PDA

Επιστροφή στο Forum : H γνωμη μου για το απαραδεχτο auris


Garazakias
17-09-12, 11:51
Φίλοι του Corolla club θα ήθελα να αναρτήσω αυτό το αθρο, το οποίο αναφέρει την προσωπική μου γνώμη και εμπειρία για το auris μοντέλο 2009 1.6L valvematic sport.


Εν συντομία θα αναφέρω ότι
Το αυτοκίνητο είναι άχρηστο. Δεν αξίζει τα λεφτά του. Το πλήρωσα αδρά 19.500 €
Και από το πρώτους 5 μήνες παρουσίασε πρόβλημα πριν καν κάνω 500 χλμ


Ξεκινώντας από τα θετικά:


Το μονό θετικό που έχει είναι η άνετη οδήγηση του, και η ευστάθεια του στο δρόμο
Μαζί με το σύστημα TRC (σταθεροποίησης) που διαθέτει. Άντε και τα άνετα καθίσματα τύπου ημι-bucket




Τα αρνητικά:


Το σαλόνι είναι τόσο ψεύτικο και φτηνό που τρίζει όλο το ταμπλο στο δρόμο και η ποιότητα των πλαστικών είναι χαλιά. Λίγο να τα ακουμπήσεις ξεβάφουν.
Π.χ. το εσωτερικό χερούλι της πόρτας έχει γίνει χάλια λες και έπεσε οξύ.
Επίσης η εσωτερική επένδυση είναι φτηνιάρικη και αν λεκιάζει δεν καθαριζει με τίποτα. Όσο για αυτό το φινιστρίνι…αστα, λες και είναι πλοίο. Σου κόβει την ορατότητα.
Τέλος, μυρίζει βενζίνη όλο το εσωτερικό κάθε μα ΚΑΘΕ φορά που θα βάλεις στο ρεζερβουάρ.


Η ποιότητα του ηχοσυστηματος είναι μέτρια αλλα όχι καλή, πλήρωσα τόσα λεφτά για ολοκληρωμένο σύστημα ηχείων αλλά το μόνο που ακούω είναι υπερφορτωμένα twitter. Άσε που δεν έχει USB, ακόμη και τα φτηνά akai των 50€ έχουν USB.


Τα καθίσματα είναι καλά, αναπαυτικά αλλά δεν είναι σταθερά. Έχουν ένα «τζόγο»
Οπού τα κάνει να κινούνται ελάχιστα μπρος-πίσω κάνοντας θορύβους τακ-τακ κτλ. Μιλάμε για χιλιοστά αλλά αυτό είναι άσχημο και ενοχλητικό


Τα φανάρια είναι εντελώς ψεύτικα. Κακής ποιότητας πλαστικό οπού ραγίζει για πλακά. Ειδικά τα πίσω. Μου έχουν ραγίσει και τα 2 και μπάζουν νερά και τα 4!


Τα στεγανά κάτω από τους θολούς της ρόδας είναι κακής ποιότητας, έχουν ένα τύπο
Ψευδό-στεγνωτικού υλικού που μπορεί να φύγει πολύ εύκολα στο πληντυριο αυτοκινήτου. Εγώ εκεί την έπαθα.


Σου λέει κατανάλωση 6-7. @@δια. Ούτε 8 δεν είναι. Μετρημένα και αποδεδειγμένα πολλές φορές. μέσα στη πόλη είναι 9-10 και στην εθνική 8-9.
Παιδιά πολλές φορές το έχω μετρήσει με βενζίνη 100σταρα


Το κλειδί είναι ευαίσθητο στο παραμικρό. Φτάνει μισή σταγόνα νερού για να τα παίξει. Στο παλιό μου corolla, το κλειδί ήταν σχεδόν αδιάβροχο και φτηνότερο.


Η μπογιά δεν είναι ικανοποιητικής ποιότητας, μέσα σε 3 χρονιά χάλασε η υφή της.
Παρόλο που το φύλαγα σε γκαραζ όλο το καλοκαίρι για τον ήλιο.
Στη Toyota μου είπαν <όξινη βροχή>, σιγά ρε φίλε μην έβρεξε ο θεός και βιτριόλι.






Μεντεσέδες πόρτας τρίζουν συνεχώς είτε τους γρασάρεις, είτε όχι. Αυτό το κάνει από την πρώτη μέρα.
Το ίδιο και οι μπουκαλες του πορτ-παγκαζ






Το air-condition είναι καλό αλλά αργό. Για να δροσίσει περιμένεις κάμποσο ανεβάζοντας στροφές συν ότι «γονατίσει» όλο το αυτοκίνητο.
Συν ότι «βρώμαγε» σαν αποχέτευση όταν το κλείνεις και αυτό μου το έκανε από τη αρχή που ήταν καινούργιο.




