PDA

Επιστροφή στο Forum : εγκατασταση VHF σε AURIS 1.6 3D


mger
08-08-11, 15:00
Καλησπέρα, θα ήθελα τα φώτα σας σχετικά με μια εγκατάσταση ενός VHF που θελω να κανω στο auris, κάποια ιδέα για το που θα το τοποθετήσω ? και πως θα δώσω ρεύμα απο την μπαταρία μέσα στη καμπίνα . ( προς το παρών σαν πρωτη ιδέα λεω να το τοποθετήσω κατω απο το τιμόνι, στο πλαστικο) οποιαδηποτε πληροφορια ειναι ΔΕΚΤΗ !!!

Fanis
08-08-11, 15:40
Απλα και ομορφα μην το βαλεις μπροστα στα ηλεκτρονικα γιατι ειναι πολυ ευαισθητα σε ραδιοσυχνοτητες ......οσο πιο πισω τοσο καλα και φυσικα μακρια απο αεροσακους .... το εχω δει το εργο να σκανε ολα απο στασιμα ...

madvinegar
08-08-11, 18:13
Εχει βαλει ο Σωτηρης (sotoskap) αν θυμαμαι καλα. Θα μπορουσε να σε καθοδηγησει.

sotoskap
08-08-11, 19:15
Εχει βαλει ο Σωτηρης (sotoscap) αν θυμαμαι καλα. Θα μπορουσε να σε καθοδηγησει.

Σε AURIS όχι! Στην δικιά μου Ε12 έχω, αλλά κάτω από το κάθισμα το σώμα του μηχανήματος και στο ντουλαπάκι κάτω από τον κλιματισμό την πρόσοψη!

mger
08-08-11, 21:35
Και το δικό μου είναι με αποσπομενη πρόσοψη , αν βάλω το κύριος σώμα κάτω απο το κάθισμα και την πρόσοψη κάπου πάνω στο καθρέπτη λέτε να έχω κάποιο πρόβλημα ; Ρεύμα απο που θα τραβιξω κι πως θα το φέρω μέσα στη καμπίνα ;;;

Επίσης την κεραία λέω να την βάλω εσωτερικά πισω στον αποθηκευτικο χώρο του αυτοκινήτου !

sotoskap
08-08-11, 21:50
Και το δικό μου είναι με αποσπομενη πρόσοψη , αν βάλω το κύριος σώμα κάτω απο το κάθισμα και την πρόσοψη κάπου πάνω στο καθρέπτη λέτε να έχω κάποιο πρόβλημα ; Ρεύμα απο που θα τραβιξω κι πως θα το φέρω μέσα στη καμπίνα ;;;

Επίσης την κεραία λέω να την βάλω εσωτερικά πισω στον αποθηκευτικο χώρο του αυτοκινήτου !

Καταρχήν, το καλώδιο από το σώμα στην πρόσοψη πόσα μέτρα είναι. Φτάνει? Εκτός αν είναι απλό (τηλεφωνικό) και μπορείς να το φτιάξεις όσο θέλεις!
Το που θα το βάλεις είναι δικό σου θέμα. Πρέπει να σκεφτείς να σε βολεύει, να βλέπει αν πάσα στιγμή τις ενδείξεις με μια ματιά και χωρίς να παίρνεις τα μάτια σου από τον δρόμο και πρόσεξε να μην φαίνεται όταν αφήνεις το αυτοκίνητο και στο σπάσουν για να σου κλέψουν το μηχάνημα!

Μετά, το καλώδιο της κεραίας φτάνει μέχρι κάτω από το κάθισμα?
ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Αν είναι να βάλεις την κεραία εσωτερικά (τι κεραία είναι αυτή???) καλύτερα μην βάζεις mobile μηχάνημα, άδικος κόπος...χρησιμοποίησε καλύτερα ένα φορητό!

Ρεύμα θα πάρεις απευθείας από την μπαταρία και θα βάλεις ασφαλειοθήκες και στα δυο καλώδια! Από τον χώρο του κινητήρα έχει μια τρύπα (με λάστιχο). Από εκεί θα περάσεις τα καλώδια. Βγαίνουν κάπου πάνω από τα πεντάλ.

mger
08-08-11, 23:01
Θα βάλω μαγνητική κεραία και αντί να την εχω έξω και να μπάζω νερά απο το καλώδιο , θα την στην πλάτη των πίσω καθισματων ! Όσο για το μήκος των καλωδίων δεν έχω πρόβλημα διότι είναι πολυ εύκολα τα καλώδια για επέκταση , με προβληματίζουν τα σημεία τοποθετήσεις και πως θα κρύβω τα καλώδιο ( ρεύματος προσοψης , και πως θα στερεωσω το κύριος σώμα κάτω στο πάτωμα ώστε να είναι λίγο ακίνητο , με ταινία διπλησ οψεωσ δεν κάθεται στη μοκετα ) και επίσης το στερέωμα της προσοψης ...

tsport192
09-08-11, 13:15
Είναι πολύ εύκολο να βάλεις βέλκρο (σκριτς σκρατς) και να σταθεροποιήσεις τη μονάδα πάνω στην μοκέτα. Με ταινία διπλής δεν πρόκειται να καταφέρεις τίποτα,όπως λες...

sotoskap
09-08-11, 19:27
Αν βάλεις την κεραία μέσα δεν θα έχεις καθόλου καλή εκπομπή και λήψη. Αφού είναι μαγνητική, μπορείς να την βάζεις στον ουρανό (στο κέντρο για να έχεις καλύτερα αποτελέσματα) και όταν παρκάρεις να την βάζεις μέσα.

Τα καλώδια θα τα κρύψεις πίσω από τα πλαστικά μέρη της κονσόλα ή του μαρσπιέ ανάλογα απο που θα τα περάσεις.
Την πρόσοψη εφόσον την βάλεις κάπου στην κονσόλα μπορείς να την βάλεις με διπλής οψης αλλά θα πρότεινα να χρησιμοποιήσεις "σκρατς" για να μπορείς να την βγάζεις και να μην φαίνεται!
Εκτός αν έχεις βάση!

Το σώμα θα το βάλεις πάλι με "σκρατς" όπως είπε και ο tsport192. Θα χρησιμοποιήσεις μόνο το ένα μέρος (σκληρό). Έτσι το έχω και εγώ και δεν πάει πουθενά!