PDA

Επιστροφή στο Forum : προβλημα με συμπλεκτη


mpesikos
17-06-08, 15:26
τις 2 τελευταιες μερες οταν ειναι ζεστο το αμαξι(κρυο δεν το κανει)ακοθγεται ενας θορυβος απο την τρομπα του συμπλεκτη,το κανει οταν αποσυμλεξαρω..πειγα σημερα σε μαστορα για να το κειταξω κ μου ειπε οτι αποτι ακουει βρησκει το δυχαλο και για αρχη θα βγαλουμε την τρομπα να της ριξουμε σπρει!αν δεν σταματησει ισως να χρηαστει να καταιβασουμε το ΣΑΖΜΑΝ!!!!ξερει μιπος κατι κανεις να με διαφωτισει???

mpesikos
17-06-08, 21:03
κανεις ρε γαμωτο:question:question:question:question:questio n:question

madvinegar
18-06-08, 09:08
Όταν λες ότι πηγες σε μάστορα, εννοεις σε αντιπροσωπία ή σε δικό σου? Εγγύηση έχεις?

mpesikos
18-06-08, 09:48
Όταν λες ότι πηγες σε μάστορα, εννοεις σε αντιπροσωπία ή σε δικό σου? Εγγύηση έχεις?

εγγυηση δεν εχω οποτε το πειγα σε δικο μου μαστορα..

madvinegar
18-06-08, 09:54
Απλά έλεγα μηπως να το περνούσες και απο μια αντιπροσωπία να το δούνε (όχι να το φτιάξουνε) μπας και εκει σου πούνε στα σίγουρα τι εχει.
Μετα αν θες, το πας στο μάστορα σου που θα σου κανει και καλύτερη τιμη.

CTS03
19-06-08, 17:29
Την τρόμπα συμπλέκτη υποτίθεται ότι την αλλάζουν με εγγύηση έως τα 6 χρόνια.

PeterIoannou
19-06-08, 18:46
Αν έχεις σφραγισμένο το βιβλιαράκι μέχρι την ημέρα που χρειάζεται να επικαλεστείς την εγγύηση. Διαφορετικά ...:shoothim
@madvinegar
Ναι, στην εκεί αντιπροσωπεία, τα έπιασε τα λεφτά του! Εδώ, του έκαναν άλλα αίσχη του ανθρώπου με τον τεντωτήρα των ιμάντων -όπως μου είπε την περασμένη εβδομάδα που είχαμε συναντηθεί-...:ouch
-
Μπάμπη, 9,5 στα 10, στα χιλιόμετρα που έχεις κάνει, το γράσο που υπάρχει στα σημεία έδρασης του δίχαλου στη χελώνα του σασμάν, στο έμβολο της κάτω αντλίας του συμπλέκτη και στο ρουλεμάν, έχει γίνει νεράκι ή έχει ξεπλυθεί στο μεγαλύτερο μέρος του και έχει φύγει από τις θέσεις στις οποίες θα έπρεπε να είναι, με αποτέλεσμα να τρίβονται τα μέταλλα μεταξύ τους όταν ανεβαίνει η θερμοκρασία στην περιοχή -και ειδικότερα και γρηγορότερα τώρα με τις ζέστες-...
Αρκεί ένα καλό και προσεκτικό γρασάρισμα στα προαναφερθέντα σημεία και θα λυθεί το πρόβλημά σου.
Αν όχι, αρχίζεις να ψάχνεις την κάτω αντλία του συμπλέκτη, η αλλαγή της οποίας δεν απαιτεί αφαίρεση του κιβωτίου, αφού οι βίδες στήριξής της είναι εξωτερικές (πρόσφατα είχα κατεβάσει κιβώτιο για ... διάφορα και το είδα από κοντά).
Πρόσεχε Μπάμπη γιατί τα μαστόρια εκεί κάτω σου αχρηστεύουν το αυτοκίνητο σε χρόνο ΜΗΔΕΝ!:beg
Πάνος.