Από επιδώσεις…χρονιά πολλά 140 αλογα σου λέει. Ναι καλά, εγώ ξερώ να πω, με 5 άτομα σε ανηφορικό δρόμο μόνο με 1<sup>η</sup>, αν βάλεις δευτέρα κρεμάει.
Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κάψεις 50-60 ευρώ για να πας μια βόλτα στα βουνά το σαβ/κυριακο.
Άσε που δεν 200ριζει με τίποτα. Το Kia cee’d έχει πολύ καλητερς επιδώσεις.




Το ABS είναι άχρηστο. Ενεργοποιείτε εκεί που δεν πρέπει. Και εκεί που χρειάζεται τα χάνει. Επίσης τα πίσω δισκοφρενα είναι σκ**τα. Συνεχεία σκούζουν και χαλάνε εύκολα. 2 φορές έχω αλλάξει ροτορες και δεν το κάλυψε η εγγυηση,
Φυσηκι φθορά μου είπαν στα 18.000 χλμ. Ναι φυσικότατη. Αρε γαμ** που θέλουν!




Από θέμα οδήγησης, όπως είπαμε είναι άνετο αλλά… αυτός ο θόρυβος αεροσκάφους μέσα στη καμπίνα μετά τα 100 είναι πολύ ενοχλητικός. Άσε που ακουγωνετ και περίεργα σφυρίγματα από τους καθρέφτες και τρελοί κραδασμοί στο εσωτερικό (150χλμ+) οπού κάνουν το ταμπλο να τρίζει και το cd χάνει μερικές φορές.



Τέλος, το ψηφιακό ταμπλο. Πολύ ευαίσθητο και ανακριβές. Πρέπει να κανείς μαγικά για να καταλάβεις το επίπεδο της βενζίνης.


Και το ιστορικό μου:


1<sup>ος</sup> χρόνος: 0-1000χλμ αλλαγή πίσω αναρτήσεων, τσιμουχακια στη κολώνα τιμονιου και δαγκανα εμπρος δισκοφρενου (όλα στην εγυηση ευτηχως)


2<sup>ος</sup> :1000 – 8000 χλμ προβλημα με στερεοφωνικο, δεν διαβαζε μερικα mp3 cd. Καθαρισμος, θορυβος στα δισκοφρενα, προβλημα με κεντρικο κλειδωμα (εγγυση)

3<sup>ος</sup>: 8000 – 18000χλμ ξανα προβλημα με εμπρος δαγκανα δισκοφρενου, εμπρος δεξι φαναρι μπαζει νερα και καιει λαμπες, το ιδιο και τα 2 πισω (εγγυση μονο στο μπροστα)

4<sup>ος</sup>: 18000 – 25000 φετος δηλαδη. Μπαζει νερα στο εμπρος αριστερο φαναρι, πισινα στο πορτπαγκαζ από τα στεγανα της αριστερης ροδας, αλλαγη διακοπτη παραθυρου συνοδηγου, αλλαγη ροτορες και τακακια στα πισω φρενα, (δεν το κάλυψε εγγυση)

Και ακομη δεν εχω φτασει στα 30.000.

Στα 50.000 δλδ θα με σκοτώσει στο δρομο.


Ακουω την γνωμη σας. Για όλα τα παραπανω εχω φωτο και αποδείξεις.

madvinegar
17-09-12, 12:18
Καταρχην πολύ λυπαμαι για ολα τα προβληματα που σου ετυχαν.

Απο την αλλη θα ηθελα να δω και σχολια απο κατοχους ιδιας χρονολογίας auris αν τους εχουν τυχει παρομοια περιστατικά.
Το ψιλοφανταζομαστε ολοι πως εχει πεσει η ποιοτητα λογω κρισης, αλλα εγω προσωπικα δεν περιμενα σε τετοιο σημείο...

kostas_8
17-09-12, 12:20
Για το εσωτερικο και μονο, δηλαδη πλαστικα ηχο κλπ μπορουσες να τα δεις και να τα δοκιμασεις πριν το παρεις. Τωρα τα υπολοιπα μπορει να ηταν σε κακη κατασταση εξαρχης αλλα οφειλετε σιγουρα και ο οδηγος παντα. Πολυ νερο ακουω ομως.. Μηπως και εσυ δε το προσεχεις τοσο; Γιατι συγνωμη κιολας αλλα για δαγκανες, αμορτισερ, ραγισμενα φαναρια κλπ εμενα μου βγαζει κακοχρησια. Γιατι εχει γνωστος μου το ιδιο Auris και δε του εχει βγαλει τιποτα. Δεν παιρνω με τιποτα το μερος της Toyota, μπορει οντως το αμαξι να βγηκε κακο. Αλλα ολα παιζουν το ρολο τους..

