PDA

Επιστροφή στο Forum : Αφαίρεση κομπρεσορα a/c


mixalhs_23
01-07-16, 02:06
Γνωρίζει καποιος αν υπάρχει τρόπος να αφαιρεθεί ο κομπρεσορας a/c από μοτέρ 4age 20v blacktop αλλά και να δουλεύει η αντλία υδραυλικου.
Ταιριάζει κάποιος μικρότερος ιμαντας η πρέπει απλά στην θέση του τροχαλια του a/c να κάνω κάποια πατέντα και να βάλω μόνο τροχαλια χωρίς κομπρεσορα.

NikiforosGT
01-07-16, 06:31
καλημερα Μιχαλη, δεν ξερω απο το εν λογο μοτερ αλλα αυτο που ρωτας ισχυει για ολα τα μοτερ που εχουν τον ιδιο ιμαντα για την αντλια υδραυλικου και κομπρεσορα A/C. Επειδη το ειχα ψαξει και για το δικο μου 4EFTE μπορεις να κανεις καποια πατεντα ιδιοκατασκευη δλδ καποιο λαμακι που να βιδωσεις πανω του ενα ραουλο ιμαντα τρελο δλδ να γυρναει ελευθερα.
Αν εβγαινε καποιο μοντελο χωρις να εχει A/C πανω του θα πρεπει εκει να εχει καποια ελευθερη τροχαλια. Αν βρεις αυτην κανεις δουλεια.
Επισης μπορεις απλα να βαλεις εναν ιμαντα ποιο κοντο και να γυριζει μονο την αντλια του υδραυλικου, εκει εχεις ρεγουλαδορο. Αμα ψαξεις στο εμποριο και ξερεις τι μηκος θες σιγουρα θα βρεις.
Εχω μια εντυπωση παντως πως ολοι αυτοι οι ιμαντες θελουν διαταξη V για να δουλευουν δλδ εχω δει αμαξια πχ του πατερα μου ενα micra που δεν εχει υδραυλικο και A/C και εχει προσθετα ραουλα και γυρνανε ελευθερα οπως και στο σταρλετ οταν ειχα που δεν ειχε υδραυλικο το ιδιο. Δλδ δεν ηταν απευθειας ο ιμαντας πχ απο τον στροφαλοφορο στο A/C.
Oποτε λογικα θες μια ελευθερη (τρελη δλδ) τροχαλια ιμαντα στην θεση του κομπρεσορα A/C.
Εγω παντως τελικα πηρα το σωστο κομπρεσορα και δεν χρειαστηκε να κανω τιποτα.
Τι προβλημα εχεις ακριβως και το ρωτας αυτο?

mixalhs_23
01-07-16, 23:09
NikiforosGt ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκριση όποτε χρειάστηκα κάτι πάντα βοηθας.
Το πρόβλημα είναι τελικά ο συμπλεκτης του a/c πήρα άλλον κομπρεσορα αλλά ήταν σε χειρότερη κατάσταση ακόμα και το ρουλεμανέο χάλια έχω αγανάκτηση και το κακό είναι ότι δεν βρίσκω πουθενά. Αποφάσισα λοιπόν να το βγάλω μιας και καλοκαίρι δεν το πολύ κουνάω το αμάξι και να δουλεύει και ποιο άνετα.

NikiforosGT
02-07-16, 06:35
καλημέρα! δεν κάνει τιποτα, ευχαριστω για τα καλα σου λογια.
Ο συμπλεκτης του κομπρεσορα ειναι κατι που αλλαζει και υπαρχουν ανταλλακτικα. Δεν πρεπει να ειναι πολυ ακριβος. Δλδ δεν συμφερει να αλλαξεις κομπρεσορα γιαυτον.
Εψαξες και δεν βρηκες? ρωτησες στην Toyota?
μπορεις να πεις ποιον εχεις? ειναι για το μοτερ το συγκεκριμενο?
Αυτο με την τροχαλια που ρωτησες επειδη αυτο το μοτερ προφανως δεν πρεπει να εβγαινε εκδοση χωρις A/C θα πρεπει να κανεις καμια ιδιοκατασκευη-πατεντα με καποια τροχαλια για να κανεις την δουλεια που θες.
Θεωρω οτι ειναι μεγαλυτερη μανουρα απο το να φτιαξεις τον κομπρεσορα.
Και δεν κανεις το αλλο? βαλε αυτον που πηρες στην αναγκη τον χαλασμενο και ξηλωσε του τον συμπλεκτη ωστε να γυρναει τρελα η τροχαλια ελευθερα. Δεν τον συνδεεις πουθενα μονο στην θεση του να εχει επανω τον ιμαντα!
απο εκει που τον πηρες δεν εχει εγγυηση τιποτα? εδω στην Αθηνα μερικοι μαντραδες δινουν 6μηνη εγγυηση σε μεταχειρισμενα ανταλλακτικα!!!