Alex-poli
19-06-08, 18:57
To ίδιο περίπου πρόβλημα είχα και εγώ. Όταν τερμάτιζα τον συμπλέκτη και όταν άφηνα, μου έκανε ένα μικρό θόρυβο σαν κάπου να βρίσκει και να κλωτσάει. Πήγα σε αντιπρωσοπέια 2 φορές στην Αθήνα και τίποτα, έφευγα απο το συνεργείο και μετά από 10 λεπτά το ίδιο. Μετά πήγα Αλεξανδρούπολη στην αντιπροσωπεία (κοθ'ότι ήμουνα με άδεια επάνω) και μου είπε ότι βρίσκει σε μία πλαστική ροδελίτσα του πετάλ την ώρα που τερματίζει και όταν το αφήνω.Το γρασάρισε μόνο.Πάντως από τότε δεν το άκουσα ξανά και ελπίζω να μην το ξανακούσω...
Ρώτα όπως είπε και ο Μιχάλης καμιά αντιπρωσοπεία, έτσι ενημερωτικά....

mpesikos
20-06-08, 00:56
ευχαριστω παιδια για το ενδιαφερον κ ειδηκα εσενα ΠΑΝΟ..που εισαι ο μεγαλητερος δασκαλος του club!!(εισαι κ ο ποιο μεγαλος σε ηλικια:hehe:hehe)θα παω στην αντυπροσοπεια να παρω κ απο εκει μια γνωμη κ απο βδομαδα που θα παω στον μαστορα μου να αλλαξω τις βιδες του λιφτ κ για κατι αλλα που θελω θα κειταξω κ αυτο κ ελπιζω να βρω λυση στο προβλειμα μου!!για να ειμαι συγουρος οτι καταλαβα αυτα που ειπες πανο..πρεπει να να βγαλω την τρομπα κ της βαλω γρασσο..σωστα?οσο για την εγγυηση ακουστε πως εχει το πραγμα:ο προηγουμενος ηδιοκτητης ειχε αφησει για αρκετο καιρο το αυτοκηνητο σε μια μαντρα για πουλημα και αφου το αυτοκηνιτο δεν μετακηνιοταν δεν εκανε χιλιομετρα,περασε ομως ενας χρονος απο το τελευταιο σερβις κ ετσι παει η εγγυηση!!

εχω κ νεο προβλειμα..(γαμω την τυχη μου:fierydevil)!!
οταν εχω ανοιχτο το αιρκοντησιον ακουγεται ενα δυνατο τρηξιμο οταν ξεκιναω το αυτοκηνιτο με χαμηλες στροφες..τι ειναι αυτο παλι:question:question:question

CTS03
20-06-08, 09:14
οταν εχω ανοιχτο το αιρκοντησιον ακουγεται ενα δυνατο τρηξιμο οταν ξεκιναω το αυτοκηνιτο με χαμηλες στροφες..τι ειναι αυτο παλι:question:question:question

Είναι το γνωστό θέμα τεντωτήρα-ιμάντα. Δες εκεί
http://www.corollaclub.com/forums/showthread.php?t=9547&page=6

Σχετικά με τον θόρυβο του δίχαλου ή της αντλίας συμπλέκτη, μου τον έκανε κι εμένα αλλά σταμάτησε τις ημέρες που πήγα να αλλάξω λάδια !
Εκτός από το κλάκ που αναφέρετε, εγώ άκουγα και ένα χχχναα... καθώς ελευθέρωνα το πεντάλ, σαν να τρίβονται λίγο κάποια μεταλλικά τμήματα.

ppschrs
20-06-08, 10:47
mpesikos αυτό με τον ένα χρόνο είναι ανάλογα την αντιπροσωπία.Εχει γίνει ψιλομπέρδεμα εκεί.Υπάρχει μια ασάφεια στο βιλίο μας και γι αυτό είναι ελαστικοί με αυτό το θέμα.Οπότε ψάξε και αλλού.

mpesikos
20-06-08, 15:29
mpesikos αυτό με τον ένα χρόνο είναι ανάλογα την αντιπροσωπία.Εχει γίνει ψιλομπέρδεμα εκεί.Υπάρχει μια ασάφεια στο βιλίο μας και γι αυτό είναι ελαστικοί με αυτό το θέμα.Οπότε ψάξε και αλλού.

πηρα τηλεφωνο κ στα κεντρικα κ δεν γινωταν τιποτα,οποτε τους εγραψα κ δεν ειχα λογο να ξαναπαω σε αντιπροσωποια κ τωρα εχω χασει την εγγυηση τελιοτικα αφου τα σερβις τα κανω εκτος toyota!

οσο για αυτην την μ@λ@κια τοντεντοτηρα-ιμαντα τον εχω αλλαξει εδω κ καναδυμηνο γιατι εκανε ενα σπαστικο θορυβο στο ξεκηνιμα..κ τι καταλαβα?ελυσα το προβλειμα για κανα 2 εβδομαδες μετα παλι τα ιδια!οποτε το αφισα ετσι..τωρα ομως με το αιρκοντισιον κανει τον ιδιο θορυβο αλλα πιο εντονο,συγουρα ειναι απο τον τεντοτηρα?κ αν ναι..με το αιρκοντισιον ζωριζεται πιο πολυ το αμαξι κ γιαυτο το κανει?