corollapatra
17-09-12, 12:24
Εν συντομία θα αναφέρω ότι
Το αυτοκίνητο είναι άχρηστο. Δεν αξίζει τα λεφτά του.
Καλησπέρα φίλε μου... Δε αντιλέγω σε όλα όσα λες και δεν έχω κανένα λόγο ή ένδειξη να τα αμφισβητήσω... Αλλά καλώς ή κακώς, αφορούν το δικό σου Auris και μόνο... Εγώ προσωπικά δεν έχω δει, εντός του forum τουλάχιστον, άλλη παρόμοια αναφορά. Προβλήματα μπορεί να υπάρχουν στους περισσότερους από εμάς, ανεξαρτήτως μοντέλου, αλλά πολύ φοβάμαι ότι ήσουν άτυχος και έπεσες στη περίπτωση... Αυτό όμως δε κάνει αυτομάτως άχρηστα όλα τα Auris...

alex-g
17-09-12, 12:50
φιλε μου έχοντας έρθει και εγω σε επαφη με auris σε μερικα θα συμφωνήσω για το εσωτερικό στα υπόλοιπα φιλε μου δεν φταίει το αμάξι φταίει η αντιπροσωπία π στο πάσαρε για καινούριο τέλος πάντων για να μη μακρηγορώ ειναι πολλά πράγματα που δεν γνωρίζουν οτι γίνονται οι αγοραστές και αυτο γιατί πας με την λογική οτι είναι παρθένο εχει παρατηρηθεί σε αλης μάρκας αμάξι αλφα να χάσκει μπροστά καπό και πίσω φτερό ολο βαμμένο και το αμαξι πουλήθηκε νεο και συστήθηκε απο υψηλό στέλεχος (διοίκησης ) σε γνωστό του οπως και σε auris θαλασσί χρώμα τος παλι βαμμένο μπροστά απο ψεγάδια μεταφοράς και για ολα αυτά δεν ενημερώθηκαν φυσικά οι αγοραστές

Dr.Saimon
17-09-12, 14:46
δεν θα αναφερθω σε ολα οσα λες...κριμα...πολυ κριμα....

να σταθω στα φαναρια που λες οτι ειναι ψευτικα ραγιζουν για πλακα
σαν παραδειγμα μονο και μονο χτυπησα ενα οκταβια στην μεση με καμια 40αρια χλμ παραβιασε στοπ ο βλακας και τα φαναρια δεν επαθαν τιποτα....

τες πα....πρεπει να ειναι τελιος περιπτωση το αμαξι σου...

endurasKE-30
17-09-12, 15:20
Πολυ προβλημα ρε γαμωτη, οπως και να εχει δεν δικαιολογειται.

andreasece
17-09-12, 19:00
Το Μητσοτάκη τι τον έχεις;

mpriskot
17-09-12, 19:07
έχεις κοιτάξει να το ψάξεις νομικά, μήπως (λέω μήπως) αποζημιωθείς ή εάν μπορείς να αιτηθείς αντικατάσταση του αυτοκινήτου;

όπως τα λες, η πρώτη εντύπωση που θα είχε κανείς, είναι ότι πρόκειται μάλλον για κανένα χτυπημένο που στο πούλησαν καινούριο. (ειδικά για τα νερά).

Η μυρωδιά του A/C γενικά οφείλεται στην υγρασία / μούχλα που μένει στους αεραγωγούς. Δοκίμασε ένα κιτ καθαρισμού ή μερικά λεπτά πριν φτάσεις στον προορισμό σου, κλείσε το A/C και άσε να φυσάει αέρα από έξω.

η ποιότητα των πλαστικών, το ξεβαμμένο χερούλι*, η άθλια λειτουργία του ABS είναι γνωστά εδώ και πολύ καιρό (και σε παραπλήσιο φόρουμ). (*προσωπικά δεν του δίνω σημασία)

τα άλογα είναι 132 ονομαστικά, και από όσο ξέρω είναι στρόφαλο. στο δρόμο βγάζει λιγότερα.

εάν χτυπήσεις μπροστά και πλάγια (δεξιά ή αριστερά) στον προφυλακτήρα, κατά μεγάλη πιθανότητα θα έχεις σπάσει και τις βάσεις των μπροστινών φαναριών, που δεν πωλούνται χωριστά (οπότε αλλάζει όλο το φανάρι), αυτό είναι ένα αρνητικό.

