PDA

Επιστροφή στο Forum : Παραλαβή καινούργιου αυτοκινήτου


bstamati
21-05-09, 10:55
Μόλις χθες παρέλαβα το δικό μου Auris 1.6, Toyota Παπαδαμαντίου στην Αχαρνών, αλλά σαν καλός (και καχύποπτος) αγοραστής άρχισα να το κοιτάζω διεξοδικά από έξω - προς τα μέσα και διαπίστωσα ότι στην κεντρική κονσόλα έχει ένα κτύπημα - ράγισμα το οποίο φαίνεται μόνο από την πλευρά του συνοδηγού και όταν βρίσκεσαι έξω από το αυτοκίνητο και κοιτάζεις προς τα μέσα. Δεδομένου ότι χρειαζόμουν το αυτοκίνητο τους έβαλα να υπογράψουν και να σφραγίσουν στο βιβλίο service ( στην τελευταία σελίδα που έχει την σφραγίδα ποιότητας της Toyota ) ότι κατά την παράδοση του αυτοκινήτου βρέθηκε το τάδε πρόβλημα και θα αντικαταστεί άμεσα. Ίδωμεν από Δευτέρα ...

madvinegar
21-05-09, 11:05
Ορθή η παρατήρηση. Καλα που το είδες πριν το παραλαβεις γιατι αντε μετα να αποδειξεις πως δεν εισαι ελεφαντας...

GreekBoy
21-05-09, 11:09
Ωραία κίνηση ρε μαν.

Καλορίζικο και καλοτάξιδο!

endurasKE-30
21-05-09, 11:21
Και πολυ καλα εκανες!
Παρολλα αυτα καλοταξιδο!

tsport192
21-05-09, 11:34
Εύγε φίλε! Καλοτάξιδο και να το ευχαριστηθείς!

bstamati
21-05-09, 11:50
Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια και εύχομαι καλή υγεία και προσοχή στο δρόμο.Προς διευκόλυνση όλων μας παραθέτω μια ενδεικτική λίστα ελέγχου για την παραλαβή καινούργιου αυτοκινήτου.

diamantis
21-05-09, 12:29
Καλοριζικο φιλε και καλους δρομους.Καλα εκανες,πολυ σωστη κινηση,ηταν πιστευω οχι εργοστασιακη ατελεια,αλλα μια απροσεξια της αντιπροσωπειας εδω,αν σου εβαλε κατι εξτρα και δεν το προσεξανε.

LITHOGRAFOS2002
22-05-09, 17:34
καλοριζικο φιλε με πολλα και ασφαλη χιλιομετρα.να το ευχαριστηθεις ειναι καλο μοτερακι. με το αρι σασμαν και τα 132 αλογα ειναι αυτο η το 124 και το 5αρι?οσο για την παρατηρηση πολυ σωστος πολυ σωστα επραξες

Janakas
22-05-09, 22:13
Μπραβο σου που το παρατηρησες και γλυτωσες απο μπελαδες!!!
Καλα χιλιομετρα να εχεις και καλο στρωσιμο!!!

harbov
22-05-09, 22:37
Καλοριζικο το αυτοκινητο σου... Καλα και ασφαλη χιλιομετρα.
Πολυ καλα επραξες για να ξεγνοιασεις απο μπελαδες.

diafanh-psyxh
22-05-09, 23:22
φίλε μου καλόρίζικο το αυτοκίνητο,με πολλά και ασφαλή χιλιόμετρα.μπράβο για την παρατηρητικότητα σου

sotosgh
23-05-09, 00:24
Καλορίζικο να το χαίρεσε με και πολλα και καλα χλμ. και "ΣΩΣΤΟΣ" για την παρατήρηση σου.

bstamati
25-05-09, 09:36
Αδέλφια μετά τα πρώτα 500 km οι εντυπώσεις είναι πολύ καλές. Το αυτοκίνητο είναι ανετό στο δρόμο ( cruise control κορυφή ), καλή ηχομόνωση, στρίβει πολύ καλά, καίει λίγο ( αν και το πήγα μόνο μέχρι 120 km/h και 3200-3400 στροφές ) , όπου χρειάστηκε να δώσει ροπή την έδωσε και με το παραπάνω και βέβαια τα φρένα σφυρίζουν σαν τρελά στις μικρές ταχύτητες.Ανεβάζω και φωτογραφίες απο τις πίσω δισκόπλακες οι οποίες οπτικά φαίνονται προβληματικές αλλα στην υφή δεν παρατήρησα ανωμαλίες.Εσεις τί λέτε? Μήπως θέλουν άλλαγμα?

