...

Το πιό δυνατό έχει πλεονέκτημα στην έξοδο, όχι αμέσως όμως γιατί τα άλογα από το 1.4 στην αρχή εκείνης της στροφής φτάνουν για να επιταχύνεις τόσο ώστε να μην σου πετάει μούτρα, ενώ με το TS (φαντάζομαι άμα πας να βγεις με full το γκάζι στο πάτωμα θα αρχίσει να σπινάρει (μούτρα; ), βέβαια όσο φεύγεις από το apex το TS έχει την παραπάνω δύναμη να επιταχύνει όσο χρειάζεται ενώ με το 14άρι βγάζεις το πόδι από κάτω....

Τώρα για τα φρένα άμα μπείτε από μια φορά στη στροφή δεν θα έχουν καμιά διαφορά γιατί πολύ απλά τόσο το 14άρι όσο και το TS αν πατήσεις παραπάνω θα πιάσει το ABS οπότε είναι θέμα ελαστικών-ανάρτησης (ίδια) και τα δύο έχουν τη δύναμη να μπλοκάρουν τους τροχους....

Λεωνίδα που ακριβώς το είδες το κόμπλεξ εσύ; :drool

edit: Α και συμφωνώ απόλυτα στο ότι πρέπει να δοκιμάσεις μια ανάρτηση πάνω στο TS για να δεις τι λέει και όχι πάνω στο 1.4 γιατί εκεί φτάνει πιο έυκολα στα όριά της και πρέπει να δεις τη συμπεριφορά στο lift...Αστακός u r right ;)

leon74
02-02-05, 12:52
Αφού η συζήτηση ξέφυγε από την ανάρτηση και πήγε στο κράτημα γενικά σε στροφή, όπως και να το κάνουμε με ένα δυνατότερο αυτοκίνητο μπορείς να παίρνεις τις στροφές γρηγορότερα (ακόμα και αν φρένα, ανάρτηση είναι ταυτόσημα).

Ο λόγος είναι ότι όταν έχεις γκάζι (προσοχή! από χαμηλά, όχι όπως η TS που το βγάζει απότομα μετά τις 6200) μπορείς να ελέγχεις το αυτοκίνητο μέσα στη στροφή και με το γκάζι σου! Η στροφή δεν είναι φρενάρω, στρίβω, επιταχύνω! Είναι (1)φρενάρω, (2) στρίβω και τοποθετώ για έξοδο και (3) επιταχύνω. Τα στάδια 2, 3 μπορούν να ελεγχθούν καλύτερα με αφθονία ισχύος στις μεσαίες στροφές.

Αυτό είναι και το μειονέκτημα της TS και δε γράφει χρόνους σε πίστα....

NyO
02-02-05, 22:03
Μίλησα απλά για μια κλειστή καμπή η έστω σκέτο καμπη ρε συ Γιάννη γιατί με όλα αυτά που λες συμφωνω! πάνω στην στροφή επιμένω πως τα πολλα άλογα δεν λένε τίποτα! η έξοδος ναι βεβαια εκει ειναι η διαφορα! αλλα είσοδος και πορεία στη στροφή ειναι θέμα στησίματος καθαρά! ένα cart ας πουμε (ακραίο παραδειγμα) θα πηγαίνει καλύτερα πάνω στην στροφη απο μια TS "τραπέζι". Αυτο δεν λέει κάτι;
Όσο για το lift πάνω στη στροφή δεν νομιζω πως καμια αναρτηση στον κοσμο δεν θα σε γλυτώσει αν σου κάτσει! Είναι κατι παρομοιο με το turbo που δεν θέλεις με τίποτα να σου ανοιξει πάνω στην στροφη!
Και βέβαια συμφωνώ απολυτως πως παίζει ρόλο να την δοκιμάσεις συνολικα και όχι μόνο στις στροφές. Αλλά νομίζω πως εκεί δείχνει τις δυνατότητες της. Το να αλλάξεις λωριδα με 200 φαντάζομαι οτι θα είναι ικανοποιητικό έστω και με ενα σετ ελατηρια (φαντάζομαι γιατι το έχω κανει με το δικο μου στα 190 με την μαμα αναρτηση και παρολλο οτι πλεεί ΔΕΝ φεύγει!)
Τεσπα δεν έχω πρόθεση να κάνω αντιπαράθεση. Απόψεις λέμε άλλωστε. Μπορεί και αυτά που λέω να μην ανιπροσωπεύεουν καθόλου την πραγματικότητα αλλα είναι έτσι ακριβώς όπως τα σκέφτομαι με την λογικη μου.
Αυτααααα....

vaggelis
02-02-05, 23:06
εγω να συμπληρωσω πως ειναι ανουσιο να συζηταμε τοσο θεωρητικα......ακθως ειναι τοοοοοοοσο θεωρητικα που κατανταει επιστημονικη φαντασια

Astakos
03-02-05, 01:02
Οκ...ο καθένας με τις απόψεις του! Και σίγουρα χρηστάρα δεν ανοίγουμε καμιά αντιπαράθεση!
Πάντως με έχει βρει ουκ ολίγες φορές το lift πάνω στο apex και η συμπεριφορά του αυτοκινήτου ήταν υποδειγματική!! ;)

Anyway...case closed!!

Jims192
04-04-05, 22:54
Tο δικό μου,φορούσε (μεταχειρισμένο το πήρα) Κοni κιτρινα ρυθμιζόμενα τα μπροστινά απο πάνω ενώ τα πίσω πρέπει να βγούν(10' υπόθεση) με 3 σκάλες απόσβεσης,και ελατήρια χαμηλώματος της ΤΤΕ.'Οταν το πήρα ήταν στο τέρμα σκληρό και αν και κοπανούσε το αυτοκίνητο δεν είχε υποψία πλεύσης και έστριβε υπέροχα χωρις να γέρνει καθόλου.Επειδή όμως το λυπήθηκα να κοπανάει το ρύθμισα μπρος-πίσω στο ποιό μαλακό που έχει.Εχει βελτιωθεί πολυ η άνεση ενώ εξακολουθεί να μην πλέει καθόλου,ακόμα και με 240 και επίσης ακόμη στρίβει, απλα με ελαφριά κλίση πλέον.Χωρις να έχω καβαλλήσει TS με μαμά ανάρτηση,συμπαιραίνω απ'αυτά που διαβάζω πως πρέπει να έχει μεγάλη διαφορα..

Stathis
04-04-05, 23:21
Καλυτερα που δεν οδηγησες μαμα(prefacelift)!

Να σε παρω να φυγουμε ειναι!! Ειδικα στις αποτομες αλαγες κατευθηνσης....απλα απαραδεκτο. shoothim

Σε αυτο το θεμα ακομα δεν μπορω να καταλαβω τι σκεφτοντουσαν αυτοι της toyota οταν το σχεδιαζαν.


Ειπαμε να ειναι ανετο....αλλα αυτο ειναι βαρκα στο γιαλο!

Ευτηχως το faceclift πρεπει να ειναι βελτιομενο. Κανενας με τετοιο να μας πει εντυπωσεις απο το στησιμο?

evan
21-04-05, 17:25
Ποια ειναι η γνωμη σας για τις TEIN που φερνει ο LOUIS ;

Astakos
21-04-05, 20:38
Πολύ καλές αναρτήσεις! Go for it! ;)

evan
22-04-05, 17:21
Θα δουλευει σωστα η ΤΕΙΝ πανω στο αμαξι ;

Δε μπορω να πω οτι με ενδιαφερει να ειναι κουτσουρο το αμαξι.. αντιθετα... θελω να μη γερνει αλλα να μη χασω και τοσο απο ανεση.

Δε ξερω ποσες επιλογες υπαρχουν για αυτο το αμαξι...... KW,Koni,Tein,PSS και ελπιζω και συντομα η KYB ολες ρυθμιζομενες....εσεις γνωριζετε καποιες αλλες ;


Ποια θα ηταν η σωστη επιλογη για να μη χασω τοσο σε ανεση ;

Astakos
22-04-05, 19:07
Φίλε από την στιγμή που αγοράσεις coil-over θα είναι ρυθμιζόμενη η ανάρτηση σου! Άρα έχεις πολλές επιλογές ρύθμισης και βρίσκεις εσύ αυτή που σου αρέσει!

Τώρα όσον αφορά τον αν είναι καλές οι TEIN σου απάντησα πιο πάνω...για το αν θα δουλεύει καλά δεν το γνωρίζω αλλά γιατί να μην δουλεύει. Θεωρείται μία από τις κορυφαίες αναρτήσεις, ιδίως σε γιαπωνέζικα αυτοκίνητα! Θεωρώ ότι αυτή την στιγμή και με βάση το πόσο στοιχίζει (για την Super Street πάντα) είναι η καλύτερη επιλογή που έχεις! ;)

evan
25-04-05, 18:16
Εχω ακουσει οτι ακομα και στη ποιο μαλακη ρυθμιση θα ειναι ποιο σκληρες απο τις μαμα. Ειναι αληθεια αυτο ;. Κανω αυτες τις ερωτησεις γιατι οδηγω λιγο ατσαλα σε οποιοδηποτε οδοστρομα..... αλλιως οδηγω απο μια ταχυτητα και πανω... σιγα σιγα δεν αντεχω να πηγαινω.... και προβληματιζομαι αν ειναι να αλλαζω αναρτησεις ανα 40.000 χιλιομετρα συνεχεια οπως αλλαζα στο προηγουμενο αμαξι... οταν τα εβαζα τα αμορτισερ τα μετραγα και μου εδιναν 100% αποσβεση... μετα απο 40.000χιλιομετρα.... μου εδιναν... 0% :-(

syele
25-04-05, 18:18
Φίλε από την στιγμή που αγοράσεις coil-over θα είναι ρυθμιζόμενη η ανάρτηση σου! Άρα έχεις πολλές επιλογές ρύθμισης και βρίσκεις εσύ αυτή που σου αρέσει!

Τώρα όσον αφορά τον αν είναι καλές οι TEIN σου απάντησα πιο πάνω...για το αν θα δουλεύει καλά δεν το γνωρίζω αλλά γιατί να μην δουλεύει. Θεωρείται μία από τις κορυφαίες αναρτήσεις, ιδίως σε γιαπωνέζικα αυτοκίνητα! Θεωρώ ότι αυτή την στιγμή και με βάση το πόσο στοιχίζει (για την Super Street πάντα) είναι η καλύτερη επιλογή που έχεις! ;)

Μπορεί να είναι ρυθμιζόμενη ως προς το rebound και να έχεις πολλές επιλογές, μην ξεχνάς όμως ότι σημαντικό ρόλο στην άνεση παίζουν και τα ελατήρια που έχει η ανάρτηση. Αυτά δεν ρυθμίζονται.

Παράδειγμα:
Στην KW V2 (που έχεις βάλει εσύ) τα μπροστινά είναι 343 lbf/inch και τα πίσω 229 lbf/inch.
Στην Superstreet τα αντίστοιχα νούμερα είναι 336 μπρος πίσω.
Τα εμπρός λοιπόν είναι πάνω-κάτω τα ίδια. Στα πίσω όμως υπάρχει τεράστια διαφορά. Η Tein έχει σαφώς πιο σκληρά και θεωρώ πως (στους Ελληνικούς δρόμους) θα κοπανάνε στις λακούβες και δε θα μπορείς να κάνεις τίποτα γι αυτό. Ναι μεν θα έχεις καλύτερο κράτημα (ειδικά λιγότερο roll) αλλά από άνεση...

Επίσης, η KW έχει και helpers που βοηθάνε ακόμα περισσότερο στο να μεγαλώνει η διαδρομή της ανάρτησης.

Θεωρώ λοιπόν (με μια πρώτη ανάγνωση) ότι η KW είναι προτιμότερη από την Tein για τους Ελληνικούς δρόμους, ενώ η Tein είναι καλύτερη σε απόδοση και προτιμότερη για αγωνιστικές εφαρμογές.

Φυσικά, θα τις δω και τις 2 από κοντά και θα μαζέψω περισσότερες πληροφορίες πριν αποφασίσω κι εγώ

ΥΓ: Δε γνωρίζω αν μπορείς να επιλέξεις με την αγορά και άλλης σκληρότητας ελατήρια, απ' αυτά που δίνει standard η Tein. Αν ναι, τότε ίσως αλλάζει το θέμα. Βέβαια, το ερώτημα παραμένει. Τι σκληρότητας θα επιλέξεις;

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΕΔΕΣ
09-05-05, 16:02
Για τη TSPORT

H STRATIS AUTOSPORT προσφέρει ετοιοπαραδοτη μπαρα (front) θολων carbon ευρω 150,00 (της εταιρίας ΤΑΖ).
Θεωρούν οτι είναι καλύτερη από μπάρα θόλων αλουμινίου μιάς και σε περίπτωση χτυπήματος/πρόσκρουσης (μακριά από'μάς...) δέν λυγίζει οπως το αλουμίνιο ΑΛΛΑ ΣΠΑΕΙ.

Έχει κανείς σας εμπειρία στο εν λόγω θέμα ?

Ακόμη διαθέτουν μιά μετώπη (radiator plate) που το ποθετείται μέσα από τη γρίλια και μπροστά από το ψυγείο με σκοπό να κατευθύνει τον αέρα επάνω στο ψυγείο και να συντελεί αποτελεσματικά στη μη αύξηση θερμοκρασίας του χώρου του κινητήρα με οτι αυτό συνεπάγεται.
Τιμή 100 Ευρώ. Παράδοση 20 ημέρες.

Κάποιο σχόλιο επάνω σε αυτό το προιόν ?

toyota mania
09-05-05, 17:10
Για τη TSPORT

H STRATIS AUTOSPORT προσφέρει ετοιοπαραδοτη μπαρα (front) θολων carbon ευρω 150,00 (της εταιρίας ΤΑΖ).
Θεωρούν οτι είναι καλύτερη από μπάρα θόλων αλουμινίου μιάς και σε περίπτωση χτυπήματος/πρόσκρουσης (μακριά από'μάς...) δέν λυγίζει οπως το αλουμίνιο ΑΛΛΑ ΣΠΑΕΙ.

Έχει κανείς σας εμπειρία στο εν λόγω θέμα ?

Ακόμη διαθέτουν μιά μετώπη (radiator plate) που το ποθετείται μέσα από τη γρίλια και μπροστά από το ψυγείο με σκοπό να κατευθύνει τον αέρα επάνω στο ψυγείο και να συντελεί αποτελεσματικά στη μη αύξηση θερμοκρασίας του χώρου του κινητήρα με οτι αυτό συνεπάγεται.
Τιμή 100 Ευρώ. Παράδοση 20 ημέρες.

Κάποιο σχόλιο επάνω σε αυτό το προιόν ?Οπως εχω ξαναπει η μπαρα θολων σε μικρα τρακαρισματα απο πλαγια δεν αποτελει προβλημα, αντιθετος κραταει τον θολο που δεχεται το χτυπημα και δεν παιρνει το σασι.Αυτο ειναι αποδεδειγμενο,απο φιλους.Τωρα σε πιο δυνατο μπαμ yell ,( εμεις να ειμαστε καλα) τοτε στραβωνει και ο αλλος θολος,αλλα δεν αποτελει προβλημα :lol: μιας και το αυτοκινητο θα παει καλυμπρα σιγουρα, για να φτιαξεις τον θολο που δεχτηκε το χτυπημα,τοτε φτιαχνεις και τον αλλο θολο.Θελω να πω οτι θα πληρωσεις τα μαλλιοκεφαλα σου να φτιαξεις τα υπολοιπα,στον θολο κολησες.Τωρα για το spam plate,ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ εφαρμογη(ολα τα ψαγμενα IMPREZA,LANCER)του εξωτερικου εχουν τετοιο.Η δουλεια που κανει ειναι να υποχρεωνει τον αερα της μασκας να παει μονο στο ψυγειο,με πιο μεγαλη ταχυτητα και καλυτερη ροη,επιτυνχανοντας καλυτερυ ψυξη του νερου στο ψυγειο.

Astakos
09-05-05, 23:47
Σωστά! Έχει δίκιο ο toyota mania όσον αφορά την μπάρα θόλου.

Στο θέμα του spam plate...δημήτρη νομίζω ότι έχεις βάλει τον θερμοστάτη της TRD ή κάνω λάθος;

Στην προκειμένη περίπτωση είναι υπερβολή το spam plate μιας και την καλύτερη ψύξη του μοτέρ την έχεις ούτως η αλλιώς. Από εκεί και πέρα, τα λεφτά βέβαια δεν είναι και πολλά, εσύ αποφασίζεις...μπορείς όμως τα 100 αυτά euro να τα επενδύσεις σε ενός βαθμού ψυχρότερα μπουζί!! (ας πούμε) ;)

Αλήθεια ποιάς εταιρίας πουλάει; C-One;

toyota mania
10-05-05, 01:16
Φιλε Astake ισχυει οτι αν βαλεις sports thermostat,τσιμπας κανενα αλογακι( και κανενα ποδι καλο ειναι :lol:) γιατι το μοτερ δουλευει με ποιο χαμηλη θερμοκρασια( η θερμοκρασια επειρεαζει αρνητικα την αποδοση)αλλα ΚΥΡΙΩΣ γιατι παραπλανας το εγκεφαλο ως προς ΑΒΑΝΣ,ΚΑΥΣΙΜΟ,ΑΝΑΦΛΕΞΗ, γιατι αλλοι χαρτες υπαρχουν στον εγκεφαλο για τους 71c και αλλοι για τους 85c.Ο εγκεφαλος νομιζει οτι το μοτερ ειναι ακομα κρυο και πρατει οπως πρεπει, δινοντας ΑΒΑΝΣ ΚΑΙ ΚΑΥΣΙΜΟ(ολοι εχουμε προσεξει οτι οταν το μοτερ ειναι κρυο, ειναι πιο αμεσο, γιατι δουλευη με πλουσιο μιγμα)Το τρυκ ειναι ομως οτι δεν θα φτασει ποτε τους 85c αλλα θα ειναι συνεχεια 71c,οποτε εχουμε ενα μινι προγραματισμο του εγκεφαλου.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΕΔΕΣ
10-05-05, 09:10
Παίδες Καλημέρα.

ΤΟΥΟΤΑ ΜΑΝΙΑ
Σ'ευχαριστώ για τα σχόλια.

ASTAKOS.
Φίλε ASTAKOS... Ευχαριστώ για τα σχόλια. Μόνο που τελικά δέν μου είπατε καθαρά...
Να σκεφθώ σοβαρά τη μπάρα θόλων carbon που ε'ιναι και πιό οικονομική ή δέν αξίζει σε σχέση με την αλουμινίου ?


Και πρός ενημέρωση σας.... Η φιλτροχοάνη της BLITZ που έβαλα κατόπιν των θετικών σχολίων σας, έχει βελτιώσει κατά πολύ την απόδοση του οχήματος. Αναπνέει πολύ καλύτερα, ανεβάζει στροφές καλύτερα και αποδίδει αρκετά χαμηλότερα απο τις 6200 σε βαθμό που το ΜΠΑΜ δέν είναι αισθητό όπως πρίν.
ASTAKOS. Για το θέμα του ήχου είχες για μιά ακόμη φορά δίκιο. είναι πιό βαρύς χωρίς να είναι ενοχλητικός. Βέβαια μετα το LIFT τρελένεται εντελώς !! λές και του έχουν βάλει νέφτι στο κώλο !! (sorry ....)
Άντε.... πάμε και για το χταπόδι και εξάτμιση σιγά-σιγά....

Astakos
10-05-05, 13:19
Φιλε Astake ισχυει οτι αν βαλεις sports thermostat,τσιμπας κανενα αλογακι( και κανενα ποδι καλο ειναι :lol:) γιατι το μοτερ δουλευει με ποιο χαμηλη θερμοκρασια( η θερμοκρασια επειρεαζει αρνητικα την αποδοση)αλλα ΚΥΡΙΩΣ γιατι παραπλανας το εγκεφαλο ως προς ΑΒΑΝΣ,ΚΑΥΣΙΜΟ,ΑΝΑΦΛΕΞΗ, γιατι αλλοι χαρτες υπαρχουν στον εγκεφαλο για τους 71c και αλλοι για τους 85c.Ο εγκεφαλος νομιζει οτι το μοτερ ειναι ακομα κρυο και πρατει οπως πρεπει, δινοντας ΑΒΑΝΣ ΚΑΙ ΚΑΥΣΙΜΟ(ολοι εχουμε προσεξει οτι οταν το μοτερ ειναι κρυο, ειναι πιο αμεσο, γιατι δουλευη με πλουσιο μιγμα)Το τρυκ ειναι ομως οτι δεν θα φτασει ποτε τους 85c αλλα θα ειναι συνεχεια 71c,οποτε εχουμε ενα μινι προγραματισμο του εγκεφαλου.

Δυστυχώς φίλε μου θα σε στεναχωρήσω! Χλωμό έως κατακίτρινο να τσιμπήσεις αλογάκι με τον πιο χαμηλό θερμοστάτη. Αυτό που λες πιο πάνω δεν ισχύει...το ECU μπαίνει σε mode ψυχρής εκκίνησης (cold start) μόνο όταν το αυτοκίνητο είναι παγωμένο. Δηλαδή όταν το παίρνεις το πρωί να πας στην δουλειά σου. Εκεί αλλάζει χάρτες και όλα τα χαρακτηριστικά που λες πιο πάνω. Μόλις ο δείκτης θερμοκρασίας περάσει το 1/4 περίπου τις διαδρομής το ECU μπαίνει σε κανονικό mode.

Άλλωστε ο θερμοστάτης αυτό που κάνει μόνο είναι να κυκλοφορεί τα νερά πιο γρήγορα και κατά κάποιο τρόπο να μεγιστοποιεί τον χρόνο μέγιστης απόδοσης του μοτέρ. Δηλαδή, τα όποια άλογα έχει ένα αμάξι να μπορεί να τα έχει για μεγαλύτερη διάρκεια. Μην ξεχνάς ότι μετά από αλεπάλληλα σκισίματα η απόδοση του μοτέρ αρχίζει να πέφτει. Εκεί πιάνει δουλειά ο θερμοστάτης κι όχι στο να ρίχνει την θερμοκρασία λειτουργίας της μηχανής και να ξεγελάει τον εγκέφαλο.

Μεγάλη χρησιμότητα έχει στην Ελλάδα στους ζεστούς μήνες του καλοκαιριού όπου η απόδοση σχεδόν όλων τοων μοτέρ (και ιδίως των turbo) είναι "πεσμένη" ;)


ASTAKOS.
Φίλε ASTAKOS... Ευχαριστώ για τα σχόλια. Μόνο που τελικά δέν μου είπατε καθαρά...
Να σκεφθώ σοβαρά τη μπάρα θόλων carbon που ε'ιναι και πιό οικονομική ή δέν αξίζει σε σχέση με την αλουμινίου ?


Δημήτρη, να σου πω την αλήθεια δεν ξέρω να σου απαντήσω. Αυτό που μόνο μπορώ να πω είναι ότι μία καλή μπάρα θόλων από ανθρακόνημα θα στοίχιζε σίγουρα πολύ παραπάνω από 150 euro. Απλά αυτό με βάζει σε σκέψεις...μήπως είανι τύπου carbon κι όχι real.

Ειλικρινά δεν ξέρω...θα κοίταζα όμως πέραν της carbon και της TTE, την μπάρα θόλων που πουλάει ο STRATIS της C-One. Εγώ πάντως αν είχα τώρα επιλογή αυτήν θα έβαζα!! ;)

Jims192
10-05-05, 13:56
Παιδιά ας εξηγήσει και εμένα κάποιος τον αδαή περι μπάρας θόλων,τι ακριβώς κερδίζεις?Είναι εμφανή τα αποτελέσματα?Λειτουργεί κατα κάποιο τρόπο σαν επιπλέον αντιστρεπτικη!!!!? Μειώνει τις στρεβλώσεις του αυτοκινήτου?
Και αντε για την μπροστά ξέρω που μπαίνει.Πίσω?Θα φαίνεται μέσα στον χώρο αποσκευών?

Anonymous
10-05-05, 15:33
Η θολομπαρα αυξανει την ακαμψια του αυτοκινήτου. Οταν στριβεις το σασι παραμορφωνεται ελαστικα με αποτελεσμα οι ροδες να περνουν θετικότερη καμπερ. Με τη θολομπαρα δενει καλυτερα το σασι στην πανω μερια των μπουκάλων, σηνυθως. Υπάρχουν και θολόμπαρες που δεν και τα ψαλίδια και τον καθρεπτη του σασι. Αυτές βέβαια είναι καλύτερες αλλά δεν μπαίνουν σε όλα τα αυτοκίνητα.

Το αποτέλεσμα ειναι ορατό από την πρώτη στιγμή που οδηγάς του αυτοκίνητο, αν και αυτό εξαρτάται και από την ακαμψία που έχει το αυτοκίνητο από την μάνα του.

syele
10-05-05, 15:45
1) Αυξάνει την ακαμψία του πλαισίου
2) Βελτιώνει την αίσθηση / απόκριση του συστήματος διεύθυνσης (τιμόνι)
3) Ελαττώνει τριγμούς αμαξώματος
4) Εξαφανίζει χαμηλόσυχνες ταλαντώσεις και έτσι αυξάνει την εμπιστοσύνη του οδηγού στις ανωμαλίες
5) Μειώνει εμφανώς το torque steering
6) Αυξάνει την πρόσφυση ή δεν κάνουν τίποτα αν ήδη το αυτοκίνητο είναι πολύ καλό (ελέγχται αυτό αν υπάρχουν γόνατα μακφέρσον)
7) Στραβώνουν και οι 2 θόλοι σε περίπτωση μεγάλης σύγκρουσης
8) Το αυτοκίνητο γίνεται πιο απόλυτο στις αντιδράσεις του (μειον για μέτριο οδηγό)
9) Ενισχύει την υποστροφική συμπεριφορά (μπορεί να είναι και θετικό)

Jims192
10-05-05, 17:57
Πλήρης φωτισμός στο απόλυτο σκοτάδι..TNX :lol:
Oσο για την μαμίσια που φοράει η facelift cts?TTE είναι?Νομίζω διάβασα πως δεν είναι ''μονοκόματη'' αλλά σπαστή ή πως έχει αμορτισέρ στην μέση ή κάτι τέτοιο...Κάνει δουλεία όπως κάποιες after που προτίνονται?

toyota mania
10-05-05, 23:48
Να προσθεσω οτι,το σασι του αυτοκινητου εχει ενα βαθμο καμψης,δηλαδη δουλευη σαν αναρτηση.Τωρα,αν το κανεις πιο ακαμπτο(με μπαρα θολων,αλλα και μπαρα ψαλιδιων,μπαρα χωρου επιβατων,ρολ-μπαρ κ.α) αναγκαστικα φορτιζεις πιο πολυ την αναρτηση και πρεπει να εχεις καλη αναρτηση.Ειναι κανονας οτι οσο πιο ακαμπτο σασι τοσο πιο σκληρη αναρτηση.Ενω αν βαλεις σκληρη αναρτηση σε μη ακαμπτο σασι θα τριζει απο το πρωι ως το βραδυ,συν οτι θα παιρνας απο λακκουβεςκαι το αυτοκινητο θα κανει σαν ακορντεον,επειδη θα δεχεται αυτο ολες της φορτισεις.

