PDA

Επιστροφή στο Forum : Περίεργος Ηχος


Ayrton
20-01-09, 17:23
Έχω ένα θέμα... και δεν έχω καταλήξει ακόμα τι είναι!!!

Υπάρχουνε στιγμές που δείχνει να χάνεται όλη η δύναμη στο αυτοκίνητο.... και κάνει σαν τρακτέρ (Η σαν Subaru ;-) ).Ένας ήχος βαρύς, λες και παίρνει μπροστά τρακτέρ! Επίσης, προβληματίζομαι γιατί δεν υπάρχει πάντα αυτός ο ήχος!!! Τώρα ας πούμε το ξανάβαλα μπροστά και είναι μια χαρά!!!! Τί μπορεί να είναι???

Χωρίς να είμαι απόλυτα σίγουρος, μου φαίνεται ότι μυρίζω λάδι μέσα στην καμπίνα.... αλλά έξω δεν βρίσκω πουθενά διαρροή, και η εξάτμιση δεν βγάζει κανένα είδος καπνού!!! Καμιά ιδέα κανείς?

trd.si
20-01-09, 17:36
αυτο γινεται μετα απο πλυσιμο του μοτερ?

Ayrton
20-01-09, 17:41
Οχι..... Κανένα πείραγμα στο μοτέρ!

madvinegar
20-01-09, 17:47
Μονο όταν βαζεις μπροστα το παρατηρείς αυτο?
Λαδάκια έχεις τσεκάρει?

Ετσι οπως το λες ακουγεται σαν προς στιγμήν να "παιζουν" μεσα τα μπιελλοπίστονα? Ετσι ακουγεται?



Υ.Γ.: Ειναι ο ήχος των σειρήνων που σου λενε πως ειναι καιρός να πάρεις το καινουριο avensis...!! χαχαχα

Ayrton
20-01-09, 18:38
Οταν είναι να κάνει αυτόν τον ήχο.... τον κάνει μόλις το βάλω μπρός και συνεχίζει μέχρι να σβήσει ή σταματάει μετά απο λίγο. Μπορεί όμως να τον σβήσω... να βάλω μετά απο λίγο πάλι και να είναι όλα οκ!

Δεν ξέρω αν εχει γίνει βέβαια και τίποτα με την εξάτμιση που άλλαξα πριν απο ενα 2μηνο. Γιατί αυτός ο ήχος εκ τοτε υπάρχει. Βέβαια η τελευταία φορά ήτανε πριν απο 2-3 βδομαδες.

Υ.Γ. Λές Μιχάλη ε? Ave - Insignia, Insignia - Ave, Ave - Insignia, Insignia - Ave...... Δεν πρόκειται να βγάλω άκρη!!!!!

MARMEL
20-01-09, 21:36
κροταλισμα ειναι αυτο που κανει? μπας και ειναι κανα γραναζι του vvt?

Ayrton
21-01-09, 00:49
Πάνο, ο ήχος κυρίως βγαίνει απο την εξάτμιση.....
Επίσης πάρα πολλά σκασίματα απο την εξάτμιση όταν έχω αυτόν τον θόρυβο!!!

madvinegar
21-01-09, 09:28
Μπας και βαζεις καμια περιεργη βενζίνη ή εχει παθει κατι η τρομπα βενζίνης ή τα μπεκ...?

Fanis
21-01-09, 10:25
αντλια βενζινης, φιλτρο βενζινης ,μπεκ , κατι απο αυτα αλλαγη ή καθαρισμος εσυ διαλεγεις.

madvinegar
21-01-09, 10:34
Από εμένα αντέγραψε ο Φάνης, κυρία δασκάλα! :hehe :hehe :hehe

endurasKE-30
21-01-09, 10:39
Και εμενα για μπεκακια μου κανει Γιαννη.

Από εμένα αντέγραψε ο Φάνης, κυρία δασκάλα! :hehe :hehe :hehe

Να πως εχει φτασει 6.500 ποστ ο τρελλοξυδος.

