PDA

Επιστροφή στο Forum : Ο προφυλακτηρας μου ξεβαφει... Σχόλια - Συμβουλες ζητουνται!


Babis63
07-08-09, 13:59
Πριν 1 μηνα περιπου λογω μικροατυχηματος αντικατεστησα τον μπροστινο προφυλακτηρα στο ολοκαινουργιο Auris μου. Αυτο εγινε σε εξουσιοδοτημενο συνεργειο της ΤΟΥΟΤΑ και κατα την παραλαβη του αυτοκινητου ο υπευθυνος του φανοποιειου μου τονισε ιδιαιτερα να προσεχω το πιεστικο μηχανημα στο πλυσιμο. Μου ειπε οτι μπορει να πεταξει το χρωμα. Τον θεωρησα υπερβολικο μια και στα 26 χρονια που εχω ΙΧΕ δεν μου εχει συμβει ποτε να φυγει χρωμα στο πλυσιμο. Για να μην τα πολυλογω, εχω πλυνει το αυτοκινητο 2 φορες απ' οταν το παρελαβα (στο χερι, οχι σε αυτοματο μηχανημα, με πιεστικο ναι) και ηδη ο φρεσκοβαμμενος προφυλακτηρας αρχισε να ξεφλουδιζει στην ακρη στη γωνια που κανει στο τελειωμα του στο θολο του τροχου. Αναρρωτιεμαι τι θα γινει μετα απο 10-20 πλυσιματα ή σε 1-2 χρονια?
Περιμενω τα σχολια σας, παρομοιες εμπειριες και ιδεες - συμβουλες πως να το φτιαξω. Ειμαι ετοιμος να παρω το πινελακι κι ενα κουτακι 1C0 και ν' αρχισω τη...ζωγραφικη.:mad:

mpesikos
07-08-09, 14:07
απλα θα πας παλι στο συνεργειο κ θα του πεις οτι ο προφυλακτηρας ξεφλουδησε κ να στον βαψει χωρις πολλα πολλα!αν ειναι αχριστοι αυτοι η βαριουντε η δεν ξερω τι αλλο δεν τους φταις εσυ..

sotoskap
07-08-09, 14:12
απλα θα πας παλι στο συνεργειο κ θα του πεις οτι ο προφυλακτηρας ξεφλουδησε κ να στον βαψει χωρις πολλα πολλα!....

Πολυ ΣΩΣΤΑ!!!!!!!!!!!!!!

Να μην τον ακουμπησεις με κανενα πινελακι. Κατευθειαν να πας στο φανοποιειο τους! Ειναι φταιξιμο δικο τους. Εξάλλου σε καλύπτει εγγυηση χρωματος-βαφης.

Αλλα μαλλον δεν καταλαβες αυτο που σου είπε...Εννοούσε να μην το πλένεις εκείνη την ημέρα και οχι ποτε ξανα!

diafanh-psyxh
07-08-09, 14:15
και εννοείται ότι θα πείς ότι το πλένεις μόνος σου στο χέρι και ξεβγάζεις με λάστιχο

KOSTAS_KE35
07-08-09, 15:03
ο προφυλακτιρας ξεφλουδαει και φευγει και το ασταρι μαζι?γιατι μου εχει τυχη και μενα να μου φερουν προφυλακτιρα καινουργιο γνησιο σταρομενω απο το εργοστασιο και να τον βαψω και μετα απο μια εβδομαδα να ξεφλουδαει να φευγει το χρωμα μαζι με το ασταρι και να βλεπεις το πλαστικο τοτε εκει δεν φταιει ο μπογιατσης φταιει αυτος που σταροσε τον προφυλακτιρα μεσα στο εργοστασιο εχουν υποχρεωση να στον αντικαταστησουν γιατι το ασταρι του εργοστασιου ειναι ελατοματηκο.στην αλλη περιπτοση τωρα να επεξε το π??λ@κ! του ο μπογιατσης στο φανοποιειο την τουοτα να μην εκανε την σωστη αναλογια και ξεφλουδαει .γι αυτο δες απο που ξεφλουδαει και απο που απο το βερνικη ειναι μ@λ@κ!@ του μπογιατση απο το χρωμα παλι μ@λ@κ!@ του μπογιατση η απο το ασταρι εκει τωρα ειναι καθαρα αστοχια υλικου.