Επίσης ένα δευτερο πρόβλημα που κατάλαβα έχει να κάνει με το κάθισμα του οδηγού.Οταν κινήται προς-πίσω δεν κλειδώνει σωστά.Χρειάζεται μια διορθωτική μετακίνηση αριστερά-δεξιά για να κλειδώσει στην σωστή θέση.Το έχει παρατηρήσει κανείς αλλος αυτό?

jkal
25-05-09, 12:36
...και βέβαια τα φρένα σφυρίζουν σαν τρελά στις μικρές ταχύτητες.Ανεβάζω και φωτογραφίες απο τις πίσω δισκόπλακες οι οποίες οπτικά φαίνονται προβληματικές αλλα στην υφή δεν παρατήρησα ανωμαλίες.Εσεις τί λέτε? Μήπως θέλουν άλλαγμα?


Καλορίζικο και από εμένα και καλά χιλιόμετρα.
Όσο για τα φρένα, αν δεν φτιάξουν μόνα τους μετά από λίγο καιρό, τότε θα στα αλλάξει η αντιπροσωπεία. Δωρεάν φυσικά. Στο δικό μου, ένα corolla 1.6mmt, ούτε καν το είχα πάρει χαμπάρι, μου το επεσήμαναν στο service των 45.000km, και μου είπαν ότι θα το αλλάξουν. Μέσα στην εγγύηση.

ALIEN-3-
25-05-09, 20:13
Τζάμπα καινούρια τακάκια ,καλή φάση μετά από 50.000 χιλιόμετρα ;-)

johnny_28
25-05-09, 20:17
Σωστος ο παιχτης με την παρατηρηση,καλοτα ξιδο,οσο για τα τακακια και εμενα στην αρχη σφυριζαν αλλα μετα απο μερικα χιλιομετρα ηρθαν στα ισια τους..

GreekBoy
25-05-09, 21:31
Αδέλφια μετά τα πρώτα 500 km οι εντυπώσεις είναι πολύ καλές. Το αυτοκίνητο είναι ανετό στο δρόμο ( cruise control κορυφή ), καλή ηχομόνωση, στρίβει πολύ καλά, καίει λίγο ( αν και το πήγα μόνο μέχρι 120 km/h και 3200-3400 στροφές ) , όπου χρειάστηκε να δώσει ροπή την έδωσε και με το παραπάνω και βέβαια τα φρένα σφυρίζουν σαν τρελά στις μικρές ταχύτητες.Ανεβάζω και φωτογραφίες απο τις πίσω δισκόπλακες οι οποίες οπτικά φαίνονται προβληματικές αλλα στην υφή δεν παρατήρησα ανωμαλίες.Εσεις τί λέτε? Μήπως θέλουν άλλαγμα?

Επίσης ένα δευτερο πρόβλημα που κατάλαβα έχει να κάνει με το κάθισμα του οδηγού.Οταν κινήται προς-πίσω δεν κλειδώνει σωστά.Χρειάζεται μια διορθωτική μετακίνηση αριστερά-δεξιά για να κλειδώσει στην σωστή θέση.Το έχει παρατηρήσει κανείς αλλος αυτό?

Για το πρώτο, όλοι οι δίσκοι έτσι φαίνονται αμα πέσει λίγο νεράκι επάνω. Δεν νομίζω ότι πρέπει να σε προβληματίζει όσο με την αφή δεν βλέπεις κάτι το ύποπτο. Βέβαια δεν ειμαι και τόσο ειδικός, ας διορθώσει κάποιος ειδικότερος εάν δεν ισχύει απόλυτα αυτό που λέω.

Σχετικά με το δεύτερο, είναι χαρακτηριστικό της σκαλωτής κλίμακας της Toyota, το κάνει και το Corolla. Όταν μετακινείς το κάθισμα, πάντα μετά να κάνεις μερικά βίαια μπρός-πίσω με το σώμα σου μέχρι να σιγουρευτείς ότι έχει βρέι την τελική του θέση.

michalisauris
27-05-09, 08:54
Καλημέρα! Πριν μια εβδομάδα παρέλαβα το auris 1.33 unique. Μετά από 800 Κm έχω καλές εντυπώσεις. Τα φρένα δε σφυρίζουν και δεν ξέρω το γιατί.

bstamati
27-05-09, 09:15
Από όσα έχω διαβάσει και σε άλλα forums το πρόβλημα εμφανίζεται εντονότερο στα 1600cc.Κάπου διάβασα ( αλλά δεν το έχω επιβεβαιώσει ακόμα) ότι η Toyota έχει στείλει εγκύκλιο στους αντιπροσώπους για αλλαγή δισκόπλακες & τακάκια στα 1600cc ( εννοείται μόνο σε όσους διαμαρτυρηθούν). Την Δευτέρα έχω κλείσει ραντεβού για αλλαγή της κονσόλας και θα απαιτήσω αλλαγή βάσης καθίσματος ή/και ολόκληρου του καθίσματος καθώς και τακάκια-δισκόπλακες.
:p
:p>