Astakos
11-05-05, 01:11
1) Αυξάνει την ακαμψία του πλαισίου
2) Βελτιώνει την αίσθηση / απόκριση του συστήματος διεύθυνσης (τιμόνι)
3) Ελαττώνει τριγμούς αμαξώματος
4) Εξαφανίζει χαμηλόσυχνες ταλαντώσεις και έτσι αυξάνει την εμπιστοσύνη του οδηγού στις ανωμαλίες
5) Μειώνει εμφανώς το torque steering
6) Αυξάνει την πρόσφυση ή δεν κάνουν τίποτα αν ήδη το αυτοκίνητο είναι πολύ καλό (ελέγχται αυτό αν υπάρχουν γόνατα μακφέρσον)
7) Στραβώνουν και οι 2 θόλοι σε περίπτωση μεγάλης σύγκρουσης
8) Το αυτοκίνητο γίνεται πιο απόλυτο στις αντιδράσεις του (μειον για μέτριο οδηγό)
9) Ενισχύει την υποστροφική συμπεριφορά (μπορεί να είναι και θετικό)

1. Συμφωνώ
2. Συμφωνώ
3. Μόνο εάν έχεις kit ανάρτησης και αυτό βέβαια μετά από πολλά χιλιόμετρα
4. Ναι, αποτέλεσμα της ακαμψίας που προσφέρει
5. Πολύ ελαφρώς θα έλεγα, αλλά ναι, μαζί σου!
6. Κι αυτό αποτέλεσμα της ακαμψίας αφού η γεωμετρία του αυτοκινήτου είναι πιο συμπαγής.
7. Αν και το θέμα έχει χιλιο-συζητηθεί, δεν νομίζω ότι σε περίπτωση μεγάλης σύγκρουσης θα σκεφτείς και ιδιαίτερα την μπάρα θόλων, ούτε την ζημιά που ενδέχεται να κάνει στον απέναντι θόλο μιας και στο θόλο αυτό θα μεταφερθεί ποσοστό της σύγκρουσης είτε φοράς μπάρα, είτε όχι. Μην ξεχνάμε ότι και οι 2 θόλοι κάθονται σε εννιαία τραβέρσα, οπότε θα πάρουν και οι 2.
8. Σε καμία περίπτωση. Ίσα ίσα βοηθά τον μέτριο οδηγό από τις ανεξέλεγκτες αντιδράσεις της "μούρης"
9. Μόνο σε περιπτώσεις όπου τα ποσοστά πρόσφυσης είναι πολύ χαμηλά και γενικά αρύθμιστη η ανάρτηση (εντελώς διαφορετικές ρυθμίσεις προς και πίσω). Έντονο το χαρακτηριστικό που περιγράφεις με ψαλιδόμπαρα παρά με μπάρα θόλων.

Jims192
06-06-05, 22:48
Με την αλλαγή ελαστικών το αυτοκίνητο έγινε πολύ πιο άνετο καθότι τα προηγούμενα ήταν σκέτο τσιμέντο.Συνεπώς τώρα με παίρνει να ρυθμίσω την αναρτηση στο ποιό σκληρό της,καθότι μέχρι σήμερα την είχα στο τέρμα "μαλακό"(Φοράω τα koni κιτρινα).Επειδή όμως το πίσω μέρος είναι πολύ πιο ελαφρύ σε σχέση με το μπροστά και επειδή τα πίσω αμορτισέρ πρέπει να βγούν για να ρυθμιστούν,πειραματίζομαι μόνο με τις
μπροστά.Πιστεύω (εστω οτι έχει 3 σκάλες σκληρότητας το αμορτισέρ)δουλεύει καλύτερα αν έχω 1 σκληρότητα πίσω και 2 μπροστά.Οσο για το 1 πίσω και 3 μπροστά που δοκίμασα,χωρίς να το πιέσω για να μην φορτίσω ακόμη τα λάστιχα,θυμήθηκα τον πρώτο καλό καιρό που τις είχα καργα σκληρο(αλλά και κάργα κουδουνιστό ταυτόχρονα) αλλά με τα κ@λ@λάστιχα το φοβόμουν πολύ γιατί στόχευε απέναντι!(έστριβε όμως χωρίς να γέρνει)Ερώτηση:υπάρχει κάποια επικίνδυνη συμπεριφορά του αυτοκινήτου αν τα αμορτισέρ δεν έχουν ίδια σκλήροτητα μπρός-πίσω?Συντρέχει κανένας κίνδυνος για το αμάξωμα απο ανομοιόμορφες στρεβλώσεις των δύο αξόνων?
Ερώτηση 2:Πόσο περίπου κοστίζει ένα σέτ ρυθμιζόμενες που να ρυθμίζονται μέσα απο το αυτοκίνητο π.χ οι πολυδιαφιμιζόμενες ,τον τελευταίο καιρό,ΤΕΙΝ (πολύ ωραία φάση,βρίσκω..)Ενημερωτικά...ΤΝΧ :lol:

DjBac
06-06-05, 23:08
Δημήτρή λόγω του ότι έχουμε αυτόν τον &%$#@ ημιάκαμπτο πίσω καλύτερα είναι να ρυθμίσεις τις πίσω πιο μαλακά σε σχέση με τις μπροστά!!!
Επίσης FYI δεν είναι ό,τι καλύτερο να ρυθμίζεις πολλές φορές αυτά τα KONI!!

ΤΕΙΝ Basic κοντά στα 1000 euros
TEIN Super Street κοντά στα 1200

Οι παραπάνω είναι χωρίς top mounts, με αποτέλεσμα να μη δέχονται το EDFC (με το οποίο ρυθμίζεις τη σκληρότητα από την καμπίνα)

Έτσι πας σε TEIN SuperWagon (για corolla verso) με top mounts + EDFC (350 euros) ΑΛΛΑ τα ελατήρια είναι μισές λίμπρες και για τις μπουκάλες δεν είμαι σίγουρος τι διαφορές έχουν.. Ααα... Έχουν διαφορά στις δυνατότης του ύψους.. Αυτά σε σχέση με τη SuperStreet.. Τώρα τα μεγαλύτερα μοντέλα της TEIΝ δυστυχώς δε βγαίνουν για το καμάρι μας!!

ΕΠΙΣΗΣ, υπάρχει κιτ (ΑΚΡΙΒΟ) που ταιρίαζει σε όλα τα coil-over μεγάλων εταιρειών Bilstein, Ohlins, Tein, Quantum, Cusco κτλ κτλ και σου δίνει τη δυνατότητα να ρυθμίζεις το ύψος από την καμπίνα ηλεκτρονικά!! Δεν έχει καμία σχέση με τις ηλίθιες υδραυλικές αναρτήσεις!! ΔΕ χάνει σε απόδοση η ανάρτηση!! Αλλά μιλάμε κοντά 3500 ευρώ +++++++

Jims192
06-06-05, 23:57
Δημήτρή λόγω του ότι έχουμε αυτόν τον &%$#@ ημιάκαμπτο πίσω καλύτερα είναι να ρυθμίσεις τις πίσω πιο μαλακά σε σχέση με τις μπροστά!!!
Πάντα πίστευα πως τα ts δεν θα έχουν ημιάκαμπτο πίσω!Μου θυμίζει τεχνολογία του 80 και τα προηγούμενα τα starlet των 1000 κυβικών με μια μονοκόμματη "Βέργα" απάκρη σ'ακρη.Εντελώς πίσω απο την εξέλιξη το συγκεκριμένο κομμάτι.Θες δηλαδή πολύ περισσότερα γκαφρά απλά για να πλησιάσεις εργοστασιακές κατασκευές με πολλαπλους συνδέσμους κλπ..

Επίσης FYI δεν είναι ό,τι καλύτερο να ρυθμίζεις πολλές φορές αυτά τα KONI!!
Χαλάνε εύκολα?

ΤΕΙΝ Basic κοντά στα 1000 euros
TEIN Super Street κοντά στα 1200
Οι παραπάνω είναι χωρίς top mounts, με αποτέλεσμα να μη δέχονται το EDFC (με το οποίο ρυθμίζεις τη σκληρότητα από την καμπίνα)
Τέτοιες έχουμε οπότε...

ΕΠΙΣΗΣ, υπάρχει κιτ (ΑΚΡΙΒΟ) που ταιρίαζει σε όλα τα coil-over μεγάλων εταιρειών Bilstein, Ohlins, Tein, Quantum, Cusco κτλ κτλ και σου δίνει τη δυνατότητα να ρυθμίζεις το ύψος από την καμπίνα ηλεκτρονικά!! Δεν έχει καμία σχέση με τις ηλίθιες υδραυλικές αναρτήσεις!! ΔΕ χάνει σε απόδοση η ανάρτηση!! Αλλά μιλάμε κοντά 3500 ευρώ +++++++
Ελα Αλέκο...ΠΟΣΟ???Δεν παίρνω καλύτερα και μιά μηχανή?

DjBac
07-06-05, 00:00
Oι koni χαλάνε με τις πολλές ρυθμίσεις!!!
Επίσης καμία σχέση με PSS9, KW V.2 ή τις αντίστοιχες TEIN, C-ONE!! Μην τα μπερδεύεις!!!!

Jims192
07-06-05, 00:11
Aντώνη Σβησε αυτο το post σε παρακαλώ γιατι έκανα μλκ και το ξαναεγραψα..

Jims192
07-06-05, 00:13
Επίσης καμία σχέση με PSS9, KW V.2 ή τις αντίστοιχες TEIN, C-ONE!! Μην τα μπερδεύεις!!!!
Εννοώ τέτοιες που να μην ρυθμίζονται απο μέσα,έχουμε...Η εκτώς αν λες για το ότι μου φάνηκαν ακριβες?Ε όσο καλές και να ναι ψιλοφαρμακείο είναι η δουλειά!Οπως και να χει πάντως και πάλι ΤΝΧ
Οσο για τη ρύθμιση της σκληρότητας μπρός πίσω θα ήθελα να ακούσω γνώμες διαφόρων που έχουν πειραματιστεί!
Oι koni χαλάνε με τις πολλές ρυθμίσεις!!!
Το ιδανικό για μένα ψάχνω και μετά θα κόψω τα ¨πειράματα".Παρόλαυτά όμως όλες η ρυθμιζόμενες επισκευάζονται ε?Ετσι δεν είναι?

Astakos
07-06-05, 01:00
Οσο για τη ρύθμιση της σκληρότητας μπρός πίσω θα ήθελα να ακούσω γνώμες διαφόρων που έχουν πειραματιστεί!


Έχουμε πειραματιστεί αλλά πως να σου πω αφού έχουμε εντελώς διαφορετικό kit ανάρτησης και γενικά άλλο setup αυτοκινήτου; :oops:

Πάντως σε πάρα πολύ γενικές γραμμές καλό θα είναι η πίσω ανάρτηση να είναι μαλακότερη από την μπροστά. Το πόσο...μόνο εσύ μπορείς να το δεις οδηγώντας το αμάξι. Να αποφεύγεις να του κάνεις το πίσω μέρος να μπιστάει. Γενικά όμως μην αλλάζεις τις μπροστινές ρυθμίσεις χωρίς να συνοδεύονται από τις αντίστοιχες πισινές.

Μακάρι να φορούσες KW φίλε και θα μπορούσα να σε βοηθήσω παραπάνω! :-?

liquidCTS
07-06-05, 01:05
Η πίσω ανάρτηση (σε KW μιλάμε πάντα) πρέπει να είναι αρκετά πιο μαλακή από την εμπρός γιατί διαφορετικά μπιστάρει και δίνει την αίσθηση ότι θέλει να φύγει... το είχα πάθει στην τελευταία ρύθμιση μου... την μαλάκωσα και είδα την υγεία μου... αλλά αυτά σε KW...

Gorillas
07-06-05, 01:38
Φίλε jim με τί ελατήρια έχεις συνδυάσει τα koni;;; Γενικά είσαι ευχαριστημένος με αυτήν την ανάρτηση;;;Εννοώ κοπανάει ή είναι εντάξει;;Οι σκάλες ρύθμισης έχουν διαφορά ή έτσι και έτσι;;;

Jims192
07-06-05, 08:48
Φίλε jim με τί ελατήρια έχεις συνδυάσει τα koni;;;

Με ελατήρια της ΤΤΕ 35mm.(Νομίζω)[tab:bbf47cdc72]
Γενικά είσαι ευχαριστημένος με αυτήν την ανάρτηση;;;Εννοώ κοπανάει ή είναι εντάξει;;
Γιατί μου το ρωτάνε όλοι αυτό?Ευχαριστημένος είμαι...
Οι σκάλες ρύθμισης έχουν διαφορά ή έτσι και έτσι;;;Μεγάλη.Γίνεται απο αρκετά άνετο εως κουτσουρο...(Με οτι αυτο συνεπαγεται)

syele
07-06-05, 09:36
Έτσι πας σε TEIN SuperWagon (για corolla verso) με top mounts + EDFC (350 euros) ΑΛΛΑ τα ελατήρια είναι μισές λίμπρες και για τις μπουκάλες δεν είμαι σίγουρος τι διαφορές έχουν.. Ααα... Έχουν διαφορά στις δυνατότης του ύψους.. Αυτά σε σχέση με τη SuperStreet.. Τώρα τα μεγαλύτερα μοντέλα της TEIΝ δυστυχώς δε βγαίνουν για το καμάρι μας!!



SuperWagon

Τιμή 2130 τελική + το EDFC άλλα 507

Σύνολο 2637 Ευρώ στην Ελλάδα !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :x

Πιάσε 2-3 να έχουμε. :lol:

DjBac
07-06-05, 13:36
Αποκλείεται τόσο πολύ... Το EDFC στάνταρ παίζει πιο λίγο αλλά και η ανάρτηση!! Που ρώτησες? Στον αντιπρόσωπο?

Anonymous
07-06-05, 13:50
Ερώτηση 2:Πόσο περίπου κοστίζει ένα σέτ ρυθμιζόμενες που να ρυθμίζονται μέσα απο το αυτοκίνητο π.χ οι πολυδιαφιμιζόμενες ,τον τελευταίο καιρό,ΤΕΙΝ (πολύ ωραία φάση,βρίσκω..)Ενημερωτικά...ΤΝΧ :lol:

Παρε πρωτα ενα καλο ζευγαρι χερια... :hehe :hehe :hehe


Ελα Αλέκο...ΠΟΣΟ???Δεν παίρνω καλύτερα και μιά μηχανή?

Οι μηχανες θελουν και αυτες οδηγο για να στριψουν! Ασε που δεν καθεσαι στο καθισματακι σου, στριβεις με το σωμα κλπ... 8)

Παντως ο Χρηστος ειπε οτι μετα την επισκευη τα koni επεσαν αρκετα γρηγορα... :-?

syele
08-06-05, 14:19
Αποκλείεται τόσο πολύ... Το EDFC στάνταρ παίζει πιο λίγο αλλά και η ανάρτηση!! Που ρώτησες? Στον αντιπρόσωπο?

Οι τιμές είναι από τον Τζουρδα. Είναι πολύ υψηλές γιατί τα συγκεκριμένα μοντέλα δεν υπάρχουν στην Ευρώπη και επομένως έρχονται από Ιαπωνία με παραγγελία. Η Tein χρεώνει μεταφορικά για την ανάρτηση 450 Ευρώ

DjBac
12-06-05, 15:26
http://www.teamspugen.com/product_info.php?cPath=23&products_id=79

150$~125 euros...
+ μεταφορικά
σίγουρα συμφέρει!!!

Ειδικά αν κάποιος ενδιαφέρεται για τις αναρτήσεις της ΤΕΙΝ με διαφορετική ρύθμιση bound/rebound (16x16 ρυθμίσεις) όπου χρειάζονται 2 EDFCs!!! :hehe :hehe

wastegate
13-06-05, 01:03
Οσο για τη ρύθμιση της σκληρότητας μπρός πίσω θα ήθελα να ακούσω γνώμες διαφόρων που έχουν πειραματιστεί!


Έχουμε πειραματιστεί αλλά πως να σου πω αφού έχουμε εντελώς διαφορετικό kit ανάρτησης και γενικά άλλο setup αυτοκινήτου; :oops:

Πάντως σε πάρα πολύ γενικές γραμμές καλό θα είναι η πίσω ανάρτηση να είναι μαλακότερη από την μπροστά. Το πόσο...μόνο εσύ μπορείς να το δεις οδηγώντας το αμάξι. Να αποφεύγεις να του κάνεις το πίσω μέρος να μπιστάει. Γενικά όμως μην αλλάζεις τις μπροστινές ρυθμίσεις χωρίς να συνοδεύονται από τις αντίστοιχες πισινές.

Μακάρι να φορούσες KW φίλε και θα μπορούσα να σε βοηθήσω παραπάνω! :-?
Ναι αλλα αν οι πισω ειναι πιο μαλακες απο οτι ειναι μπροστα τοτε το αμαξι δεν θα χανει κωλο?Δεν ξερω τι γινετε με τα Ε12 αλλα εμενα παντως που εσφιξα μονο τα μπροστα στη 2η σκαλα(ΚΟΝΙ) για δοκιμη και αφησα τα πισω στο μαλακο το αμαξι εχανε υπερβολικο κωλο.

DjBac
13-06-05, 01:32
Μάλλον το αντίθετο συμβαίνει.. Τουλάχιστον στο Ε12 που έχουμε άξονα πίσω.. Γίνεται πιο απότομο και ευαίσθητο το πίσω μέρος! Ειδικά στην "τέλεια" άσφαλτο που μας παρέχει η Ελλάδα!! :hehe :hehe

syele
13-06-05, 11:38
http://www.teamspugen.com/product_info.php?cPath=23&products_id=79

150$~125 euros...
+ μεταφορικά
σίγουρα συμφέρει!!!

Ειδικά αν κάποιος ενδιαφέρεται για τις αναρτήσεις της ΤΕΙΝ με διαφορετική ρύθμιση bound/rebound (16x16 ρυθμίσεις) όπου χρειάζονται 2 EDFCs!!! :hehe :hehe

Ενδιαφέρον!!

Πού θα βρούμε superwagon με ένα χιλιαρικάκι τώρα; :lol:

vaggelis
13-06-05, 11:57
ξερει κανεις αν βγαινει κανενα φαρδυ ελατηριο αποδεδειγμενα σκληροτερο απο αυτο της ΤΤΕ ?

wastegate
13-06-05, 13:08
Μάλλον το αντίθετο συμβαίνει.. Τουλάχιστον στο Ε12 που έχουμε άξονα πίσω.. Γίνεται πιο απότομο και ευαίσθητο το πίσω μέρος! Ειδικά στην "τέλεια" άσφαλτο που μας παρέχει η Ελλάδα!! :hehe :hehe
Αντωνη το ιδιο δεν λεμε?Αφου ειναι πιο ευαισθητο το πισω μερος λογικα θα χανετε για πλακα ετσι δεν ειναι?Δεν ξερω για σας αλλα εμενα αλλα αυτη η ευαισθησια και το αποτομο φυγε του πισου μερους με τρομαζει παρα πολυ(ισως επειδη την πατησα μια φορα)

DjBac
13-06-05, 14:50
Βασίλη για δες πάλι τι γράφεις!!!!! :hehe :hehe
"Ναι αλλα αν οι πισω ειναι πιο μαλακες απο οτι ειναι μπροστα τοτε το αμαξι δεν θα χανει κωλο?"
"εμενα παντως που εσφιξα μονο τα μπροστα στη 2η σκαλα(ΚΟΝΙ) για δοκιμη και αφησα τα πισω στο μαλακο το αμαξι εχανε υπερβολικο κωλο."

Μήπως κατάλαβα εγώ λάθος!! :hehe :hehe

Ultramar
22-06-05, 13:23
Καλησπέρα στους συνοδοιπόρους ΤSπορτάδες... 8) Προχθές (19/6) η μπροστά αριστερή KW παρέδωσε το πνεύμα της. Είχα πάρει γραμμή οτι κάτι δεν πάει καλά, αφού τα ντάπα-ντούπα είχαν γίνει κανόνας και ο τροχός έδειχνε σαν να χοροπηδούσε. Ρίχνοντας μία ματιά διαπίστωσα ένα λουτρό από λάδια στο θόλο, στο ημιαξόνιο κτλ. Χθές (20/6) αντικαταστάθηκε στα πλαίσια εγγύησης (πάλι καλά που είχε) με κόστος μόνο 40€ (τοποθέτηση-ευθυγράμμιση). Και τώρα η ερώτηση: Να πάω διακοπές με το αμάξι ή θα με ψάχνει η οδική βοήθεια...;;; :wink: Γιατί με τόση γκαντεμιά δε με βλέπω να περνάω το Λουτράκι... :hehe

toyota mania
22-06-05, 17:08
Καλησπέρα στους συνοδοιπόρους ΤSπορτάδες... 8) Προχθές (19/6) η μπροστά αριστερή KW παρέδωσε το πνεύμα της. Είχα πάρει γραμμή οτι κάτι δεν πάει καλά, αφού τα ντάπα-ντούπα είχαν γίνει κανόνας και ο τροχός έδειχνε σαν να χοροπηδούσε. Ρίχνοντας μία ματιά διαπίστωσα ένα λουτρό από λάδια στο θόλο, στο ημιαξόνιο κτλ. Χθές (20/6) αντικαταστάθηκε στα πλαίσια εγγύησης (πάλι καλά που είχε) με κόστος μόνο 40€ (τοποθέτηση-ευθυγράμμιση). Και τώρα η ερώτηση: Να πάω διακοπές με το αμάξι ή θα με ψάχνει η οδική βοήθεια...;;; :wink: Γιατί με τόση γκαντεμιά δε με βλέπω να περνάω το Λουτράκι... :hehe Εχω κλεισει 40.000 χιλ. και ειμαι ευχαριστημενος απο τα TTEακια :lol: .Κανενα απολυτος προβλημα,παρολο που το φορτωνω σαν γαιδουρι και οι δρομοι εδω καρδιτσα ειμαι επιοικως αθλιοι,γεματοι κρατηρες και το αυτοκινητο βρισκεται μονιμως σε δοκιμασια αμορτισερομετρου :x

Blade
24-06-05, 12:23
Φίλε Ultramar,

Επειδή νομίζω ότι βάλαμε τις KW την ίδια μέρα και επειδή ακριβώς το ίδιο έπαθα και εγώ με το δεξί μπροστινό, έχω την εντύπωση ότι πέσαμε σε κάποια ελαττωματική παρτίδα. Πάντως η εξυπηρέτηση του Ηλιόπουλου ήταν και σε μένα άψογη αν και νομίζω ότι θα έπρεπε να ήταν τελείως δωρεάν μια και τα έξοδα τοποθέτησης- ευθυγράμμισης δεν βαρύνουν εμάς αλλά την αντιπροσωπεία της KW.

hatzidi2
25-06-05, 13:53
θα ήθελα την άποψη σας, για την μπάρα θόλων που έχει πάνω η CTS μου, μιας και την έχει τοποθετήσει πάνω ο προηγούμενος.

Gorillas
25-06-05, 17:27
Δεν καταλαβαίνω το πρόβλημά σου. Η sabelt είναι μια πολύ καλή εταιρία για αυτά τα είδη. Αυτή που έχεις είναι σπαστή αλουμινένια.

ΣΠΥΡΟΣ ΔΟΪΚΑΣ
25-06-05, 22:40
Η ανάρτηση σου είναι "μαμά"? Ρωτάω γιατί σκέφτομαι για θολόμπαρα αλλά δεν θέλω(τουλάχιστον ακόμα)να αλλάξω και ανάρτηση.Δεν ξέρω βέβαια κατά πόσο θα ωφελήσει μια τέτοια κίνηση.

hatzidi2
26-06-05, 11:34
ναι η ανάρτηση είναι μαμά, αν έχει ωφελήσει σε κάτι δεν ξέρω μιας και έτσι το αγόρασα.

Stathis
09-07-05, 10:43
Ερωτηση:

Ενας πωλητης στη toyota-Thermis μου ειπε οτι η αναρτηση της CTS facelift ειναι η ίδια ακριβως με την αναρτηση της pre-facelist CTS. το μονο που αλαζει ειναι τα ελατηρια της ΤΤΕ.

Γνωριζει κανεις κατα ποσο ισχυει αυτο?


Ψηνομαι να τα βαλω αν ειναι ετσι.


ps. Σε καποιο αλλο post το ξαναρωτησα αλλα ειπα να το ρωτησω και εδω.

Ultramar
11-07-05, 09:53
Ερωτηση:

Ενας πωλητης στη toyota-Thermis μου ειπε οτι η αναρτηση της CTS facelift ειναι η ίδια ακριβως με την αναρτηση της pre-facelist CTS. το μονο που αλαζει ειναι τα ελατηρια της ΤΤΕ.

Γνωριζει κανεις κατα ποσο ισχυει αυτο?


Ψηνομαι να τα βαλω αν ειναι ετσι.


ps. Σε καποιο αλλο post το ξαναρωτησα αλλα ειπα να το ρωτησω και εδω.


