PDA

Επιστροφή στο Forum : υβριδικό Auris


ranger
20-07-09, 00:48
Η Toyota Motor Corporation αποφάσισε να διευρύνει την γκάμα των «οικολογικών» της μοντέλων, λανσάροντας από το επόμενο έτος και την υβριδική έκδοση του Auris. Το μοντέλο θα προορίζεται για την ευρωπαϊκή αγορά και η παραγωγή του θα αρχίσει στα μέσα του 2010 στις εγκαταστάσεις της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας στη Μεγάλη Βρετανία.

Σε σχέση με τη βενζινοκίνητη έκδοση, το υβριδικό Auris θα καταναλώνει 19% λιγότερα καύσιμα και θα εκπέμπει 17% χαμηλότερους ρύπους.

Το υβριδικό μοντέλο θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Burnaston, εκεί όπου παράγονται – εκτός από το 3θυρο και 5θυρο Auris – οι sedan και station wagon εκδόσεις του Avensis. Στόχος της Toyota είναι μέσα στα επόμενα χρόνια να πετύχει το στόχο του 1 εκατ. πωλήσεων υβριδικών αυτοκινήτων ετησίως.

καλή φάση, αν και θα περίμενε κανείς μεγαλύτερο ποσοστό εξοικονόμησης καυσίμου!!!!

Ayrton
20-07-09, 09:14
Αυτά βλέπουνε οι εταιρείες πετρελοειδών και ανεβάζουνε τις τιμές στα ύψη!!!!

Πέρα απο την πλάκα, όντως καλή κίνηση, όμως λυπάμαι που θα το πώ, απαξιώνει όλο και περισσότερο όσους πήρανε αρχή - αρχή το Auris! Πρώτα τους χτύπησε με τον νέο 1,6. Μετά με τον νέο 1,3...... ανακοινώνει και μια έκδοση 1,8 (έτσι για να έχουμε), και τώρα έρχεται και το κερασάκι στην τούρτα με το υβριδικό (Αν και πολύ φοβάμαι, ότι δεν θα αγγίζεται απο θέμα κόστους!).

Κατά τα λοιπά.....Η ΤΟΥΟΤΑ είναι φανερό ότι έχει επιλέξει τον δρόμο της (άλλη μια φορά πρωτη στης εξελίξεις), και σιγά σιγά όλα της τα μοντέλα θα βγαίνουνε και υβριδικά!

Τέλος, ΕΑΝ, τα νούμερα είναι όπως τα λέει το 1.6 απο 8,4 θα πέσει στα 6,7 εντός πόλης, και απο 5,4 στα 4,3 εκτός πόλης! Είναι καλά νούμερα για την κατηγορία του! Οσο αφορά το 1.4 τα αντίστοιχα νούμερα είναι απο 7,1 σε 5,7 και απο 5 σε 4. Γενικός είναι καλά νούμερα. Ομως το σημαντικότερο κατ' εμέ, και ο λόγος που πιστεύω ότι θα κάνει θραύση, θα είναι οι μειωμένοι ρύποι, που σημαίνει μικρότερο τέλος! Τα οποία βάση των νέων μέτρων θα εκτιναχθούνε στα ύψη! Εκεί λοιπόν το Auris βγαίνει κερδισμένο πλέον απο όλα τα μοντέλα της κατηγορίας του (Εκτός και εάν τελικά καταργήσουνε το μέτρο πέρι μηδενικών τελών για τα υβριδικά!).

antonios7
20-07-09, 13:35
Τα έχω πει και σε άλλα threads. Με τα σημερινά δεδομένα δεν κερδίσεις πολλά αν αλλάξεις το συμβατικό αμάξι σου με υβριδικό.
Με τα μελλοντικά δεδομένα δεν θα κερδίζεις απολύτως τίποτα.
Θα βρεθεί τρόπος να μην μπαίνουν στο δακτύλιο, θα βρεθεί τρόπος να φορολογηθούν, θα βρεθεί τρόπος για πολλά, καθώς θα αυξάνονται κιόλας.

Τώρα για το Auris υβριδικό, οκ αν η τιμή του θα είναι 15χιλιάρικα cash, θα είναι ενδιαφέρον αλλιώς ...μακριά!

sotoskap
07-09-09, 21:51
Παγκόσμια πρώτη εμφάνιση του Auris HSD Full Hybrid Concept (http://www.autobild.gr/index.php?cat_id=479&page_id=2742)