PDA

Επιστροφή στο Forum : Καταναλωση σε auris diesel


AndrewM
03-12-11, 01:48
Παιδια καλημερα.Ειμαι κατοχος ενος auris diesel.Τον τελευταιο μηνα περιπου εχω παρατηρησει οτι η μεση καταναλωση εχει αυξηθει κατα μισο λιτρο πανω κατω και ενω ηταν περιπου στο 5,4 με 5,5 τωρα εχει φτασει στο 6,0 με 6,2.Επισης αυξηση εχω παρατηρησει και στην στιγμιαια καταναλωση.Στον ιδιο δρομο με την ιδια ταχυτητα πριν η στιγμιαια ηταν 4,5 με 5,0 ενω τωρα παιζει απο 5,8 με 6,0 και πανω.Που μπορει να οφειλεται αυτο;Ευχαριστω.

agapiou
03-12-11, 01:52
Τηρείς κανονικά τα service? Ίδιο βενζινάδικο έχεις πάντα?

NikiforosGT
03-12-11, 10:56
Το 1400 εχεις? σύμφωνα με την Toyota ειναι χαμηλότερες οι καταναλώσεις!
http://www.toyota.gr/cars/new_cars/auris/fullspecs.aspx
Μικτός κύκλος (λίτρα/100 χλμ.)* 4,8
Αστικός κύκλος (λίτρα/100 χλμ.)* 5,7
Υπεραστικός κύκλος (λίτρα/100 χλμ.)* 4,3

φαντάζομαι πως έχεις πέσει σε νοθευμένο πετρέλαιο! να το πω αλλιώς, με την βενζινη τα αμάξια ειναι περισσότερο ευαισθητα δλδ μας προκαλεί περισσότερα προβλήματα η νοθεία απο τα καύσιμα, στο πετρελαιοκινητηρα ομως μπορει να δουλέψει και με νοθευμενο και να μην το καταλάβεις ευκολα δλδ να μην κανει διακοπες-κομπιάσματα κτλ. Προτεινω να αλλάξεις βενζινάδικο και να το ξαναδεις! επισης κάνε τον κοπο να αλλάξεις και το φίλτρο σου.
Οι καταναλώσεις που εχεις τώρα μοιάζουν με το Auris του αδερφου μου αλλά είναι με βενζίνη το 1.33

diafanh-psyxh
03-12-11, 16:06
Νικηφορε καμια σχεση η τιμη της καταναλωσης που δινει ο κατασκευαστης.πρεπει να υπολογιζουμε περιπου συν 1 λιτρο τουλαχιστον.το ιδιο συμβαινει και στο δικο μου το υβριδικο.

Ma-corolla
03-12-11, 16:24
Οχι παιδια δεν σύμφωνο μαζί σας Επειδή οδηγό μαζί με μέλος τις οικογένειας το αυτοκινητο που δεν τρέχει και λοιπά τις βγάζει 4.8 λίτρα στα 100 ε΄νω σε μένα 5 λίτρα στα 100. Αυτές οι τιμές αφορούν εντός πόλης και εκτός μικτό. Αν αναφερθώ μόνο μέσα στην πόλη αυτομάτως η κατανάλωση σε φανάρια σταμάτα ξεκίνα και λοιπά είναι 8λίτρα/100. το μάξιμουμ που έχω δει απο τον υπολογιστή ταξιδιού είνια 5.2/100 αλλά το αμάξι το έτρεχα. οι τιμές είναι διπλο τσεκαρισμένες και με το πετρέλαιο που βάζω.(υπολογίζω και μονος μου με τα χιλιομετρα που θα κάνει και δεν έχει πολύ διαφορά με το Trip (+0.1)). απο κεί και πέρα σε αυτοκινητόδρομο δεν πάω ποτέ πάνω απο 110. Στα 130 έχω δει 5,7 κατανάλωση αλλά θέλει κόπο για να το κρατήσεις. Τώρα θα πρέπει να έχουμε υπόψη και τον καιρό κρύο αυτομάτως η κατανάλωση μου ήταν πάνω 1 λίτρο και 1,5( αν έχει - μείον). Ακόμα θα ήθελα να ρωτήσω το παιδί με το HSD κάτω απο το σήμα ο αερας που μπαίνει και πάει στην μηχανη έκεί υπάρχει κλείσιμο άνοιγμα ? Εάν καλύψουμε το πάνω μέρος τις γρυλιας να το πώ (πως να το πώ ακριβώς κάτω απο το σήμα Τοyota ο αέρας που μπάινει στην μηχανή το grill) εάν το καλύψουμε προσωπικά πιστεύω θα έχουμε καλύτερη κατανάλωση. Δεν το έχω τεστάρει. Ρωτάω τον Μιχάλη? δεν θυμάμαι ονομα Diafani psyhi .εαν στο hsd ανοίγω κλείνει αυτό το grill??????