Φίλε Στάθη, μάλλον βλακείες σου είπε ο συγκεκριμένος πωλητής. Η facelift CTS έχει διαφορετική ανάρτηση, άλλο πάτωμα, άλλες αντιστρεπτικές. Γνώμη μου είναι, εάν έχεις αποφασίσει να αλλάξεις αναρτήσεις, να στραφείς σε κάποια αναβαθμισμένη after market επιλογή. (KW, Bilstein, Tein, Kayaba) Όταν είναι να δώσεις ένα σωρό λεφτά, τότε πας σε σίγουρες και δοκιμασμένες λύσεις. Σου προτείνω, εάν μπορείς οικονομικά βέβαια την KW Var2.

Ultramar
26-07-05, 08:10
Captain's log date 18/07 Σήμερα, ένα μήνα μετά την μπροστά αριστερή, διαλύθηκε και η μπροστά δεξιά KW. Το έργο ίδιο: Επίσκεψη στο κατάστημα αγοράς και αντικατάσταση στα πλαίσια εγγύησης. Κόστος άλλα 40€. Τουλάχιστον τώρα μπορώ να πάω διακοπές.... :-? Τι ευτυχία Θεέ μου....!!! Να πω και ένα ανέκδοτο να γελάσουμε: Οι KW έχουν πιστοποίηση ποιότητας TUV.... :hehe :hehe :hehe Για τους φίλους του στοιχήματος έχω μία πρόταση: Βρείτε σε πόσα km θα ξαναχαλάσουν οι KW και κερδίστε....
1) 1.000 με 5.000 km απόδοση 3,50
2) 5.000 με 10.000 km απόδοση 1,50
3) 10.000 με 15.000 km απόδοση 5,50
4) 15.000 με 20.000 km απόδοση 6,50
5) Ποτέ απόδοση 10,00

toyota mania
26-07-05, 16:04
Captain's log date 18/07 Σήμερα, ένα μήνα μετά την μπροστά αριστερή, διαλύθηκε και η μπροστά δεξιά KW. Το έργο ίδιο: Επίσκεψη στο κατάστημα αγοράς και αντικατάσταση στα πλαίσια εγγύησης. Κόστος άλλα 40€. Τουλάχιστον τώρα μπορώ να πάω διακοπές.... :-? Τι ευτυχία Θεέ μου....!!! Να πω και ένα ανέκδοτο να γελάσουμε: Οι KW έχουν πιστοποίηση ποιότητας TUV.... :hehe :hehe :hehe Για τους φίλους του στοιχήματος έχω μία πρόταση: Βρείτε σε πόσα km θα ξαναχαλάσουν οι KW και κερδίστε....
1) 1.000 με 5.000 km απόδοση 3,50
2) 5.000 με 10.000 km απόδοση 1,50
3) 10.000 με 15.000 km απόδοση 5,50
4) 15.000 με 20.000 km απόδοση 6,50
5) Ποτέ απόδοση 10,00Ξαδελφος, γερμανοφιλος(ηταν γερμανια,εχει Α4 1.8Τ)οταν μου λεει για KW εγω του λεω, πια KW, εγω τα DKW :lol: ξερω (τα μηχανακια).Εγω τον λεω χιτλερ και αυτος μιλαει γιαπωνεζικα τσιν τσον κιν λες και η γερμανοι εχουν καλυτερη γλωσσα.Τωρα για το στοιχημα,αν ησουν καρδιτσα(τωρα με τα εργα)θα πονταρα σιγουρα το 1.

corolla_ts
01-08-05, 16:42
Μια ερώτηση για το στήσιμο της νέας TS στον δρόμο σε σύγκριση με την πιο παλιά έκδοσή της.
... δες [ in.gr ][ techlink ].

Πόσο λοιπόν έχει βελτιωθεί η οδική συμπεριφορά (στήσιμο αναρτήσεις ευστάθεια) ; εχει γινει αρκετά πιο "παιχνιδιαρικο" ;

Παραθέτω τα δύο άρθρα :
[ in.gr ] 21/5/2004 ->
Σε λιγότερο από δύο μήνες αναμένεται να κυκλοφορήσουν .......... η ταχύτερη Corolla όλων των εποχών, η T-Sport, εκτός από τις αισθητικές αλλαγές, έχει δεχτεί βελτιώσεις στον τομέα της οδικής συμπεριφοράς.
Οι μετατροπές στην ανάρτηση έχουν να κάνουν με τη νέα ρύθμισή της και την αντικατάσταση των ελατηρίων,των αμορτισέρ και των αντιστρεπτικών ραβδών.
Επίσης, βελτιώσεις έχει δεχτεί το σύστημα διεύθυνσης για περισσότερη αμεσότητα και καλύτερη αίσθηση ...

[ techlink ] ->
... κυρίως σε ό,τι αφορά την πίσω, όπου τώρα υιοθετήθηκε η κλασική συνταγή του ημιάκαμπτου άξονα. Mια διάταξη με πολλά μεν πλεονεκτήματα, όπως το μειωμένο κόστος και βάρος και η απλότητα της κατασκευής, αλλά και μειονεκτήματα, όταν αναφερόμαστε σε μια κατεξοχήν σπορτίφ έκδοση.
Kαι αυτό, γιατί αποτρέπει το παιχνίδι με το πίσω μέρος που επιδιώκει συνήθως ο
απαιτητικός οδηγός της TS.
Aυτό, βέβαια, δε σημαίνει ότι υπολείπεται σε αποτελεσματικότητα, γιατί είναι ρυθμισμένη με τέτοιο τρόπο, ώστε να συμπεριφέρεται ―κατά κανόνα― ουδέτερα. Ή, για να ακριβολογούμε, «εκνευριστικά» ουδέτερα, εμπνέοντας, πριν από
οτιδήποτε άλλο, ασφάλεια και σιγουριά σε όλες τις συνθήκες, ακόμα και αν ο οδηγός της τρομάξει στη στροφή και τραβήξει απότομα το πόδι του από το γκάζι. Σε συνδυασμό, μάλιστα, με τις σφικτές ρυθμίσεις ελατηρίων και αμορτισέρ, οι πλεύσεις στις υψηλές ταχύτητες λάμπουν διά της απουσίας τους. Tο ίδιο και οι κλίσεις στις στροφές, που περιορίζονται στο ελάχιστο ...

billlllll
21-08-05, 00:36
Παίδες αν ενδιαφέρεται κανείς να αγοράσει σχετικά σύντομα την TEIN superstreet ας το γράψει εδώ ή ας μου στείλει pm γιατί μέσα στον επόμενο μήνα θα την παραγγείλω για μένα, οπότε αν είμαστε περισσότεροι έστω και 2 θα πετύχουμε καλύτερη τιμή σε αγορά και τοποθέτηση.. Η πρόταση ισχύει και για τους 'αδύναμους' 1.4 & 1.6 απλά το έγραψα εδώ γιατί έχει περισσότερη κίνηση το topic....

Gorillas
22-08-05, 12:25
Από περιέργει κυρίως, πού κυμαίνεται περίπου η τιμή της και από που θα την παραγγείλεις; Γιατί εδώ με τοποθέτηση πάει 1250-1300 ευρώ. Επειδή κοίταζα για την συγκεκριμένη ανάρτηση το αρνητικό της είναι η επισκευή. Η ανάρτηση, αντιθέτως με άλλες δεν επισκευάζεται εδώ αλλά την στέλνουν στο εξωτερικό, πράγμα που σημαίνει 1 εβδομάδα το αμάξι στο συνεργείο.

madvinegar
22-08-05, 12:32
Παιδιά μια μικρή βοήθεια. Φοράω ελατήρια MAD 3,5cm. Με τί αμορτισερ μπορώ να τα ταιριάξω;

billlllll
23-08-05, 00:53
1200 ευρώ χωρίς τοποθέτηση την δίνουν όλοι οι 'αντιπρόσωποί' της Tein (τζούρδας-auto ergonomics-louis)
είναι ακόμα ένας που ενδιαφέρεται και θα πάμε σε κάποια φάση μαζί να ρωτήσουμε από κοντά λεπτομέρειες και κανα παζάρι... Άλλο να αγοράσει ένας μόνος του και άλλο να πάμε 2-3 ... Aυτό που λες για την επισκευή να σου πω την αλήθεια δεν το ήξερα αλλά θα μάθω σύντομα..
Πάντως να σου πω την αλήθεια εγώ κρατάω και τα διαλυμένα αμορτισέρ και ελατήρια που έχω οπότε όοοταν χρειαστεί επισκευή έχω και αυτή τη λύση... εγώ το προτιμώ η επισκευή να γίνει εκεί που πρέπει, παρά αρπα κόλλα εδώ πουθενά....

Gorillas
23-08-05, 02:18
Έχω ρωτήσει στην auto ergonomics και μου το είπαν αυτό. Δεν λέω άρπα κόλλα αλλά αν πάρεις παράδειγμα την bilstein περιμένεις κάτι ανάλογο από την ανάρτηση και όχι αναμονή μιας βδομάδας. Αυτό θεωρώ ως μοναδικό μειονέκτημα της ανάρτησης. Πάντως όταν μάθεις τιμή ενημέρωσέ με.

syele
23-08-05, 11:56
1200 ευρώ χωρίς τοποθέτηση την δίνουν όλοι οι 'αντιπρόσωποί' της Tein (τζούρδας-auto ergonomics-louis)
είναι ακόμα ένας που ενδιαφέρεται και θα πάμε σε κάποια φάση μαζί να ρωτήσουμε από κοντά λεπτομέρειες και κανα παζάρι... Άλλο να αγοράσει ένας μόνος του και άλλο να πάμε 2-3 ... Aυτό που λες για την επισκευή να σου πω την αλήθεια δεν το ήξερα αλλά θα μάθω σύντομα..
Πάντως να σου πω την αλήθεια εγώ κρατάω και τα διαλυμένα αμορτισέρ και ελατήρια που έχω οπότε όοοταν χρειαστεί επισκευή έχω και αυτή τη λύση... εγώ το προτιμώ η επισκευή να γίνει εκεί που πρέπει, παρά αρπα κόλλα εδώ πουθενά....

ΟΚ! Ο άλλος είμαι εγώ.
Κάποια στιγμή την επόμενη εβδομάδα (μάλλον το σάββατο 27 Αυγ ή 3 Σεπ) θα πάμε να δούμε από κοντά τι παίζει.
Αυτό με την τοποθέτηση με προβλημάτισε. Θα πάμε αλλού να τη βάλουμε, κάπου δίπλα είπες. Το σημαντικό είναι η τοποθέτηση να γίνει με μέτρηση του βάρους σε κάθε άξονα. Αυτό ο Louis το χρεώνει περίπου 200 Ευρώ (αν και αν θυμάμαι καλά η τιμή της ανάρτησης εκεί είναι ήταν λίγο μεγαλύτερη από 1200 Ευρώ)

Η επισκευή της ανάρτησης γίνεται όντως στο εξωτερικό (στην Αγγλία). Το κόστος ανά γόνατο όπως μου είπε ο Louis είναι περίπου 60 Ευρώ. Μάλλον όμως έκανε λάθος γιατί μου φαίνεται πολύ φθηνό. Πιο κοντά στα 150-200 θα το υπολόγιζα

ΣΠΥΡΟΣ ΔΟΪΚΑΣ
26-08-05, 20:48
Για τις D2 έχετε ακούσει τίποτα?Βγαίνουν για Ε12? Με ελατήρια ΤΤΕ τι αμορτισέρ θα μπορούσα να βάλω?Δεν θέλω κάτι πολύ σκληρό.Καμιά εμπειρία?Πάντως οδήγησα ενός φίλου Κορολλα Ε12 1.4 με vogtland ελατήρια και αμορτισέρ Bilstein sport και δεν μου άρεσε καθόλου η αίσθηση του!Καλύτερο από το μαμά ΤS μου στις στροφές,αλλά στην εθνική "χοροπήδαγε" σαν αγριοκάτσικο :lol: και ήταν αρκετά νευρικό.Τα Kayaba είναι λίγο πιο σκληρά από τα μαμά,ξέρει κανείς?

Gorillas
27-08-05, 13:52
H kayaba δεν έχει βγάλει ακόμα αμορτισέρ για χαμήλωμα. Αναμένονται τα AGX που είναι και ρυθμιζόμενα. Τα bilstein sport που αναφέρεις δεν είναι κατάλληλα για χαμήλωμα. Από ότι γνωρίζω διαθέσιμα για Ε12 είναι μόνο τα ΚΟΝΙ τα ρυθμιζόμενα αλλά χρειάζονται πατέντα γιατί μπροστά δεν έρχονται με γόνατο.

ΣΠΥΡΟΣ ΔΟΪΚΑΣ
28-08-05, 21:02
H kayaba δεν έχει βγάλει ακόμα αμορτισέρ για χαμήλωμα. Αναμένονται τα AGX που είναι και ρυθμιζόμενα. Τα bilstein sport που αναφέρεις δεν είναι κατάλληλα για χαμήλωμα. Από ότι γνωρίζω διαθέσιμα για Ε12 είναι μόνο τα ΚΟΝΙ τα ρυθμιζόμενα αλλά χρειάζονται πατέντα γιατί μπροστά δεν έρχονται με γόνατο.

OK,ευχαριστώ! Οπότε το βλέπω να κάνω οικονομίες για coilovers...!!

billlllll
08-09-05, 16:58
Τα d2 είναι made in taiwan αν δε κάνω λάθος από όσο έχω δει τα έχουν βάλει μερικοί (όχι σε corolla) εντυπώσεις δε γνωρίζω ακόμα....

VazelosTS
09-09-05, 11:48
Παίδες αν ενδιαφέρεται κανείς να αγοράσει σχετικά σύντομα την TEIN superstreet ας το γράψει εδώ ή ας μου στείλει pm γιατί μέσα στον επόμενο μήνα θα την παραγγείλω για μένα, οπότε αν είμαστε περισσότεροι έστω και 2 θα πετύχουμε καλύτερη τιμή σε αγορά και τοποθέτηση.. Η πρόταση ισχύει και για τους 'αδύναμους' 1.4 & 1.6 απλά το έγραψα εδώ γιατί έχει περισσότερη κίνηση το topic....

Φιλε billlllll μια ερωτηση.Ξερεις αν οι superstreet ειναι συμβατες με το EDFC και ποσο παραπανω ειναι το κοστος???

billlllll
09-09-05, 12:37
Η tein λέει πως δεν μπαίνει το EDFC στην superstreet για την corolla (λογικά δε χωράει στο καπό για λίγο ή φταίει που έρχεται χωρίς top mount) Εμείς (εγώ και ο syele) την παραγγείλαμε και από βδομάδα λογικά θα την βάλουμε για να πούμε τις πρώτες εντυπώσεις. Υπάρχει μια περίπτωση να μπαίνει το EDFC θα το μάθουμε σύντομα... (το κόστος του πάντως είναι γύρω στα 250-300Ευρώ+50παραπάνω περίπου κατά την τοποθέτηση της ανάρτησης)

VazelosTS
10-09-05, 14:01
Αυτο το βρηκα στο site της tein:

''TEIN SUPER STREET DAMPER comes in two different kits; with or without uppermount (except some models). Pillowball uppermount with camber angle adjustment system is adopted for strut type (Ft), and reinforced rubber uppermount is used for strut (Rr), wishbone, and multi-link types. Kit with uppermount is fully compatible with EDFC. Kit without uppermount uses OE uppermount, therefore its pricing is very reasonable and affordable''.

syele
12-09-05, 00:51
Αυτο το βρηκα στο site της tein:

''TEIN SUPER STREET DAMPER comes in two different kits; with or without uppermount (except some models). Pillowball uppermount with camber angle adjustment system is adopted for strut type (Ft), and reinforced rubber uppermount is used for strut (Rr), wishbone, and multi-link types. Kit with uppermount is fully compatible with EDFC. Kit without uppermount uses OE uppermount, therefore its pricing is very reasonable and affordable''.

Κοίτα, η superstreet σαν ανάρτηση είναι συμβατή με το EDFC ανεξάρτητα αν την πάρεις με uppermount ή όχι.
Απλώς, για το Toyota Corolla το μοντέλο της superstreet χρησιμοποιεί τα OEM uppermounts και σύμφωνα με την TEIN το EDFC δεν μπαίνει λόγω hood clearance. Δηλαδή, το καπό δεν μπορεί να κλείσει.

Όμως δεν υπάρχει περίπτωση να μην μπαίνει με κάποια τροποποίηση στο EDFC. Θα δούμε. Είναι μεγάλη υπόθεση αυτό το EDFC.

syele
16-09-05, 23:09
Λοιπόν, επιτέλους έβαλα την Superstreet στην Corolla μου!
Η αγορά έγινε από τον Τζούρδα στον Κολωνό και το συνολικό πακέτο ανάρτηση - τοποθέτηση κόστισε 1300 Ευρώ. Not Bad.

Οι πρώτες εντυπώσεις μου χωρίς να έχω καταφέρει ακόμα να το "στρίψω" λόγω κίνησης και βροχής είναι τα ακόλουθα

1) Η ανάρτηση έχει εντυπωσιακή ποιότητα κατασκευής. Ελπίζω αυτό να οδηγήσει σε αξιοπιστία και καλό performance

2) Το αυτοκίνητο έγινε ελαφρώς πιο σφιχτό και ακολουθεί πιο άμεσα τις ανωμαλίες του δρόμου. Η προτεινόμενη αρχική ρύθμιση η οποία και θα παραμείνει μέχρι να δουλέψει, είναι 12 κλικ από τη πιο σφιχτή θέση (κλίμακα 0-16) άρα είναι αρκετά μαλακή. Οι εγκάρσιες ανωμαλίες (ακόμα και οι απότομες) δεν αποτελούν κανένα πρόβλημα και το αυτοκίνητο δεν κοπανάει

3) Το τιμόνι έχει γίνει πιο βαρύ και έχει αποκτήσει σαφώς καλύτερη αίσθηση. Αυτό δεν ξέρω αν οφείλεται αποκλειστικά στην ανάρτηση ή και στο γεγονός του χαμηλώματος

4) Οι αρχικές προτεινόμενες ρυθμίσεις της tein είναι για χαμήλωμα 6 πόντων εμπρός και 6,6 πόντων πίσω. Όταν το είδα είπα ότι θα είναι υπερβολικό και ότι μπορεί να οδηγήσει σε επηρρεασμό της γεωμετρίας της ανάρτησης. Ευτυχώς όμως, το χαμήλωμα τελικά δεν είναι τόσο υπερβολικό ούτε σε αίσθηση, ούτε σαν εικόνα, ούτε πραγματικά. Το χαμήλωμα ήταν 3 εκ μπροστά και 3,5 πίσω. Αν σ' αυτά συνυπολογίσουμε το ότι το facelift είναι ήδη 2 εκ χαμηλώτερο τότε το συνολικό χαμήλωμα είναι 5 με 5,5 εκ. Δείχνει να είναι ότι πρέπει και δεν είναι υπερβολικό. Θα δείξει αργότερα

5) Οι κλισεις του αμαξώματος έχουν εμφανώς περιοριστεί. Βέβαια, τελικά συμπεράσματα θα βγουν σε οριακή οδήγηση αργότερα, όπου και θα δοκιμαστούν όλες οι πιθανές ρυθμίσεις.

Έχω όμως να κάνω δύο παράπονα.
Ένα αφορά την ίδια την Tein η οποία σε κανένα σημείο δεν ενημερώνει ότι για να μπει η superstreet στην Corolla απαιτούνται κάποιες μικρές "πατέντες" στους πίσω θόλους. Ευτυχώς που οι πίσω θόλοι είναι με διπλή λαμαρίνα και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Βέβαια, το ψυχολογικό κομμάτι είναι υπαρκτό και δεν παύει να κάνει το γεγονός απαράδεκτο. Θα λάβουν σχετικό χεστήριο mail

Το δεύτερο αφορά την τοποθέτηση αφού ο άνθρωπος που την έβαλε μου απόκρυψε το γεγονός ότι τα πίσω καλάμια βρίσκουν στους θόλους. (Ένα 5λεπτο έλειψα και είχε βάλει καλύματα, δάπεδο). Ευτυχώς, ήρθε ένας φίλος μου για να δει την τοποθέτηση και θέλοντας να του δείξω την πίσω θολόμπαρα αλλά και το λόγο που τελικά δεν μπαίνει το EDFC, τα ξανάνοιξα και μέμεινα έκπληκτος με το θέαμα. Θα έφευγα και στην πρώτη λακούβα θα μου έσπαγε η ανάρτηση. Έγιναν μετά οι κατάλληλες επεμβάσεις με σφυράκι και όλα εντάξει. Απαράδεκτος!!

Δυστυχώς, το EDFC δεν μπαίνει. Πίσω σίγουρα, λόγω πλάγιας τοποθέτησης των θόλων με αποτέλεσμα να μην έχει χώρο να μπει ο ρότορας. Ούτε όμως και μπροστά μπαίνει επειδή αφενός το καλάμι βγαίνει αρκετά ψηλά και γιατί αφετέρου το OEM Uppermount είναι αρκετά μικρό ώστε να χωρέσει το καπάκι του ρότορα.
Η ρύθμιση όμως είναι πανεύκολη. Για μπροστά δεν το συζητάμε. Πίσω θέλει να βγάζεις τις ταπετσαρίες και το δάπεδο αλλά μάλλον κάποιο κόψιμο θα γίνει για εύκολη πρόσβαση.

Περισσότερα ως προς την απόδοση της ανάρτησης σύντομα...

ΣΠΥΡΟΣ ΔΟΪΚΑΣ
17-09-05, 11:44
Καλοτάξιδη η νέα σου ανάρτηση φίλε syele αλλά ρε γαμώτο αυτό που έγραψες ότι έδωσες 1300 ευρώπουλα και σου έκαναν πατέντες πίσω κάπως μου φάνηκε..(το ψυχολογικό που λες κι εσύ)

geotschr
18-09-05, 23:22
Φίλε syele,
καλορίζικη η νέα ανάρτηση.
Λογικά πρέπει να μείνεις αρκετά ευχαριστημένος.
Ενημέρωνέ μας όσο γίνεται τακτικά για τις εντυπώσεις και τις παρατηρήσεις σου , μια και είμαστε αρκετοί αυτοί που τους απασχολεί το θέμα " ανάρτηση της corolla ΤS"

billlllll
19-09-05, 12:56
Γειά σας και από εμένα.
Να σας πω και εγώ τις εντυπώσεις μου από την Tein.
Να σημειώσω πως μαζί με την Tein έβαλα και 16άρες με Toyo T1R (205/50) ελαφρώς μεταχειρισμένα.
Οι εντυπώσεις μετά από μερικές μέρες και σχετικό testάρισμα σε στροφές είναι οι εξής...

Στην αρχική ρύθμιση σκληρότητας δηλαδή 12 (16 το πιο μαλακό) το αυτοκίνητο ΔΕΝ κοπανάει σε λακουβίτσες, εγκάρσιες ανωμαλίες και τα σχετικά. Επίσης είναι πολύ άνετο στην εθνική ακόμα και με αρκετά km/h.
Στις υψηλές ταχύτητες εμπνέει μια σιγουριά φοβερή και είναι πολύ σταθερό.
Στις απότομες αλλαγές πορείας πχ στην αττική οδό ή στην εθνική γέρνει λιγάκι παραπάνω από όσο περίμενα..
Στις στροφές με χαμηλότερη ταχύτητα με 2α ή 3ή το αυτοκίνητο κρατάει ΠΟΛΥ καλύτερα με λίγες κλίσεις, αλλά ασφαλή τελειώς συμπεράσματα δεν έχω βγάλει καθώς προσωπικά θα ήθελα λιγάκι παραπάνω, κάτι που μπορεί να οφείλεται βέβαια στα λάστιχα το οποία να θέλουν αρκετή πίεση πρώτα μέχρι να ζεσταθούν καλά (μη ξεχνάτε 1.4 έχω :lol: )
Οι πρώτες εντυπώσεις πολύ καλές δηλαδή και θα περιμένω λίγο ακόμα μέχρι να αρχίσω να δοκιμάζω να το ρυθμίσω στο πιο σκληρό...

Όσο για την εγκατάσταση όπως τα λέει και ο syele για την 'πατεντίτσα' που χρειάζεται... Θα βγάλω photo σήμερα αργότερα να σας δείξω τι εννοούμε....

Πριν φόραγα τα ελατήρια της ΤΤΕ και τώρα χαμήλωσε 1 πόντο ακόμα πίσω δηλαδή 3 μπροστά και 4 πίσω σύνολο...

ΣΠΥΡΟΣ ΔΟΪΚΑΣ
19-09-05, 18:24
Λοιπόν παίδες,θέλω την βοήθειά σας!!! Από τα τέλη του '04,οπότε και πήρα την TS μου,μοντέλο '02,σκεφτόμουν να αλλάξω ανάρτηση.Ειδικά μετά την αλλαγή των μαμά ελαστικών με άλλα σε διάσταση 205-50/16 η απόσταση τροχού-θόλου μεγάλωσε και το Κορολλάκι μου φαίνεται τουλάχιστον σαν SUV!Αυτό που θα ήθελα θα ήταν να μου πείτε τι ανάρτηση έχει βάλει ο καθένας σας με τι κόστος περίπου και τι συνδυασμό ελατηρίων-αμορτισέρ θα μου προτείνατε!! Με ενδιαφέρει να μην χάσω πολύ από άνεση γιατί τα χιλιόμετρα που κάνω είναι κυρίως στην εθνική.Α ναι και το κόστος να μην πάει στο Θεό!!Προτάσεις κανείς???????? question

syele
24-09-05, 02:31
Καλησπέρα παιδιά,

Σε συνέχεια των εντυπώσεών μου από την ανάρτηση θα ήθελα να σας δώσω μερικά απτά στοιχεία για τη βελτίωση που παρατηρήθηκε στη συμπεριφορά του αυτοκινήτου, έτσι για να πάρετε μια αίσθηση. Τα στοιχεία που θα παραθέσω μαζεύτηκαν κατά τη διάρκεια της διαδρομής από το σπίτι στο γραφείο και ιδίως στη δεξιά στροφή για να μπεις στην Αττική Οδό από το Κορωπί και με τη βοήθεια του GTECH PRO RR που έχω στην κατοχή μου. Βέβαια, το αυτοκίνητο δεν ήταν στα όρια (λόγω φόβου από τη μια, αλλά και διότι δεν υπάρχει λόγος να γίνει ξαφνικά καμιά στραβή) αλλά πήγαινε πολύ γρήγορα.
Λοιπόν, σας παραθέτω δύο εικόνες από την μέτρηση των g κατά τη διάρκεια της εν λόγω στροφής πριν μπει η ανάρτηση (με την μαμά δηλαδή) και αφού μπήκε.