mixalhs_23
02-07-16, 17:18
Άστο φίλε Νίκο την 1 μου στέλνει λάθος κομπρεσορα την δεύτερη μου στέλνει σωστό κομπρεσορα αλλά τσαλακομενη τροχαλια και γενικά το γυρνάς με το χέρι και κάνει θόρυβο και στο σημείο που κουμπώνει η σωλήνα για το φρεο έχει σπασμένη βίδα μέσα. Στην Toyota μου είπαν είναι ακριβό το ανταλλακτικό τώρα τι να πω δεν ξέρω τι να κάνω. Και όταν είσαι λίγο επαρχία είναι κάπως τα πράγματα. Η φωτογραφία είναι από ο μαμά κομπρεσορας.

NikiforosGT
02-07-16, 20:21
Το χαλασμενο δεν το έδωσες πίσω;;;; Αν είναι δυνατόν δεν το είδαν;😠😠😠

mixalhs_23
03-07-16, 02:55
Το χαλασμενο δεν το έδωσες πίσω;;;; Αν είναι δυνατόν δεν το είδαν;😠😠😠

Μεγάλη ιστορία το θέμα είναι ότι έχασα 80 ευρώ και η δουλειά μου δεν έγινε. Και αυτόν τον καιρό λόγο δουλειάς δεν έχω καθόλου χρόνο να ασχοληθώ.

NikiforosGT
03-07-16, 07:48
Καλημερα, γιατί τα εχασες δεν μπορείς να το δώσεις πίσω;

mixalhs_23
03-07-16, 14:17
Καλημερα, γιατί τα εχασες δεν μπορείς να το δώσεις πίσω;

Λόγο δουλειάς και ο μηχανικός μου έλειπε Γερμανία πήγα μετά απο δυο βδομάδες να το περάσω. Τώρα μέσα στην έβδομαδα θα τον πάρω τηλ αλλα δεν βλέπω να το πάρει πίσω.

NikiforosGT
03-07-16, 19:44
Καλησπέρα, συγνωμη σου πουλαει κατι που επρεπε να εχει δει οτι ειναι διαλυμενο στην ουσια και δεν θα το παρει πισω? στην θεση σου θα του εκανα πολυ μεγαλη φασαρια!!!! εγω ξερω μαντραδες εδω στην Αθηνα που πουλανε μεταχειρισμενα πραγματα και σε μερικα που εχω παρει δινουν 6μηνη εγγυηση.

mixalhs_23
04-07-16, 02:29
Θα πάρω τηλέφωνο αύριο να δω τι θα μου πει. απλά λόγο καθυστέρησης μπορεί να γυρίσει να μου πει μετά από δύο βδομάδες είδες το πρόβλημα και πήρες τηλ?