sotoskap
07-08-09, 15:22
ο προφυλακτιρας ξεφλουδαει και φευγει και το ασταρι μαζι?γιατι μου εχει τυχη και μενα να μου φερουν προφυλακτιρα καινουργιο γνησιο σταρομενω απο το εργοστασιο και να τον βαψω και μετα απο μια εβδομαδα να ξεφλουδαει να φευγει το χρωμα μαζι με το ασταρι και να βλεπεις το πλαστικο τοτε εκει δεν φταιει ο μπογιατσης φταιει αυτος που σταροσε τον προφυλακτιρα μεσα στο εργοστασιο εχουν υποχρεωση να στον αντικαταστησουν γιατι το ασταρι του εργοστασιου ειναι ελατοματηκο.στην αλλη περιπτοση τωρα να επεξε το πουλακι του ο μπογιατσης στο φανοποιειο την τουοτα να μην εκανε την σωστη αναλογια και ξεφλουδαει .γι αυτο δες απο που ξεφλουδαει και απο που απο το βερνικη ειναι μαλακια του μπογιατση απο το χρωμα παλι μαλακια του μπογιατση η απο το ασταρι εκει τωρα ειναι καθαρα αστοχια υλικου.

Ασταρωμένοι οι προφυλακτηρες, ΔΕΝ έρχονται απο το εργοστάσιο...!!

Μόνο κατι αεροτομές και καποια σποιλερ, τα οποία και αυτά θέλουν επεξεργασια πριν την βαφή!!

KOSTAS_KE35
07-08-09, 15:25
οποτε οποιος τους σταρωνη εχει κανει λ@λ@κι@

madvinegar
07-08-09, 15:26
Χαλαροτατα πας πισω στην ΤΟΥΟΤΑ και ΑΠΑΙΤΕΙΣ να το ξαναβαψουν και αυτη τη φορα να το κανουν σωστα.

Δεν εχουν καμια δικαιολογία. Πηγες σε εξουσιοδοτημενο και πληρωσες παραπανω μονο και μονο για να εχεις την εγγυηση.

Σε λιγο θα σου πουνε να μην φτερνιζεσαι μπροστα στο αμαξι για να μη φυγει το χρωμα... Ελεος... καινουριο αμαξι...

KOSTAS_KE35
07-08-09, 16:05
θα απετησεις να σου φερουν αλλο προφυλακτιρα γιατι αν στον ξαναφτιαξουν στο σημειο που εχει ξεφλουδηση μετα απο καποιο καιρο θα ξεφλουδηση απο καπου αλλου απο καποιο αλλο σημειο

madvinegar
07-08-09, 16:22
Δεν ξερω αν μπορει να ζητησει αλλο προφυλακτηρα αλλα σιγουρα θα ζητησει ΟΛΙΚΗ (και οχι τοπικη) βαφη γιατι οπως λες Κωστα μπορει να αρχισει μετα απο καιρο να ξεφλουδιζει και σε αλλα 300 σημεια εφόσον κανανε τετοια μπακαλικη δουλεια...

sotoskap
07-08-09, 16:53
ΔΕΝ μπορει να ζητησει αντικατασταση προφυλακτηρα επειδή απλά ξεφλουδισε, δεν ειναι λογικο...μην ξεσηκωνουμε τον καθένα και παει και μαλώνει!!
Μην λέτε οτι να'ναι...!

Θα γίνει ξανά ολη η διαδικασία για την ΟΛΙΚΗ βαφή του προφυλακτηρα και δεν θα πληρώσει ουτε €.

KOSTAS_KE35
08-08-09, 09:06
Δεν ξερω αν μπορει να ζητησει αλλο προφυλακτηρα αλλα σιγουρα θα ζητησει ΟΛΙΚΗ (και οχι τοπικη) βαφη γιατι οπως λες Κωστα μπορει να αρχισει μετα απο καιρο να ξεφλουδιζει και σε αλλα 300 σημεια εφόσον κανανε τετοια μπακαλικη δουλεια...

ναι αλλα αν δεν βγει ολο το παλιο ασταρι θα εχει προβλημα .και πιος θα κατσει να σου βγαλει το παλιο ασταρι ειναι βαβουρα το να κατσει να τον ξαναβαψει απο επανω δεν εχει νοημα

giorgisrog
08-08-09, 10:24
δυσκολα τα πραγματα. η μονη λυση που θα ειναι και αποτελεσματικη ειναι η ολικη αντικατασταση. ο συγκεκριμενος προφυλαχτυρας δεν εχει πλαστικοποιητη χρωματος.ακομα και να ξυστει και οσο καλη δουλεια και να γινει.δυσκολα θα ξανακατσει χρωμα πανω με μεγαλη διαρκεια ζωης. μετα απο τρακαρισμα που ειχε ο αδερφος μου, του εγινε ακριβως το ιδιο! ο μα......κας ο μαστορας βαριοταν να περασει ενα χερι πλαστικοποιητη και τωρα πολυ απλα ολα τα πλαστικα μερη που αλλαχτηκαν ειναι τελειως αχριστα! ακομα και με τον αερα ξεφλουδιζει το χρωμα!