Στην πρώτη βλέπουμε τι έγινε με την μαμά ανάρτηση.
Περίπου 3 δευτ. από την αρχή της φθάνουμε σε ένα πρώτο τοπικό υψηλό με 0,75 g και στη συνέχεια προφανώς λόγω κλίσεων και ίσως κάποιου γλιστρίματος πέφτει στα 0,7 g.
Στη συνέχεια ανεβαίνει και πάλι (αφού βρίσκει grip) και φθάνει στην τιμή των 0,82 g (στιγμιαία) που είναι και η μέγιστη τιμή σε όλη τη διάρκεια της στροφής.
Μετά και για περίπου 4 δευτ. κρατάει ένα σχετικά ψηλό πλατό από 0,78 έως 0,82 g (που τα ξαναπιάνει λίγο πριν τελειώσει, πάλι στιγμιαία) με μια μέση τιμή των 0,79 g.
Στη συνέχεια αρχίζω και ισιώνω σιγά - σιγά και τα g αρχίζουν και πέφτουν μέχρι την πλήρως ευθεία πορεία.
Αν δείτε και τις στροφές βλέπετε ότι μπαίνω στην είσοδο της στροφής με 3η και 4400 στροφές, οι οποίες πέφτουν στη συνέχεια στις 4100, όπου αρχίζουν 2-3 άσε - πάτα.

Αντίστοιχα, στη δεύτερη εικόνα βλέπουμε τα ακόλουθα
Εδώ φθάνουμε πολύ ομαλότερα κατευθείαν σε ένα και μοναδικό πλατό με ελάχιστη τιμή τα 0,86 g, και μέγιστη τιμή τα 0,91 g (και μάλιστα διάρκειας περίπου 2 δευτ).
η δεύτερη καμπύλη είναι σαφώς πιο σωστή, χωρίς σκαμπανεβάσματα (καλό grip σε όλη τη διάρκεια) και με τιμή από 0,7 έως 0,9 g υψηλότερα.

Στις στροφές του κινητήρα, εδώ βλέπουμε ότι μπαίνω με σαφώς μεγαλύτερη ταχύτητα, έχοντας 3η και 4900 (500 παραπάνω) και πέφτω στις 4400. Μετά είμαι στο πλατό με 2950 στροφές (λίγο ψηλότερα) για περίπου 5 δευτ, όπου αρχίζω να επιταχύνω και πάλι.
Σύνολο στροφής 10 δευτ.

Κέρδισα δηλαδή σχεδόν 1 δευτ. κυρίως λόγω μεγαλύτερης ταχύτητας εισόδου και λόγω σταθερότητας μέσα στη στροφή (χωρίς πάτα-άσε). Αυτό μου επίτρεψε να στρίψω αργότερα μέσα στη στροφή (κάτι σαν late apex), ώστε να ισιώσω νωρίτερα και να έχω μεγαλύτερη ταχύτητα εξόδου (περίπου 5 χλμ στο ίδιο σημείο).

Βέβαια, όλα τα παραπάνω μπορεί να γίνονταν και με την μαμά ανάρτηση. Έλα όμως που δε σου έδινε την αίσθηση να το κάνεις... Έγερνε αρκετά. Τώρα όμως σου δινόταν η εντύπωση ότι μπορείς κι άλλο.

ΥΓ: Βγάζουν νόημα όσα έγραψα; :lol:

jimbo
24-09-05, 05:38
βγάζουν και είναι και πολύ διαφοτιστικά μάλιστα! συγχαρητήρια!

toyota mania
24-09-05, 10:22
Βέβαια, όλα τα παραπάνω μπορεί να γίνονταν και με την μαμά ανάρτηση. Έλα όμως που δε σου έδινε την αίσθηση να το κάνεις... Έγερνε αρκετά. Τώρα όμως σου δινόταν η εντύπωση ότι μπορείς κι άλλο. Αυτη ειναι ολη η ουσια, η αισθηση.Εχω και εγω GtechPro RR και περιμενω τις αντιστρεπτικαρες μου(TTE)μη με βαζεις να μπαινω με τις πορτες.Η αποσταση σπιτι γραφειο ειναι........3 τετραγωνα :lol: :lol: :lol: οποτε με βλεπω για λιμνη Πλαστηρα tongue

CTS03
26-09-05, 12:44
H ΤΤΕ προσφέρει σαν "complete suspension kit" το Corolla Compressor suspension kit. Part no. is 08926-21832 με τιμή "παρόμοια" με το "ΤΤΕ Suspension kit", αλλά δεν νομίζω ότι είναι coilovers/adjustable.
Η TS κατεβαίνει άλλα 15-20mm, είναι 10-15mm χαμηλώτερη από τα άλλα Corolla, οπότε το χαμήλωμα είναι 30mm ως πρός τα άλλα Corolla. Αυτό προφανώς θα αφορά και όλα τα "χαμηλώματα" που αναφέρουν (π.χ. 30mm springs). Οι TS πριν και μετά το facelift έχουν το ίδιο ύψος.
Όποιος θέλει ας ψάξει περισσότερο για τιμές κτλ.( florian.bachus@tte.de ), αλλά μάλλον θα παραπέμπουν για αυτά στην Toyota Hellas.

Οι τιμές της ΤΤΕ πρέπει να είναι πολύ τσιμπημένες και προφανώς χρεώνουν R&D.
Υποθέτω ότι έχει την αξία του σαν "εργοστασιακό" για όποιον έχει σε εκκρεμότητα προβλήματα τριξιμάτων κτλ. και δεν έχει περάσει τα 3 χρόνια.

Αν κάποιος δεν έχει κάνει τίποτα έως τώρα, εγώ θα έλεγα ότι συμφέρει η KW που έχουν βάλει πολλοί. Εκτός κι αν μπορείτε να βρείτε τί ελατήρια-αμορτισέρ συνδυάζει η ΤΤΕ, να αγοραστούν απευθείας από τον κατασκευαστή τους.
Όσοι έχουμε βάλει ήδη ελατήρια ΤΤΕ, είμαστε ευχαριστημένοι με το ύψος και δεν θέλουμε να πετάμε λεφτά μάλλον θα πρέπει να πάμε σε καλλίτερα αμορτισέρ. Στο εξωτερικό φαίνεται να βάζουν τα Koni 8610-1416 Sport (μπροστά) και 80-2844 Sport (πίσω). Αν κάποιος το έχει ήδη κάνει ή έχει καλλίτερη πρόταση, παρακαλώ να μας δώσει πληροφορίες.

Τέλος, δεν είμαι σχετικός με τεχνικά αυτοκινήτου, αλλά μου φαίνεται περίεργο να μην μπορείς να έχεις πληροφορία "ποσοτική" για προδιαγραφές όπως π.χ. σταθερά ελατηρίου ΤΤΕ. Είμαι περίεργος άν οι μηχανικοί αυτοκινήτων έχουν κάποια εργαλεία-engineering για το τί μπορούν να συνδυάσουν στις αναρτήσεις (βάρος-σταθερά ελατηρίου-δύναμη αμορτισέρ) ή οι μετατροπές γίνονται εμπειρικά (μαλακό-σκληρό-τούβλο). Εκεί προφανώς "παίζει" και η λογική του adjustable.

billlllll
26-09-05, 15:59
Όσον αφορά την ΤEIN superstreet και την 'πατεντίτσα' για να μπουν πίσω οι παρακάτω φωτογραφίες είναι διαφωτιστικές... :cool:

Σήμερα την έβαλα στο πιό σκληρό (7 πίσω - 5 μπροστά) και αναμένατε εντυπώσεις!

syele
26-09-05, 17:01
Όσον αφορά την ΤEIN superstreet και την 'πατεντίτσα' για να μπουν πίσω οι παρακάτω φωτογραφίες είναι διαφωτιστικές... :cool:

Σήμερα την έβαλα στο πιό σκληρό (7 πίσω - 5 μπροστά) και αναμένατε εντυπώσεις!

Χμμ, το θες λίγο υπερστροφικό,έτσι; Κι εγώ. Αλλά θα δοκιμάσω πρώτα όλες τις σκληρότητες για να δω τι παίζει.
Χθες έβαλα 8 μπρος πίσω και είναι αρκετά σφιχτό. Φαντάζομαι ότι πιο πάνω θα είναι μόνο για πίστα

billlllll
26-09-05, 19:03
Στο 12-12 μου φάνηκε υποστροφικό στο όριο και είπα να το αλλάξω με λίγο πιο μαλακό πίσω από μπροστά... Στις ανωμαλίες χοροπηδάει πολύ περισσότερο τώρα και ψιλοείναι στα όρια για μένα από άποψη άνεσης... Σε 1-2 στροφές με πολύ καλή άσφαλτο που το δοκίμασα ψιλογέρνει ακόμα, αλλά δεν μπορώ να πω ακόμα σίγουρο για το πόσο καλύτερα 'στρίβει' από πριν... Ελπίζω σύντομα να βρω χρόνο για φούλ test ;)

ΣΠΥΡΟΣ ΔΟΪΚΑΣ
27-09-05, 10:04
Όσοι έχουμε βάλει ήδη ελατήρια ΤΤΕ, είμαστε ευχαριστημένοι με το ύψος και δεν θέλουμε να πετάμε λεφτά μάλλον θα πρέπει να πάμε σε καλλίτερα αμορτισέρ. Στο εξωτερικό φαίνεται να βάζουν τα Koni 8610-1416 Sport (μπροστά) και 80-2844 Sport (πίσω). Αν κάποιος το έχει ήδη κάνει ή έχει καλλίτερη πρόταση, παρακαλώ να μας δώσει πληροφορίες.

Ο JIMS192 έχει στο δικό του αυτό τον συνδυασμό απ'ότι θυμάμαι..Για πες μας εντυπώσεις JIMS192....

Υ.Γ: Στο Athens Tuning Show ρώτησα για τα KONI Sport(αυτά που αναφέρεις) και μου είπαν 650 ευρώ + τοποθέτηση..Μου φάνηκαν αρκετά,γιατί σκεφτόμουν ελατήρια ΤΤΕ+ΚΟΝΙ αμορτισέρ,δλδ 260+650=910+τοποθέτηση,πάει κανά χιλιάρικο σίγουρα.Με 1300 ο syele έβαλε την TEIN Superstreet,οπότε μάλλον δεν συμφέρει,εκτός αν βρω τα αμορτισέρ (αρκετά) πιο φθηνά.Το ψάχνω το θέμα!!
Υ.Γ: Η KW πόσο έχει ρε παιδιά?

Gorillas
27-09-05, 12:02
Δεν υπαρχει λόγος να πάρεις ΤΤΕ ελατήρια αφού είναι της eibach. Πάρε τηλ στα κεντρικά τις ΚΟΝΙ και ζήτα τον εξουσιοδοτιμένο εγκαταστάτη και θα σου πεί μια τιμή κοντά στα 750 κομπλέ αν θυμάμαι καλά. Η ΚW έχει γύρω στα 1400 μετρητοίς.

Gorillas
27-09-05, 13:08
Εγώ πάντως που έβαλα την pss9 είμαι πολύ ικανοποιημένος. Το αμάξι δεν γέρνει σχεδόν καθόλου. Βέβαια δεν είχα χρόνο για εκτεταμένες δοκιμές. Από σκληρότητα το έχω στο 4 μπροστά και 5 πίσω (με κλιμακα 1-9 με 1 το πιο σκληρό). Από χαμήλωμα νομίζω ότι είναι γύρω στους 4 πόντους. Πρακτικά χωράνε 2 δάκτυλα στον μπροστά θόλο. Πίσω δεν θυμάμαι.

ΣΠΥΡΟΣ ΔΟΪΚΑΣ
27-09-05, 19:23
Εγώ πάντως που έβαλα την pss9 είμαι πολύ ικανοποιημένος. Το αμάξι δεν γέρνει σχεδόν καθόλου. Βέβαια δεν είχα χρόνο για εκτεταμένες δοκιμές. Από σκληρότητα το έχω στο 4 μπροστά και 5 πίσω (με κλιμακα 1-9 με 1 το πιο σκληρό). Από χαμήλωμα νομίζω ότι είναι γύρω στους 4 πόντους. Πρακτικά χωράνε 2 δάκτυλα στον μπροστά θόλο. Πίσω δεν θυμάμαι.

Από τιμούλα η PSS9 πόσο?

Gorillas
28-09-05, 00:05
Tην πήρα μτχ από τον Αντώνη. Καινούργια έχει γύρω στα 1500-1600 στην αντιπροσωπία νομίζω αν και την βρίσκεις και φθηνότερα

ΣΠΥΡΟΣ ΔΟΪΚΑΣ
29-09-05, 23:01
Τελικά κατέληξα σε Koni Sport με Eibach 3ποντα.Αύριο πρωί πάω στην Πάτρα να τα βάλω.Δεν σας λέω ακόμα πόσο τα βρήκα,γιατί μόνο όταν τα βάλω πάνω θα το πιστέψω κι εγώ!!Ενδεικτικά πάντως αναφέρω ότι από την επίσημη αντιπροσωπεία μου είπαν 800 ευρώ + τοποθέτηση.Περισσότερα αύριο,μαζί με πρώτες εντυπώσεις!!

vaggelis
30-09-05, 15:19
θα ηθελα να ρωτησω καποιον που να χει βαλει αντιστρεπτικες τις whiteline αν χτυπαει πουθενα η εμπρος αντιστρεπτικη? Μετα απο μερικους θορυβους που ακουγαμε το ψαξαμε λιγο και ειδαμε οτι ειχε μετακινηθει η αντιστρεπτικη λιγο προς τα δεξια και εβρισκε καπου.....την ισιωσαμε και δε δωσαμε σημασια ωσπου τα χτυπηματα επανηλθαν οπως και η αντιστρεπτικη ειχε μετακινηθει παλι προς την ιδια κετευθυνση και εγινε μια παρατηρηση οτι η οι βασεις της ειναι λαθος (οχι για αυτο το αμαξι) η ειναι λαθος τοποθετημενες. Καμια γνωμη απο καποιον που να χει ασχοληθει με το θεμα ?

ΣΠΥΡΟΣ ΔΟΪΚΑΣ
01-10-05, 09:06
Τελικά κατέληξα σε Koni Sport με Eibach 3ποντα.Αύριο πρωί πάω στην Πάτρα να τα βάλω.Δεν σας λέω ακόμα πόσο τα βρήκα,γιατί μόνο όταν τα βάλω πάνω θα το πιστέψω κι εγώ!!Ενδεικτικά πάντως αναφέρω ότι από την επίσημη αντιπροσωπεία μου είπαν 800 ευρώ + τοποθέτηση.Περισσότερα αύριο,μαζί με πρώτες εντυπώσεις!!

Λοιπόν,τα παραπάνω με τοποθέτηση 650 ευρώ!!Καλά δεν είναι?Που τα έβαλα? Σημειώστε: Αφοι Σωτ.Κορφιάτη Ο.Ε. Αγ.Ανδρέου 142 και Μιαούλη-Πάτρα,τηλ. 2610-321696. Οι Πατρινοί εδώ λογικά θα τον ξέρουν! Πρώτες εντυπώσεις: Με την πιο μαλακή ρύθμιση μπροστά-πίσω δεν κοπανάει στην εθνική,το χαμήλωμα δεν είναι υπερβολικό,το τιμόνι είναι μέρα με τη νύχτα και γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένος για αρχή!Έριχνε και παπάδες χθες στην Πάτρα και δεν μπόρεσα να το δοκιμάσω περαιτέρω!

hatzidi2
01-10-05, 10:40
φίλε Σπύρο κάλη τιμή βρήκες.

περίμενουμε εντυπώσεις με τον καιρό

geotschr
01-10-05, 14:25
φίλε Σπύρο Δοικά,
πόσες ρυθμίσεις έχουν τα ΚΟΝΙ, πού έβαλες;
μπαίνουν κατευθείαν, η θέλουν κάποια μετατροπή;

CTS03
01-10-05, 21:50
Τελικά κατέληξα σε Koni Sport με Eibach 3ποντα.Αύριο πρωί πάω στην Πάτρα να τα βάλω.Δεν σας λέω ακόμα πόσο τα βρήκα,γιατί μόνο όταν τα βάλω πάνω θα το πιστέψω κι εγώ!!Ενδεικτικά πάντως αναφέρω ότι από την επίσημη αντιπροσωπεία μου είπαν 800 ευρώ + τοποθέτηση.Περισσότερα αύριο,μαζί με πρώτες εντυπώσεις!!

Λοιπόν,τα παραπάνω με τοποθέτηση 650 ευρώ!!Καλά δεν είναι?Που τα έβαλα? Σημειώστε: Αφοι Σωτ.Κορφιάτη Ο.Ε. Αγ.Ανδρέου 142 και Μιαούλη-Πάτρα,τηλ. 2610-321696. Οι Πατρινοί εδώ λογικά θα τον ξέρουν! Πρώτες εντυπώσεις: Με την πιο μαλακή ρύθμιση μπροστά-πίσω δεν κοπανάει στην εθνική,το χαμήλωμα δεν είναι υπερβολικό,το τιμόνι είναι μέρα με τη νύχτα και γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένος για αρχή!Έριχνε και παπάδες χθες στην Πάτρα και δεν μπόρεσα να το δοκιμάσω περαιτέρω!

Εξαιρετική τιμή, σου δίνει εγγύηση?
Πριν 2 χρόνια είχα δώσει 355 στο Ν.Κηφισό μόνο για ελατήρια ΤΤΕ!
Μήπως έχεις ιδέα τι σχέση έχουν τα Eibach που έβαλες με τα ΤΤΕ ως προς την "σκληρότητα" (σταθερά ελατηρίου) και κατά πόσο είναι συμβατά με τα ΚΟΝΙ? Με τη λογική ότι ένα σκληρό αμορτισέρ σε μαλακό ελατήριο θα καταστρέφεται άδικα

wastegate
02-10-05, 09:42
πόσες ρυθμίσεις έχουν τα ΚΟΝΙ
Τα ΚΟΝΙ εχουν 3 σκαλες ρυθμισης της σκληροτητας

ΣΠΥΡΟΣ ΔΟΪΚΑΣ
02-10-05, 15:18
φίλε Σπύρο Δοικά,
πόσες ρυθμίσεις έχουν τα ΚΟΝΙ, πού έβαλες;
μπαίνουν κατευθείαν, η θέλουν κάποια μετατροπή;

Παίρνουν ρύθμιση στις εξής θέσεις:Στάνταρ,20%,50% και 100%
Τα πίσω μπαίνουν χωρίς μετατροπές.Για τα μπροστά χρειάζονται κόψιμο τα φυσίγγια του "μαμά" αμορτισέρ και μετά βάζουν το φυσίγγι της ΚΟΝΙ(μόνο φυσίγγι είναι).

ΣΠΥΡΟΣ ΔΟΪΚΑΣ
02-10-05, 15:32
[Μήπως έχεις ιδέα τι σχέση έχουν τα Eibach που έβαλες με τα ΤΤΕ ως προς την "σκληρότητα" (σταθερά ελατηρίου) και κατά πόσο είναι συμβατά με τα ΚΟΝΙ? Με τη λογική ότι ένα σκληρό αμορτισέρ σε μαλακό ελατήριο θα καταστρέφεται άδικα

Δεν μπόρεσα να βρω την σκληρότητα πουθενά..Πάντως στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά μοιάζουν(αριθμό σπειρών κλπ.)

CTS03
02-10-05, 17:17
Τα πίσω μπαίνουν χωρίς μετατροπές.Για τα μπροστά χρειάζονται κόψιμο τα φυσίγγια του "μαμά" αμορτισέρ και μετά βάζουν το φυσίγγι της ΚΟΝΙ(μόνο φυσίγγι είναι).

Δηλαδή το "μαμά" αμορτισέρ δεν είναι ξαναχρησιμοποιήσιμο ?

Εγγύηση σου δίνουν για τα Κονι?

ΣΠΥΡΟΣ ΔΟΪΚΑΣ
03-10-05, 09:53
Δηλαδή το "μαμά" αμορτισέρ δεν είναι ξαναχρησιμοποιήσιμο ?
Εγγύηση σου δίνουν για τα Κονι?

Τα μπροστά όχι..εγγύηση κανονικά ισχύει.Πάρε τηλ. στο μαγαζί αν θες να σου πει τι άλλες επιλογές έχεις.

geotschr
03-10-05, 23:27
Δηλαδή το "μαμά" αμορτισέρ δεν είναι ξαναχρησιμοποιήσιμο ?
Εγγύηση σου δίνουν για τα Κονι?

Τα μπροστά όχι..εγγύηση κανονικά ισχύει.Πάρε τηλ. στο μαγαζί αν θες να σου πει τι άλλες επιλογές έχεις.
Ποιές οι εντυπώσεις σου , μέχρι τώρα απο την νέα σου ανάρτηση;
Ειδικότερα σε στροφές , σαμαράκια, λακούβες;

ΣΠΥΡΟΣ ΔΟΪΚΑΣ
04-10-05, 10:08
Ποιές οι εντυπώσεις σου , μέχρι τώρα απο την νέα σου ανάρτηση;
Ειδικότερα σε στροφές , σαμαράκια, λακούβες;

Σε σαμαράκια και λακούβες το βρίσκω αρκετά σφικτό σε σχέση με την μαμά ανάρτηση,αλλά έχω κάνει 600χλμ. μόνο,οπότε είναι νωρίς να σχηματίσω ολοκληρωμένη άποψη.Πάντως στην εθνική Αθηνών-Κορίνθου που κάνω τα πιο πολλά χλμ.(μες την Αθήνα δεν το χρησιμοποιώ πολύ) έμεινα πολύ ευχαριστημένος.Στην Κακίά Σκάλα,προς Αθήνα εμπνέει πολύ μεγαλύτερη σιγουριά μπαίνοντας στις στροφές.Σίγουρα έχουν ανέβει τα όρια,αλλά δεν θέλησα να τα ανακαλύψω με την βροχή των προηγούμενων ημερών!!

geotschr
04-10-05, 10:48
Ποιές οι εντυπώσεις σου , μέχρι τώρα απο την νέα σου ανάρτηση;
Ειδικότερα σε στροφές , σαμαράκια, λακούβες;

Σε σαμαράκια και λακούβες το βρίσκω αρκετά σφικτό σε σχέση με την μαμά ανάρτηση,αλλά έχω κάνει 600χλμ. μόνο,οπότε είναι νωρίς να σχηματίσω ολοκληρωμένη άποψη.Πάντως στην εθνική Αθηνών-Κορίνθου που κάνω τα πιο πολλά χλμ.(μες την Αθήνα δεν το χρησιμοποιώ πολύ) έμεινα πολύ ευχαριστημένος.Στην Κακίά Σκάλα,προς Αθήνα εμπνέει πολύ μεγαλύτερη σιγουριά μπαίνοντας στις στροφές.Σίγουρα έχουν ανέβει τα όρια,αλλά δεν θέλησα να τα ανακαλύψω με την βροχή των προηγούμενων ημερών!!
Αν δεν σε κουράζει, να μας πληροφορείς τακτικά για τις εντυπώσεις σου απο την ανάρτησή σου, μιας και οικονομικά υπερέχει απο άλλες λύσεις , τύπου KW2 η TEIN.

hatzidi2
14-10-05, 12:48
χθες πήγα για αμορτισερομέτρηση την [acronym:0785e37448="ΔΙΑΦΟΡΑ"]COROLLA[/acronym:0785e37448] μου, για να δώ σε τι χάλια είναι. (έχει σήμερα 30.000 χ.λ.μ.)
τα αποτελέσματα απογοητευτικά.
Δ.Ε. 76% Α.Ε. 70%
Δ.Π. 52% Α.Π. 47%.
πήρα το χαρτί και πήγα στην ΤΟΥΟΤΑ και τους το έδειξα, και έκλεισα ραντεβού για αλλάγη των πίσω αμορτισερ στα πλαίσια της εγγύησης.
η πολιτική τους είναι να αλλάζουν τα αμορτισερ όταν δείχνουν κάτω από 55%, και αυτό μόνο πριν κλείσει 3ετία το ΙΧ.
για όποιον δεν παιζει χρήμα για αλλάγη ανάρτησης, ας τους ρίξει μια μέτρηση. (εγώ το ίδιο είχα κάνει και στο 1600 Ε12 που είχα πάλι με 30.000χλμ και μου είχε δείξει πάλι περίπου τα ίδια νούμερα)

CTS03
14-10-05, 15:19
Και νόμιζα ότι στο service θα εντοπίζουν τέτοια προβλήματα! Μήπως πρέπει να πηγαίνουμε και ΚΤΕΟ για να δούμε τι πάει στραβά με φρένα κτλ?

Πάντως, το Βιβλίο Εγγύησης-Συντήρησης λέει ότι τα αμορτισέρ περιλαμβάνονται στην εγγύηση των 6 χρόνων ή 100.000km, όσο περίεργα γεναιόδωρο και να μοιάζει! Πόσο σίγουρος είσαι για τα 3 χρόνια?

Κάτω από 55% για την Toyota σημαίνει χαλασμένο σε οποιαδήποτε περίπτωση?

syele
14-10-05, 21:59
Φίλε syele,
καλορίζικη η νέα ανάρτηση.
Λογικά πρέπει να μείνεις αρκετά ευχαριστημένος.
Ενημέρωνέ μας όσο γίνεται τακτικά για τις εντυπώσεις και τις παρατηρήσεις σου , μια και είμαστε αρκετοί αυτοί που τους απασχολεί το θέμα " ανάρτηση της corolla ΤS"

Λοιπόν ήρθε ο καιρός να σας πω περισσότερες εντυπώσεις από την ανάρτηση με περίπου 2000 χλμ που έχω κάνει σε όλες τις καταστάσεις. Ιδίως μετά από εκδρομή (με άλλο αυτοκινιτιστικό forum) στο Πήλιο.
Μπορώ να πω πλέον ότι είμαι ενθουσιασμένος.
Το αυτοκίνητο είναι απλά εκπληκτικό.

