PDA

Επιστροφή στο Forum : προβλημα με το φλασ και τα φωτα


stelios_a
19-08-14, 23:14
γεια σας, η ερωτησεις μου ειναι για δυο διαφορετικα e101 . το ενα ειναι του 96 το οποιο του κολανε τα φλας. δηλαδη εκει που αναβοσβηνουν μενουν στασημα ανοιχτα , πιθανο προβλημα με το ρελε του ( βαρελακι ) το οποιο δεν ξερω που βρισκετε ομως. αν μπορει καποιος να βοηθησει σε αυτο

και δευτερο προβλημα σε 101 του 94,

τι συμβαινει ,οταν ανοιγω τα φωτα, παρα πολλες φορες, δεν ανοιγουν και εχω την ενδειξη οτι εχω αναψει τους προβολεις ( μεγαλα φωτα )

οταν ανοιγω πραγματι τους προβολεις ανοιγουν , οταν επαναφερω παλι στα μεσαια παλι η ιδια ενδειξη. αν παιξω 2-3 φορες τα μεσαια μεγαλα , ξεκολανε . ομως μολις ξανα ανοιξω τα μεγαλα , παλι σκαλωνει και δεν γυρναει στα μεσαια.

δηλαδη περνει μια θεση , οταν ας πουμε τραβηξεις τον μοχλο για το συνιαλο , αν τα αφησεις στην μεση περιπου ( πανω στην αλλαγη της σκαλας δηλαδη ) εσβηναν ολα . μαλλον κολλαει ο διακοπτης εκει .

υπαρχει ομως πιθανοτητα να ειναι και απο το ρελε των φωτων , απλα να κολαει .

πως μπορω να το ελενξω αυτο ?

ξερω οτι δεν τα εγραψα καλα αλλα υπαρχει προβλημα δισλεξιας. αν δεν καταλαβεται κατι , θα προσπαθησω να το εξηγησω καλυτερα

Manaraki
20-08-14, 18:03
Γειά σου Στέλιο,μια χαρά τα έγραψες.
Και στις δύο περιπτώσεις μπορείς να πας στον ηλεκτρολόγο και να έχεις μια επίσημη άποψη.Αν θες να ασχοληθείς μόνος σου..
Στην πρώτη περίπτωση,μου μοιάζει να είναι το φλασέρ,το οποίο βρίσκεται στο χώρο της μηχανής,στην ασφαλειοθήκη που είναι δίπλα στο φίλτρο αέρος.
Στην δεύτερη,θυμίζει διακόπτη φώτων,οπότε μπορείς απλά να βρείς ένα φλασέρ και έναν διακόπτη φώτων απο τα μεταχειρισμένα και να δοκιμάσεις.
Με το φλασέρ απλά θα ξεκουμπώσεις και θα κουμπώσεις και θα δείς αν είναι τελικά αυτό το πρόβλημα,με τον διακόπτη έχεις λίγο περισσότερη δουλειά,μην το κάνεις μόνος σου αν δεν καταπιάνεσαι με αυτά.

stelios_a
20-08-14, 19:18
το φλασερ σκευτικα και εγω αλλα που να ειναι ? οταν παιζω με το φλασ το ακουω απο το καντραν και οχι απο την μηχανη, επισης ποιο ακριβως ειναι στην μηχανη εχει 5 η 6 ρελε

madvinegar
20-08-14, 20:30
Ασχετο...
Ειδα τον τιτλο στο ποστ σου και νομιζα πως ειχες προβλημα με το φλας των παπαράτσι και τα φωτα της δημοσιότητας... :D

giannis gt
20-08-14, 20:35
ΧΑ ΧΑ ΧΑ!!!
Α ρε Μιχαλη εισαι ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ!!!

stelios_a
20-08-14, 22:57
καμια ιδεα ρε παιδια ? και αυτος ο διακοπτης ποσα λευτα μπορει να εχει .. πφφφ

Fanis
22-08-14, 21:06
παρε με ενα τηλ απο δευτερα πρεπει να εχω και διακοπτη και φλασερ ρελε που βρισκεται στα ποδια του οδηγου και συνηθως ειναι πρασινος ...