αυτά από την δικιά μου εμπειρία. για τα άλλα, μήπως να μιλούσες με καμμιά άλλη αντιπροσωπεία; μήπως σου δώσουν κάποια οριστική (...) λύση.

andreasece
17-09-12, 19:31
όπως τα λες, η πρώτη εντύπωση που θα είχε κανείς, είναι ότι πρόκειται μάλλον για κανένα χτυπημένο που στο πούλησαν καινούριο. (ειδικά για τα νερά).

Πολύ φοβάμαι ότι μπορεί να είναι από κάτι πλημμυρισμένα που έδειχναν στην τηλεόραση, μέσα στις λάσπες. Έτσι θα εξηγούνταν πολλά προβλήματα.

iempan
17-09-12, 20:06
Τα αμαξι το ειδα, το οδηγησα δεν ενθουσιαστηκα δεν ειναι κορολλα αλλα σχετικα ειναι καλο.Τωρα για τα προβληματα που αναφερεις δεν ξερω ν ασου πω, το ξαδερφακι που εχει το ιδιο ειναι απλα ικανοποιημενος τιποτα παραπανω δεν του εχει βγαλει τα προβληματα τα δικα σου και εχει 57000 χλμ πανω.Εμενα η ε12 κορολλα που εχω δεν κανει ουτε τσικ μεσα και ειναι του2006.Μια ερωτηση φιλε, το αμαξι ποσα ατομα το οδηγουν?Μονο εσυ?Παιζει ρολο ξερεις!!!

Garazakias
17-09-12, 20:13
Kostas_8 εχεις δικιο. απο την αρχη ειχα δει την χαμηλης ποιοτητας καμπινα αλλα υπεθεσα πως ολα ειναι "ελαφρια" τοποθετιμενα για λογους ασφαλειας, αεροσακων κτλ. δεν περιμενα πως θα τριζουν και πως μια μερα θα μου μεινουν στο χερι. παλια ειχα corolla, ηταν περιπου ιδιας "τεχνολογιας" η καμπινα αλλα πολυ καλυτερη ποιοτητα. δεν ξεβαφε στο χερι σου ουτε ο μοχλος των ταχυτητων γυρνουσε σαν ξεβιδωτος καθε φορα που κουμπωνες ταχυτητα.


τωρα το να εχω ολα αυτα τα προβληματα λογο κακης χρησης, δεν παιζει.
το αυτοκινητο ολο το καλοκαιρι ειναι σε κλειστο γκαραζ γτ κινουμε με μηχανακι / ποδηλατο και το χειμωνα ειναι στο δρομο...κλασικα και απλα.
ουτε γρηγορος το παιζω με μαρσαρισματα κτλ, ουτε εχω αλλαξει το παραμικρο οπως φιλτρα, εξατμισεις κτλ ουτε εχω κανει τα φοβερα χλμετρα.

με το παλιο αθανατο corolla ειχα φτασει τα 70.000 οταν μου ζητησε τακακια.

δεν δικαιολογηται με τπτ.

οσο για τα φαναρια, ζητησα να κρατησω τα ραγισμενα για αποδειξεις αλλα μου ειπαν οτι δεν γινετε γτ τα στελνουν πισω για δικαιολογηση της εγγυσης. ειχαν ρωγμες δεξια και αριστερα, κοντα στις βασεις.

Νομιζω πως ο alex-g εχει δικιο, και ναι, σκεφτομαι να κινηθω νομικα εδω και πολυ καιρο, για αυτο εχω κρατησεις και ολες τις αποδειξες/φωτο.

τελος, αυτο το κολπακι με το air-condition το γνωριζω απο το corolla και το κανω απο την πρωτη μερα με μανιακη ακριβεια. αλλα και παλι... τπτ

Για την καταναλωση τι εχετε να πειτε? καλα για την απόδωση δεν λεω τπτ... παρολο που συνεχως εβαζα 100αρα βενζινα για καλο του κινητηρα...