Με ρυθμίσεις 8 μπροστά και 6 πίσω (0 σκληρό, 16 μαλακό) δηλαδή περίπου στο μέσο και πιο σκληρό πίσω το αυτοκίνητο συμπεριφέρεται άψογα. Τόσο σε κλειστές, όσο και σε ανοικτές στροφές, το αυτοκίνητο κινείται και πάει ακριβώς εκεί που του λέω. Οι κλίσεις είναι αυτές που πρέπει να έχει το αυτοκίνητο τόσο για καλύτερο Traction, όσο και για να προειδοποιεί στα όρια. Πέραν του traction, το ίδιο μπορώ να πω και για την ελκτική πρόσφυση. Περιορισμός του σπιναρίσματος σε κλειστές ανηφορικές φουρκέτες. Just Perfect.

Στην Εθνική, το αυτοκίνητο είναι εκπληκτικό. Ακόμα και σ΄αυτή τη ρύθμιση είναι άψοφο. Θεωρώ μάλιστα ότι μπορώ να σκληρύνω κι άλλο. Θα δοκιμάσω.

Βέβαια, μέσα στην πόλη θεωρώ ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση είναι στα όρια για τα γούστα μου (και την ηλικία μου :lol: ). Προτιμώ να το έχω πιο μαλακό και το αυτοκίνητο κινείται σαν σε χαλί.

Θα πρέπει όμως σύντομα να το ξαναπάω για ρύθμιση ύψους αφού μετά από 2000 χλμ τα ελατήρια δούλεψαν αρκετά και έχουν κάτσει λίγο με αποτέλεσμα να έχω χαμηλώσει επιπλεόν περίπου 1εκ εμπρός αριστερά και 0,5 εκ στα άλλα 3 άκρα και αρχίζω να έχω προβλήματα σε εισόδους - εξόδους από το Parking του γραφείου.

hatzidi2
15-10-05, 16:46
Και νόμιζα ότι στο service θα εντοπίζουν τέτοια προβλήματα! Μήπως πρέπει να πηγαίνουμε και ΚΤΕΟ για να δούμε τι πάει στραβά με φρένα κτλ?

Πάντως, το Βιβλίο Εγγύησης-Συντήρησης λέει ότι τα αμορτισέρ περιλαμβάνονται στην εγγύηση των 6 χρόνων ή 100.000km, όσο περίεργα γεναιόδωρο και να μοιάζει! Πόσο σίγουρος είσαι για τα 3 χρόνια?

Κάτω από 55% για την Toyota σημαίνει χαλασμένο σε οποιαδήποτε περίπτωση?

φίλε CTS03 μην περιμένεις να σου κάνουν κάτι παραπάνω από τα τυπικά.
και εγω για service πέριπου πριν από 2 + 1/2 είχα πάει. Αλλάξαν λάδια, ξυδία, τους πληρώνεις και φεύγεις.
Αυτό τον καιρό εκτός από τα αμορτισερ, θα μου αλλάξουν το λάστιχο της πόρτας του οδηγού, μια κάτι σαν μοκέτα που είναι στον πίσω θόλο γιατί έχει σκιστεί, και το προστινό μπαμπριζ, και όλα αυτά όχι γιατί τα είδαν αυτοί, αλλά γιατί τους το είπα εγώ.
Για να μου αλλάξουν το τζάμι να δεις τι τράβηξα.
πρώτα έστειλαν τεχνική αναφορά στα κεντρικά. Τα κεντρικά είπαν μπορεί το σημαδί που έχει το τζάμι να οφείλεται σε εξωτερικό παράγοντα, και μετά από απειλή της αγωγής μου είπαν να το πάω σην Ελευσίνα να το δει ο προιστάμενος, ο οποίος και έδωσε το Ο.Κ.
Ισως το πριν την τρίετια να είναι για όλα αυτά που περιέγραψα.
Πάντως ο υπεύθυνος του συνεργείου που πάω, για τα αμορτισερ μου είπε ότι εάν είναι κάτω από 55% μόνο τότε τα αλλάζει, γιατί εγώ αρχικώς επέμενα να μου αλλάξει και τα μπροστά.

Gorillas
16-10-05, 11:44
Φίλε syele. Από ότι ξέρω στα μπροστοκίνητα το πίσω μέρος πρέπει να είναι πιο μαλακό από το μπροστά. Νομίζω ότι έχεις κάνει λάθος εκεί. Εγώ έχω μία σκάλα μαλακότερη πίσω και μάλλον θα του δώσω μία ακόμα.

Gorillas
20-10-05, 09:58
Προς όσους φοράνε coilover θα ήθελα να τους ρωτήσω αν στα λίγα χιλιόμετρα (0-40) και σε μικρές ανωμαλίες, αν ακούν ένα θόρυβο από την μπροστινή ανάρτηση, σαν κάτι να είναι χαλαρό. Γνωρίζει κανείς τι μπορεί να είναι;

ΣΠΥΡΟΣ ΔΟΪΚΑΣ
27-10-05, 22:34
Μερικές φωτό πριν και μετά την αλλαγή ανάρτησης.

billlllll
28-10-05, 02:03
Το grand canyon εξαφανίστηκε!!!! :hehe

ΣΠΥΡΟΣ ΔΟΪΚΑΣ
28-10-05, 09:56
Το grand canyon εξαφανίστηκε!!!! :hehe

Έτσι-έτσι!!! :lol: :lol:

billlllll
30-10-05, 12:55
Σπύρο ξέρεις πόσα Kg είναι τα ελατήρια της Eibach που έβαλες..?

ΣΠΥΡΟΣ ΔΟΪΚΑΣ
30-10-05, 22:07
Σπύρο ξέρεις πόσα Kg είναι τα ελατήρια της Eibach που έβαλες..?

Δεν έχω ιδέα!!!

hatzidi2
11-01-06, 23:18
ξέρει κανείς πρόσφατη τιμή για την KW V2, η καλύτερη τιμή που βρίσκω είναι 1550 ευρώ τοποθετημένη

hatzidi2
17-01-06, 09:26
την Παρασκευή πήγα να τοποθετήσω την KW V2 και συνέβησαν τα παρακάτω όπως περιγράφονται στα email.

καλήμερα σας, εάν και σήμερα με βάλατε σε μεγάλη
ταλαιπωρία.

μετα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχα μαζί σας(πριν
2 ημέρες), μου γνωρίσατε ότι υπήρχαν ετοιμοπαράδοτες
οι ΚW V2, για την corolla ts μόντελο 2003.
Μάλιστα μου δώσατε και τηλέφωνα για συνεργάτες σας που
θα μπορούσα να την τοποθετήσω.
Ετσι και έκανα απευθύνθηκα σε συνεργάτη σας με την
επωνυμία autopolis του Κυρίου Μπουγιούρη Νικολάου στο
Μοσχάτο.
Μαλίστα προτείνατε στον συνεργάτη σας και για κάποιο
σετ ανάρτησης το οποίο είχε χρησιμοποιηθεί 1 φορά και
θα μου το έδεινε 200 ευρώ φθηνότερα.
Ετσι λοιπόν και έγω συμφώνησα να την τοποθετήσω
σήμερα, στην συνολική τιμή των 1350 ευρώ, αλλα
δυστύχως για μενα ενώ το αυτοκίνητο λύθηκε και
περιμέναμε το πότε θα παραδίδατε το σετ στον ανωτέρω
συνεργάτη σας.
Μετά από χάσιμο 3 ωρών από την εργασία μου, έμαθα ότι
τελικά δεν ύπαρχει διαθέσιμο το συγκεκριμένο σετ, αλλά
ούτε και κάποιο άλλο, λέγοντας απλά ένα συγνώμη στον
συνεργάτη σας, ο οποίος έχασε και αυτός 3 έργατοώρες.
θα μου επίτρέψετε και μένα να πώ σύγνωμη που θα
αναφέρω το γεγόνος σε όλα τα αυτοκινηστικά forum, για
την απαράδεκτη συμπεριφορά σας.

Ευχαριστώ ίσως ήταν η πρώτη και η τελευταία φορά που
θα προτιμήσω τα προίοντα σας.


η απάντηση τώρα:


Αγαπητέ κύριε Χ...................
Ευχαριστούμε για το E-mail σας.

Το γεγονός που έλαβε χώρα σήμερα, το
οποίο είχε αντίκτυπο σε εσάς και το
συνεργάτη μας, αναγνωρίζουμε ότι είναι
επιεικώς απαράδεκτο.

Το να σας ζητήσουμε συγνώμη, δε θα
αλλάξει το γεγονός, ότι ταλαιπωρηθήκατε και
εσείς και το όχημα σας χωρίς λόγο και
αιτία, από δική μας αμέλεια.

Παρ όλα αυτά θα θέλαμε να σας
ενημερώσουμε, πως η εταιρία ΤΡΟΧΟΣ Α.Β.Ε.Ε. ,
βρίσκεται στον Ελληνικό χώρο της βελτίωσης,
πάνω από 30 χρόνια και προσπαθεί πάντα,
να εξυπηρετεί τους συνεργάτες και
πελάτες της με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Πράγμα το οποίο δυστυχώς δεν συνέβη στη
δική σας περίπτωση και πράγμα το οποίο
μας λυπεί ιδιαιτέρως και μας φέρνει σε
πολύ δυσάρεστη θέση.

Θα θέλαμε λοιπόν να σας ενημερώσουμε,
ότι είμαστε διατεθειμένοι, να σας
αποζημιώσουμε εάν επιθυμείτε για τις ώρες
εργασίας τις οποίες καταναλώσατε για
εμάς άσκοπα και εάν υπάρξει ενδιαφέρον
από εσάς στο μέλλον για τα προϊόντα τα
οποία εκπροσωπούμε να σας παραχωρήσουμε
έκπτωση 30% για το λάθος το οποίο κάναμε.

Οποιαδήποτε ενέργεια και αν κάνετε από
την πλευρά σας, θα είναι
δικαιολογημένη, δεδομένου του γεγονότος, ότι η
ταλαιπωρία που υποστηκατε ήταν
αδικαιολόγητη.

Κλείνοντας θέλουμε να σας
ενημερώσουμε, πως ότι έγινε, δεν έγινε με δόλο, αλλά
ήταν μια λάθος συνεννόηση μεταξύ
αποθήκης και τμήματος πωλήσεων.

Είμαστε στη διάθεση σας για
οποιαδήποτε διευκρίνιση η πληροφορία.

Με εκτίμηση.


TROXOS S.A.
109, Giannitson str.
Peristeri, 121 31
Athens, Hellas
Tel.:+3 210 5907406
Fax: +3 210 5907495
email: info@troxos.net
site: www.troxos.com


μετα τα παραπάνω δεν ξέρω εάν πρέπει να θεωρηθώ καντέμης ή τυχερός,
βέβαια η εταιρεία μόνο και μόνο που αναγνωρίζει το λάθος της, δείχνει ότι δεν γράφει τον πελάτη στα ταμπολίνια της, βεβαία θα κριθεί και από το αν θα υλοποίηση την υπόσχεση της, για την αποζημίωση με το 30%.

Συμπέρασμα που βγάζω είναι ότι δεν πρέπει να αφήνεις κανέναν να παίζει με τον καταναλωτή.

Gorillas
17-01-06, 11:18
Μια χαρά σου έκατσε!!! Μπορεί να ταλαιπωρήθηκες αλλά 1550 - 30% μας μένουν 1085 ευρώ για καινούργια. Φίλε μου σου έκατσε κουτί. Καλορίζικη

hatzidi2
17-01-06, 13:08
Μια χαρά σου έκατσε!!! Μπορεί να ταλαιπωρήθηκες αλλά 1550 - 30% μας μένουν 1085 ευρώ για καινούργια. Φίλε μου σου έκατσε κουτί. Καλορίζικη

Λιανική πελάτη 1660 - 30%= 1162 ευρώ + 120 τοποθέτηση = 1282 τοποθετημένη.

Gorillas
18-01-06, 12:16
Και πάλι κέρδος θα έχεις. Για tein δεν κοίταξες; Εμένα αυτό που με ενοχλεί στην kw είναι ότι δεν έχει διαφάθμισεις (σκάλες) και παίζεις με στροφές. Δεν σε προβληματίζω άλλο. Περιμένω νεότερα μετά την αγορά με εντυπώσεις.

billlllll
18-01-06, 12:46
Κλασσικές βλακείες που συμβαίνουν σε πάρα πολλές ειδικά ελληνικές εταιρείες... "ναι έχουμε από όλα" και όταν πας να το βάλεις αρχίζουν τα μα-μου.... Αν την βάλεις τελικά καλοφόρετη και καλά ξεμπερδέματα με τους έλληνες 'επιχειρηματίες'...

ΥΓ. Η ανάρτηση δηλαδή που είναι να βάλεις θα την πάρεις (έπαιρνες) 200ευρώ φθηνότερα λόγο του ότι είχε φορεθεί μια φορά?
Εγώ να σου πω την αλήθεια δε θα το εμπιστευόμουν έτσι εύκολα αυτό... Ίσως είναι κάποια παλιότερη μετά από ανακατασκευή ή οτιδήποτε..
Εδώ δε ξέρουν τι έχει η αποθήκη τους θα τους εμπιστευθείς έτσι για την ''μεταχειρισμένη'' τώρα...?

hatzidi2
18-01-06, 15:05
Για tein δεν κοίταξες;

δεν ήθελα να μου κοπάνησουν τον θόλο, οπως στα προηγούμενα παιδία. θα τους έκανα μηνυση στο τελος....


Η ανάρτηση δηλαδή που είναι να βάλεις θα την πάρεις (έπαιρνες) 200ευρώ φθηνότερα λόγο του ότι είχε φορεθεί μια φορά?
Εγώ να σου πω την αλήθεια δε θα το εμπιστευόμουν έτσι εύκολα αυτό... Ίσως είναι κάποια παλιότερη μετά από ανακατασκευή ή οτιδήποτε..
Εδώ δε ξέρουν τι έχει η αποθήκη τους θα τους εμπιστευθείς έτσι για την ''μεταχειρισμένη'' τώρα...?

θα την έπαιρνα 200 ευρώ φθήνοτερα, αλλά χάθηκε κάπου μεταξύ λογιστηρίου και αποθήκης. Δεν έχεις άδικο σε αυτά που λες.
Τώρα περιμένουμε καινούργια να έρθει την επόμενη εβδομάδα από Γερμανία

syele
18-01-06, 18:51
Για tein δεν κοίταξες;

δεν ήθελα να μου κοπάνησουν τον θόλο, οπως στα προηγούμενα παιδία. θα τους έκανα μηνυση στο τελος....



χαχα! Κι εγώ έτοιμος να τους δείρω ήμουνα :lol:

Αλλά για να μην υπάρχουν παρανοήσεις. Δεν μας κοπάνησαν τους θόλους ouch
Για όνομα του Θεού.

Κοπάνησαν την εγκάρσια δοκό πάνω από τους θόλους

billlllll
19-01-06, 00:47
http://www.corollaclub.com/forum/viewtopic.php?t=1246&postdays=0&postorder=asc&start=90

Εδώ είχα ανεβάσει Photos από την ''''πατέντα'''' ελπίζω να τις είχες δει πριν αποκλείσεις την ΤΕΙΝ hatzidi2, η οποία όπως κάπου έγραψα πρόσφατα έκανε μείωση τιμών και πλέον η superstreet παίζει κομπλέ γύρω στα 1000 :eek :drool !

hatzidi2
19-01-06, 22:52
Εδώ είχα ανεβάσει Photos από την ''''πατέντα'''' ελπίζω να τις είχες δει πριν αποκλείσεις την ΤΕΙΝ hatzidi2, η οποία όπως κάπου έγραψα πρόσφατα έκανε μείωση τιμών και πλέον η superstreet παίζει κομπλέ γύρω στα 1000 :eek :drool !

εχω δει τις photos, δεν ξέρω κόλλησα με την άλλη, PSS9 δεν ήθελα την έχω για πολλή σκληρή εαν και αυτή είναι σε καλή τιμή 1480 τοποθετημένη, αλλα εάν δεν μου κάτσει το 30%, θα πάω σίγουρα στην ΤΕΙΝ, μια και η τιμή της 940 ευρώ + 120 τοποθέτηση είναι αρκετά καλή.

gtschr
21-01-06, 04:42
Αν δεν σε ενδιαφέρει να ρυθμίζεις συνέχεια την ανάρτηση ( SUPER STREET ),
ρίξε μια ματιά και στην λύση της ( ΤΕΙΝ BASIC DAMPER)
Αγορά 770 ευρώ.
Το λίγο διάστημα που την έχω , οι εντυπώσεις είναι άριστες.
Το αυτοκ/το , αφενός πλέον στρίβει, αφετέρου δε για το είδος της ανάρτησης, αποσβαίνει καλά στις λακούβες - σαμαράκια.

syele
22-01-06, 01:25
Το μόνο που δε διορθώνεται (μειώνεται αισθητά βέβαια) είναι η ελκτική πρόσφυση του αυτοκινήτου κι αυτό έχει να κάνει με τη γεωμετρία της ανάρτησης. Βέβαια, ξέραμε όλοι τι αγοράζαμε οπότε όλα καλά

hatzidi2
22-01-06, 11:13
Το μόνο που δε διορθώνεται (μειώνεται αισθητά βέβαια) είναι η ελκτική πρόσφυση του αυτοκινήτου κι αυτό έχει να κάνει με τη γεωμετρία της ανάρτησης. Βέβαια, ξέραμε όλοι τι αγοράζαμε οπότε όλα καλά


sorry, αλλα μου το εξηγείς λίγο παραπάνω, δηλαδή μετά το χαμήλωμα δεν μπορείς να πετύχεις την ίδια γεωμετρία με πρίν και γιατί?
Γιατί από αυτά έχω βαθύ zzz

syele
22-01-06, 19:40
Όχι. Λέω απλά ότι το πρόβλημα ελκτικής πρόσφυσης είναι εγγενές πρόβλημα της συμεριφοράς του αυτοκινήτου και οφείλεται στην αρχική σχεδίαση της ανάρτησης του αυτοκινήτου.

Δεν μπορείς να το εξαλείψεις το πρόβλημα ότι και να κάνεις (Δεν ξέρω βέβαια αν βάλεις κάτι πολύ ακριβό σε αμορτισερ - ελατήρια). Θεωρώ ότι για να λυθεί το θέμα χρειάζεται επανασχεδιασμός της ανάρτησης.

Και για να μην παρεξηγηθώ ούτε εγώ είμαι ειδικός σε τέτοια θέματα.

Jims192
24-01-06, 12:11
Όχι. Λέω απλά ότι το πρόβλημα ελκτικής πρόσφυσης είναι εγγενές πρόβλημα της συμεριφοράς του αυτοκινήτου και οφείλεται στην αρχική σχεδίαση της ανάρτησης του αυτοκινήτου.

Καλά αυτό και αν είναι ανέκδοτο...Και εγώ δεν είμαι ειδικός αλλά και μόνο που βλέπω αυτόν τον ακαμπτο πίσω καταλαβαίνω οτι απλά...δεν υπάρχει σχεδίαση..Απλά περνουμε οτι πιο απλό υπαρχει και το βαζουμε.Ειδικά οταν βλέπω απο κατω κατι 147-156 ή focus (χωρίς ξαναλέω να είμαι ειδικός) καταλαβαίνεις αμέσως την διαφορά στα ψαλίδια κλπ...
(φιλε syele,λες αν αυτο το τελευταίο το γραψω στο 4Τ forum να με κοροιδευουν? Μπα δεν νομίζω...)

syele
24-01-06, 13:54
Ανοίγεις μεγάλο θέμα. Πάντως δεν έχεις δίκιο (ούτε για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο σε μικρότερο βαθμό, ούτε πολύ περισσότερο για τη συγκεκριμένη λύση της ανάρτησης). Και εξηγούμαι.

Καταρχήν, δεν είναι άκαμπτος άξονας, είναι ημιάκαμπτος. Πάμε παρακάτω.

Για το αυτοκίνητο:
Η Corolla δεν είναι αυτοκίνητο ούτε GTI, πόσο μάλλον R. Είναι αυτοκίνητο GT. Σ' αυτόν τον ρόλο ανταποκρίνεται μια χαρά. Αν τώρα, κάποιος το πήρε για να στρίβει στα όρια και για την πίστα, μάλλον κάτι λάθος έχει κάνει. Βέβαια, αυτό δεν αναιρεί τις αδυναμίες που υπάρχουν στο θέμα στρίψιμο και το οποίο οφείλεται σε 2 γενικούς παράγοντες: Κινητήρας - Ανάρτηση.

Ο κινητήρας ενώ σκοτώνει ψηλά, είναι απλώς επαρκής χαμηλά. Έτσι παρατηρείται το φαινόμενο να χάνει πολύ στις εξόδους των στροφών αφού αργεί σημαντικά να ανεβάσει στροφές. Γι αυτό πρέπει να είσαι συνέχεια με το χέρι στο κιβώτιο (το οποίο δεν είναι και ότι καλύτερο υπάρχει. Η Toyota έχει βγάλει και καλύτερα κιβώτια).

Η μαμά ανάρτηση υστερεί σε οριακή οδήγηση, αφού οι κλισεις δε σου εμπνέουν την κατάλληλη σιγουριά για να "μπεις". Όμως δεν είναι σε καμία περίπτωση τραγικό όπως ακούω πολλούς να λένε. Μην ξεχνάμε και το κόστος του αυτοκινήτου το οποίο είναι ασφαλώς χαμηλότερο από του ανταγωνισμού, οπότε αν θες μπορείς να βελτιώσεις με σχετικά λίγα χρήματα το πρόβλημα αυτό.

Κλείνοντας για το αυτοκίνητο, θα ήθελα να πω ότι εγώ τουλάχιστον πιστεύω ότι το πρόβλημα δεν έγκειται στο πίσω μέρος της ανάρτησης (ημιάκαμπτος) όπως πολύς κόσμος πιστεύει, αλλά στο μπροστά. Το πίσω κάθεται πολύ καλά στο δρόμο. Το εμπρός φεύγει (αρκετά υποστροφικό) και δεν εχει ελκτική πρόσφυση (σπινιάρει πολύ) και δημιουργεί το πρόβλημα.

Για τη λύση της ανάρτησης:

Εδώ είναι και ο μεγαλύτερος μύθος που υπάρχει. Ακούμε ημιάκαμπτο και ξινίζουμε, ενώ άν ακούσουμε ότι κάτι έχει διπλά ψαλίδια αναφωνούμε όλοι "μπράβο". Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Θα το ξαναπώ: Δεν έχει τόσο σημασία η επιλογή της λύσης αλλά η εφαρμογή της.

Δες παλιότερα Civic με διπλά ψαλίδια πως "έστριβαν" και έλα πες μου. Αντίθετα δες το καινούργιο Clio 182 (για παράδειγμα) με τον ημιάκαμπτο πίσω για να μείνεις άφωνος με τις δυνατότητες του αυτοκινήτου.
Τόσο απλά.

Jims192
24-01-06, 16:00
Καταρχήν, δεν είναι άκαμπτος άξονας, είναι ημιάκαμπτος. Πάμε παρακάτω.

Για το αυτοκίνητο:
Η Corolla δεν είναι αυτοκίνητο ούτε GTI, πόσο μάλλον R. Είναι αυτοκίνητο GT. Σ' αυτόν τον ρόλο ανταποκρίνεται μια χαρά. Αν τώρα, κάποιος το πήρε για να στρίβει στα όρια και για την πίστα, μάλλον κάτι λάθος έχει κάνει. Βέβαια, αυτό δεν αναιρεί τις αδυναμίες που υπάρχουν στο θέμα στρίψιμο και το οποίο οφείλεται σε 2 γενικούς παράγοντες: Κινητήρας - Ανάρτηση.
Πάσο.Ηξερα τι αγόρασα και ναι δεν το πήρα να το στίβω στην πίστα,αλλά δεν θα με πείραζε καθόλου να στρίβει σαν "απλο" 18άρι focus το οποίο επίσης δεν είναι κατι απο αυτά που προανέφερες,αλλά στρίβει καλύτερα.


Η μαμά ανάρτηση υστερεί σε οριακή οδήγηση, αφού οι κλισεις δε σου εμπνέουν την κατάλληλη σιγουριά για να "μπεις". Όμως δεν είναι σε καμία περίπτωση τραγικό όπως ακούω πολλούς να λένε.[...]
Δεν έχω οδηγησει ποτέ μαμα στο όριο οπότε δεν έχω αποψη.Απλά φαντάζομαι οτι θα να είναι "χειρότρα" απο οτι το δικό μου στην "μαλακή" ρυθμιση,που πάλι δεν με ικανοποιεί(όσον αφορά το οριακό στρίψιμο).Εδώ ηθελα να πώ οτι προσωπικά είμαι καλυμένος απο το αυτοκίνητο,γιατί στρίβει απλά η αίσθηση που αποκομίζεις είναι οτι είσαι οριακά πρίν το "έβγα".Απο την αίσθηση εχω παράπονο,οχι απο το στρίψιμο,γιατί κινξούμε συχνότερα στα δικά μου ορια παρα στου αυτοκινήτου που αρχίζουν αρκετα αργότερα!

Κλείνοντας για το αυτοκίνητο, θα ήθελα να πω ότι εγώ τουλάχιστον πιστεύω ότι το πρόβλημα δεν έγκειται στο πίσω μέρος της ανάρτησης (ημιάκαμπτος) όπως πολύς κόσμος πιστεύει, αλλά στο μπροστά. Το πίσω κάθεται πολύ καλά στο δρόμο. Το εμπρός φεύγει (αρκετά υποστροφικό) και δεν εχει ελκτική πρόσφυση (σπινιάρει πολύ) και δημιουργεί το πρόβλημα.
Ναι εχουμε σιγουρα πρόβλημα με το ακατάσκετο σπινιάρισμα,αλλά καθεται πολύ καλά στο δρόμο?Πουθ μόλις το στραμπουλήξεις λίγο στην στροφή,αρχίζει και ξεκολλάει απότομα.(το χω δοκιμάσει σε ολισθηρο δρόμο και ακόμη και τοτε εφευγε πολύ απότομα)Βεβαια είναι και αυτό το vsc που δεν μας αφήνει να ανακαλύψουμε την ρυθμισιμότητα του πίσου μέρους...αλλά ίσως καλύτερα που δεν απενεργοποιείται γιατί δοκίμασε ξαναδοκίμασε ποιός ξερει?Μπορεί να γινομασταν γαιοκτήμονες!

