PDA

Επιστροφή στο Forum : Corolla κιβώτιο MMT


dvachtse
04-07-08, 10:19
Καλημέρα σε όλους,

Είμαι κάτοχος ενός corolla sedan 2002 το οποίο πρόκειται να αντικατασταθεί από ένα Ε15 σε λίγο καιρό. Λόγω του ότι κινούμαι αρκετά μέσα στην πόλη (αλλά εξίσου αρκετά και εκτός) σκέφτομαι την έκδοση με το ημιαυτόματο κιβώτιο ΜΜΤ. Παρόλα αυτά διαβάζοντας σε ξένα φόρα διαπίστωσα πως υπάρχουν εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις. Κάποιοι το θεωρούν πάρα πολύ καλό κιβώτιο με ομαλές αλλαγές και χωρίς προβλήματα ενώ κάποιοι άλλοι το θεωρούν το χειρότερο κιβώτιο τόσο που να μην το οδηγούν πια ή να γίνεται επικίνδυνο (περίπτωση που το κιβώτιο έβαλε μόνο του νεκρά σε εθνική οδό και άφησε τον οδηγό ξεκρέμαστο ή σε διασταυρωση και παλι νεκρά μετά από μικρό φρενάρισμα και βαθύ πάτημα του γκαζιου. Όλα αυτά είναι διαθέσιμα για όποιον άλλο ενδιαφέρεται στο http://toyotaownersclub.com/forums/index.php?showtopic=33317&st=25 και αναφέρονται βέβαια σε εκδόσεις corolla verso παλαιότερα μοντέλα. Θα ήθελα αν είναι δυνατόν όποιος μέσα από το forum έχει crorolla με ΜΜΤ να πεί τις εντυπώσεις και εμπειρίες του από το συγκεκριμένο κιβώτιο, μήπως και σχηματίστει κάποια πιο συγκεκριμένη και εμπεριστατωμένη άποψη.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για το ενδιαφέρον σας,


Φιλικά

dvachtse

THEMIS
04-07-08, 14:30
Χωρίς να έχω δει το κιβώτιο, γενικά προτιμώ να χρησιμοποιώ πράγματα τα οποία έχουν κάποια διαχρονικότητα χωρίς αυτό βέβαια να καταστρέφει την ανάγκη για νέα τεχνολογία. Μιας και το αμάξι θα το έχεις σαν πρώτο σου μέσο, θα σου έλεγα να προτιμήσεις ένα πιο συμβατό κιβώτιο. Αν το είχες για λίγη χρήση ή για άλλου λόγους τότε ίσως και να μην έπαιζε ρόλο...

LAKISdj
15-08-08, 15:57
Εντυπωσεις απο Ε15 Μ-ΜΤ (TRANSMISSION) 1.6 SOL. Καταρχην σου κανει την ζωη ευκολη μεσα στην πολη, αλλα και εκτος κατεβαζεις γρηγορα χαρη στης bafles πησω απο το τημονη. το σπουδεοτερω ειναι πως δεν τρως δισκο πλατο (χαρη στης ομαλες εναλαγες) και δεν προκεται να σβησει ποτε σε ανηφορα.Ακομα οταν εχει μεσα ας πουμε πεμτη και θελεις να προσπερασεις με η χορεις την spor οδιγησει (κουμπακι που ανεβαζει της στροφες) πατοντας το γκαζ κατεβαζει μονοτου τεταρτη και αν το πατησεις ποιο πολη το γκαζ κατεβαζει τριτη και γυνεσαι ΑΕΡΑΣ...!!!

vagos333
15-08-08, 18:06
Το χειροκινητο κιβωτιο ειναι απο τα λιγα συστηματα του αυτοκινητου που δεν εξελιχθηκαν οσο θα επρεπε.
Ο λογος κατα την γνωμη μου ειναι οτι μπορουσε ο καθε οδηγος με το ιδιο συστημα να επιβαλει το δικο του χαρακτηρα οδηγησης.
Κατι που δεν μπορει να γινει με το αυτοματο.
Το σειριακο ομως ηρθε για να αλλαξει τα πραγματα.
Μην το φοβασαι γιατι δεν ειναι καινουριο συστημα,οι αυτοκινητοβιομηχανιες το εβαλαν σε μαζικη παραγωγη εδω και δεκα χρονια.
Εψαξες να βρεις ποσα σειριακα πηγαν στο νεκρο κατα την προσπεραση,πασα χεροκινητα πεταξαν την ταχυτητα;
Το μελλον ειναι σειριακο κιβωτιο και υβριδικο μοτερ.