Ayrton
23-01-09, 22:20
Επίσης μια λεπτομέρεια που πρόσεξα σήμερα όταν μου το έκανε για κανα 5λεπτο. Ακριβώς κάτω απο τα πλαστικά που υπάρχουνε στην μέση, κάτω απο το χειρόφρενο και το λεβιέ ταχυτήτων, την ώρα που συμβαίνει το σκηνικό, κυριολεκτικά βράζει ο τόπος! Είναι πολύ ζεστά όλα! (Βρε μήπως κάτι δεν πάει καλά με την εξάτμιση? Απο εκεί απο κάτω δεν περνάει???)

NikiforosGT
25-01-09, 07:29
Θα πω μερικά παρόμοια περιστατικά που μου έχουν τύχει και τα ελέγχεις και εσύ, μήπως και είναι κάτι από αυτά. Σε starlet GT μιά φορά μου εσπασε η βαλβίδα αναθυμιάσεων επάνω στο καπακι του μοτερ και έβαλα σωλήνάκι, τα λάδια μπήκαν στην εισαγωγή και αφού έκαψε πολλά το αμάξι έκανε σαν SUBARU!!!! και δεν τράβαγε καθόλου καλά! τελικά από το λάδωμα ένα μπουζί σταμάτησε να δουλεύει και έγινε 3κύλινδρο! τα καθάρισα και όλα οκ. Δες τα μπουζί αν είναι οκ, αν δεν σου δουλεύει πότε πότε ένας κύλινδρος ο ήχος φέρνει σε subaru! δες διανομέα και μπουζοκαλώδια για διαρροές! μου έχει τύχει να κοπει το κεντρικό! πρόσεχε γιατί εμένα με χτύπησε το ρεύμα και μου έγινε το μαλλί καρφάκι! άλλη φορά μου έχει τύχει να κάνει σαν τρακτερ!!! μιλάμε για πολύ τρακτερ όμως! τρομερός ήχος! τελικά έβρισκε κάπου η εξάτμιση και μου μετατόπισε turbina και ξεβιδώνανε βίδες της πολλαπλής εξαγωγής! αν αφήνει κενά σε φλάτζες κτλ κάνει θόρυβο! σαν να κροταλίζει, αλλά ο ήχος μοιάζει σαν από τρακτερ! και δεν το έκανε και μένα συνέχεια! δες το αφού λες ότι άλλαξες εξάτμιση! αν κάνει σκασίδια η εξάτμιση σημαίνει ότι δεν κάνει καλή καύση και βαράει πειράκια, δες αν δουλεύουν όλοι οι κύλινδροι, βάλε από αλλού βενζίνη, και κυρίως δες τα μπουζί! α επίσης αν ξεβιδώσει ο διανομέας που εμένα έχει 2 βίδες και γυρίσει αλλάζει η προανάφλεξη (avans) αν αυτό πειραχτεί και δεν είναι σωστό, χάνεις σε επιδόσεις, καις πολύ καύσιμο, βαράς πειράκια και υπερθερμαίνεται το μοτερ, τσέκαρε το. sorry για το μεγάλο post αλλά ελπίζω να βοήθησα!

Stetas
25-01-09, 18:05
Να πω και γω κάτι, μιας και το κάνει απο τότε που άλλαξες εξάτμιση, μήπως κατι δεν εχει κατσει καλά και ακουμπάει ο σωλήνας της εξάτμισης στο σασί κάτω απο το χειρόφρενο (εξού και η ζέστη που βγάζει, και ο θόρυβος που ακουμπάει πάνω) Μπορεί σε κάποιες στροφές στο ρελαντί ας πούμε να συντονίζεται και να κοπανάει πάνω στο σασί.

NikiforosGT
27-01-09, 22:52
Πολυ σωστός! παίζει και να έχεις δίκιο!

Ayrton
28-01-09, 07:53
Θα τα κοιτάξω αυτά που μου είπατε.... και θα ενημερώσω για τα σχετικά!!!
Ευχαριστώ όλους παιδιά για της απόψεις σας!