Δες παλιότερα Civic με διπλά ψαλίδια πως "έστριβαν" και έλα πες μου. Αντίθετα δες το καινούργιο Clio 182 (για παράδειγμα) με τον ημιάκαμπτο πίσω για να μείνεις άφωνος με τις δυνατότητες του αυτοκινήτου.
Τόσο απλά.
Πόσο παλιότερα?Δλδ vti του 98 είχαν ψαλίδια.Ναι όντως μόνομ στρίψιμο δεν ήταν εκείνο.Και ποιο clio το sport?Εχει ένας γνωστός μου αν είναι να το καβαλήσουμε,αν και θυμαμαι απο παλιότερα περιδικά που το εξυμνούσαν.Δικιο θα χεις θα φταίει η εφαρμογή τοτε!

Φιλικά Δημητρης.

madvinegar
24-01-06, 16:01
Θα συμφωνήσω με τον Syele σε όλα! Το αμάξι πρέπει να βγαίνει "στημένο" από κατασκευής του. Αν δεν βγει έτοιμο, όσα λεφτά και να ρίξεις... απλά "χρυσώνεις λιγο το χάπι σου" που λεει και ο λαος.
Συγκεκριμένα για το παράδειγμα του Clio, μου έχει τύχει περιστατικό που φίλος μου με Clio του '92 1400άρι καραμαμά, έμπαινε 10 φορές καλύτερα σε στροφές από ενα άλλο φίλο με alfa romeo 146 2000 κυβικά με αλλαγμένη ανάρτηση!

Gorillas
24-01-06, 18:26
Συγκεκριμένα για το παράδειγμα του Clio, μου έχει τύχει περιστατικό που φίλος μου με Clio του '92 1400άρι καραμαμά, έμπαινε 10 φορές καλύτερα σε στροφές από ενα άλλο φίλο με alfa romeo 146 2000 κυβικά με αλλαγμένη ανάρτηση!

Ποτέ μην συγκρίνεις αυτοκίνητα με διαφορετικούς οδηγούς όσον αφορά το στρίψιμο. Θα βγάλεις λάθος συμπεράσματα. Και εγώ έχω δει (στα lims) twingo να στρίβει πίσω από rally με ανάρτηση. Το μεν ήταν στρίβω τσίτα και όπου πάει και το δεύτερο πολύ γρήγορο.

powerCTS
24-01-06, 18:40
Κλείνοντας για το αυτοκίνητο, θα ήθελα να πω ότι εγώ τουλάχιστον πιστεύω ότι το πρόβλημα δεν έγκειται στο πίσω μέρος της ανάρτησης (ημιάκαμπτος) όπως πολύς κόσμος πιστεύει, αλλά στο μπροστά. Το πίσω κάθεται πολύ καλά στο δρόμο. Το εμπρός φεύγει (αρκετά υποστροφικό) και δεν εχει ελκτική πρόσφυση (σπινιάρει πολύ) και δημιουργεί το πρόβλημα.


Μάλλον δεν έχεις δοκιμάσει να πλακωθείς στα φρένα από τίποτα 140-160 χλμ. να δεις τι κάνει το πίσω μέρος.... το αυτοκίνητο πάσχει πάρα πολύ στο πίσω μέρος, πολύ περισσότερο από το εμπρός.... Το πίσω μέρος δεν ακολουθεί σχεδόν ποτέ το εμπρός σε αλλαγές πορείας και θέλει σφίξιμο.... με πίσω θωλόμπαρα είναι σα να οδηγείς άλλο αμάξι.. αφού φυσικά έχεις αλλάξει ανάρτηση για να κατέβει 3-4-5 πόντους... γιατί χωρίς αυτά το αμάξι ψαρεύει πάρα πολύ...

Τώρα σχετικά με το θέμα ανάρτηση στο αμάξι αυτό να μην ξαναλέω αυτά που έχω πει τόσες φορές... ας είναι καλά οι KW και οι Tein...

syele
24-01-06, 22:35
ναι γνωρίζω το πρόβλημα με τα φρένα. Με 160 όχι δεν έχω πλακωθεί στο δρόμο. Έχω πλακωθεί όμως στα Μέγαρα από 150 και δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα με το VSC On, γιατί με το VSC off άστα να πάνε... Δε θέλεις να ξέρεις.

Πάντως μετά την Tein, το μπροστινό είναι που προβληματίζει και όχι το πίσω (το δικό μου είχε θολόμπαρα πίσω)
Και όταν λέω προβληματίζει, εννοώ σε συνθήκες πίστας. Γιατί στο δρόμο είναι οκ ακόμα και σε αρκετά γρήγορη οδήγηση (βέβαια πάντα κάτω του ορίου)

Stathis
25-01-06, 00:06
κάπου το έχω ξαναγράψει....


Σε φρενάρισμα δυνατό απο 180+ και τρελό ψάρωμα στιγμιαία ενεργοποιήθηκε το VSC!!!


Εχω δει το VSC να μπαίνει πολλές φορες απο υποστρτοφή ισχύος (με το TRC OFF) . Κοινώς εχω πειστει οτι με το TRC OFF μονο καλυτερες εκηνησεις κανεις. τιποτα αλλο. Οποτε το εχω μονιμα στο ΟΝ.

Τι να πω μετα? Οτι πατάει το αμαξι? ΔΕΝ ΠΑΤΑΕΙ! το εχω δεχτει ομως και δεν κανω αναλογες μαλκς.

Τι φταει και δεν παταει...... δεν το πολυψαχνω γιατι δυσκολα να κανω κατι για αυτο. (αντε να βαλω μια KW στην καλυτερη)

syele
25-01-06, 09:17
Για να μην παρεξηγούμαι. Λέω ότι το αυτοκίνητο είναι καλό με αλλαγή ανάρτησης (Tein - KW)

madvinegar
25-01-06, 09:37
Ποτέ μην συγκρίνεις αυτοκίνητα με διαφορετικούς οδηγούς όσον αφορά το στρίψιμο. Θα βγάλεις λάθος συμπεράσματα. Και εγώ έχω δει (στα lims) twingo να στρίβει πίσω από rally με ανάρτηση. Το μεν ήταν στρίβω τσίτα και όπου πάει και το δεύτερο πολύ γρήγορο.

Νίκο, όταν λέω εστριβε καλύτερα δεν εννοώ πως είναι πιο "χεράς" ο ένας οδηγος από τον άλλο. Εγω που τους ακολουθούσα και τους δύο μπορούσα να δω ξεκάθαρα την κλίση και την γεωμετρία με την οποία έμπαινε ο καθένας. Το Clio έμπαινε πολύ καλύτερα...

Gorillas
25-01-06, 09:55
Kαι πάλι είναι χίλιοι δυο παράμετροι και άλλες τόσες τεχνικές στριψίματος. Καλύτερα συμπεράσματα θα βγάλεις όταν οδηγήσεις και τα δύο αυτοκίνητα σε ίδιες συνθήκες.

hatzidi2
25-01-06, 19:21
η εταιρεία μόνο και μόνο που αναγνωρίζει το λάθος της, δείχνει ότι δεν γράφει τον πελάτη στα ταμπολίνια της, βεβαία θα κριθεί και από το αν θα υλοποίηση την υπόσχεση της, για την αποζημίωση με το 30%.



τελικά σήμερα παρέλαβα την ανάρτηση μου, και αύριο πάω για τοποθέτηση.
Η εταιρεία κράτησε την υπόσχεση της, και μου δόθηκε έκπτωση 30%

Μετα από συζήτηση που είχα με έναν υπεύθυνο, για τα προβλήματα που έβγαλε, σε προήγουμενα corolla στο παρελθόν, (δηλαδή την διαλύση της αφού έχανε λάδια) μου ανέφερε ότι το γνωρίζουν και πρόκειται για κάποια παρτίδα που είχε πρόβλημα με το έμβολο, δεν ήταν γιαλυσμένο και είχε αγρια αφή, με αποτέλεσμα να κόβει την τσιμούχα και να υπάρχει η διαροή.
Μαλιστα έχουν πάρει εντολές από την kw, να αλλάζουν την ανάρτηση και μετά από την λήξη της εγγυήσης, εφόσον παρουσιάσουν πρόβλημα για τον συγκεκριμένο λόγο.

powerCTS
25-01-06, 21:17
ναι γνωρίζω το πρόβλημα με τα φρένα. Με 160 όχι δεν έχω πλακωθεί στο δρόμο. Έχω πλακωθεί όμως στα Μέγαρα από 150 και δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα με το VSC On, γιατί με το VSC off άστα να πάνε... Δε θέλεις να ξέρεις.

Πάντως μετά την Tein, το μπροστινό είναι που προβληματίζει και όχι το πίσω (το δικό μου είχε θολόμπαρα πίσω)
Και όταν λέω προβληματίζει, εννοώ σε συνθήκες πίστας. Γιατί στο δρόμο είναι οκ ακόμα και σε αρκετά γρήγορη οδήγηση (βέβαια πάντα κάτω του ορίου)

Δηλαδή έρχεσαι στα λόγια μου... Το αμάξι πρέπει να συμπεριφέρεται σωστά χωρίς τα ηλεκτρονικά... πράγμα που κάνει μόνο με ανάρτηση και ακόμα καλύτερα με θωλόμπαρα πίσω... Με KW πάντως το VSC δεν επεμβαίνει ποτέ σε φρενάρισμα από πολλά...

powerCTS
25-01-06, 21:19
κάπου το έχω ξαναγράψει....


Σε φρενάρισμα δυνατό απο 180+ και τρελό ψάρωμα στιγμιαία ενεργοποιήθηκε το VSC!!!


Εχω δει το VSC να μπαίνει πολλές φορες απο υποστρτοφή ισχύος (με το TRC OFF) . Κοινώς εχω πειστει οτι με το TRC OFF μονο καλυτερες εκηνησεις κανεις. τιποτα αλλο. Οποτε το εχω μονιμα στο ΟΝ.

Τι να πω μετα? Οτι πατάει το αμαξι? ΔΕΝ ΠΑΤΑΕΙ! το εχω δεχτει ομως και δεν κανω αναλογες μαλκς.

Τι φταει και δεν παταει...... δεν το πολυψαχνω γιατι δυσκολα να κανω κατι για αυτο. (αντε να βαλω μια KW στην καλυτερη)

Δεν πατάει γιατί το κέντρο βάρους του είναι εκεί που είναι και του Rav... Βάλε μια KW να δεις πως πατάει... σκέψου ότι είναι 1260 κιλά, άρα αρκετά βαρύ... και θα έπρεπε να πατάει...

Και με το TRC στο ON κάνεις εκκινήσεις.. το έχουμε πει πολλές φορές... η 1η πρέπει να χτυπήσει 2-3 φορές κόφτη, μετά αλλαγή σε 2α (χωρίς να τη λυπηθείς) και είσαι αρχηγός...

syele
25-01-06, 23:50
ναι γνωρίζω το πρόβλημα με τα φρένα. Με 160 όχι δεν έχω πλακωθεί στο δρόμο. Έχω πλακωθεί όμως στα Μέγαρα από 150 και δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα με το VSC On, γιατί με το VSC off άστα να πάνε... Δε θέλεις να ξέρεις.

Πάντως μετά την Tein, το μπροστινό είναι που προβληματίζει και όχι το πίσω (το δικό μου είχε θολόμπαρα πίσω)
Και όταν λέω προβληματίζει, εννοώ σε συνθήκες πίστας. Γιατί στο δρόμο είναι οκ ακόμα και σε αρκετά γρήγορη οδήγηση (βέβαια πάντα κάτω του ορίου)

Δηλαδή έρχεσαι στα λόγια μου... Το αμάξι πρέπει να συμπεριφέρεται σωστά χωρίς τα ηλεκτρονικά... πράγμα που κάνει μόνο με ανάρτηση και ακόμα καλύτερα με θωλόμπαρα πίσω... Με KW πάντως το VSC δεν επεμβαίνει ποτέ σε φρενάρισμα από πολλά...

Μάλλον δεν με κατάλαβες. Όταν λέω με το VSC on εννοώ σε normal κατάσταση. Αν βγάλω το VSC, τότε και για κάποιο χρονικό διάστημα το οποίο ακόμα δεν έχω εντοπίσει ακριβώς, βγαίνει εκτός το ABS και κυρίως το EBD. Γι αυτό και υπάρχει αυτό το πρόβλημα σε εμένα. Όταν το ξαναδοκιμάσω στην πίστα θα αναφέρω σχετικά.

Πάντως, ακόμα και αν βγάλεις τα ηλεκτρονικά, το αυτοκίνητο έχει μόνο τα προβλήματα που ανέφερα με το εμπρός μέρος. Τι να σου πω; Αυτες είναι οι εμπειρίες μου. Και σου αναφέρω γεγονότα από πίστα και σε πολύ οριακές καταστάσεις

Nikos
26-01-06, 08:24
Γιωργο (hatzidi2) καλοριζικες οι αναρτησεις και καλοπατητες.Περιμενουμε εντυπωσεις :cool:

Gorillas
26-01-06, 12:22
Nαι ρε γιώργο περιμένουμε εντυπώσεις από την νέα ανάρτηση.

syele
26-01-06, 13:11
Nαι ρε γιώργο περιμένουμε εντυπώσεις από την νέα ανάρτηση.

Ι second that!

Είμαστε σε αναμονή

hatzidi2
26-01-06, 21:08
τελικά μπήκε η ανάρτηση, επίτελους στρίβεις το τιμόνι και ακολουθεί η καρότσα.
δεν πρόλαβα και κάνω και πολλά πράγματα. Την έχω ρυθμίσει εντελώς στο μαλακό γιατί δεν πρέπει
να πάρει χαμπάρι το αφεντικό του σπιτιού ότι χάλασα πάλι λεφτά για το τουτού.
Σε μια βόλτα πού πήγαμε με το αφεντικό δεν καταλάβε τίποτε, οπότε μόνο από αυτό είμαι ικανοποιημένος.
Αυρίο μέρα είναι, μόνος μου θα ειμαι, πρέπει να βρώ και καμμία στροφή και θα σας πω περισσότερα.

hatzidi2
29-01-06, 21:23
να και μία του μετά.
Γενικά το αυτοκίνητο δείχνει ποιό όμορφο, και δείχνει και το λάστιχο να γεμίζει τον θόλο, ενω πρίν νόμιζες ότι φοράει λαστιχάκια.
Από οδηγική συμπεριφορά άλλο αυτοκίνητο, την έχω ρυθμίσει στις 2 στροφές μπροστά και 360 + 90 πίσω και είμαι πολύ ικανοποιημένος.(ούτε με αυτή την ρύθμιση το αφεντικό δεν καταλάβε :lol: :lol: βέβαια πάω σαν την κότα)
Το μόνο που θέλω να τσεκάρω τώρα εάν χωράνε να μπούν αλυσίδες, αλλίως θα το ψιλώσω λίγο

gtschr
30-01-06, 19:48
καλορίζικη η νέα ανάρτηση !!

ΣΑΒΒΑΣ
03-02-06, 16:07
Επιτελουσ εγηνα και γω μελος του tein club, με 1040 ευρω , για την super street.
το μονο που με προβληματισε ειναι οτι μου ειπε ο τυπος οτι ο πισω αξονας ειναι στραβος σαν να εχει σηκωσει καποιοσ το αμαξι απο τον αξονα , τοχει δει κανεις στο δικο του αμαξι πως ειναι ?

billlllll
03-02-06, 22:35
Με γεια ρε Σάββα!!!! Άντε καλοτάξειδη η tein σου!!!


Όσο για την αντιστρεπτική μην αγχώνεσαι (αν και βαριέμαι να κατέβω να κοιτάξω πως είναι το δικό μου) από διάφορες φωτο που έχω έτσι είναι σε όλα τα Ε12 η αντιστρεπτική 'μέσα' στον άξονα..

δες και εδώ...(TRD :hehe )

ΣΑΒΒΑΣ
04-02-06, 00:10
ευχαριστω πολυ billl επλιζω να επελεξα καλα, με κοψοχολιασε ο τυπος κιολας :lol:

Θωμας.Κ
04-02-06, 14:37
Με γεια ρε Σάββα!!!! Άντε καλοτάξειδη η tein σου!!!


Όσο για την αντιστρεπτική μην αγχώνεσαι (αν και βαριέμαι να κατέβω να κοιτάξω πως είναι το δικό μου) από διάφορες φωτο που έχω έτσι είναι σε όλα τα Ε12 η αντιστρεπτική 'μέσα' στον άξονα..

δες και εδώ...(TRD :hehe )


Μπορεις να μου πεις τιμη και απο που την εβαλες-αγορασες???
Επισης αν αλλαχτει η αντιστρεπτικη θα δω διαφορα χωρις αμορτισερ-ελατηρια???
Ψαχνω για ελατηρια χαμηλωματος-αμορτησερ εχοντας και καποια στοιχειωδη μαλακη ανεση.Μπορεις να με βοηθησεις???Εχω στο μυαλο μου καyaba-eibach.

Thnx :cool: :cool:

billlllll
04-02-06, 14:59
Δεν είναι δικιά μου φίλε Θωμά είναι από corollάκια από την Αυστραλία η συγκεκριμένη...

Εκεί κανόνισαν group buy για whiteline και TRD πράγματα και δε θέλετε να ακούσετε σε τι τιμή τα πήρανε :drool τσάμπα... (160$ Αυστραλίας!!!!!= λιγότερα από 100Ε +μεταφορικά)
Εδώ για να φέρεις ή αγοράζεις μόνος σου από κάποιο online shop... από το gtn.ch αγόρασαν κανά 2 corollάκηδες (το οποίο για την ώρα δε παίζει), ή ρωτάς μαλλιώρα-autoergonomics-τζούρδα κτλ για trd και whiteline....200E+ υπολογίζε μόνο αγορά. Αν κάποιος ξέρει πιο συγκεκριμένα ας γράψει...

Γνώμη μου είναι πως με μαμά αμορτισερ-ελατήρια δεν αξίζει....
Τώρα για το τι αμορτισέρ ελατήρια να βάλεις δεν έχω ιδέα, καθώς στα μόνα Ε12 που έχω μπει είναι το δικό μου (μαμα-ΤΤΕ ελατήρια-Tein) και του DjBac(PSS9).
Μια καλή λύση ίσως είναι αυτή του madvinegar. Αν θέλεις αρκετή άνεση θα έλεγα να αποφύγεις Koni-eibach (για το Ε12 δεν ξέρω συγκεκριμένα, αλλά γνωστοί μου με άλλα αυτοκίνητα που έχω μπει κοπανάνε αρκετά περισσότερο από το δικό μου)
Επίσης να σου πουν αυτοί που έχουν KYB τι λένε γιατί δε πρέπει ένα αμορτισέρ που δεν είναι πολύ γρήγορο να το δουλέψεις με σκληρό ελατήριο(eibach)

Μπέρδεμα έ?? :lol:

Έλα σε καμιά συνάντηση και άρχισε τα test-drive :hehe


Εγώ πάντως σε κάποια φάση θα βάλω αντιστρεπτική πίσω σίγουρα(βλέπουμε και για μπροστά) για να περιορίσω τις κλίσεις χωρίς να χάσω σε άνεση... Τώρα είμαι στο όριο δεν θέλω πιο σκληρά ελατήρια (άμα φύγω από την Αθήνα βλέπουμε...)

Θωμας.Κ
04-02-06, 15:07
Μπερδεμα.....δεν λες τπτ...βεβαια δεν θα ηταν και τοσο αν κατεληγα σε λυσεις οπως ΚW kai TEIN αλλα το κοστος ξεφευγει......λιγοοοοοοοο.
Τα ΤΤΕ ελατηρια ειχα εντυπωσει οτι ειναι ειμπαχ...
Και αυτα σκληρα δεν ειναι??????
Τα κονι λενε τπτ??????
Θελω πολλη να ερθω σε συναντηση αλλα ολο και κατι τυχαινει με την δουλεια

hatzidi2
04-02-06, 15:23
Τα ΤΤΕ ελατηρια ειχα εντυπωσει οτι ειναι ειμπαχ...
Και αυτα σκληρα δεν ειναι??????
Τα κονι λενε τπτ??????



o φίλος ό ΣΠΥΡΟΣ ΔΟΙΚΑΣ έχει βάλει ΚΟΝΙ-ΕΙΜΠΑΧ και μπορεί να σου πει περισσότερα και εάν θυμάμαι καλά σε καλή τιμή.
Ριξε μια ματιά στην σελίδα 8-9 και θα δεις και φωτογραφίες, από το αυτοκίνητο του.

Εαν και νομίζω ότι καλύτερη περίπτωση σήμερα σε σχεση τιμή-απόδοση είναι η ΤΕΙΝ.
Μιας και το έψαξα τελευταία να σου πώ και ορισμένες τιμές.
ΤΕΙΝ BASIC 770 + 120 τοποθέτηση
TEIN SUPER STREET 940 + 120 τοποθέτηση
KW V2 1550 τοποθετημένη
BILSTEIN PSS9 1480 τοποθετημενη

Θωμας.Κ
04-02-06, 15:54
Γινετε ανακατασκευη της μαμα αναρτησης?(νομιζω ο Madvinegar εχει κανει,αλλιως διορθωνω).KW ειναι πανακριβες αλλα κορυφαιες.Καπιοι εχουν βαλει ελατηρια MAD den ta εχω ακουσει ποτε.Ειναι καλα σε σχεση με ττε και ειμπαχ????Sorry επιμενω αλλα εδω μεσα υπαρχουν δοκιμασμενες λυσεις ενω εξω ο καθε μαστορας λεει τα δικα του.

billlllll
04-02-06, 17:14
Εγώ είχα κάνει ανακατασκευή των μαμά αμορτισέρ, η οποία γίνεται με πατέντα. Κόβεις τις μπουκάλες στην κορυφή και φτιάχνεις βόλτες και πειράζει ο αναρτησάς τις βαλβίδες και βάζει και άλλο λάδι... Εγώ να σου πω την αλήθεια δεν είχα μείνει και πολύ ευχαριστημένος... Δε θα το πρότεινα.

ΣΠΥΡΟΣ ΔΟΪΚΑΣ
04-02-06, 22:27
με την τιμή που έχει η TEIN τώρα δεν νομίζω ότι συμφέρει κάτι άλλο!!Τρέξε βάλτην!! :lol:

syele
05-02-06, 03:10
Εγώ πάντως σε κάποια φάση θα βάλω αντιστρεπτική πίσω σίγουρα(βλέπουμε και για μπροστά) για να περιορίσω τις κλίσεις χωρίς να χάσω σε άνεση...

Και πως θα γίνει αυτό Βασίλη;

Εξ ορισμού αν βάλεις αντιστρεπτική θα χάσεις κάτι σε άνεση

billlllll
05-02-06, 10:19
Ε ναι υπερέβαλα στο ότι δε θα χάσω καθόλου σε άνεση, αλλά σίγουρα θα χάσω πολύ λιγότερο από το να βάλω ακόμα σκληρότερα ελατήρια...

syele
05-02-06, 23:08
Πάντως όντως θα μπορούσαμε να βάλουμε και 4 ή ακόμα και 5 κιλά ελατήρια.

hatzidi2
06-02-06, 16:07
Εκεί κανόνισαν group buy για whiteline και TRD πράγματα και δε θέλετε να ακούσετε σε τι τιμή τα πήρανε :drool τσάμπα... (160$ Αυστραλίας!!!!!= λιγότερα από 100Ε +μεταφορικά)

Δεν κανονίζουμε και εμείς group buy, εγω ευχαρίστως έβαζα τις αντιστρεπτικες της whiteline. Αλήθεια ξέρει κάνεις ποσά mm είναι της Ε12 και εάν η TS έχει διαφορετικές. Η whiteline είναι 24 μπροστα και 22 πίσω από ότι είδα στην fensport.
Βεβαια σε διαφορα site που έψαξα πουθενά δεν βρήκα whiteline για Ε12, δεν μπορώ να καταλάβω τι παίζει.

όριστε και μια φωτο για να δούμε πόσο της εκατό είναι σκληρότερες

billlllll
06-02-06, 17:22
whiteline για Ε12 παίζουν έχει βάλει ο vaggelis και ο Αstakos... Πόσο σκληρότερες από τις μαμά μάλλον δε παίζει να βρούμε, αφού παίζει ρόλο και το υλικό (όπως το λέει και η photo που έβαλες).
καλή ιδέα το group buy, αλλά προσωπικά για την ώρα δεν είμαι μέσα γιατί ετοιμάζομαι για ταξιδάκι στο america σε 2 μήνες και πάει η οικονομία σύννεφο! :hehe

syele
30-04-06, 23:13
Σήμερα μπήκε η πίσω αντιστρεπτική της TRD.

Εδώ φωτογραφία που τη δείχνει τοποθετημένη στο αυτοκίνητο
http://img267.imageshack.us/img267/194/30apr065jw.th.jpg (http://img267.imageshack.us/my.php?image=30apr065jw.jpg)


Η καινούργια είναι 23mm, ενώ η μαμά είναι 22mm (και όχι 21 που έβλεπα να γράφουνε). Εδώ φωτογραφία σε σύγκριση με την μαμά
http://img141.imageshack.us/img141/9779/30apr006wo.th.jpg (http://img141.imageshack.us/my.php?image=30apr006wo.jpg)

Σαφώς πιο βαριά. Σε άνεση δεν έχω δει διαφορά μέχρι στιγμής.
Για τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου θα πω όταν βγω... βόλτα :lol:

ΥΓ: Γιατί ρε παιδιά δεν μπορώ να βάλω πάνω από 2 φωτογραφίες όταν μάλιστα αυτές είναι thumbnails?

hatzidi2
02-05-06, 15:41
καλοφόρετη περιμένουμε εντυπώσεις, πως και αποφάσισες για αλλαγή μόνο της πίσω ?
πιστεύεις ότι θα μειωθούν οι κλίσεις μόνο με την αλλαγή της πίσω ?

Jims192
02-05-06, 16:03
Με γεια Στέλιο...Ποσο πήγε? Περιμένουμε εντυπώσεις και στο στρίψιμο αλλά και στην άνεση...Οσο για τις φώτο κατι πρόβλημα υπάρχει..Δεν πειράζει όμως βαλε 2 και για τις άλλες δώσε μας το link...