NikiforosGT
17-09-12, 20:14
Καλησπέρα! εμενα εχει ο αδερφος μου το auris 1.33 δεν θυμαμαι χρονολογια αλλα ειναι λιγο πριν το δικο σου. Για να μην πω για ολα θα πω τι προβληματα εβγαλε το δικο του μόνο. Καταρχην το χρωμα ειναι το ποιο μαπε ever! συμφωνω μαζι σου 100% οτι χαλαει ευκολα! του αδερφου μου ακομα και με κουτσουλιες μετα φευγει μαζι και το χρωμα!!! το δικο μου ειναι του 1997 corolla EE111 και δεν καταλαβαινει τπτ!!! το εχει πει στην Toyota και του λενε του κοσμου τις δικαιολογιες οπως λες και εσυ ετσι κανουν....κλασικα απαραδεκτοι! το τιμονι υποτιθεται πως ειναι δερματινο και ειναι της πλακας!!! εχει ξεθωριασει εντελως και αρχισε να διαλυεται!!! το ειχε παει εκει και το αλλαξαν μια φορα και μολις το ειδε ποιοτικως τους λεει ετσι ηταν και το αλλο και θα ξαναχαλάσει! οντως μεσα σε 2 μηνες τα ιδια! καινουριο αμαξι και το τιμονι εχει γινει να δειχνει παλιοτερο απο το δικο μου aftermarket που το εχω απο το 2001 σε starlet πρωτα! ακρως απαραδεκτο!!! για τα αλλα δεν μπορω να πω καθως δεν ειχε κανενα αλλο προβλημα εκτος απο αυτα!!
Α! ξεχασα να πω πως ο μοχλος ταχυτητων εχει καποιο τζογο θα λεγα και κανει καπως οταν αλλαζεις ταχυτητες πραγμα που του εκανε εντυπωση, αλλα ειπαν πως ετσι ειναι ολα! τωρα το δικο σου που βγηκε με τοσα προβληματα τι να πω! πραγματικα κριμα, ελπιζω να βρεις το δικιο σου αν τελικά κινηθεις νομικα! απαραδεκτο να δωσεις τοσα πολλα χρηματα για ενα αμαξι που τελικα ειναι χρεπι....πρεπει κατι να εγινε και να το αποσυναρμολογησαν και να το συναρμολογησαν ξανα ή απο πλημμύρες οπως ειπαν παραπανω, τι να πω....

Garazakias
17-09-12, 20:16
Τα αμαξι το ειδα, το οδηγησα δεν ενθουσιαστηκα δεν ειναι κορολλα αλλα σχετικα ειναι καλο.Τωρα για τα προβληματα που αναφερεις δεν ξερω ν ασου πω, το ξαδερφακι που εχει το ιδιο ειναι απλα ικανοποιημενος τιποτα παραπανω δεν του εχει βγαλει τα προβληματα τα δικα σου και εχει 57000 χλμ πανω.Εμενα η ε12 κορολλα που εχω δεν κανει ουτε τσικ μεσα και ειναι του2006.Μια ερωτηση φιλε, το αμαξι ποσα ατομα το οδηγουν?Μονο εσυ?Παιζει ρολο ξερεις!!!

ναι φιλε iempan. μονο εγω. να συμπληρωσω, οτι οταν το πηρα, στο Κοντερ εγραφε 14 χλμ αλλα οκ. δν ειπα τιποτα...ισως ηταν απο καποιες δοκιμες που πιθανον να εκαναν στο εργοστασιο.

kostas_8
17-09-12, 20:21
Τα περισσοτερα καινουρια συνηθως γραφουν μεχρι ΤΟ ΠΟΛΥ 20 χλμ. Αλλα οπως ειπα και πριν και αφου μου λες και εσυ οτι μπαινει σε γκαραζ, το αμαξι θα ειναι κακο, περιπτωση.. Μακαρι να βρεις το δικιο σου αν κινηθεις νομικα. Και το ξερεις οτι θα παρει καιρο.. και θα κοστησει..

Μαρία
17-09-12, 20:52
Προσωπικά,το οδηγησα:mrgreen: .Χρονολογια δεν θυμαμαι αλλα ήταν 1.33.Εσωτερικά το αμαξι εμενα μου αρεσε και ίσως επειδή ήταν καινουργιο,δεν παρατηρησα καποια από αυτά που αναφέρθηκαν.Το μόνο αρνητικό,το οποιο μου το επιβεβαιωσε και ο κατοχος του ήταν οι επιδοσεις του.Με τπτ δεν βγαζει τα αλογα που λενε.Συγκριτικα με τα 97 μαμα αλογακια τα δικα μου,η μπουμπου πάει πολυ καλύτερα!:banana Κρατηματα μηδεν και γενικα η συμπεριφορα του στο δρομο δεν με ικανοποιησε καθολου.Επισης δεν μπορω να πω οτι το κιβωτιο ταχυτητων με ενθουσιασε.Corolla και πάλι corolla :ANGEL