diafanh-psyxh
03-12-11, 17:21
οσον αφορα τη γριλια που αναφερεις δεν εχω παρατηρησει αν ανοιγοκλεινει και δεν πιστευω να ανοιγοκλεινει φιλε μου.
το μονο καλημενο σημειο που εχει απο κατασκευης του το αυτοκινητο το εχω μαρκαρει με κοκκινο αλλα δεν νομιζω να ειναι για να περιοριζει τον αερα μιας και ειναι μηδαμινο.
τωρα για να καληψεις την γριλια με χαρτονι οπως εκαναν παλια στα πολλα κρυα μπορει και να εχει αποτελεσμα.
βεβαια συμφωνα με το τελευταιο ποστ που εγραψες παιζει μεγαλο ρολο ο τροπος που οδηγας.αναλογα με το ποσο πιεζεις το ποδι σου στο πενταλ του γκαζιου δηλαδη.οδηγος με οδηγο διαφερει.και οπως εγραψες το αυτοκινητο το κυνηγουσες λιγο αρα λογικο δεν ειναι να αυξηθει λιγο η καταναλωση?

οσον αφορα την καταναλωση και το ποδι του εκαστοτε οδηγου χαρακτηριστικο παραδειγμα ειναι στο δικο μου το εξης.εχει 4 προγραμματα λειτουργιας:
1)EV ηλεκτροκινηση
2)eco οικονομικο
3)normal κανονικο και
4)power κατι σαν σπορ


εγω το εχω μονιμα στο eco γιατι προκαλει στην ουσια μια υστεριση και περιοριζει το γκαζι,τον κλιματισμο κλπ κλπ για να επιτυχεις μεγαλητερη οικονομια.σε αυτο το προγραμμα το εχω μαθει αρκετα και προσπαθω να κραταω τις περισσοτερες φορες χαμηλη καταναλωση.δες φωτο ειναι διαδρομη κυψελη-γλυφαδα μεσω εθνικης με ανωτερη ταχυτητα τα 90 χιλιομετρα.καταναλωση 3,2 λιτρα.γενικα η μεση καταναλωση μου παιζει απο 4,5 εως 5 αναλογα την οδηγηση.
στο normal που το εβαλα δοκιμαστικα μπορω να πω πως πρεπει να το ξαναμαθω απο την αρχη το αυτοκινητο.δυσκολα κρατας τη καταναλωση χαμηλα αλλα δεν ειναι ανεφικτο.για το power δεν το συζηταω ξεφευγει αλλα δεν ειναι και ευκολο μεσα στην πολη καθως το traction αναβοσβηνει συχνα και χωρις μεγαλη προσπαθεια στο γκαζι.

αν βαλεις και τον παραγοντα θερμανση σε ολα τα παραπανω που σιγουρα αναβεις καλοριφερ αν εχει εξω μειον ε τοτε μια μικρη αυξηση θα την εχεις δικαιολογημενα.

παντα φιλικα Κων/νος

AndrewM
03-12-11, 21:17
Τηρείς κανονικά τα service? Ίδιο βενζινάδικο έχεις πάντα?
Εννοειται οτι τα service τηρουνται κανονικοτατα.Πετρελαιο βαζω απο πρατηρια Shell.Λιγες μονο φορες εχω βαλει απο αλλου.Το αυτοκινητο ειναι το 1,4.

Ma-corolla
04-12-11, 10:50
αναφέρω το κάλυμμα όχι μόνο από πλευράς κρύου άλλα και απο πλευράς αεροδυναμικής δηλαδή στο συγκεκριμένο σημείο (που αναφέρω παραπάνω) Πιστεύω οτι θα κάνει την διαφορά , δεν το έχω δοκιμάσει θέλει να δοκιμαστεί σε ταξίδι με καλυμμένη την γριλία πόσα λίτρα βγάζει στα 100 /110km/h. Γιατι polo bluemοtion και άλλα έχουν καλυμμένο το συγκεκριμένο σημείο τις γριλιάς.