Edit:Μέσα γράφει :φ=23.0 Solid type 49% stiffer than OE (Compared to ZZE123) 15,000

49% τί?(δεν με βοηθάνε τα Αγγλικά μου) Ποιό σκληρή?Συγκρινόμενη με ποιά Ζze123?
Την ts ή όλα τα ε12 ιδια αντιστρεπτική φοράνε?
Και 15.000Yen=105 Eυρώ δλδ?

syele
03-05-06, 00:44
καλοφόρετη περιμένουμε εντυπώσεις, πως και αποφάσισες για αλλαγή μόνο της πίσω ?
πιστεύεις ότι θα μειωθούν οι κλίσεις μόνο με την αλλαγή της πίσω ?

Ευχαριστώ.

Αυτό που θέλω να διορθώσω στο αυτοκίνητο είναι η ακατάσχετη υποστροφή στο όριο. Οι κλίσεις έχουν μειωθεί σε καλό σημείο με την ΤΕΙΝ και επομένως τις μειώνω λίγο ακόμα με την πίσω, αλλά θέλω κυρίως να ελαττώσω την υποστροφή.

Ναι μεν οι κλίσεις θα διορθώνονταν ακόμα πιο πολύ με την μπροστά, αλλά θα είχα περισσότερη υποστροφή αφού θα έχανα πρόσφυση μπροστά.

Με γεια Στέλιο...Ποσο πήγε? Περιμένουμε εντυπώσεις και στο στρίψιμο αλλά και στην άνεση...Οσο για τις φώτο κατι πρόβλημα υπάρχει..Δεν πειράζει όμως βαλε 2 και για τις άλλες δώσε μας το link...

Το κόστος από Γαλλία πήγε 241 Ευρώ.

Τελικά, μετά από μια διαδρομή μέχρι το Λαγονήσι μέσω Αττικής Οδού διαπίστωσα τα κάτωθι:
1) Η άνεση έμεινε σχεδόν ίδια. Μικροδιαφορές στο πίσω μέρος γίνονται αισθητές αλλά no problem. Ίσως αν βρεθώ σε εγκάρσια ανωμαλία πάνω σε στροφή (όταν δηλαδή η αντιστρεπτική έχει φορτίσει) να είναι πιο αισθητό. Θα δούμε
2) Επιτέλους όμως βελτίωσα αισθητά μπορώ να πω το turn-in. Η μούρη μπαίνει πιο γρήγορα και εύκολα μέσα στη στροφή! Το πίσω μέρος ακολουθεί ομαλά και δεν είναι βιδωμένο κάτω όπως πριν. Φυσικά, δε μιλάω για το όριο αλλά για αρκετά γρήγορη οδήγηση. Στο όριο θα δοκιμαστεί στην πίστα. Αυτό που απομένει να δω είναι τι συμβαίνει αν πάνω στην κορυφή της στροφής αφήσω γκάζι. Θεωρώ πως το πίσω μέρος θα ξεκολάει τώρα πιο εύκολα.

Θα έχω πιο ολοκληρωμένη άποψη με περισσότερα χιλιόμετρα σε κατάλληλες διαδρομές γιατί οι καθημερινές μου μετακινήσεις έχουν Κηφισό και Αττική Οδό, οπότε... μια Δερβενοχώρια - Σκούρτα - Κλειδί θα δείξει ακόμα καλύτερα τα + και τα -.


Μέσα γράφει :φ=23.0 Solid type 49% stiffer than OE (Compared to ZZE123) 15,000

49% τί?(δεν με βοηθάνε τα Αγγλικά μου) Ποιό σκληρή?Συγκρινόμενη με ποιά Ζze123?
Την ts ή όλα τα ε12 ιδια αντιστρεπτική φοράνε?
Και 15.000Yen=105 Eυρώ δλδ?

Ναι είναι πιο σκληρή κατά 49% (23mm και συμπαγής) από την μαμά του TS (αφού λεει ΖΖΕ123. Αλλιώς θα έλεγε ZZE121, 124 κλπ) που είναι 22mm και κούφια

Το 15000 γεν είναι η list price που δίνει η TRD. Δεν πουλάει αυτή όμως απευθείας, πρέπει να πας σε επίσημο διανομέα http://trdparts.jp/english/distributor.html
Εκεί πληρώνεις το δικό του κέρδος, ΦΠΑ κλπ που αυξάνουν την τιμή...

hatzidi2
03-05-06, 00:58
κάπου είχα διαβάσει εάν βάλεις σκληροτέρες αντιστρεπτικές έχεις τα εξείς αποτελέσματα:
α) υπερστροφικό αν σκληρύνεις πολύ πίσω (φίλε syele μάλλον προς αυτήν την συμπεριφορά περιμένω τις εντυπώσεις σου)
β) υποστροφικό αν σκληρύνεις πολύ μπροστά.
γ) σε άνεση δεν χάνεις καθόλου καθώς οι αντιστρεπτικές δεν δουλεύουν όταν συμπιέζονται εξίσου και τα δύο άκρα του ίδιου άξονα.(δηλαδή ευθείες, σαμαρακια κ.λ.π)

μέχρι να γράψω τα δικά μου είχες δώσει την απάντηση σου.


Θα έχω πιο ολοκληρωμένη άποψη με περισσότερα χιλιόμετρα σε κατάλληλες διαδρομές γιατί οι καθημερινές μου μετακινήσεις έχουν Κηφισό και Αττική Οδό, οπότε... μια Δερβενοχώρια - Σκούρτα - Κλειδί θα δείξει ακόμα καλύτερα τα + και τα -.


δεν με παίρνεις μαζί σου?

CTS03
03-05-06, 09:07
Σήμερα μπήκε η πίσω αντιστρεπτική της TRD.

Η καινούργια είναι 23mm, ενώ η μαμά είναι 22mm (και όχι 21 που έβλεπα να γράφουνε).

Στο δικό μου προ-facelift είναι 19.5mm, μετρημένη με μικρόμετρο! Έγιναν τέτοιες ριζικές αλλαγές στις αντιστρεπτικές στο facelift?

Χατζίδη, για αντιστρεπτικές βλέπε
http://www.automotivearticles.com/123/Anti-sway_bars.shtml
και γενικώτερα
http://www.turnfast.com/tech_intro/intro.shtml

syele
03-05-06, 14:48
Σήμερα μπήκε η πίσω αντιστρεπτική της TRD.

Η καινούργια είναι 23mm, ενώ η μαμά είναι 22mm (και όχι 21 που έβλεπα να γράφουνε).

Στο δικό μου προ-facelift είναι 19.5mm, μετρημένη με μικρόμετρο! Έγιναν τέτοιες ριζικές αλλαγές στις αντιστρεπτικές στο facelift?

Χατζίδη, για αντιστρεπτικές βλέπε
http://www.automotivearticles.com/123/Anti-sway_bars.shtml
και γενικώτερα
http://www.turnfast.com/tech_intro/intro.shtml

Περιέργο. Δεν αναφέρεται πουθενά αλλαγή στην πίσω αντιστρεπτική.

Και εγώ με μικρόμετρο τη μέτρησα! Λες να είμαι τόσο στραβός; Θα την ξαναμετρήσω με την πρώτη ευκαιρία

syele
03-05-06, 14:50
δεν με παίρνεις μαζί σου?

Πολύ ευχαρίστως :cool:

Mike_G
03-05-06, 16:52
Εγώ πάντως είδα τα ίδια που λέτε για τις αντιστρεπτικές βάζοντας πίσω θολόμπαρα της TTE (250 ευρώ από ΤΟΥΟΤΑ). Ο κώλος πλέον ανταποκρίνεται στο τιμόνι (όχι όπως πρίν που αισθανόσουν ότι τον έσερνες απλά) μόνο που περίμενα με τις αντιστρεπτικές να έχει και διαφορά στην άνεση (την οποία δεν είδα με την θολόμπαρα) αλλά απ΄ την στιγμή που δεν έχει τότε τα αποτελέσματα είναι σχεδόν ίδια. Υπάρχουν βέβαια και ποιο οικονομικές θολόμπαρες αλλά εγώ έβαλα αυτήν γιατί δεν ήθελε να κόψεις καθόλου ταπετσαρία για να μπεί (σε σχέση με τις άλλες του εμπορείου και όχι μόνο) δεν φαίνετε καθόλου και δεν επηρεάζει καθόλου τον χώρο αποσκευών μιάς και μπαίνει ανάμεσα στον χώρο της ρεζέρβας και στα καθίσματα εκεί που από μαμά υπάρχει ένα κάλυμμα από αφρολέξ το οποίο αφαιρείτε (είχα πρόβλημα με το SW με τις άλλες που περνούσαν από πάνω ή πίσω από τα καθίσματα) και είναι και με αμορτισέρ που γράφει επάνω YAMAHA οεο :lol: :lol: :lol:

billlllll
03-05-06, 17:39
Στέλιο καλοφόρετη!
Καλά η trd τις βγάζει και σε διαφορετικά χρώματα... ?

Αυτή που είχα δει εγώ είναι πιο σκούρο μπλε....

Τα αξίζει τα λεφτά της δηλαδή εεε? :hehe

CTS03
03-05-06, 18:11
Λες να είμαι τόσο στραβός; Θα την ξαναμετρήσω με την πρώτη ευκαιρία

Μιά χαρά είσαι. Μέτρησα 21.4mm σε ένα από τα τελευταία 1400-άρια προ-facelift!

Gorillas
03-05-06, 22:31
Εκτός από το πάχος όμως δεν παίζει ρόλο και η σκληρότητα; Οπότε είναι μάταιο να μιλάμε μόνο για πάχος!!!

Roy-D
04-05-06, 18:07
να καταλαβω κατι εγω εχω το 1,4 αν βαλω αντιστρεπτικη απο τς θα υπαρχει διαφορα?

syele
05-05-06, 14:07
Εκτός από το πάχος όμως δεν παίζει ρόλο και η σκληρότητα; Οπότε είναι μάταιο να μιλάμε μόνο για πάχος!!!

Σαφώς και παίζει και μάλιστα μεγάλο

Jims192
31-07-06, 15:29
Πρόλογος.
Μετά απο ενάμιση σχεδόν χρόνο που έχω στην κατοχή μου το ts αρχισα να το ψάχνω λίγο όσον αφορά το στήσιμο του. Ενώ είχα ρυθμισμένα τα μπροστινά αμορτισέρ κάπου στην μέση και προς το άνετο κάποια στιγμή ειπα να το κάνω ΤΑΧΙ και της έβαλα στο τελειως μαλακό...Ωσπου βαρέθηκα να γέρνω το ίδιο με accent και lanos και να κρατάω κόντρα στο foot rest σε όλες τις δεξιές,ενώ σε μεγάλες ανωμαλίες στην εθνική με πολλά χλμ βούλιαζε και σηκωνόταν σαν να είχε φουρτουνα.Βεβαια απο άνεση στην ευθεια ήταν το κατι άλλο,αλλά δεν σε ενεπνεε σιγουριά στα πολλά.

Λίγο απο το Θέμα.
Τώρα λοιπόν ρύθμισα τα μπροστά ενα κλίκ πρίν το τέρμα σκληρό και το αυτοκίνητο μεταμορφώθηκε.Δεν "βουτάει" με όλο του το βάρος στον εξωτερικο τροχό (τοσο που πρίν σου έδινε την αίσθηση οτι το 99% του βαρους του αυτοκινήτου παει εκεί),
γέρνει σαφώς λιγότερο και σε ανοιχτές και μέτριες καμπές είναι πολύ "θετικό" χωρίς να σε κουράζει. Αυτό που βλέπω είναι οτι σε κλειστή διαδρομή το πίσω μέρος (στο οποίο τα αμορτισέρ ειναι ρυθμισμένα στην εντελώς "μαλακή" κατάσταση δεν ακολουθεί, δίνοντας την αίσθηση οτι γέρνει περισσότερο και μην ακολουθόντας το μπροστά το "παρασύρει" και αυτό,ενώ σε επιτάχυνση απο στάση "κάθεται" πολύ πίσω.
Παρά όμως την εντελώς διαφορετική ρύθμιση μπρός πίσω,βλέπω οτι σε ανωμαλίες το εμπρός και πίσω μέρος αντιδρούν το ίδι'σκληρά" ή μαλακά.
Ετσι λοιπόν πιστευώ πως πρέπει να το σφίξω λίγο πίσω,λέω για το 1/3 και όχι παραπανω γιατι μετά χωρίς βαρος πίσω έχω την αίσθηση οτι θα αντιδρά ξερά.Αν δεν ήθελαν βαλε-βγάλε τα πίσω θα δοκίμασα διαφορες ρυθμίσεις.

Και η ουσία
Το θέμα όμως είναι(θα έχω βεβαια καλύτερη αποψη όταν δοκιμάσω το ακόμη λίγ σκληρό πίσω) δεν θέλω να γινει εντελώς ξερώ πίσω ενώ θα ήθελα και κάτι παραπάνω απο το εμπρός μέρος. (οσο γινεται δλδ) χωρίς να το σκληρύνω αλλό...Προτάσεις?

Την μπροστά θολόμπαρα της C-ONE την φοράει κανεις? Μήπως ότι και να κάνεις μπροστά το θέμα με την μπάρα είναι ψυχολογικό? Απο που την παίρνεις στην Ελλάδα thn C-ΟΝΕ?(για την οποία κατα καιρους γραφτηκαν πολύ καλά σχόλια )Και πίσω τι γίνεται? Syele έχεις καμιά νέα αναφορά απο την πίσω αντιστρεπτική? Mike κανένα παρατράγουδο απο το πίσω μέρος μέτα απο τον καιρό που φοράς την πίσω θολόμπαρα?


(Συγνώμη για το μεγαλό post...Ειχα καιρό να γράψω και μου βγήκε)

syele
01-08-06, 00:35
Κοίτα η πίσω αντιστρεπτική έκανε τελικά δουλειά. Το αυτοκίνητο βέβαια σκλήρυνε αλλά ΟΚ, με ρύθμιση στο μισό μπροστά - πίσω είναι μια χαρά. Μόνο σε extreme καταστάσεις σκληραίνω κι άλλο. ’σε που έδωσε και τη συμπεριφορά που θέλω (δηλ ολίγον υπερστροφική ή λιγότερο υποστροφική, όπως θες πάρτο)

Πάντως θεωρώ τη ρύθμιση που έχεις τελείως αδόκιμη για δρόμο. Το πίσω, που το έχεις τόσο μαλακό δεν κοπανάει στις εγκάρσιες;
μια λύση μπορεί να είναι είτε λίγο σκληρότερη αντιστρεπτική πίσω, (μπροστά θα χάσεις σε πρόσφυση), είτε 1 κιλό σκληρότερα ελατήρια μπροστά ή πίσω ανάλογα που έχεις το πρόβλημα. Δεν ξέρω όμως πως θα συμπεριφέρονται τα αμορτισέρ μετά. Μπορεί μια χαρά, μπορεί και λίγο άβολα.

C-one ίσως (νομίζω τον είχα ρωτήσει για εντόσθια κιβωτίου) ο Τζούρδας. Η θολόμπαρα όμως δε θα κάνει δουλειά σ' αυτόν τον τομέα. Θα σου δέσει το αυτοκίνητο ώστε να μη στρίβει σε 2 φάσεις, αλλά οι κλίσεις...

Jims192
03-08-06, 09:23
Πάντως θεωρώ τη ρύθμιση που έχεις τελείως αδόκιμη για δρόμο. Το πίσω, που το έχεις τόσο μαλακό δεν κοπανάει στις εγκάρσιες;

Οχι δεν κοπάναει.Ισα ίσα ανεβοκατεβαίνε σαν βάρκα.Τέλοσπάντων. Πηγα προχθές και κατέβασα τα πίσω αμορτισερ(καθοτι δεν ρυθμίζονται εξωτερικά) και τα έβαλα απο το τελείως μαλακό στη μέση και λίγο προς το σκληρό.

Εκανα μιά γρήγορη αναβαση με ανοιχτές καμπές και μια με κλειστές και γλιστερή ασφαλτο.
Στις ανοιχτές το αυτοκίνητο συμπεριφάρεται πολύ καλά,με τις κλίσεις να έχουν μειωθεί αισθητά,δεν πλέει και χωρίς υπερβολές σε τιμονιές και φρένα σε επνεεί να το χώσεις.
Στην κλειστή διαδρομή τώρα με το TRC off και σε υπερβολικά γλυστερή ασφαλτο με λίγο παραπανώ απο το μισό γκάζι,τα μούτρα ήταν αναπόφευκτα ενώ στό άφημα του γκαζιού(τελειώς) ή με λίγο "σταμπούληγμα" η ουρά έφευγε γλυκά και το Vsc δούλευε υπερωρίες. Με λίγα λόγια ενώ με την μαλακή πισω ρύθμιση το αυτοκίνητο έγερνε αρκετά και σε φόβιζε,τώρα γέρνει λιγότερο και πετάει κώλους.Δισκεδαστικό πολύ όταν το κυνηγάς και το περιμένεις ενώ και όταν ενεργοποιηθει αν υπερστρέψει ενώ δεν το περιμένεις το VSC είναι εκεί να σε προσέχει.
Η Ουσία
Συμπέρασμα δλδ, με σκλήρο μπροστά και στην μέση πίσω το αυτοκίντητο πιστευω οτι είναι ακριβώς στα όρια στριψίματος-άνεσης καθώς δεν με κουράζει στο ταξίδι απο συνενεχείς αναπηδήσεις ή κοπανήματα που να το καταπονούν.
Αρα απο θέμα σκληρότητας έχω το ιδανικό για τα γούστα μου.
Απο την άλλη πάλι,το έντονο βύθισμα του πίσω μέρους σε έντονες επιταχύνσεις δεν εξαλήφθηκε,ενώ σίγουρα θα ήθελα ακόμη λιγότερες κλίσεις.Μαλλον τα σκληρότερα ελατήρια μπρός -πίσω θα κάνουν δουλειά.

Ερώτηση:Ποιά ακριβώς τεχνικά χαρακτηριστικά αναφέρονται στην σκληρότητα των ελατηρίων?(για να δώ και ποσο έχουν αυτά που φοράω)Τα kg βλέπεις?

Mike_G
03-08-06, 10:53
Mike κανένα παρατράγουδο απο το πίσω μέρος μέτα απο τον καιρό που φοράς την πίσω θολόμπαρα?

Πρόλογος
Με την μπροστά θολόμπαρα ίσως να ισχύει αυτό που λες περί ψυχολογικής κυρίως αλλαγής που νομίζεις ότι το αμάξι πάει καλύτερα αλλά εγώ το μόνο που είδα είναι λίγο καλύτερη ανταπόκριση στο τιμόνι όχι πολλά πράγματα.
Κυρίως θέμα
Με την πίσω θολόμπαρα όπως ξαναείπα είδα αρκετά μεγάλη διαφορά στην συμπεριφορά του κώλου. Κανένα παρατράγουδο μέχρι στιγμής αλλά ξαναλέω ότι είναι αρκετά ακριβή λύση αυτό που έκανα εγώ. Υπάρχουν και ποιο φτηνές αλλά δεν ξέρω αν μπορεί να δημιουργηθεί κανένα παρατράγουδο λόγο του ότι οι άλλες δεν έχουν ανάρτηση (δεν ξέρω λέω εγώ τώρα). Πάντως εγώ δεν έκανα και καμιά τρομερή πατέντα για να υπάρχει κίνδυνος δημιουργίας προβλήματος απλά έβαλα κάτι που η TS f/l το έχει στάνταρ από μαμά.
Η ουσία
Σταμάτα να γράφεις post σαν να είναι έκθεση 1ης γυμνασίου !!!!!!!!!!!

Jims192
03-08-06, 11:48
Mike κανένα παρατράγουδο απο το πίσω μέρος μέτα απο τον καιρό που φοράς την πίσω θολόμπαρα?

Πρόλογος

Κυρίως θέμα

Η ουσία
Σταμάτα να γράφεις post σαν να είναι έκθεση 1ης γυμνασίου !!!!!!!!!!!
Αφού δεν σ'αρέσει γιατί μ'αντιγράφεις??? Δεν φτάνει που κατευθύνω τον αναγνώστη μας τη λές κιόλας...Ουστ!

syele
03-08-06, 19:50
Ερώτηση:Ποιά ακριβώς τεχνικά χαρακτηριστικά αναφέρονται στην σκληρότητα των ελατηρίων?(για να δώ και ποσο έχουν αυτά που φοράω)Τα kg βλέπεις?

Ναι τα κιλά ή pounds / libres

akis308
03-08-06, 20:21
Ανά μονάδα πάντα μήκους.(συνήθως lbr/cm)
Ένα normal ελατήριο είναι περίπου στις 100-150 lbr/cm.

powerCTS
05-08-06, 09:03
Mike κανένα παρατράγουδο απο το πίσω μέρος μέτα απο τον καιρό που φοράς την πίσω θολόμπαρα?

Πρόλογος
Με την μπροστά θολόμπαρα ίσως να ισχύει αυτό που λες περί ψυχολογικής κυρίως αλλαγής που νομίζεις ότι το αμάξι πάει καλύτερα αλλά εγώ το μόνο που είδα είναι λίγο καλύτερη ανταπόκριση στο τιμόνι όχι πολλά πράγματα.
Κυρίως θέμα
Με την πίσω θολόμπαρα όπως ξαναείπα είδα αρκετά μεγάλη διαφορά στην συμπεριφορά του κώλου. Κανένα παρατράγουδο μέχρι στιγμής αλλά ξαναλέω ότι είναι αρκετά ακριβή λύση αυτό που έκανα εγώ. Υπάρχουν και ποιο φτηνές αλλά δεν ξέρω αν μπορεί να δημιουργηθεί κανένα παρατράγουδο λόγο του ότι οι άλλες δεν έχουν ανάρτηση (δεν ξέρω λέω εγώ τώρα). Πάντως εγώ δεν έκανα και καμιά τρομερή πατέντα για να υπάρχει κίνδυνος δημιουργίας προβλήματος απλά έβαλα κάτι που η TS f/l το έχει στάνταρ από μαμά.
Η ουσία
Σταμάτα να γράφεις post σαν να είναι έκθεση 1ης γυμνασίου !!!!!!!!!!!

Η πίσω θολόμπαρα αλλάζει πολύ τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου και κυριώς την κατευθυντικότητα. Επίσης, σχεδόν εξαφανίζονται τα ψαρέματα του πίσω μέρους σε φρενάρισμα από πολλά...

(Jim αν ενδιαφέρεσαι έχω μια πίσω μπάρα TRD στο κουτί της για πούλημα. Δεν πρόλαβα να την βάλω καν. Αν σε ενδιαφερει στείλε μήνυμα)

billlllll
21-08-06, 01:05
Τα περισσότερα ελατήρια χαμηλώματος που κυκλοφορούν στην αγορά δεν είναι γραμμικά. Αυτό είναι ένα από τα πλεονεκτήματα των coilover αναρτήσεων έχουν στενά γραμμικά ελατήρια και ξέρεις τι σου γίνεται και μπορείς να παίζεις με την σκληρότητά τους...
Για τα 'απλα' ελατήρια χαμηλώματος είναι λίγο χύμα η κατάσταση αφού γενικώς παίζει το Χ είναι σκληρότερο από το Υ και τρέχα γύρευε..

pwpwpali
21-08-06, 01:40
Τα περισσότερα ελατήρια χαμηλώματος που κυκλοφορούν στην αγορά δεν είναι γραμμικά. Αυτό είναι ένα από τα πλεονεκτήματα των coilover αναρτήσεων έχουν στενά γραμμικά ελατήρια και ξέρεις τι σου γίνεται και μπορείς να παίζεις με την σκληρότητά τους...
Για τα 'απλα' ελατήρια χαμηλώματος είναι λίγο χύμα η κατάσταση αφού γενικώς παίζει το Χ είναι σκληρότερο από το Υ και τρέχα γύρευε..
συν οτι στα προοδευτικα οι τελευταιες σπειρες ειναι "αχρηστες" δεν δουλευουν απλα υπαρχουν ενω στα γραμικα λειτουργουν ολες....akis308 πεστα ρε συ που τα ξερεις καλυτερα.

sakis
21-08-06, 19:16
θα συμφωνησω με τον billll ετσι ειναι με την διαφορα οτι λογω των στενων ελατηριων ειναι δυσκολοτερο να βρεις την χρυση τομη!!εγω με tein και πλεον εμπρος και πισω μπαρα οντως παρατηρησα διαφορα στο πισω μερος!και ελεγα για αντστρεπτικη απο ts τι λετε θα δεσει η συνταγη καλα η να προτιμησω κατι σε στυλ υποπλαισιου απο κατω?

syele
14-01-07, 22:45
Μετά από 40000 περίπου χλμ με την Tein Superstreet λεω να σας πω την άποψή μου για την ανάρτηση.

Καταρχήν να πω για την ατυχία που είχαμε στην τιμή. Όταν την πήρα εγώ είχε 1200 Ευρώ. Μετά από λίγο καιρό έμαθα ότι η τιμή έπεσε και αρκετά... Ατυχία.

Η ανάρτηση είναι αρκετά καλή και η συμπεριφορά στο δρόμο εξαιρετική. Είναι βέβαια ανάρτηση δρόμου και στην πίστα τερματίζει (φοράει 3κιλα ελατήρια). Είμαι γενικά ευχαριστημένος από τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου. Όμως...

...τα ελατήρια πλέον έχουν πέσει αρκετά.
Και σας λέω την ιστορία.

Μετά από περίπου 3-4 μήνες μέτρησα το ύψος του αυτοκινήτου και το βρήκα 0,5 εκ χαμηλώτερο. Αυτό είναι κάτι το φυσιολογικό αφού συνήθως τα ελατήρια με τη χρήση πέφτουν λίγο. Αύξησα λοιπόν λίγο την προφόρτιση για να το φέρω πάλι στο ίδιο ύψος. Θεωρητικά, δε θα έπρεπε να ξαναδημιουργηθεί πρόβλημα με τα ελατήρια.

Αλλά, μετά από άλλους 3-4 μήνες το αυτοκίνητο ξαναχαμήλωσε. Έτσι αναγκάστηκα να το ξανασηκώσω δίνοντας κι άλλη προφόρτιση.

Έτσι, ενώ αρχικά η προφόρτιση ήταν 25 mm, έχει φθάσει τώρα στα εμπρός να έχει 45mm και πίσω 31mm. Αυτό έχει περιορίσει αισθητά το stroke του αμορτισέρ (διαδρομή) και έχει κάνει την ανάρτηση πολύ ξερή στις ανωμαλίες του δρόμου και είναι πολύ, μα πολύ, ενοχλητικό.