mikess
17-09-12, 21:23
Για τις επιδόσεις το δικό μου φοράει τον ίδιο κινητήρα όπως το corolla αλλά υστερεί σε επιδόσεις λόγο βάρους. Για τα προβλήματα επιβαιβεώνω και εγώ σε κάποια. Όπως το ταμπλό. Αλλαξα ντουλαπάκι (εγγύηση) επειδή άρχισε να ξεφλουδίζει, και τώρα αρχίζει και ξεφλουδίζει και το καινούργιο. Το κάθισμα το έχω αλλάξει και αυτό (εγγύηση πλάτη και βάση) και μετά από λίγο και το καινούργιο δεν ξέρεις σε μια δύσκολη στιγμή αν θα σε κρατήσει... Το ξαπαπήγα στην αντιπροσωπεία και όσο το κοίταζαν πήγα πάνω στην έκθεση μπήκα και σε άλλα toyota και τα καθήσματά τους ήταν σταθερά. Μπήκα και σε 4 auris και τα τέσσερα είχαν ότι και εγώ.
Από τριξίματα χαμός δεν έχει το στιβαρό ταμπλό της corolla...
Όντως δεν είναι και το καλύτερο toyota...

mpriskot
17-09-12, 22:09
@garazakias, φίλτρο καμπίνας έχεις αλλάξει έτσι; δεν βρίσκω άλλη αιτία για τη μυρωδιά.

σχετικά με κατανάλωση (είχα κάνει θέμα παλαιότερα) εμένα εντός είναι 8,5 - 9, εκτός χοντρά χοντρά στο 8 (νορμαλ οδήγηση)

alex-g
18-09-12, 02:20
φιλε Garazakias λίγο που κοίταξα τα θέματα που εχεις ανοίξει ταλαιπορησε φιλε γνώμη μου αν σε έχει απογοητεύσει... γενικά να ξέρεις δεν ειναι όλα τα auris έτσι και δεν μπορω να καταλάβω πως σε κάθε εταιρία υπάρχει ενα μοντέλο και είναι όλα μαζεμένα πανω του λες και το πιάσανε στο σχόλασμα γνώμη μου λοιπόν αν το εχεις ξεχρεώσει ειναι ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ με αλλο αυτοκινητάκι ελαφρώς μεταχειρισμένο δεν θα την βγάλεις την άκρη με τις αντ/πιες υποθέσεις τέτοιες είναι ψυχοφθόρες , αν παλι ακομα δεν το εχει ξεχρεώσει τοτε συμβουλέψου κάποιο έμπειρο σε τέτοιες υποθέσεις

kostas auris
18-09-12, 11:26
To απο το 2009 το έχω..Εχω κάνει 62.000 και δεν μου έχει βγάλει τίποτα απολύτως το αμάξι..Το δουλέυω σε κατσικόδρομο κάθε μέρα και τ μόνο παράπονο που έχω είναι για τα πλαστικά στην κονσώλα που τρίζουν στης λακούβες..Και αυτό γιατί το έχω χαμηλομένο απο το 1ο 6μηνο που το πήρα....
Ο κολλητός έχει ακρηβώς το ίδιο σε αλλο χρώμα..Το πήραμε με ένα μήνα διαφορα και εχει 83.000 kh...Δέν έχει πάθει το παραμικρό...Δέν ξέρω γιατί σε έσενα βγήκαν ολλα αυτα..Θα συμφωνήσω βέβαια για την απόδοση..Δέν βγάζει τα άλογα που λέει..

Πίστεψε φίλε Garazakias το δουλέυω σε πόλυ χειρότερες σωνθήκες απο ότι μπορείς να φανταστείς..Αλλα προσπαθώ να το διατηρό όσο ποιο καλά γήνετε...

giannis gt
18-09-12, 13:53
Πραγματικα πολυ ατυχια βρε παιδι μου μαζεμενη!!!
Τωρα απο πλευρας φαναριων γενικα ολα οσα εχουν πλαστικα φαναρια εχουν ενα θεμα και οι Corolles οι 12αρες που ξεθωριαζουν.....
Τωρα απο εσωτερικο που λες επισης δεν ειναι και Mercedes και εις γνωση του το πηρες!!!
Δεν τα λεω αυτα για να σε κατηγορησω ουτε εσενα ουτε την εταιρια απλα θεωρω οτι αυτη ειναι μια αληθεια που ειτε την δεχεσαι ειτε οχι την αποδεχεσαι οταν το αγοραζεις!!!
Τωρα οσο αφορα τα αλογα του ειχα δει δυναμομετρηση στο POWER και το ειχα ξαναγραψει μαλιστα και οχι το 132 αλλα με τα 124 που ειχε βγαλει 132 αλογα οποτε μαλλον τα αλογα αυτα τα εχει και αυτο!!!Βεβαια μπορει το δικο σου κατι να εχει και να μην εχει αυτα τα αλογα ,αλλα λογω βαρους που σου ειπαν και οι υπολοιποι ειναι λογικο να μην μπορει να κινηθει αξιοπρεπως!!!
Δεν λεω να πας να το δυναμομετρησεις γιατι θα με παρουν με τις πετρες εδω μεσα και θα εχουν και δικιο ,αλλα αλλος τροπος δεν υπαρχει να δεις ποσα αλογα πραγματικα εχεις!!!!Εχεις δωσει τοσα λεφτα για ζημιες που μαλλον 50 ευρω για δυναμομετρηση ακουγεται ως κακογουστο αστειο!!!