bstamati
02-06-09, 12:54
Χθές το πήγα στην Toyota, μέχρι στιγμής είναι εξαιρετικά εξυπηρετικοί και τα αποτέλεσματα είναι τα εξής :
α) Το χτύπημα στην κονσόλα αντικαταστάθηκε
β) τα φρένα έχουν αρχίσει να σφυρίζουν λιγότερο ( μετά απο ~1000km) και κατά τα λεγόμενα τους τα τακάκια θέλουν λίγα χιλίομετρα ακόμη για να πιάσει η επικάλυψη τους σωστά στις δισκόπλακες.
γ) σε πρώτη φάση μου είπαν ότι ρύθμισαν το κάθισμα διότι η αριστερή πλευρά δεν κλείδωνε σωστά.Σήμερα το πρωί που πήγα να το παραλάβω ( αυτή η καχυποψία θα με φάει ) το δοκιμάζω και ξάνα τα ίδια !!! Τελικά παραδέχθηκαν οτι η βάση του καθίσματος είναι προβληματική και αυτό είναι κατασκευαστικό ατόπημα της Toyota, οπότε αν όντως σας παρουσιαστεί ζητήστε άμμεση αντικατάσταση.Το ανταλλακτικό αργεί απο 3-5 μέρες.

Προτροπή προς όλους μας :

Αν πάτε σε κάθετη μονάδα, για οποιοδήποτε λόγο καλό είναι να έχετε ετοιμάσει προηγουμένος μια επιστολή προς τον υπεύθυνο εξυπηρέτησης πελατών (κάθε κάθετη μονάδα έχει τουλάχιστο ένα τέτοιο πρόσωπο ) περίγραφοντας το πρόβλημα σας, και να ζητάτε να σας απαντήσουν εγγράφως στα αιτήματα - παρατηρήσεις σας. Είναι δικαίωμα μας σαν καταναλωτές και ταυτόχρονα υποχρέωση τους.Αυτό τους δεσμεύει έναντι της ελληνικής και κοινοτικής νομοθεσίας και ως γνωστό τα γραπτά δεν επιδέχονται αμφισβήτησης.

GREENMILE
04-06-09, 11:34
καλησπέρα...εγώ αγορασα το auris 1.33UNIQUE το Μαρτιο και μεχρι τωρα ειναι μια χαρα...απλα υπάρχουν(τουλαχιστον σε μενα) δυο πραγματακια
1) δεν ξερω αν ειναι προβλημα αλλα οταν το οδοστρωμα δεν ειναι ισιο και εχει σαμαρακια ακουγονται κατι πλαστικα νομιζω γυρω από την περιοχη που ειναι οι ποτηροθηκες ......
και
2)τα φρενα μου δεν σφυριζουν αλλα ακουγεται ενας ηχος πολυ απαλος σαν να γρατζουναει κατι ελαφρως...λετε να ειναι προβλημα?
συγνωμη αν ειναι ασχετο απο το θεμα εδω....

LITHOGRAFOS2002
04-06-09, 17:33
καλησπερα καλοταξιδο το μοτερ με πολλα ασαφαλες και υγιη χιλιομετρα.το ειχα και γω το προβλημα στα τακακια τα μπροστινα και οταν πηγα το πρωτο σερβις στα 12500 γιατι θ αεφευγα ταξιδι τους το ειπα και μου ειπαν οτι τα αλλαζουμε και ειναι στην εγγυηση.και οντως ετσι εγινε.επομενη αλλαγη παω στα 45000 μπρος πισω.τα πισω σφυριζουν μονο οταν κανω πισω και εχουν πεσει νερα. αν και εκει ειχε ακουστει κατι αλλα οκ σε μενα.

Babis63
06-07-09, 00:09
Χθές το πήγα στην Toyota, μέχρι στιγμής είναι εξαιρετικά εξυπηρετικοί ......

Καλοριζικο και καλοταξειδο!
Θελεις να μας πεις σε ποια αντιπροσωπεια το πηγες ωστε να τους προτιμαμε κι εμεις.

black21
06-07-09, 20:59
Έχω το auris 1.33 unique εδώ και δέκα ημέρες περίπου.
Σήμερα παρατήρησα ότι ακούγεται ένα "τακ" κατά την αλλαγή ταχυτήτων (κυρίως στις πρώτη, δευτέρα, τρίτη). Το έχει παρατηρήσει κάποιος άλλος;

Συγκεκριμένα σε χαμηλές στροφές "ακούγεται" η διαδρομή που κάνει ο μοχλός ταχυτήτων. Επίσης ακούγεται μικρός θόρυβος όταν αφήνω το συμπλέκτη.

Στην αντιπροσωπεία μου είπαν ότι δεν πατώ καλά το συμπλέκτη πράγμα που δεν συμβαίνει.