Έτσι το τελευταίο μήνα έχω ξεκινήσει μια έρευνα για αλλαγή των ελατηρίων. Θα παραθέσω μόλις βρω το χρόνο όλο το σκεπτικό πίσω από την επιλογή που θα κάνω. Ελπίζω σε κάτι καλύτερο.

Περίμενα περισσότερα από την Tein, τουλάχιστον στο θέμα των ελατηρίων. Βέβαια, το αυτοκίνητο έχει μπει αρκετές φορές στην πίστα. Ίσως να φταίει η καταπόνηση εκεί...

sakis
15-01-07, 18:36
Πολυ καλη η αναλυση σου και δεχομαι την αποψη σου προσωπικα δεν φοραω την superstreet αλλα την basic το θεμα ειναι πως ενας φιλος μου σε honda typeR πειραγμενο με καμια 250αλογα που εχει μπει και dgragster πολλες φορες μιλαει για τα καλυτερα για την αναρτηση οποτε ειναι και θεμα αυτοκινητου η συμπεριφορα!!!το θεμα των ελλατηριων παντως ειναι λεπτο οντως η tein θελει αλλα ελατηρια παλι της tein δεν λεω αλλα ισως πιο σκληρα!!!εγω εχω γυρω στις 30000χιλ με την basic και ακομα δεν την εχω ψυχολογηση εντελως ειναι φορες που με αφηνει αναυδο και αλλες που τα περνω στην κρανα!!!Παραδειγμα δεν γινεται φιλος με χαμηλωμενο corolla ιδιο με μαμα αμορτισερ και αλλα ελατηρια να μπαινει σε πλακοστρωτο και να ειναι νορμαλ και εγω με τοσα λεφτα που εδωσα να διαβαζω μεχρι το καθισμα τα παντα!!!δεν ξερω γενικα ειμαι πολυ ευχαριστημενος και σκοφτομουν και παλι tein!!

akis308
15-01-07, 19:03
Παιδιά για τη συγκεκριμένη (Tein) δεν έχω άποψη.
Να ξέρεται, όμως ότι υπάρχουν αμορτισέρ εκκίνησης και αμορτισέρ στριψήματος.
Το θέμα λοιπόν είναι τι θες να κάνει το αυτοκίνητο...

Θες στρίψημο σε γλιστερά κομμάτια, μαλακώνεις...

Το βάζεις σε πίστα, το κάνεις κουτσούρι...

Θες εκκίνηση;;;, Βάζεις το πιο δυνατό ελατήριο που θα βρεις πίσω... και αμορτισέρ με τρελό μπαμ και λίγο rebound, μπροστά...

Syele, όταν αυξάνεις την προφόρτιση του ελατηρίου, είναι απαραίτητο να αυξήσεις ανάλογα και τη σκληρότητα του αμορτισέρ.
Το αμορτισέρ πρέπει να αντιστέκεται στην δύναμη επαναφοράς του ελατηρίου, γιατί διαφορετικά ωθείς το αμάξωμα (συνεπώς και το ελατήριο) σε ανούσιες ταλαντώσεις που καταστρέφουν το ελατήριο.
Εκτός αυτού η Tein δεν είναι monotube? (ρωτάω, δεν έχω ιδέα...)
Μήπως έχει χάσει άζωτο γι'αυτό δεν βοηθιέται το ελατήριο και κάθεται το αμάξι;;;

dRiveR7
18-01-07, 13:23
Παιδιά, επειδή σκοπεύω εντός του Φεβρουαρίου να αλλάξω ανάρτηση (φοράω Bilstein Sprint και H&R 3.5 και ήθελα λίγο χαμήλωμα ακόμα) διαβάζοντας τα θέματα του forum έχω ψιλοκαταλήξει στην TEIN superstreet. Βέβαια έχω έναν ενδοιασμό για αυτά που αναφέρονται πως πέφτουν τα ελατήρια. Αυτό ισχύει γενικά ή μόνο όταν καταπονηθεί σε πίστα ιδιαίτερα? Επειδή είδα πως υπάρχουν αρκετοί εδώ που φοράνε τη συγκεκριμένη ανάρτηση, συμβαίνει σε όλους αυτό?

dRiveR7
19-01-07, 12:32
Εκτός από ΤΕΙΝ υπάρχει και η D2 για τις Ε12. Την έχει κανείς? Έχω μπει σε civic με D2 και ήταν φοβερή. Πολύ άνετη στο μαλακό και πίστας στο σκληρό. 36 ρυθμίσεις σκληρότητας, ρύθμιση σε ύψος, επισκευάσιμη (αν συφέρει), 1 ίσως και 2 χρόνια εγγύηση με αντικατάσταση και όλα αυτά με 1200Ε.

maniac
24-01-07, 14:07
παιδιά σκεφτομαι να βάλω τα Apex που βαζει και η Toyota αλλά από το εμπόριο.

πιοά η γνώμη σας:

sakis
24-01-07, 16:29
εγω παντως μαζι με εμενα ξερω πολυ κοσμο με tein και δεν ειχαν ποτε τετοιο προβλημα που αναφερει ο φιλος μας!!!

dRiveR7
24-01-07, 18:40
εδώ μέσα σε κάποιο τόπικ το είδα για τα ελατήρια που είναι πολύ μαλακά και κάθονται μετά από κάποιο διάστημα και όλοι συμφωνούσαν πως πρέπει να μπουν σκληρότερα ελατήρια. εγώ δεν έχω προσωπική άποψη για την ανάρτηση αυτή. αφού εσύ που την έχεις μου λες πως δεν ισχύει το δέχομαι.

billlllll
24-01-07, 22:05
αυτό που γράφει ο syele για τα ελατήρια έχει συμβεί και σε μένα. Το αυτοκίνητο έχει χαμηλώσει αρκετά μετά την αρχική τοποθέτηση, και όχι μόνο στα πρώτα χιλιόμετρα μέχρι να 'κάτσουν'. Πόσο 'κακό' είναι αυτό δεν ξέρω.
Με την ανάρτηση πλησιάζω τις 40.000km και έχει αρχίσει να εμφανίζει κάποια σημάδια κούρασης, ειδικά τα πίσω νομίζω. Με τα άλλα αμορτισερ που είχα και την χρήση που κάνω στο αυτοκίνητο στα 40.000km ήταν για πέταμα.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΕΔΕΣ
25-01-07, 10:30
Εκτός από ΤΕΙΝ υπάρχει και η D2 για τις Ε12. Την έχει κανείς? Έχω μπει σε civic με D2 και ήταν φοβερή. Πολύ άνετη στο μαλακό και πίστας στο σκληρό. 36 ρυθμίσεις σκληρότητας, ρύθμιση σε ύψος, επισκευάσιμη (αν συφέρει), 1 ίσως και 2 χρόνια εγγύηση με αντικατάσταση και όλα αυτά με 1200Ε.

Βάλε D2 με κλειστά μάτια !! Δέν συγκρίνεται με καμμία από αυτές που αναφέρουν τα παιδιά. Θεωρώ οτι είναι οτι καλύτερο μπορείς να κάνεις.

dRiveR7
25-01-07, 10:40
Βάλε D2 με κλειστά μάτια !! Δέν συγκρίνεται με καμμία από αυτές που αναφέρουν τα παιδιά. Θεωρώ οτι είναι οτι καλύτερο μπορείς να κάνεις.

Ναι κι εγώ έτσι νομίζω. Έχεις μπει σε κανένα corolla με D2 ή ακόμα καλύτερα μήπως την έχεις στο δικό σου να μου πεις εντυπώσεις λεπτομερέστερα? Μια φορά έγω μπει σε αμάξι με αυτή την ανάρτηση και μου άρεσε πάρα πολύ.

gio911
11-01-09, 17:32
λοιπον εχω βαλει στο αμαξι μου αναρτιση tein superstreet
πισω μπαρα θολων trd
και τωρα ψαχνω εμπρος μπαρα θολων,ειμαι μεταξι tte και c-one
που εχουν περιπου ιδια λεφτα ποια λεται απο τις 2
ή αν εχεται να προτινετε κατι αλλο :question

PeterIoannou
11-01-09, 22:09
ΤΤΕ είναι η ιδανική λύση κατ' εμέ.

PeterIoannou
04-12-09, 15:52
Super Street Damper & Whiteline εν δράσει στην Τρίπολη.
Δυστυχώς, με πολιτικά λάστιχα...
-
http://i124.photobucket.com/albums/p36/PeterIoannou/GTCC2009/4oGTCC2009-001.jpg
-
:ANGEL:ANGEL:ANGEL:ANGEL:ANGEL:ANGEL
Πάνος.

madvinegar
04-12-09, 16:07
όλλλεεεεεεε!

Άψογη φωτο Πάνο! Τουλάχιστον το "έλιωσες"???

PeterIoannou
04-12-09, 16:51
Όχι όσο ήθελα.
Στις ανοιχτές καμπές τα λάστιχα καταπονούνταν αρκετά και το VSC έμπαινε στιγμιαία αναγκάζοντάς με να ανοίγω την τροχιά μου...
Αλλά, τα χιλιόμετρα που μάζευε ήταν αρκετά ...
Όπως και εδώ:
-
http://i124.photobucket.com/albums/p36/PeterIoannou/GTCC2009/4oGTCC2009-002.jpg
-
http://i124.photobucket.com/albums/p36/PeterIoannou/GTCC2009/4oGTCC2009-003.jpg
-
http://i124.photobucket.com/albums/p36/PeterIoannou/GTCC2009/4oGTCC2009-004.jpg
-
Πάνος.

gio911
04-12-09, 18:35
Αυτό είναι ωραία πράματα!

Janakas
04-12-09, 20:16
Πολύ ωραίες οι φωτογραφίες Πάνο! Φαίνεται οτι κάθεται πολύ καλά στίς στροφές!!

mpesikos
04-12-09, 20:21
http://s544.photobucket.com/albums/hh336/SWIFTclubgr/th_thnas_applause.gif http://s544.photobucket.com/albums/hh336/SWIFTclubgr/th_thnas_respect.gifωραιος Πανο!!τελειες οι φωτο..
νομιζω ομως οτι θα επρεπε να υπαρχει οριο ηλικιας στους αγωνες για την αποφυγη ατυχηματων!
http://s544.photobucket.com/albums/hh336/SWIFTclubgr/th_haha4.gifhttp://s544.photobucket.com/albums/hh336/SWIFTclubgr/th_thnas_rofl.gif

ppschrs
08-12-09, 04:36
Μιας και ξεθαψαμε το θέμα είναι ευκαιρία να γράψω κάποια προβλήματά μου.Πριν λίγο καιρό έβαλα την ανάρτηση που είχα αγοράσει από τον chris(bilstein pss9).H ρύθμιση που είχε ήδη ο φίλος δε με ικανοποίησε γιατί ήταν πολύ χαμηλωμένο μπροστά και εκτός που κοπανάω παντού νομίζω ότι χαλάει και τη συμπεριφορά του πίσω μέρους.Το κακό όμως είναι ότι δεν είχε κλειδί μέσα να το ρυθμίσω.Οταν λοιπόν άλλαξα την ανάρτηση διαπιστώσαμε ότι το top mount είχε τζόγο.Επειδή ήταν απόγευμα και είχε κλείσει η ΤΟΥΟΤΑ έκανα το λάθος και αγόρασα ένα μη γνήσιο αλλά καλή μάρκα.Μετά από μερικά χιλιόμετρα αρχισε να χτυπάει κάτι.Όσο έκανα χιλιόμετρα ο θόρυβος δυνάμωνε.Δε τον έκανε όταν χτυπούσε το αμάξι σε ανωμαλίες αλλά σε διάφορες στιγμές που απλά τσούλαγε ή εστριβα το τιμόνι.Βγάλαμε λοιπόν το συμπέρασμα ότι έφταιγε το top mount και ήταν προβληματικό.Αγόρασα λοιπόν ένα γνήσιο από την ΤΟΥΟΤΑ και το τοποθετήσαμε.Ο θόρυβος σταμάτησε.Χαρήκαμε λοιπόν που βρήκαμε τι έφταιγε αλλά η χαρά δεν κράτησε για πολύ.Την ίδια μέρα πηγαίνοντας Αθήνα (περίπου 80 χιλιόμετρα απόσταση) άρχισε να κάνει την εμφάνισή του ξανά ο θόρυβος.Εχω φάει φρίκη.Εχω δώσει 650 για την ανάρτηση 80 τοποθέτηση-ευθυγράμιση-65 top mount την πρώτη φορά και 75 top mount-20 τοποθέτηση-30 ευθυγράμμιση τη δεύτερη και δουλειά δεν έγινε.Έχετε καμιά ιδέα για το τι μπορεί να είναι?Μήπως επειδή είναι τέρμα χαμηλωμένοπ μπροστά χαλάει το top mount?Επειδή διαπιστώσαμε ένα μικρό τζόγο στην κρεμαριέρα, μήπως προέρχεται ο θόρυβος από κει?Μήπως έχει κάποιο πρόβλημα η ανάρτηση?Υπάρχει κάποιος που έχει κλειδί για να το ρυθμίσω ή να ξέρει που μπορώ να αγοράσω?

GMASTER6
08-12-09, 07:52
Πολύ ωραίες οι φωτογραφίες Πάνο! Φαίνεται οτι κάθεται πολύ καλά στίς στροφές!!
Οντως αυτη η corollitsa πρεπει να χει πικρανει πολλους σε στροφοδιαδρομες!Να την χαιρεσαι παντα Πανο:wink:

PeterIoannou
08-12-09, 21:48
...Έχετε καμιά ιδέα για το τι μπορεί να είναι?Μήπως επειδή είναι τέρμα χαμηλωμένοπ μπροστά χαλάει το top mount?Επειδή διαπιστώσαμε ένα μικρό τζόγο στην κρεμαριέρα, μήπως προέρχεται ο θόρυβος από κει?Μήπως έχει κάποιο πρόβλημα η ανάρτηση?Υπάρχει κάποιος που έχει κλειδί για να το ρυθμίσω ή να ξέρει που μπορώ να αγοράσω?
Μήπως -λέω εγώ- από το πολύ χαμήλωμα μπροστά, χτυπάει η αντιστρεπτική στη γέφυρα της μηχανής;:wink::wink:
Το κομμάτι με την κούρμπα, εκεί απ' όπου περνά η εξάτμιση μετά το χταπόδι;
Πάνος.

ppschrs
09-12-09, 00:05
Πάνο είναι σίγουρα το top mount.Το θέμα είναι να βρούμε το λόγο.Πήγα και το σύγκρινα με ένα καινούριο.Το έχει λιώσει.Είναι σχεδόν 1,5 πόντο πιο κοντό στο λαιμό.Πάνο που ρυθμίζεις ανάρτηση?Δουλεύει Σάββατο?Γιατί μόνο Σάββατο έχω ελεύθερο χρόνο.Και φυσικά να έχει κλειδιά.Δεν υπάρχουν ξεχωριστά.

PeterIoannou
09-12-09, 06:02
Για να χαλάει το top mount, τότε -πιθανά- να υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το αμορτισέρ της συγκεκριμένης θέσης.
Για το συνεργείο δουλεύει και Σάββατο και είχαμε μιλήσει και με pm γιαυτό.
Νομίζω πως είχαμε συζητήσει και για το θέμα των κλειδιών.
Αν θέλεις ακόμα πληροφορίες γι' αυτό, στείλε pm κάποια στιγμή.
Πάνος.

ppschrs
15-12-09, 06:22
Ψάχνω οπωσδήποτε ενισχυμένα top mounts.Αν ξέρετε κάτι ενημερώστε με.Σήμερα ο Chris μου είπε ότι του τα στράβωνε και αυτουνού τα top mounts.Mάλλον με λυπήθηκε που ψάχνομαι τόσο καιρό.Η αλήθεια είναι ότι ξενέρωσα άσχημα.Θα μπορούσα και γω με την σειρά μου να τη βγάλω και να την πουλήσω αλλά δεν είναι του χαρακτήρα μου να κάνω τον Κινέζο.Έχω και μία ακόμα ερώτηση: Η ρύθμιση που έχει ο Chris είναι στο μηδέν.Μου είπε ότι είναι στο πιο μαλακό.Εγώ όμως διαβάζω σε διάφορα φορουμς ότι στο 9 είναι η μαλακότερη ρύθμιση.Υπάρχει κάποιος που να ξέρει σίγουρα να μου απαντήσει?

Gorillas
15-12-09, 08:01
Στο 0 είναι το πιο σκληρό. Έχω και εγώ την ίδια ανάρτηση και δεν είχα ποτέ πρόβλημα με top mount. Εγώ το έχω στο 3-4 μπροστά και στο 6-7 πίσω.

ChrisTS
15-12-09, 23:49
χρηστο το οτι τα στραβωνε και δεν στο ειπα τοσο καιρο ειναι γιατι εμενα απο αυτο το λογο που αναφερεις δεν ειχα ποτε μα ποτε προβλημα,ουτε χτυπημα ουτε τιποτα!!δεν μου αρεσουνε αυτα που γραφεις και δεν το επεξα κινεζος!!ποτε μου δεν ειχα προβλημα!!σου ειπα απο την αρχη να την πας οπουδηποτε θελεις να την δουνε για να μην εχεις καμια αμφιβολια,σωστα??στο ξαναλεω και παλι γιατι ειμαι σιγουρος γιαυτο που σου εχω δωσει,να την πας στην bilstein na την δουνε,να δουμε τι θα σου πουνε!!αλλα προσεξε θα αναφερεις την αληθεια εδω μεσα το τι θα σου πουνε γιατι δεν μου αρεσουνε αυτα που λες εδω,οκ?

και δεν σου ειπα εγω οτι το 0 ειναι το πιο μαλακο!!αν δεν κανω λαθος δεν εχει καν μηδεν!!το 9ειναι το πιο μαλακο!!

Gorillas
25-12-09, 12:40
Ψάχνω οπωσδήποτε ενισχυμένα top mounts.Αν ξέρετε κάτι ενημερώστε με.Σήμερα ο Chris μου είπε ότι του τα στράβωνε και αυτουνού τα top mounts.

Επειδή ξέρω τι θόρυβο ακούς μην ανησυχείς. Αν ακούς σαν τζόγους στην ανάρτηση σε χαμηλή ταχύτητα είναι φυσιολογικό. Προέρχεται από σκόνη και χώμα που κάθεται στο καλάμι του αμορτισέρ. Το καλάμι λόγω κατασκευής της ανάρτησης δεν λιπαίνεται καλά και παράγει αυτόν τον θόρυβο. Αν ρίξεις λίγο λιπαντικό στο καλάμι σταματάει ο θόρυβος. Αν θέλεις μπορώ να σου στείλω με πμ το κινητό μου να τα πούμε.

pavlosTS
07-02-10, 20:13
Επειδη ήρθε η ώρα να αλλάξω ανάρτηση
Μπορεί κάποιος να μου πει τι ακριβώς αμορτισερ φοραει το αμάξι μαμα?
Υποθέτω ΚΥΒ, αλλα ποια?
Ευχαριστώ

Ζήσης
07-02-10, 20:56
Να κάνω μια ερώτηση κ συγνώμη!!!
Δεν έχω TS (δυστυχώς) αλλά θα ήθελα να μάθω τί ανάρτηση φοράει το TS απο την μάνα του κ ποιά είναι αρκετά καλή να βάλεις για να είναι εντάξει στα υπάρχοντα άλογα!!!!!!

Ευχαριστώ πολύ!!!!!!:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

PeterIoannou
07-02-10, 22:26
Η ανάρτηση που φοράει η TS από τη "μάνα" της είναι -κατά τη γνώμη μου- επιεικώς απαράδεκτη για το χαρακτήρα και την ιπποδύναμη του αυτοκινήτου.
Ο προσδιορισμός "αρκετά καλή" είναι σχετικός: υπάρχει σαφής εξάρτηση από το τι ακριβώς ζητάς από το αυτοκίνητο καθώς και με το τι είσαι διατεθειμένος να δώσεις αλλά και να "θυσιάσεις".
Κοινώς, ανάλογα με τις απαιτήσεις και τα "γούστα" υπάρχουν και αντίστοιχες λύσεις...
Πάνος.

Ζήσης
07-02-10, 22:38
Για παράδειγμα ή Pss9 ή KW ή Coilover ή K-sport όλες αυτές είναι απο 1200euro εώς 1600euro!!!!!
Θα μπορούσες να βάλεις κ KYB AGΧ με κάποιο ελατήριο? Το KYB AGΧ ξέρουμε οτι είναι πολύ καλό αμορτησέρ κ πάρα πολύ καλό με τις λακούβες κ ΔΕΝ (ευτυχώς) κοπανάει!!!!!!! Ποιά απο αυτές που ανέφερα πιο πάνω είναι σαν τα ΚΥΒ? Ελπίζω να μην σε κούρασα Παναγιώτη με το post μου κ ευχαριστώ που απαντάς!!!!!!!!:crazylol:crazylol:crazylol:mrgreen ::mrgreen::mrgreen:

pavlosTS
18-02-10, 22:00
καλησπέρα και πάλι
Τα TS prof/l μήπως ξέρει κανεις τι ανάρτηση φοράει? Εννοώ μάρκα και τύπο
Ευχαριστώ

mpesikos
18-02-10, 22:13
παυλο την ιδια σκεφτεσαι να βαλεις?

pavlosTS
19-02-10, 09:47
Κοιτα, πλησιάζω τα 90.000 και η ανάρτηση έχει αρχίσει να παραδίδει πνεύμα...
Αυτόν τον καιρό δεν έχω περιθώρια να δώσω πολλά λεφτά, επομένως κράταω τα ίδια ελατήρια. Λέω να βάλω τα μαμά και για ένα ακόμη λόγο.

Έκατσα επι μια βδομάδα και πρόσεχα τους δρόμους που κινούμαι καθημερινά και να πω την αλήθεια τώρα συνειδητοποίησα πόσο άθλιους δρόμους έχουμε. Δε θέλω να βάλω κάτι που θα κοπανάει και γιατί το αυτοκίνητο το χρησιμοποίω κατά 90% για βόλτα (και δεν ξέρω αν για το 10% που το τρέχω αξίζει να βάλω κάτι που να κοπανάει) αλλά και γιατί δε θέλω το αμάξι μακροπρόθεσμα να μου γίνει κουδουνίστρα.

Με βάση αυτά τι θα μου προτείνατε? Έχετε κανένα συνδυασμό αμορτισέρ-ελατηρίου που να μην κοπανάει? Στα μαμά ελατήρια τι θα μπορούσα να βάλω? Τα AGX μπαίνουν κανονικά?

corollapatra
19-02-10, 09:56
Η μόνη σίγουρη λύση για καλύτερο στήσιμο με ελάχιστες παραχωρήσεις στην άνεση είναι τα μαμά αμορτισέρ σε συνδυασμό με ελατήρια ΤΤΕ. Εγώ αυτά έχω και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος...

pavlosTS
19-02-10, 11:03
Τα ελατήρια της TTE να υποθέσω είναι χαμηλώματος? Και αν ναι πόσο?
Γενικά δουλεύουν τα μαμά αμορτισέρ με ελάτηρια πιο χαμηλά? Το λέω γιατί έχω κακή εμπειρία για μαμά αμορτισέρ με ελατήρια χαμηλώματος (από τη 101 που επίσης έχω).

Είχα ρωτήσει στην ανιπροσωπία και μου είπαν να βάλω ελατήρια - αμορτισέρ από f/l αλλά πήγαινε 900-1000 ευρώ σύνολο. Τελικά δεν ξέρω αν μπορεί κάποιος να μου πει το εξής:

η TS pro-f/l τι μάρκα-τύπο αμορτισέρ φοράει?
και επίσης η Ts f/l τι ελατήρια - αμορτισέρ φοράει?

Μπορώ να τα πάρω απέξω για να μου έρθει πιο φτηνά?

corollapatra
19-02-10, 11:16
Ναι, είναι για χαμήλωμα 3 πόντων τα ΤΤΕ...

papadodi
19-02-10, 15:48
Ίσως ένας άλλος συμβιβασμός θα ήταν να βάλεις καλύτερο αμορτισέρ που ταιριάζει στα μαμά ελατήρια, βλ.agx, koni κόκκινα, bilstein κίτρινα. Το έχω κάνει αναβαθμίζοντας έτσι την συμπεριφορά του αυτοκινήτου χωρίς κοπανήματα κτλ

CTS03
19-02-10, 18:02
Άν δεν αισθάνθηκες την ανάγκη να το χαμηλώσεις μέχρι τώρα, μην το κάνεις, γιατί είναι πολύ αγχωτικό με δρόμους, ράμπες κτλ, ειδικά αν έχεις μπροστά σπόιλερ.
Καταλαβαίνω ότι τα ελατήρια κανονίζουν την ανεση. Επομένως δεν θα χάσεις και πολλά αν τα κρατήσεις και βάλεις κάποιο "σκληρώτερο" αμορτισερ όπως Bilstein sport. Συμφωνώ με το σχόλιο του papadodi.

Διαφορετικα, τα ΤΤΕ ελατήρια είναι 100% τα Eibach που στοιχίζουν πολύ λιγώτερο. Η Τoyota από ότι έχω καταλάβει βάζει αμορτισερ ΚΥΒ, τα βασικά. Ενδεχομένως να τα διακινούν και σε εξουσιοδοτημένα.

Να ρωτήσω κατι για τα KYB AGX. Στον κατάλογο της KYB στο ιντερνετ δεν βλέπω τα ρυθμιζόμενα AGX για Corolla E12. Όσοι τα βρήκατε ήταν σίγουρα για E12 ?

CTS03
19-02-10, 18:08
Γενικά δουλεύουν τα μαμά αμορτισέρ με ελάτηρια πιο χαμηλά?

Τα πίσω χαλάνε γρήγορα (σε 2-3 χρόνια πέφτουν στο 50%) αλλα δεν νομίζω ότι έχει σχέση με το χαμήλωμα. Τα δικά μου μπροστά ήταν 75-80% απόδοση μετα 5 χρόνια με ελατήρια ΤΤΕ. Μοιάζει ότι θα ζήσουν για πάντα!