Η καταναλωση επισης δεν ξερω τι υποσχεται η καθε εταιρια αλλα ειναι ολες δυσκολα πραγματοποιησημες!!!
Τα 8 λιτρα μεση καταναλωση για ενα 1600 αμαξι με τοσο βαρος θεωρω οτι ειναι μια λογικη και αξιοπρεπη καταναλωση!!!Τα 9-10 μεσα την πολη επισης λογικη καταναλωση!
Βεβαια αν εχει καποιο θεμα το μοτερ και δεν εχει την δυναμη που επρεπε να εχει , τοτε θα καιει και παραπανω καυσιμο χωρις λογο!!!

Αυτα και καλο κουραγιο ,μην απελπιζεσαι και μην το σκεφτεσαι γιατι οσο το εχεις στο μυαλο σου τοσο χαλιεσαι και εσυ και αυτο!!!Ξερω ειναι δυσκολο ,αλλα προσπαθησε!!!

ΜΑΝΩΛΗΣ 19
18-09-12, 18:59
Σαν κάτοχος auris 1.6 valvematic 132hp μοντέλο 2010 και έχοντας κάνει 31.000 χλμ το μόνο στο οποίο έχω να πω ότι το μόνο που με εκνευρίζει είναι το χρώμα και η υφή των πλαστικών που νομίζεις ότι είναι ψεύτικα και αφήνουν σημάδια.προσωπικά δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα με δέρματα, τιμόνια, πλαστικά, χρώματα κτλ που σχολιάσατε.....Αν ήμουν στην θέση σου θα το κυνηγούσα νομικά σίγουρα..... Εγώ το αυτοκίνητο το χρησιμοποιώ καθημερινά χειμώνα καλοκαίρι,το πλαίνω 2 φορές την εβδομάδα με ένα απλό σαμπουάν αυτοκινήτου,το πλαίνω (το κυριότερο) με πιεστικό και στους θόλους και το χρώμα του γυαλίζει σαν να το πήρα αύριο....Δεν έχει το παραμικρό σημάδι υγρασίας πουθενά.Το aircondition λειτουργεί πολύ καλά.....ειδικά εν κινήση (σε ταξίδια) στην λειτουργία auto ή μπαίνοντας όταν βράζει στο low είναι πολύ καλό...Το abs παρόλο που δεν το πολύ συμπαθώ είναι καλό....Το vsc είναι ακριβέστατο......Τώρα όσον αφορά τις επιδόσεις με τέτοιο βάρος δεν περιμένεις να γίνει και αμάξι για φανάρια:fierydevil ..... Εγώ σχεδόν μέρα παρά μέρα κάνω την διαδρομή Ίλιον-ψαχνά Ευβοίας που είναι σύνολο 170 χλμ και το αμάξι μου καίει 9 λίτρα.... από τέρμα σε τέρμα μετρημένο κάθε φορά γιατί τα έξοδα τα μοιραζόμαστε όσοι είμαστε.Με ταχύτητα αυστηρά 100 χλμ σταθερά στην εθνική και normal εντός πόλης....Μέσα στην πόλη με αρκετά ανοίγματα το αμάξι δείχνει 6.8-7.0-7.2 ανάλογα με +0.2 που χάνει ο υπολογιστής... Από θέμα τελικής πατώντας με mazda mx5 φίλου από την είσοδο στην εθνική στο ύψος της Κύμης και κατεύθυνση προς Πειραιά πέρασα έξω από τον λα'ι'νόπουλο με 217+κοντερ,το gps ανέβασε μέχρι 214,δικάβαλος με 100άρα.Επίσης έχω να σου πώ οτι ίσως με 16'' ζάντα κερδίσεις αρκετά...Αν είναι το spor έχεις την 17'' σωστά????