NikiforosGT
04-07-16, 06:42
καλημερα, και τι σημασια εχει, θα πεις τωρα επιασα να το βαλω απλα πραγματα!
ειναι κατι που φαινεται εμφανισιακα? αν δεν φαινεται γιαυτο δεν το ηξερε και αυτος, αλλα σε καθε περιπτωση οφειλει να στο αλλαξει.
εγω ειχα παρει απο εναν καντραν με στροφομετρο απο starlet GT μοντιφα ειχε κανει αυτος. Το βαζω πανω και δεν δουλευε, επεσα μεσα σε αργιες και μετα του λεω οτι το εβαλα και δεν δουλεψε και λεει φερτο απο δω.
Βαριοταν να ψαχνεται και μου λεει αφου πιανουν τα χερια σου παρε και ενα καντραν απο starlet gt και αλλαξε την πλακετα στροφομετρου μπορει να ειναι καμμενη. Φυσικα ουτε μετα δουλευε αλλα απο δοκιμες ανακαλυψα οτι εφταιγε ο δικος μου ηλεκτρολογος γιατι δεν εφερνε σημα στο ταμπλο, τραβηξα καλωδιο ετσι κι αλλιως ειχα για εξωτερικο στροφομετρο. Ετσι και πουλησα εκεινο και εφτιαξα αλλο ενα ακομα τσαμπε....
δεν μπορει καποιος λοιπον να σου δινει κατι χαλασμενο και να σου πει μετα ιστοριες. Αλλιως θα κανεις φασαριες!
χτες ολο τυχαιως αλλαζα ιμαντες στο micra του πατερα μου, το λεω επειδη εχει σχεση με αυτο που ρωτησες αρχικα.
Δεν εχει υδραυλικο, ουτε A/C, ο ιμαντας που ειναι για το δυναμο επειδη εχει αυτο πανω του ρεγουλαδορο ειναι ποιο κοντος πχ 675mm αντι 785mm αν ειχε A/C (λεω περιπου διαστασεις) και πιανει στροφαλοφορο και δυναμο ΜΟΝΟ. Ενω ο αλλος της αντλιας νερου ειναι μαλλον ιδιος γιατι επειδη η αντλια ειναι σταθερη και δεν εχει υδραυλικο τιμονι, εχει μια βαση που εχει πανω μια τροχαλια ρυθμιζομενη δλδ κινειτε σε ενα λαμακι ωστε να κανει τον ρολο του ρεγουλαδορου.
Αν εσενα ειναι στροφαλοφορος-δυναμο-A/C και το δυναμο πιστευω εχει ρεγουλαδορο τοτε αρκει απλα να βαλεις μικροτερο ιμαντα σε μηκος!!!
παρε μια μεζουρα και τυλιξε την πανω σαν ιμαντα και μετρα τι διασταση ιμαντα θες. Μετα μπορεις να βρεις με το ιδιο παχος ακομα και απο αλλα αμαξια τι κανει. Δλδ ποσα αυλακια εχει καταλαβες?

mixalhs_23
04-07-16, 19:31
Μίλησα καζο7 του σήμερα και τον αρπαξα λίγο του έστειλα και φωτογραφίες στο mail του και του λέω καλα πως στέλνεις κάτι χωρίς να το τσεκάρεις και μου λέει είμαι στον δρόμο όταν πάω μαγαζί θα σε πάρω τηλ. Ακόμα περιμένω. Όσο για τον ημαντα αν βρω μικρότερο 4καναλο αν δεν κάνω λάθος θα είναι οκ όπως φαίνεται στην φωτογραφία ο ένας ημαντας είναι κομπρεσορα και υδραυλικό και ο άλλος δυναμό αντλία νερού. Και στα δύο έχει ρεγουλαδορο.

NikiforosGT
04-07-16, 21:48
Στην φωτο βλεπω εναν τετωντηρα που σπρωχνει τον ιμαντα δλδ ειναι εξω απο αυτον, αυτος εχει νοημα οταν ειναι επανω στο μοτερ και ο κομπρεσορας του A/C αλλιως δεν θα παταει τον ιμαντα. Αυτο σημαινει πως για να βαλεις εναν αλλον πρεπει να εχει ρεγουλαδορο η αντλια του υδραυλικου. Εχει? δεν μπορω να καταλαβω απο την φωτο. Αν δεν εχει δε νομιζω οτι μπορεις να βαλεις αλλον μικροτερο χωρις να εχεις επανω δλδ τον κομπρεσορα του A/C.
Αν ο ιμαντας μπορει να μπει απεξω απο τον τεντωτηρα ακομα καλυτερα θα ηταν! δεν λεμε 4καναλος, λεμε με ποσα αυλακια ειναι.