NikiforosGT
18-09-12, 19:48
Τελικα σε αυτα που ειπα πριν να συμπληρωσω, συμφωνα με τον αδερφο μου παντα καθως εμενα δεν μου αρεσει να οδηγω ξενα αμαξια (ας ειναι και συγγενων μου!!!), μου ειπε πως τριζανε πλαστικα στην κονσολα οπως λεει ο Κωστας απο πανω και επισης του ειχαν στειλει χαρτι απο Toyota για να παει προληπτικα να αλλαξει κατι πισω απο το γκαζι (στο πενταλ) τοτε που κολλαγαν, δεν ειχε παρουσιασει τπτ απλως προληπτικα του αλλαξαν κατι σαν ροδελα κτλ. Γενικα στα κρατηματα δεν ειναι οτι καλυτερο πχ το suzuki swift 2000 μοντελο 1000cc κραταγε ποιο καλα, οπως και η Ε12. Και σιγουρα δεν παει καλα για 101 αλογα! το 1.33 που εχει, αυτο βεβαια ισως να ειναι λογω βαρους και μεγαλων διαστασεων ελαστικων, too much για αμαξι 1300cc. Αυτά....A! να πω ομως πως γενικα ειναι ευχαριστημενος με το αμαξι και ποτε δεν παραπονεθηκε κτλ εκτος φυσικα για το τιμονι στην toyota και για το χρωμα!

mikess
19-09-12, 08:30
Δεν είναι κακό αυτοκίνητο το auris. Έχει μόνο κάποια θεματάκια με την ποιότητα των υλικών μέσα που φαίνεται οτι έχουν γίνει περικοπές. Εγώ συγκεκριμένα αυτό που με ενοχλεί μετά από 5 χρόνια κατοχής είναι το κάθισμα που "πηγαινοέρχεται..." .Δεν συγρίνεται με τίποτα με το προηγούμενο μου focus που έμπαζε νερά στην καμπίνα και όταν έβρεχε ήμουν με ένα κουβά στο χέρι... Όλα τα αυτοκίνητα έχουν τα κουσούρια τους και όπως βλέπω από εδώ στους πιο πολλούς το auris εχει βγει καλό αυτοκίνητο...

jimmys121979
19-09-12, 12:00
Μεταχοιρισμενο σου εδωσαν;

Black Pearl
09-02-13, 05:52
Αγιος που το κρατας ακομα το παλιαμαξο!

Φιλε Garazakia εισαι σιγουρος οτι εχεις Auris? 3-4χρονια τωρα κραζεις ενα Auris γεματο προβληματα.
Το αυτοκινητο δεν ειναι ουτε το πιο σουπερ Toyota που βγηκε ποτε, ουτε το παιζει δηθεν, ουτε τιποτα περιεργο...ειναι ενα απλο μικρομεσαιο αυτοκινητο, με ενα σοβαροτατο ατμοσφαιρικο μοτερ στην εποχη που βγηκε ο Dual, ασφαλες και με καλη αξιοπιστια, Τoyota γαρ.
Πως εκατσε σε σενα το κουτσο, δε μπορω να το καταλαβω.

neoklis
09-02-13, 07:26
τι μου θύμησες τώρα το GT3 που είχα.......
μέσα στα προβλήματα..................
είχαμε πάρει με ένα φίλο ακριβώς τα ίδια μόνο σε διαφορετικό χρώμα
και με το μόνο εχτρα στο δικό μου το 2ο air bag
διαφορα παραλαβής 2 ημέρες
εμένα με μ@μισε το φίλο μου τίποτα (λίγα πράγματα)
πυστέυω οτι στην παραγωγή κάποιο-κάποια θα βγούν ελατωματικά
με πολλά προβλήματα
ίσως να έπεσε σε εσένα!!!!!

Black Pearl
09-02-13, 13:11
Αν τα αυτοκινητα φτιαχνονταν ακομα στα χερια, ισως υπηρχε μια τετοια πιθανοτητα. Ολα ειναι πληρως αυτοματοποιημενα και για να βγει απο το εργοστασιο, το καθενα περναει απο ποσους ποιοτικους ελεγχους..μεγαλη αυτοκινητοβιομηχανια ειναι , δεν παιζουν με αυτα.
Εγω οταν ακουω τοσα προβληματα σε ενα αυτοκινητο, τη στιγμη που το ιδιο δεν εχει ταλαιπωρησει αλλο κοσμο τοσο πολυ, δυο πραγματα μου ερχονται στο μυαλο μιας και δε γνωριζομαστε και μιλαμε μεσα απο ενα φορουμ.
Ή εσυ αντιμετωπιζεις το αυτοκινητο σα να μην εχει ψυχη ή ζεις σε ενα χωριο που ο δρομος δεν ειναι ασφαλτος, αλλα χωμα και γεματος πετρες σαν το acropolis...
τι να πω, πραγματικα λυπαμαι για το αυτοκινητο αυτο και πως βγηκε ετσι.

madvinegar
09-02-13, 13:15
ή μεχρι να το παραλαβεις απο την αντιπροσωπια, κατι συνέβη που δεν σου ειπανε...